Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   244 / 313
(#) uniman válasza Laurox hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Inkább a C31 mögött megbújó "zöldre" figyelj... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
(#) Laurox válasza uniman hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Köszönöm!

az nincs megszakadva, mert sípol a műszer.

Az a biztos, ha az egyik lábát kiforrasztva mérted..

igen.
(#) Laurox válasza Laurox hozzászólására (») Nov 18, 2015 /

Sajnos a probléma ugyanaz. Átkondizás és trafó csere után is csak felvillan fél másodpercre a 4 cső és utána semmi.

A CCFL csövek állapotát még nem ellenőrizted, ugye?...ott is érhet "meglepi"...

ezek a tesztcsöveim, tuti, hogy jók. Másik monitorban működnek.
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Ha van a trafó szekunderét összekötő ellenállás, akkor azt szedd ki (A csőcsatlakozók között, nagy kb 2W-os).
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Nem találok rajta olyat

Itt
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Akkor ez nem olyan. Ha a trafó biztos hogy jó, akkor a visszacsatolásban kell keresni a bakit és a primeren a meghajtásnál.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

A trafó zsír új, kettő is van belőle... mindkettővel kipróbáltam már.
(#) zsa válasza Laurox hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Az inverteri rész forrasztási oldalán nincsennek smd alkatrészek ? én ott keresgélnék meghajtó fet/tanyó zárlatott . álltalában szimetrikus felépítésű a kettő cső meghajtás. Esetekben Nf-os kondik értéke is sérűl az inverteri résznél gyenge csőnél , és ez néha tiltást is okoz . De lehet hüjeséget írok nem vagyok nagy szaki csak saját tapasztalat alapján írtam.
(#) zsoltee0001 válasza zsa hozzászólására (») Nov 19, 2015 /

Ha zárlat lenne valamelyik fet-be akkor föl se villanna a kijelző.
Kipróbálta másik csövekkel, ami másik monitorba működött, úgyhogy ez is kilőve.
Érdekes hiba, kíváncsi vagyok mi volt a ludas.
(#) zsa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

Értelemszerü amit írtál ezzel én is igy volttam anno . Akkor nevezük szakadásnak vagy sérült értékünek . PL Belinea monitorok invertei része sok esetben így viselkedik ha az inverternek egyik oldalán hiba van . Én azért nem vetném el az smd-k mérését.
Sajnos én is most egy xbox360 tápal kilódom ami tilt , kimeneten megjelenik a 12V egy pillanatra.
Nem zárlatos semi benne , kiszerelve amit csak lehet tesztelve az összes tranyó, dióda, elko csere, tny276 kapcsolo ic csere, primeren és a szekunderen is még se jó a táp. Ennyire problémás tápot még nem láttam mégsem zárom ki hogy valamelyik jónak itélt alkatrész nem megfelelően működik.
(#) Buvarruha válasza zsa hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

A primeren is kicserélted az IC kis puffereit? (XBOX táp)
(#) zsa válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 20, 2015 /

Igen azt is cseréltem, de a gyárinak is jó volt az értéke sőt az összes elkonak is jó értékei voltak . Ja visszont szekunder oldali ps235s ic mellet lévő 3db kisértékű elko csere az elmaradt , gondoltam az nem lényeges .
(#) Buvarruha válasza zsa hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Mivel az figyel túláramot, illetve feszültséget, nem árthat, ha rendesen működik az az IC.
(#) Laurox válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 21, 2015 /

Arra én is kíváncsi lennék, mert nem tudom megfejteni a dolgot, továbbra sem.
(#) Lali24 hozzászólása Nov 21, 2015 /

Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki egy CTX S962G monitor javításával? Konkrétan az alaplapjával lenne gondom, mert nem kapcsol be. A tápjával már minden rendben van, megvannak a feszültségek. De mégsem ad semmi élet jelet, a led sem világít,és a képernyőre sem jön semmi. Ezért gondolom már csak az alaplappal lehet gond. Valakinek van e hozzá rajza?
Alaplap-11M91-018B
Táp-11S92-008A
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 22, 2015 /

Lehetwséges, hogy a FW sérült benne, de az is, hogy csak a beállításokat tároló flash sérült, vagy hibásak az adatok benne. 24C16-ot keress rajta és ürítsd ki, vagy tegyél a helyére egy új üreset.
(#) banya012 hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok!
Boldogsagosat mindenkinek.
Multkor mar szoba hoztam, egy samsung teve, T-con panelt.
Invertek a szinek.
Kerdesem, hogy valaki, elvalalna-e ennek az atforrasztasat. Most lenne esedekes, arra fele jarnom es akkor vinnem magammal.
ELore is halas koszonet..
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) 1984white hozzászólása Nov 22, 2015 /

Sziasztok!
Főnököm monitorja a következő hibát produkálja: VGA bemeneten csíkos a kép és fodrozódnak a sorok.
DVI-n tökéletes a kép. Az OSD is szuper. Az OSD a vga bemenetnél is jó! Szerintetek mitől lehet ez?
Philips 170c a monitor típusa.
A scaler ic novatek NT68663-64.
Lehet a scaler ic így rossz hogy csak a VGA bemenete nem jó?
Bővebben: Kapcsolási rajz
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Nov 23, 2015 / 1

Megdögölhetett a bemenet is, vagy a beállítások sérültek és az ADC meg van őrülve. Cseréld üresre a 24C16 flash ic-t.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Köszi a válaszod. Előbb kicserélem az eeprom-ot. Nem kell programozni a 24C16-ot?
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Nov 23, 2015 / 1

Nem, de, ha tudod írni, akkor ürítsd ki és tedd vissza.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Nincs íróm, azért kérdeztem.
(#) paldi hozzászólása Nov 24, 2015 /

Tisztelt fórumtagok! Olyan gondban vagyok ,amihez szakember tanácsára lenne szükségem. Van egy Samsung 223BV típusú 22" monitorom, aminek olyan hibája van ,hogy kikapcsol menet közben és a kapcsolót kikapcsolom , majd újra be akkor elindul majd néhány perc után ismét kikapcsol , majd újra próbálkozásom után egyre sűrűbben teszi ezt. Hibás kondenzátort egyik panelon sem látok , amit hibaforrásnak lehetne tekinteni de akkor mi okozhatja a bajt? Még azt is megjegyzem , mikor működőképes, akkor a jobb oldalán kb.5cm szélességben fentről egészen az aljáig világosabba képernyő háttere.Mi okozhatja az említett hibákat? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Moderátor hozzászólása paldi hozzászólására (») Nov 24, 2015

Nem kellene feleslegesen új témát nyitnod, pláne nem olyan névvel amibe 48per jelet teszel.
(#) Buvarruha válasza paldi hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Kikapcsol, tehát a power led sem világít, vagy elmegy a kép?
(#) enree hozzászólása Nov 25, 2015 /

Sziasztok!
A csatolt képen levő hibát törés okozza? Kikapcsolt állapotban semmi sérülés nem látható rajta...
Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy mi okozhatja azt a hibát, hogy bekapcsoláskor kissé remeg a kép egy LG W2234S monitoron, aztán szépen lassan elmúlik és normálisan működik.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
Következő: »»   244 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem