Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   254 / 313
(#) vidfred válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 13, 2016 /

Szia!

Sajnos csak most volt időm újra a két monitorhoz ülni. (hiába, ez munkahely . Igazad volt, valóban a csövek rosszak. Az egyik monitorban az alsó csőpár totál kuka, a többi párosoknak csak a fele megy. Ha a főnököm engedi, próbálkozok majd LED világítással, a táp ad ki 12V-ot. Ezek helyett majd vesznek új monitorokat.
(#) Laurox válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Igen, úgy volt ahogy kérdezted!

Viszont L alakú csövet még én sem láttam, mert ezt a kijelzőt nem szedtem szét. Isten őrizz!
(#) Laurox hozzászólása Máj 15, 2016 /

Sziasztok Fórumtársak!

Mikrokapcsoló ügyben tudnátok segíteni?
Kivettem a monitorból, mert több gomb is meg van bolondulva! Folyton bedobta az OSD-t és egyebeket. Ha nincs bent a gombsor, akkor faxán megy a monitor! Csak hát ugye se állapotjelző LED, se semmi. Ezek a mikrokapcsolók a leggagyibbak szerintem, és csak 2 mm magasak, és ugye smd.

Szerintetek hol lehetne keresni a neten ilyen pici vagy hozzá hasonló vackokat? Nem találok sehol.

Vagy egy egész kezelőpanel is jól jönne.... ha valakinek volna "elfekvőben"

Üdv.

asi gomb.jpg

(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Wáo! Köszönöm!
(#) Buvarruha hozzászólása Máj 16, 2016 / 1

A multkor mondta valaki, hogy nem látott még L akaú csőmegoldást, most láthat és egy lehetséges hibát is.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Szerintem rám gondoltál és ez egyébként egyenletesebb megvilágítást ad? Megjegyzem nekem a hagyományossal sincs semmi bajom.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 16, 2016 / 1

Igen, feketénél látszik leginkább, hogy szép egyenletesen világít be, tehát nincsenek világosabb foltok a széleknél mondjuk. Öreg, de még jól működő csöveknél van, hoy hidegen a végek felé erős a fény, a közepüknél pedig gyenge, majd melegen kiegyenlítődik, na ez a jelenség sem látszik ezeknél annyira.

Gyári álapotukban, de szétszedés után ezt sem rakod úgy össze, hogy minden pontosan szépen passzentos legyen és akkor már lehetséges a foltosodás ennél is.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Jájj! És még nincs sínbe szerelve sem. Úgy látom, ez már a "hímes tojás" kategórián is túlmegy.

A 4 sarka tartja a helyén a plexit?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Igen, a plexi csak úgy bele van rakva.
(#) Laurox hozzászólása Máj 28, 2016 /

Üdv Mindenkinek!
Van egy DELL E197FPb monitorom ami annyi tesz, hogy bekapcsoláskor beadja a "színváltogatós" teszt üzemmódot, de a fehér háttér közben kettőt villan, majd újra váltogatja a színeket. Ámde ez nem tart sokáig, mert mindig kiolvad benne a 250V 2A biztosíték és annyi. 2x próbáltam összesen. Mi okozhatja a túlfeszültséget? (BenQ táp van benne sajnos)
Még annyi, hogy kicseréltem az összes elkót, kicsit nagyobb értékűekre... és egy Benq kijelzője van most benne, de gondolom nem ezektől megy ki folyton a biztosíték. Furcsa is lenne.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2016
(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

A tápot kellene átvizsgálni rendesen.Ugyanis , ha a 230v betáp biztosíték megy ki egy idő után , akkor a táp hibája ez .Addig felesleges is a többi egység hibáját keresni .Le kellene választani a háttérvilágítást , és megnézni úgy , illetve mindent egy idő után , és csak a táp legyen beüzemelve.Nem tudom pontosan eme monitor belső felépítését , de valószínű , hogy csak magában a táp el kell , hogy induljon , és ha így is kimegy a biztosíték , akkor egyértelmű lesz a dolog.
Ezzel szűkülne mindjárt a hiba lehetőségek köre.
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Máj 28, 2016 /

A primer puffer teljesen szakadt. Amúgy esélyes, hogy az álandó "áramszünet" miatt a scaler is hibás lett. Amíg nem ellenőrzöd ne is próbálgasd mert szét fog durranni a táp fetestül mindenestül.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2016
(#) Laurox válasza eyess hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Ilyen táp van benne. Nos amikor hozzám került, még jó volt benne a biztosíték, tehát az előző tulajnál nem olvadt ki. Igaz, hogy akkor már semmi életjel nem volt a rossz kondik miatt. Én az összes púpos kondit kicseréltem, de nem volt itthon 680uf/16v, ezért 1000 uf/25v-vel helyettesítettem 2 db-ot. Utána már beindult. Esetleg ez nem lehet gond? A többi 4 db 470uf/35v volt, azokkal megegyezőt tettem bele. Tehát csak amióta kondikat cseréltem azóta olvad ki a bizti, kb 20-30 mp után. Tudom, hogy rossz helyen kapálózok, de ez történt eddig.

dell tap.jpg

(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Jó lenne , ha pont a tiédről csinálnál képet hátha észre veszünk rajta valamit.Az , hogy nagyobb kapacitású kondenzátort tettél bele az nem baj.Szóval jó lenne egy kép a tiédről , így az alkarész oldalról , és a forrasztási oldalról is egyet .
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Mint mondtam, valószínűleg a primer puffer szakadt, ha öli a biztosítékot és instabil, gondolom zizeg is. Mondjuk csak sejtem, hogy ez a biztosíték a betápon van, mert ez sem egészen egyértelmű.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Nem zizeg, nem csinál semmit, csak megy "rendesen" amíg ki nem nyírja a biztit. A fenti képen van a táp...
(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Nos , ha azt vesszük alapul , hogy előtte nem verte ki a biztosítékot , akkor amit te csináltál ott kell szétnézni , hogy nem követtél e el valami bakit. Fordítva belerakott kondi , vagy valamit véletlenül összeforrasztottál , aminek nem úgy kellene lenni stb. Járd végig kövesd le azokat a részeket , hogy hol mit csináltál a tápegységen , és ellenőrizd le . Szerintem ott lesz valami baki.

Nem ismerem az előéletét, csak annyit tudok, hogy szinte az összes kondi púpos volt és meg sem nyikkant. Aztán a kondik cseréje után produkálta azt amit leírtam. Fordítva berakott kondi az kizárt.

Átnéztem nagyítóval minden egyes porcikáját, mindkét oldalán. Semmi nem látszik hibásnak. Égésnyomok és melegedésnyomok sincsenek.
(#) zsoltee0001 válasza Laurox hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Szia
Ha a primer oldali biztosítékot nyomja ki, akkor nyilván a primer oldalon kell keresni a hibát, szekunder oladi zárlat esetén el se indulna a táp (logikus)
Javaslom, hogy ha próbálod, akkor köss le róla mindent (scalert panel) és a fénycsövek inverterét is kösd le és így járasd.
A másik, 220-at egy 40 wattos izzón keresztül tápláld, így nem kell folyton biztosítékot cserélni és a fényereje árulkodik az esetleges hibáról, áram alá helyezéskor föl kell villannia, majd csökkenő fénnyel teljesen kialszik szinte.
Üdv

Ellenőrizd a puffert mielőtt felrobban a FET Ícéstül.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Igen, egy ilyen hiba kézenfekvő volna, 1x találkoztam philipsnél, kiszáradt puffer rántotta magával a végfokot is.
Üdv

Azt nem tudom hogy kell ellenőrizni, ez van. Mérjek rá a 450voltos kondira? általában 300v-ot szokott mutatni.

ez már saját kép.

Ja, hogy általában... Nem biztos, hogy a feszültségmérés multiméterrel releváns adat lenne, ha nem tudsz mérni kapacitást és ESR-t, akkor próbaképpen tegyél bele másikat.

Ez világos eddig, köszi! Nos beletettem már egy másikat, azzal is kiolvadt a bizti. Most visszatettem a régit és rámérek, bár tényleg csak multiméter van.

Akkor lehet, hogy az IC hibás és egy idő után felmelegszik is akár és csak kinyítja a fetet. Persze, ha belerakott kondiról nem tudni, hogy biztosan jó-e akkor bármi lehetséges. Mértem már totális szakadást, látszólag teljsen jó álapotban lévő kondin.

Erre gondolsz?

dell ic.jpg

(#) Laurox válasza Laurox hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Vagy a hűtőbordán lévő 3 lábú izé? Van egy másik tápból való, azon el tudom olvasni, hogy "K3673"
Következő: »»   254 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem