Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LM 3915 legmagasabb szint kijelzése 1-2 sec-ig
Témaindító: pepe, idő: Dec 28, 2007
Témakörök:
majd beszerzek egy darabot aztán kreálok belöle valamit.
(nem néztem ki irta csak rémlett hogy valahol erröl ment az eszmecsere)
Írtam (meg mint kiderült előttem is írták) h. nem föltétlenül azt a nyomorult peak hold-ot kell kergetni, hanem a PPM-t.
íme: "The VU meter, originally intended for signals sent via telephone lines, has shortcomings when used in high fidelity systems. Due to its slow response time, a VU meter will not accurately display transients that can saturate a magnetic tape or drive an amplifier into clipping. The fast-attack peak program meter (PPM) which does not have this problem is becoming increasingly popular." national 2000-es adatlapjának 11. oldala
irtam egy emailt a szerzönek.és válaszolt is rá.
"Tiszteletem! Az LM3916 IC több adatlapja is létezik, a NET-en böngészve találtam rá, véletlenszerűen, ott találtam egy rövid utalást erre az üzemmódra. Hasonló kapcsolás létezik több is a NET-en, van, ahol az IC lineáris, és van, ahol a logaritmikus működésű változazát alkalmazzák. Mindkettőt belepróbáltam, kifogástalanul működik. Most mit mondjak, véletlen?" ezekszerint valoban van benne ilyen funkcio.
mcganyer megépítette a BSS-et és azt írta abban nincs ilyen funkció. De az IC adatlapjának 5. oldalán található belső kapcsolásban sem látni erre a funkcióra utaló nyomokat. Külső vezérlése sincs ennek a funkciónak kivezetve. Ha valaki épített már vele az megírhatná a tapasztalatokat, és hogy hogy kell előcsalogatni belőle a "csúcs program mérést" ha van benne.
Szerintem prósza, cseresznye. és meglátjuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |