Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   251 / 312
(#) Chipmunk1960 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 2, 2016 /
 
Köszi! megy vissza a feladónak!
(#) Buvarruha válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 2, 2016 /
 
Ha kondenzátor baja lenne akkor is eljutna legalább a power led világításáig, pláne, ha előtte még be is kapcsol rendesen. Ott vagy a táp IC ál le, vagy a processzor, órajelgenerátor, feszültségstabilizátor is lehet így hibás és még lehetne sorolni a végtelenségig. A kolega álandóan monitort javít, de még mindíg nem képes megmérni a tápfeszültséget például.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 3, 2016 /
 
Csak mielőtt nekiálltam volna szétkapni, előtte kérdeztem! Nem értem miért írod, hogy nem vagyok képes megmérni a tápfeszt, azért annyit már tudok! Nos átkondiztam a tápot és azóta megy rendesen. (pont lemerült az elem a multiméterben, így csak találomra tudtam megoldani, de úgy tűnik sikerült) köszi az oltást!
(#) Laurox válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 3, 2016 /
 
Köszi, azóta átkondiztam és jól megy. (A 400v-osat is kicseréltem, mert az sem volt százas!)
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Ápr 3, 2016 / 2
 
Az oltást addig fogod kapni amíg mindenki más is minden fórumon, ha azelőtt kérdez mielőtt önálóan megpróbálná megoldani! Te mondod mindíg, hogy tanulni akarsz, meg érdekel, de egyre inkább üzletnek tűnik a dolog, abban pedig nem fogok segíteni. Az elektrotanya is tele van már ilyenekkel, vannak akik annyira pofátlanok, hogy azelőtt kérdeznek mielőtt megérkezne hozzájuk a készülék és, ha valaki távmegoldásban megoldja csak akkor vállalják be, majd besöprik a pénzt. Hányinger!
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2016
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 3, 2016 /
 
Engem erősen összetévesztesz valakivel! Most először írtam ide úgy, hogy előbb szétszedtem volna és idén mindössze 2 db monitorral küszködtem itt. Nem tudom ebben milyen üzletet látsz, de te tudod...
Azért kérdeztem először, hogy merre induljak. mert ez nem a szokványos táphiba volt. (Amikor csak 2 mp-ig ad képet)
Én kérek elnézést!
(#) r-laci hozzászólása Ápr 4, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy ideje már nyüglödöm egy Philips 190B8 monitorral. A hibajelenség az hogy használat közben egy idő után kb 20p kikapcsol. Led marad zölden világitva de kép az nincs. Ilyenkor kikapcs bekapcs aztán egy ideig megint jó de mindig rövidebb ideig.
Mivel már párszor találkoztam hasonló hibával egyből a trafókra kezdtem gyanakodni, nosza meg is rendeltem őket és kicseréltem mindkettőt. A hiba sajnos megmaradt. Na jó mondom akkor most jönnek a kondik. Mindegyiket cseréltem 105 fokosra, bár egyik sem volt pupos. A hibajelenség ugyanugy fenáll. DE. És itt jön a fondorlat. Ha a fém takarólemez nincs rajta a nyákon (vagyis szétszedve csupaszon van a monitor) amin a trafok meg a kondik meg az össze többi okos elektronikai alkatrész rajta van akkor nincs semmi gond, de amint rákerül a fémboritás (fémmel erintkezésből adódó probléma már kizárva) ugyanugy megmarad a probléma. Nos hát titeket kérdezlek kinek volt hasonlo tapasztalata, mi lehet kérem itten a probléma. Én melegedésre gyanakszom, de vajon melyik alkatrész melegedhet ha melegszik egyáltalán. Melyik alkatrészt mérjem ki, melyikkel lehet gond ilyenkor? Ti mit tennétek? Köszönöm a segítséget!
(#) zsoltee0001 válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Szia
A kikapcsolás pillanatába nem halassz egy sistergő hangot? én arra tippelek, hogy a nagyfesz áthúzhat a csöveknél. Sajnos ez a hiba véleményem szerint utalhat a cső állapotára, szerintem haldoklik.
Megnézném, hosszabb kikapcsolás után hidegen bekapcs és milyen a fehér? Ha kicsit rócsaszínes akkor ez erősít abba, hogy a végét járja.
Ha ezt hamarabb felteszed itt kérdésként akkor megspóroltál volna egy trafócserét, ez a hiba semmiképp nem utalt volna arra
Üdv
(#) Buvarruha válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Valahol áthúz a nagyfesz a lemezre, ha kívül nincs jele, akkor a kijezőn belül.
(#) r-laci válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Helló!
Sistergő hang nincs, teljesen csendben hipp-hopp eltűnik a kép feketébe. Most nézem, két napja pihent a cucc, bekapcsoltam nem látni rózsaszínt.
Volt már egy olyan próbám, trafócsere előtt hogy egy másik jó monitor csöveit rádugtam és azzal is ez volt a gond. Vagyis azokkal is kikapcsolt egy idő után. Ez is erősített a trafócserében sajnos.
(#) r-laci válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Mit értetek az alatt hogy "áthúz" a nagyfeszültség a csöveknél illetve hogy "áthúz"a lemezre. A takarólemezre gondolsz?
És milyen jelet kéne keresnem a kijelzőn kívül illetve belül ennek megerősítésére?
(#) Buvarruha válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /
 
Égés és melegedésnyomot kell keresni, ha ív van, az nagy hővel jár. Amúgy meg kell mérni a trafók szekunderének ellenállását, ha stimmelnek akkor nem kell trafót cserélni, a trafó hibát a legegyszerűbb kideríteni.
(#) zsoltee0001 válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /
 
Amikor elmegy a kép, csak a háttérvilágítás megy el? Ha zseblámpával világítod ott van a kép?
Az is lehet, hogy csak valami kúszóáram miatt kapcsol le, nem biztos, hogy drasztikus áthúzásról van szó, megpróbálnék a kábelekre ráhúzni egy plusz szigetelést a fém ház környékén, ill. ha nincs változás, fémházastol járatnám és hűteném közbe egy ventivel, akkor mi történik?
Üdv
(#) r-laci hozzászólása Ápr 6, 2016 /
 
Égés és melegedésnyomot nem látok sehol. Viszont a zseblámpás trükk bejött. Mikor elmegy a kép és belevilágítok, halványan látom a dolgokat a képen.
Szóval akkor ez most mire is utal?
(#) Buvarruha válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Elég világosan leírtam, hogy mire utal.
(#) r-laci válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Azt írtad melegedés és égésnyomot keressek, nos azt nem látok sehol.
Illetve még azt írtad hogy mérjem ki a trafok szekundereit, nos ezek meg vadiujak mivel már kicseréltem őket. Ahogy az összes kondit is.
Ezért vagyok tanácstalan. Sry az esetleges értetlenkedésért de nekem ez sajnos nem annyira egyértelmű..ezért is keresem a segítséget. Köszönöm.
(#) Buvarruha válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Nem, én azt mondtam, hogy mérni kellett volna a trafókat mielőtt újat rendelsz. És azt, hogy hő, vagy égés nyomát kell keresni, ha kívül nem látszik, akkor belül a kijelzőben a csöveknél.
(#) r-laci válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Rendben. Értem. Viszont már ez is megvolt. Pár hete még a trafo és kondicserék előtt elemeire bontottam a kijelzőt, kiszedtem a csöveket is a helyükről és nem volt sehol égésnyom, barnás folt vagy ilyesmi. Ellenőriztem a csöveket, megnéztem a kábelcsatlakozásnál is őket, nincs e ott valami kontakthiba. De semmi.
(#) Buvarruha válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Akkor kell keresni adatlapot az inverter vezérlő IC-hez, megnézni hogy működik a védelem és mekkora feszültségnek kell lennie, majd ellenőrizni a megfelelő lábakon, hogy melyik nem stimmel.
(#) zsoltee0001 válasza r-laci hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
A hűtéses módszert nem próbáltad? 20 perc működés az nem kevés, de legalább ha van kép, akkor már tudjuk, hogy nem a processzor áll le.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /
 
Nem az lesz a gondja.
(#) lithium hozzászólása Ápr 11, 2016 /
 
Sziasztok! Került hozzám egy DELL U 2412 típusú led es lcd monitor...persze nem működik. Jelenség bekapcsol háttérvilágítás van, de az lcd sötét marad. Kijelző hiba , vagy vezérlőpanel? Sajnos kapcsolási rajzot nem találtam, így még azt sem tudom mekkora feszültségeknek kell megjelenni a táp kimenetein. (csöves hátterűeknél 12 és 5 v kell de itt 2,2v 3,2v es 5v -ot mérek). Tudtok segíteni, merre keresgéljek? Előre is köszönöm! (a panelekről dobok fel képet, hátha segít)
(#) Laurox hozzászólása Ápr 21, 2016 /
 
Üdv Mindenkinek!

Van egy Samsung 932B monitorom, (már egy jó ideje kapálózok vele) ami azt csinálja, hogy csak a felső CCFL csőpár világít, de azt úgy, hogy kiveri a szemem! Nem tilt le az elektronika attól, hogy nem megy az alsó csőpár! Érdekes.... több áramot kapna felül?
Mi lehet a probléma?
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Van amikor effektíve sorba vannak kötve a csövek és, ha valahol rövidzár van, vagy csak áthúz a nagyfesz akkor esetleg juthat nagyobb áram a többi csőre. De ezzel az elmélettel az a baj, hogy az alsó, vagy felső páros szokott sorbakötve lenni, nem összevissza.
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Viszont, ha a trafó egyik fele túl van terhelve, akkor lehet túlfesz a másik felén, gondolom egy nagy trafós az invertere.

lithium

Ezt így nem lehet megmondani, szkóppal ránéznék az LVDS-re (adat kábel ami megy a kijelzőre), hogy van-e jel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2016
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Igen, egy TMS91429CT ikertrafó van benne. Megmértem a két szekunderét: 1.226 és 1.115...
Ez lényeges eltérés lenne??
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Igen, ez már túl van a határon 10-20 ohm még beleférhet, de ez már sok.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
akkor ez okozhatja ezt a furcsa "jelenséget"? Ezek szerint az ikertrafó kuka...
(#) Buvarruha válasza Laurox hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
jó esély van rá, igen.
(#) Laurox válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 22, 2016 /
 
Köszi szépen! Akkor veszek bele egy ilyen típushibás francot. Hála Égnek, itthon is lehet kapni, nem is drága...
Következő: »»   251 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem