Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Mást minden csinál a géped? Dobot forgat? Ha megy minden más,akkor ajtózár rendben van. Az a bizonyos 4 vezetékes valami a víztérben hőgomba lesz. Lehet kontakt hibás. Ki tudod mérni?
Igen már csak az ami meg lehet szakadva, ki fogom mérni. Vagy olyan fajta ami kiolvadós?
Kiolvadós mosógépben nincs. Vagy NC nyugalmi helyzetben azaz hidegen zárt,meg NO nyitott kontaktos. Melegítésre reagál.
A hőfok is rá kell legyen írva hogy mennyinél kapcsol. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2019
Talán akkor a kapillárcsöves termosztát nem ad át, mert azzal kellene tudni beállítani a hőfokot 30-80 fokig.
Köszönöm a manuált ez alapján már meg kell tudnom javítani, a termosztát is kapcsol pedig.
Szép estét!
AEG hőszivattyús szárítógép. Adatok alább. E5E hiba. Volt. Aztán az sem. Semmit nem tudok elővarázsolni. Menet közben megáll. Katt (relé lesz) és stop. Nem törli a programot, csak megáll. Ugye EDR sajátosság, sok hibánál tk újraindítja a gépet. Most nem. Kommunikációs hiba a főpanel és az inverter panel között. Inverter panelon leltem rá esetleges hibaokozót. R118-as ellenállás. Teljesen épnek tűnik a panel. Valaki futott már bele? Köszönöm
Megoldódott? Ezt kell cserélni. A nagy hűtő alatt. Tesztet futtatva mit ad? 3E2?
Szép napot!
Samsung Q1657 gép hibakódjának azonositásához kérnék kis segítséget. A kijelzön inditás után a mellékletben található hiba kód jelenik meg amit még nem sikerűlt megfejteni. Az alap probláma az volt hogy a nagy vezérlőn található tápelszált, ezt rendbe tettem, TNY267 és 10u/400v csere. Ezeke után a gép feléled ugyan de csak abban az esetben ha a motorvezérlő ic STK621-140b 14 lába ki van forasztva a nyákból. Valószínűsithető hogy elszált a motorvezérlő hibrid IC is . A 14 láb a tápból ugyanis 15V dc kap. Ha vissza forrsztom a 14 lábat a táp leáll, a kijelző elsötétül. A továbblépés érdekében hibakód azonosítása fontos lenne. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2019
Sziasztok, milyen márkájú mosógépet érdemes venni? Mit érdemes figyelembe venni, holnap megyünk venni otthon melege program keretében.
Aztán igazából semmit nem csináltunk vele, mint meg lettek igazgatva a csatik és összeraktuk.
Azóta megy. Rejtély.... A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2019
Moderátor által szerkesztve
Új kérdés: mi szabályozza ilyen esetben, hova megy a víz.
Bauknecht Zen, már első vízbeeresztésnél kimossa az öblítőt. Ugye 1 kamrába kis vizet enged, képen baloldalt, utána 2 kamrából (elöl) kimossa a cuccot. 3. kamra, jobboldalt az öblítőé. Namármost, első beengedésnél 1. kamra, már kimossa az öblítőt a 3.-ból. Ami mellette van. Amúgy hiba semmi. Köszönöm Nem, nem eltömődött, szét volt szedve, tiszta.
Most volt egy ilyen nekem is.Arra jutottam hogy alacsony a víznyomás.
Már össze-vissza állítgattam a csapot. Detto.
Most kicseréljük az Aquastoppos csövet...
Szép jó estét mindenkinek ! csak annyit szeretnék kérdezni hogy egy whirpool mosógép motoron lévő tacho tekercs mekkora impulzusokat ad le ? Mérhető e kézi multiméterrel , pl ha meghajtom megpörgetem a forgórészt ?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Mivel lényegében egy dinamó,fordulatszám függő,pár volttól felfelé 10-12 ig,de ellenőrizd a mánes rögzülését is a tengelyen!
Kicseréltük sima csőre.
Első feltöltésnél rendesen engedett be, azóta nem. Előmosásnál, normál mosásnál ( ugye itt is előmosás szelepen enged kis vizet, majd mossa ki a mosószert a 2. kamrából), sőt, most már a 2. vízbeengedésnél, ahol a cuccost mossa bele, ott is telíti az öblitős kamrát. Azt mondod, víznyomás. Eltömődött belül, nem nyit ki rendesen a szelep?
Hello! Én ugyan nem ismerem ezt a gépet, de nagyon hajaz a régi Energomat felépítésére a vizes rész. Ott is két szelep van és három vízirány. A fúvókák sugara keresztezi egymást. Ha egyik vagy másik van nyitva, egy irányba folyik (vagy inkább spriccel) a víz. Ha mind két szelep van nyitva, összeütközik a két sugár, és középen távozik a víz (java). Ha elvízkövesedik a fúvóka, felborul az egész menet, és "miden hova" megy a víz. De a két szelepet kipróbálhatod, ha lehúzod a csövet és más csövet húzol rá, ami a szabadba (vagy egy vödörbe) megy.
Én is szívtam ilyennel. Ki kellett cseréljem a tekercseket valamint a szelep szívét. Nem bírt kinyitni rendesen egyik-másik szelep ès mindenhova ment a víz vagy éppen nem oda, ahova kellett. Én úgy próbálgattam, hogy adtam fesz.-et egyenként a szelepeknek, meg egyszerre is, hogy hogyan engedi be a vizet.
Üdv, Palkó.
Le kellett szednem a mágnest (capágycsere volt ) visza pedig menetet vágtam a tengelybe és egy 4 es csavarral rögzítettem. Két miliméterrel feljebb ütöttem a csapágyat ezáltal a kis mágnesgyűrű nem pont ott fut ahol azelőtt . Lehet hogy kevesebb feszültséget produkálhat . A mosógép elindul fotog kettüt majd hibára áll ki . Gondolom csak ez lehet mert csapágyazás előtt ment rendesen a zajt leszámítva. Köszönöm a választ . Holnap reggel méréssel kezdem a napot .
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
Tuti,hogy az a bibi. Ha a mágnes nem fut a tekercs közepén,az erővonalak nem tudnak feszt indukálni!
Megigazìtottam ,a közepén fut . Értelmezhető feszültséget nem produkál .Szkòpal mértem rá 0,5 voltos méréshatárral is csak alig mozdul ki egy leheletnyit . Kivettem a mágnest egy zsulet pengévelpróbálni de alig lehet érzékelni valamit .
Akkor gond van! Tekercs gondolom jó?,másik mágnest kell szerezni és annak horizontálisan és vertikálisan is középen kell lennie. Úgy tudom,hogy ezek nem véletlenül vannak ragasztva,fémesen ne érintkezzen a tengellyel,mert gyengül a mező.de ezt csak úgy hallottam valakitől,én még sohasem cseréltem,egyből motorcsere(rengeteg bontott motorom volt),a rosszat meg felhasználtam arra ahova nem kellett tacho.
Rendeltem egyet a Vaterán most izgatottan várom amúgy a mosógép nem éri meg , jó lenne ha egy fél évet kibírna .
Háát...,ha annyira odavan akkor kár volt szétszedni csapágyazásra,másik motort kellett volna beszerezni a bontóból pár ezerért! Vagy hagy menjen amíg bírja. Jó pár gépet javítottam,de egyszer sem kellett csapágyaznom.
Szia !
Innen doksit regisztráció nélkül is letölthetsz ! Talán segít (?) https://elektrotanya.com/showresult?what=AWM%20789&kategoria=&a...t2=all
Azért köszönöm a válaszokat , úgy tűnik összejött . Csapágycsere tacho mágnessel
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2019
Viszonylag új gépről beszélünk. 2-3 éves. Semmi vízkő, tiszta minden szűrő, adagoló is szét volt szedve.
Kipróbáltuk másik szeleppel. Ugyanaz az eredmény. Víznyomás ( fali, szelep által átnyomott) teljesen jó. Megfelelő szelepek is nyitnak. Mintha az adagolóban nem lenne megfelelő a víz terelése. Vagy van még valami, ami elkerüli a figyelmünket.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |