Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen videódban?
Hát a Li-Ion kezdőknek sorozatban. Videómegosztómon megtalálod, ha még nem láttad volna.
Link az adatlapomon... Hamarosan jönnek a többi részek...
Ha már videocsatorna!
A múltkor néztem a LI-Po-s videóidat és a TP4056 os modulok előtt volt valami LCD?? Az mi célt szolgál?
Az egy ilyen kapacitásmérő -nek nevezett valami, minden töltő elé téve...
De ötletes.... És így akkor egy "egyszerű"TP4056 os al meg ezzel, a "sima" töltésnél is látod hogy hány milliamper ment bele az akksiba!? (hozzávetőlegesen)
Gondolom a 4 adatos nem a 2 adatos! Hát ezt biztos lopom! A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2018
Kb igen, azért építettem. A bontott cellákat azzal töltögettem először...
Sziasztok.Ezekkel a a TP4056-os modulokkal ti mivel töltitek a lithium cellákat?Nekem vannak 5 V -os telefontöltőim, de azok 350 mA meg 400 mA -ral tudnak tölteni a rajtuk levő írás szerint.Viszont ez a modul 1 A -rel tölt.Próbáltam tölteni így de a töltők már nagyon melegek kezdtek lenni.Lehet ha hagynám ki is égnének, mert kevesebb áramot bírnak mint amennyit a modul az aksival együtt követel?
Nem tudom, hogy a laptop usb csatlakozója menyi áramot képes leadni folyamatosan?Vajon rátehetem? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
Laptop általában 500 mA-t tud. Én vettem 2 Amperes USB töltőket, és azokat használom.
Ugye a cellák bírják ezt a töltőáramot? Egy kisebb cellához le kell venni a töltőáramot, amit egy ellenállás cseréjével tudsz megtenni.
Szia.Milyen ellenállást kell cserélni?
Én egy ilyent rendeltem(fekete dobozos).Sajnos nem kapom, hogy hány ampert bírnak külön külön a csatlakozók.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
Ezt jól elnéztem.Úgy láttam a képen, hogy a csatlakozója AC fali dugasz...de viszont ennek csak usb csatlakozója van ha jól megnézem.
A fehér dobozosnak van fali csatlakozója.Nem tudom egy ilyen mennyire lenne jó cellák külön töltésére TP4056-os modulokkal? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
Az adatlapját olvastad? Harmadik oldal.
Ezeknek a TP4056-os moduloknak milyen típusú usb bemenetük van?Hogyan kell keresni angolul az ilyen usb kábelt?.Mert amint látom nem olyan mint a telefonok usb kábelje.
Valószínű, hogy mini USB. De szokott lenni mellette forrpont. Akkor nem kell USB kábel sem. Persze az a kérdés, hogy mi lesz a táp hozzá.
Nekem csak micro USBs van, pont olyan, mint a telefonoké.
A telefontöltőket felejtsd el. Használj ATX tápegységet, annak van 5V -os kimenete, tud vagy 20A -t. Arról táplálhatod a TP4056 töltőket párhuzamosan, és mindegyikre egy - egy cellát tehetsz...
Én ilyent rendeltem 10 darabot, és ezeken mini usb bemenet van.Bővebben: Link
Ezeken azt írja,hogy:Charge current: 1A, adjustable.De nem tudom hogy mivel lehet állítani a töltő áramot.
Ilyen ATX tápegységet hol lehet vásárolni?
Mire való rajta a -(minusz)12 volt? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
Bármelyík számtech boltban, 1500-2000Ft -ért adnak egy használtat...
A -12V amúgy a PC soros portnak kell...
Az meg mi az?
Én ezt hol tudom használni pc-n kivül?
A segítségetekre lenne szükségem hogy valamit megértsek.Van egy 5V,500 mA-os telefontöltőm.Ehhez csatlakoztatom a fent tárgyalt TP4056-os modult,ami 1 A-rel tölt.Ehhez pedig egy 2500 mAh-os lithuim cellát.Lesz belőle baj?Ebben az esetben a töltő ki tud égni?Hisz amig a cella el nem éri a 4,2 voltot, addig gondolom, hogy a töltőn keresztül 1 A fog átmenni.Ez nem túl sok neki, az 500 mA-os töltőnek?
Amikor meg elérte a 4,2 V-ot a cella akkor a modul fogja csökkenteni az áramot automatikusan? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
Töltő adaptertől függ, nem tudni, hogy mit reagál a túláramra. A helyedben inkább a TP4056-os modul töltő áramát korlátoznám le 500 mA-re.
Az én tapasztalatom szerint az 500 mA-es telefon töltők többségéről föltölti az akksit a modul. De volt már olyan is, ami hátast dobot.
Te olvasol is, vagy csak írsz? Adatlap, harmadik oldal.
Viszont azt is megfigyeltem, hogy nem megy át a cella fele 450 mA-nél több ebben az esetben,pedig a modul a leírása szerint 1 A -el tölti a cellát.Ennek mi a magyarázata?Ha terheletlen mérek feszültséget a modul kimenő forrpontjain akkor 4,15 V.Ezek szerint akkor mégsem 4,2 V ?Így fel tudja tölteni maximálisan a cellát?
Ha egy hozzászólásra válaszolsz, akkor lesz a fejlécében egy ilyen: (») Ez mutatja, hogy melyikre válaszolsz. Ha használod, akkor láthatod, hogy a "Szia.Milyen ellenállást kell cserélni?" kérdésre válaszoltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |