Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a szivattyú nem áll le, a szivárgás figyelő szórakoztat. Az alján középtájon. Lehet, hogy valahol szivárog a víz. Az enyém is ezt csinálta, mert megrepedt a kifolyócső. Fejre állítottam és kifolyt.
Nagyon köszi a visszajelzést! Száraz az alja, a szivattyú leáll, mint rendesen, csak utána nem történik semmi. (töltő szelep se nyit) Ezt nem írtam az elsőbe, bocsi! Burkolat nélkül is próbáltam, ugyanaz. Szivárgás nincs sehol. Kb 1 perc után a keringető szivattyú pár másodpercre beindul szárazon, utána 1 led vibrál, talán az egyes. Ez lehet a hibakód, de nem tudom mit jelent, a fagorokhoz nem találok semmit a neten. Vegyem tudomásul, hogy 7-8 és és kuka?
Ha van érdemi ötlet, javaslat, köszönöm!
Sziasztok.Segítséget kérnék,a mosogatógép nem enged be vizet,a program működik,de nem jön víz,közben hallom,hogy bugyborékol.Elhúztam a gépet helyéről,és lehet megfeszült a kivezető cső,mert több helyen megrepedt,vagy már ilyen volt nem tudom.Tehát az a cső amin a szennyvíz távozik a gépből.Ezt ki tudom én is cserélni vagy csak szerelő?Miért nem enged vizet??? Mivel próbálkozzak?Szifon felöli oldalon le tudom szerelni csak azt nem tudom a gép felöl hogy kell levenni a csövet.
köszönöm...
Most két jelenségről írsz? Nem jön a víz. A hideg, hálózati?
A kivezető cső házilag is cserélhető, de a tapasztalatom szerint csak eredetivel. A bontott sem éri meg. Ha megroppan, bármikor folyhat.
igen ,szóval nem folyik be a víz a mosogatógépbe,.Ezen kívül a cső több helyen elrepedt.Nem tudom ennek lehet-e köze,hogy nem ereszt be vizet....Eredeti cső mit jelent?Típushoz kell kérnem?
A csövet leveszed, átfújod. Lehet a belső réteg levált és eldugította. Meg kell nézni a gép csatlakozóján a finomszűrőt. Valamint azt kell ellenőrizni, hogy a vízszelep működik-e. Tulajdonképen ezzel kellett volna kezdeni.
bocs,hogy értetlen vagyok..finomszűrőt pontosan hol találom?Vízszelep?lány vagyok így egy kicsit nehezebb...
Ott szokott lenni, ahol a vizcsapra rá van kötve a mosogatógép.
Egy nagyobb dobozfélét keress a vizcsapnál, aztán onnan megy a cső a géphez. Syzokták aquastop-nak is nevezni, mert ezzel engedélyezi a gép, hogy egyáltalán mehet-e viz a géphez. Meg itt szokott szűrő is lenni. Ha a gép úgy gondolja, hogy valami nincsen rendben, akkor nem enged vizet venni egyáltalán. Mondjuk ha tudnál tipust mondani, az sokat segitene...
leszedtem a gépről a burkolatot,és ott a labirintusba látom hogy szívja bele a vizet ott kering bugyog de a gépbe nem engedi bele.
Akkor nem szűrő és aquastop.
Majdnem mondtam, hogy a Siemens gyárt ám többféle készüléket...
Segítséget kérek Gorenje GV68260 elektronika hozzáféréshez. Nem reagál a bekapcsolásra, villanyt kap.
Csak azt szeretném szétszedni amivel az elektronikához jutok. A mosogatógépek ezidőig elkerültek. Le kell venni az első bútorlapot? Az tiszta a bűnös az ajtóban van.
Napot!
AEG Favorit mosogatógép. Bekapcsolás után kb. 20 másodperccel villogó iC0 hibaüzenettel örvendeztet meg. Tudja valaki, mi okozhatja?
Sziasztok!
Egy electrolux esl 5201 lo típusú mosogatógép olyan hibát produkál hogy nem fűti a vizet. Szűrő rendben fűtőszáll rendben a kábelek a helyükön a vezèrlőn lèvő relèk jók.hibát nem jelez. A hőmérséklet èrzèkelőn nem tudom milyen ellenállás èrtèket kellene mèrnem. Illetve egyèb ötletek is jól jönnènek. Segítségetek előre is köszönöm!
A szenzorról csatolok kèpet.6,5-7kohm az ellenállás rajta szobahőmèrsègleten csatiban mèrve is ès magán az alakatrèszen is.
Sziasztok! Mielőtt hülyeséget csinálok kérdezem a szakértőket. Beépíthető gép vezérlőjéhez hogyan lehet hozzférni? Le kell szedni az ajtó burkolatot? Mi a trükkje? Elre is köszönöm a válaszokat.
Neve vagy tipusa ismert esetleg a készüléknek, vagy csak úgy általánosságban kérdezed?
Szia,
Ha az a műanyag áttetsző és villa alakú akkor a víz szennyezettségét figyeli. Van benne egy led és egy fototranzisztor. A tiszta vízen áthalad a led fénye, a koszoson nem annyira. Ezt érzékeli a tranzisztor.
Igen áttetsző ès mèg a kielemzèsedből kimaradt hogy van rajta egy pcb nyulvány amin van egy ntc ellenállás ami ugyebár a hőmèrsèkletre változtatja az èrtèkèt ès hogy minnèl pontosabban mèrjen ez a rèsz be van kenve hővezető pasztával. Valami ötletet nem kaphatnák merre keresgèljek mèg?
Sziasztok, siemens mosogato gép reed kapcsolón ez a szám van. 61867 03 122. A conrádban sok ilyen relé van. Milyen tipust kell vennem , vagy hol vegyem meg tudtok ajánlani valamit? Üdv. Attila
Sziasztok whirlpool 9490-es mosogatógépünk programjai nem indulnak el. Indításkor lemegy a szokásos előürítési fázis majd néma csend. Kíváncsiságból kivártam mit csinál a gép: a program végeztével elégedetten sípolt hogy lement a program. Szivattyú lehet?
Köszi előre a segítséget!
Kedves Bandi!
Ugyanez a mosogatógépünk van. 1 hónapja üzemeltük be, két naponta mosogattunk vele, minden rendben ment 3 nappal ezelőttig. Azóta semmire nem reagál. Mintha nem kapna áramot. Persze van áram, a konnektor is jó, bármi mást bedugunk ugyanoda, az működik. Esetleg neked sikerült megtalálnod a hibát? Válaszod előre is köszönöm! Csilla
Sziasztok! Decemberben vettünk egy Bosch SMS25KI00E mosogatógépet, aminek az elején szinte alig volt hangja, viszont 1-2 hónapja fura búgó hangot ad ki, nem az egész mosogatás alatt, úgy kb a feléig és pár percenként előjön, kb 5-6 másodpercig tart. Ez egyre zavaróbb és egyre hangosabban teszi, hibát nem jelez a gép, szépen mosogat. Valami tipp, hogy mi lehet a baja? Tisztítást havonta végzek, a szűrőket is gyakran kitisztítom.
Sziasztok!
Szívok egy AEG mosogatógéppel. A hiba az, hogy véletlenszerűen dob i50 hibakódot. A kitakarítást-kipucolást már jobban nem lehet csinálni. szétszedtem mindent, kitakarítottam az utolsó apró lerakódást is és továbbra is nyomja a hibát. Olvastam, hogy keringető szivattyú triak csere megoldhatja a gondot, de ebben nem igazán hiszek. Valakinek van tapasztalata vagy ötlete? Előre is köszi. Üdv, Palkó.
Azóta jobban belementem. A keringető szivattyú 3 fázisú motor és 6db MOSFET alkotta inverter hajtja. A mosfeteket mérve mindegyik makulátlan. A motor fázisai között tized Ohmra stimmelnek az ellenállás értékek.
Komolyan semmi ötletem nincs már, hogy merre tovább. Kérem aki tud, segítsen. Köszi előre is. Üdv, Palkó.
Elkopott a szivattyú...?.Nézd meg a hibatárban pontosan milyen hiba van.
Nem sajnos nem. Annyira jutottam, hogy a tápegysége jó és 3 proci van benne. 1 a kezelő panelon a másik kettő a tápis panelon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |