Fórum témák
» Több friss téma |
Figyu!
Találtam itthon egy TM-1017... Samsung ikertrafót és "bele-applikáltam" a TMS91429CT helyére. Kitűnően megy vele órák óta a 932B! Kérdés az hogy meddig? (egyelőre betettem a készüléket a gyerekszobába, de csak felügyelet mellett nézheti rajta a mesefilmeket a kisonokám!)
Ha nem melegszik a trafó és a meghajtása jelentősen, akkor nem lehet túl nagy baj vele.
Sziasztok!
BenQ M2200HD monitorom kezd sárgulni. Fénycső cserére gondoltam, van valakinek tapasztalata e téren?
Dohányzol mellette? Csak azért, mert ha egyformán sárgul az egész, az nem valószínű, hogy a csövek miatt van, pláne ennyi idős monitornál.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Egyformán sárgul, nálunk nem dohányzik senkisem. 2009-es a monitor. Akkor fárad a panel?
Nem a panel, hanem a diffúzor fóliák szoktak megsárgulni gyakran, mint bármi más műanyag dohányzás nélkül is igazából. A csövek nagyon ritkán öregednek egyformán és ahhoz szerintem fiatal még a monitor, kivéve, ha 0-24-ben ment. Ja és hidegen más lenne a szine, valószínűleg sötétebb lenne és ahogy melegszik úgy világosodik ilyenkor.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2016
Szia
Én egyszer szedtem már szét egy régi (kb 12 éves) monitornak a tv-jét és van egy vastag plexi (újabbaknál vékony) aminek a széleit világítják meg a csövek, ennek a hátulján van egy fehér, nem átlátszó fólia, na ez volt megsárgulva, de korántsem egyformán, gondolom, úgy érte az UV, de a tv-n működés közbe nem látszódott. Lehet, érdemes lenne szétkapni, de előtte azért tölts föl pár képet a jelenségről. Üdv
Mellé tettem egy újabb monitort is. A képeken fehér háttér van a jobboldali a rossz monitor.
Ha a bal oldali ledes például akkor lehet, hogy nem az sárgul, hanem a ledes túl kék ami mindíg így van.
Hát, nem vagyok grafikus, de irigylem a problémáidat
A fénykép természetesen nem adja vissza rendesen a valóságot, de jobb oldali monitoron a fehér már világos sárga és eléggé zavaró. Max fényerőn sötét szobában egyáltalán nem zavaró a fényereje. Új korában még nappal is bántotta a szememet ha maxon volt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Ha kicserélné azt a fehér háttárfóliát, az megoldaná?
Annyit még lehet, hogy megérne... A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2016
Nem hiszem hogy a háttér, inkább a diffúzorfóliák sárgulnak. Az a baj, hogy annak az esélye, hogy a csere olyan lesz, mint amilyenre számít elég kevés. Ha valahol nem úgy hajlik a papír, vagy fólia már bevilágítás lesz, foltos lesz.
Szemétnek azért nem nevezném, a használt piacon is megvan még az ára..
Sziasztok!
Fujitsu L7ZA monitorral gyűlt meg a bajom. Több is van belőle a munkahelyemen, eddig mindig a púpos kondikat kellett csak cserélgetni bennük és működtek. Most kettő is olyan hibát produkál, hogy bekapcsolás után kétszer kb. fél fényerővel bekapcsol a kijelző, majd lekapcsol az egész stby-ba. A tápon magában megvan a 12 és 5 Volt, összerakva amikor bekapcsol a kijelző, 14,5 V és 5.4V van, amikor lekapcsol, 13,5V és 5.4V. Inverter trafó egyforma értékeket mutat, méregetve eddig nem találtam hibás alkatrészt. Ha lenne valakinek ötlete, megköszönném.
Szia
Szerintem az egyik csőnek szevasz. Nekem van egy áramköröm amivel függetlenül lehet próbálgatni a csöveket kis teljesítménnyel, de azért viszonylag mérvadó eredménnyel. Ha ilyenekkel foglalkozol, lehet érdemes egy ilyet összedobni. Üdv
És mindig , ha bekapcsolod fél fényerővel világít csak , vagy már úgy sem ?
Ja és feltételezem , hogy ezeknél a monitoroknál amiknél ez a hiba jelenség van, azokon a fényerő gondolom már maxon van , és mégis fél fénnyel világít.
Üdvözletem egy kis segítség kellene kaptam egy kis tv-t egy Seltronic T70W01C típusút, ennek olyan baja van hogy bekapcsolom minden szép üzemel kb4-5 percet utána fogja magát kikapcsol, Újból bekapcsolom utána kb 1pecr és újból kikapcsol.Van benne egy ic LA76818A ez nagyon meleg elképzelhető hogy ez a baja vagy más? üdv Peti
Köszönöm, megpróbálkozom csőcserével, szerintem találok hozzá donort.
Kétszer próbálkozik, mindkétszer csak fél fényerővel kb. Amíg működtek, addig volt fényük mlg rendesen.
Nem is szabad az öregeket piszkálni! Megy ameddig. Ha beteszel egy új izmos alkatrészt, kimegy melette aegy másik öreg, és így tovább......
Vagy mondjuk 2-ből 1-et csinálsz, mert 17 colosnál az ember meggondolja, hogy szétbontsa-e a TV-jét. Mert ha mondjuk az egyiknél a felső, a másiknál az alsó ment tönkre, akkor egyszerű az eset.
Sajnos 17-esek nem érnek sokat, hogy vesződjön vele az ember, ámde 2-2 csőves már, tehát vigyázni kell közbe a másikra, el ne pattanjon, szóval én csak ilyen esetbe állnék neki és az is csak akkor ha biztosra tudom, melyik a rossz, de ez csak az én véleményem, mert én fakezű vagyok és nem biztos, hogy olyan könnyen megy az ilyen művelet mint másoknak. Üdv
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy Clarion OHM 1088VD kocsiba való tetőmonitor aminek az a problémája hogy fekete-fehér a bejövő intro kép, a filmlejátszásánál is fekete-fehér. Van 2 AV bemenet azokon is fekete-fehér a kép, de a menü és a setup színesen jelenik meg, van egy másik monitorom is (az is kocsiba való) annak is ez a hibája a TV funkció fekete-fehér meg a 2 AV bemeneten fekete-fehér de a menü színes. Köszönöm a segítséget!
Esetleg nincs Secam-ra allitva PAL helyett a norma?
Végignyomkodtam az összes funkciót de semmi, van a panelon egy resetelő azt is benyomtam de semmi!
Ugy ertem azon, ami a jelet kiadja, nem a monitoron. Az a legtobbszor automatikus.
Ha sima LCD monitor lenne, azt mondanám, hogy törölni kellene az NVRAM-ot, vagy üreset felrakni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |