Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem egy philips csinálja azt, hogy kb fél óra után kapcsol ki, szerinte ezt azért találták ki, hogy sokat nyomogasd a power gombot, hamarébb tönkremegy, ergo vehessél újat.
Üdv
Wáoó!
Köszi! Akkor kirakom a klotyóba, éjszakai világításnak még megteszi, a prosztata problémáim kapcsán tökéletes segítség lesz!
Igen ám, de azért cseréld ki a púpos kondikat, mert a gyártó arra is gondolt, hogy erre a feladatra se legyen alkalmas örökké
Üdv mindenkinek!
Javítok egy LCD monitort, tápjával volt régebben gond (illetve most is azzal van újfent, legalábbis eddig). Akkor a szekunder kondik haláloztak el, csere után szépen ment a múlt hétig. Most viszont gondolt egyet és eldurrant a vezérlő IC. Biztosítékok rendben, egyéb alkatrészek jónak tűnnek beforrasztva. IC-t és primer kondit cseréltem, mert gondoltam a kapacitásvesztett kondi miatt szállt el az IC. Viszont, most meg sem nyikkan. A táp az IC adatlapban ajánlott kapcsolással majdnem megegyezik. Mit nézzek még meg, amiért nem indulhat ez a nem túl bonyolult kapcsolás. A monitor kapcsolási rajzát még keresem. FUJITSU-SIEMENS Scenicview XE19-2 G Model: L9ZA S2631-K1141-V150 Rev.: 01 Kösz az ötleteket!
Ha nem sikerul megcsinalni, a panel tipusara ebay-en keress ra. Nekem se sikerult a samsung monitorom megcsinalni es 4eFt-ert vettem bele tap panelt.
Ez eddig oké, csak ki tudja, hogy vitte e magával a többit is, vagy nem. Lehet annyit nem ér már meg ez, nem egy mai darab és az IC is majd 2eFt volt.
Üdv ! Lenne egy Samsung led monitor most kaptam egy ismerősömtől csak hogy hibás A monitor érdekes dolgot produkál a kijelző jobb oldalán kb a negyede vibrál néha pedig fehérre vált vagy el torzul a kép de van hogy pár másodpercig megy rendesen. Mi lehet ennek az oka ? Javítható ? Vagy felesleges vele foglalkozni ? Válaszotokat előre is köszönöm !
Hibás a kijelző, esetleg meglehet tákolni a COF fólia kiékelésével, odaszorításával ideiglenes megoldásnak elmegy.
Akkor valószínű kuka lesz Bár még mindig nem értem hogy van az hogy pármásodpercre működik de az sem mindig Van hogy nem lesz fehér csík csak vibrál a kép azon a ponton.
Sziasztok! Acer AL1906 monitor bekapcsolás után kb 10 másodperc múlva lekapcsolja a kijelző megvilágítását. Kép továbbra is van csak fény nincs. Ha kikapcsolom, majd újra be, ismétli a hibát. Lehet ez fénycsőhiba? Segítségeteket köszönöm!
Igen, lehet csőhiba, táp és inverter hiba is, bele kell kukucskálni kezdetnek.
Sikerült megtalálnom a kapcsolási rajzát a tápnak, ha valakinek szüksége van rá, mellékeltem.
FSP043-2PI01H a típusa. És, ha másnak is lesz ilyen problémája, akkor az IC hazavágta a ZD120 és ZD121 pozíció számú diódákat. Valószínű az optocsati is kapott egy lökést. Így nem tud indulni a táp, mert se tápfesz, se visszacsatolás.
Sziasztok!
Belinea 1905 S1 tipusú monitornál mi okozhatja azt, hogy bekapcsolás után megy egy darabig rendesen, majd a kijelzőn a kép picivel hol világosabb, hol sötétebb lesz. Meg mintha a színek is változnának kicsit. A háttér világítás nem megy el, a kondik jók. Forrasztásokat nagyítóval átnéztem, ami gyanús volt azt átforrasztottam.Szerintetek hol keressem a hibát?
Csatlakozonal - foleg, ha az analog oldalt hasznalod.
Ha digitalis, akkor ESETLEG a kepernyore meno szalagkabelben. Azert a tapra raneznek egy szkoppal a helyedben.
Akkor átnézem még a csatlakozókat, köszi. Szkópom sajna nincs. Most is ez a monitor van a gépemen és néha a kép is vibrál kicsit.
Sziasztok. Van egy új LG 22MT47D monitorom, amiben van dvb-c is, szóval tudom nézni rajta a kábel TV-t. Csak nincs rajta füllhallgató kimenet, ami már nagyon idegesítő. Még jótálás alatt van, de így csak monitornak használom. Lenne-e valakinek valami ötlete beépiteni egy line out kimenetet hogy hozzátudjam kötni az erősitőmhöz?
Üdv!
Ha SCART csatin nem adja ki a hangot, akkor sajnos megbontás nélkül biztosan nem lehet kinyerni belőle a TV adás hangját.
Szia
Ahogy a csatlakozókat elnézem, erre a szerkezetre nem lehet külső erősítőt csatlakoztatni? (furcsállanám) Más nem, akkor tényleg a scarton kellene próbálkozni. Hogyan nézted? Ilyen átalakítókból is kétfajta létezik, ki és bemenetes. Az sem biztos, hogy fejhallgató erősítő nélkül megszólal.Itt a kiosztása. Itt az 1-3-as láb a bal-jobb oldal, meg egy GND-t keresel.
Csakis bemenet van rajta. Scarton próbáltam, úgy ahogy a pinout képeken is van, és az erősitőre kötöttem. Meg sem szólalt. Neten sem irnak semmit. Szétszedni még nem nagyon akarom. Majdnem 2 év garancia végett.
Szerk.: Kipróbáltam mégegyszer, műküdök. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Sziasztok!
Látott már valaki ilyet? Mi okozhatja? 20"-os Benq monitor, fekete kép esetén fehér csíkok jelennek meg a képen, valamint a bekapcsoláskor a logo felvillanásakor is ugyanilyen csíkok vannak a képen. Máskor képtartalom esetén hibátlan, pixelhiba mentes. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: spgabor
Ez szomorú, mert elég sokat szívtam vele, mire egyáltalán megjavult.
Sziasztok!
Van egy Viewesonic 22-es monitor, ami 5-6 óra tökéletes működés után egyszerűen lekapcsolt, se kép se hang. Még a led sem világít ilyenkor. Aztán kis szünet után újra be lehet kapcsolni és megy egy rövid ideig. Jól érzem, hogy ez táphiba lehet? Kondik még a gyáriak benne. (Remélem nem a VGA panel produkálja ezt.)
Sziasztok!
Hoztak egy monitort, amin a következő kép látszik. Pár vízszintes csík, ahol nem ad képet, mindig fehér, illetve fehérebb. Szerintem kijelző, van valakinek jobb ötlete?
Szia, Valószínű, hogy kondis. Mikor felmelegszik elveszti maradék kapacitását is, majd lehűlve kissé magéhoz tér. Szerintem cseréld mindet a sec oldalon.
Csak meg kell mérni a tápfeszültséget miután lekapcsol. Ha van feszültség akkor is, akkor nem táphiba, ha nincs akkor táphiba. De ezt a kört már nagyon sokszor lefutottuk.
chipmunk1960 Helyes a diagnózisod szerintem, megnyúlott, vagy szakadt a kijelző.
Az elektrolitkondenzátorok fordítva működnek, tehát melegben térnek magukhoz és hidegen kisebb a kapacitásuk.
Szia, Ez érdekes felvetés, mert az a tapasztalatom, hogy amit közvetlen a hűtőborda mellé terveztek, azok hamarabb "véreznek el", vagyis párolog el belőlük az éltető elektrolit. De a "fülembe ültetted a bogarat", van itt pár kókadt, megérem, felmelegítem, s megint megmérem. A kísérlet eredményéről beszámolok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |