Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Sziasztok!
Hozzám került egy Parkside akkus "gravirozó" de a fejéről a szoritó csavar hiányzik! Mivel tudnám pótolni? Van ötletetek?
Egy másikkal. De a viccet félretéve, ha nem beszerezhető vidd el egy esztergályoshoz és csinál neked újat.
Üdv!
Fúrógép vásárlás előtt állok, mert a jelenlegi állapotot megelégeltem. Van egy akkus (elvileg csavarozógépem) de ezt használtam finomabb munkáknál is, pl műszerdobozokba, nyák lapra max 5-ös hegyig. Aztán van egy régi orosz fúrógépem is (de inkább tank mint fúrógép) ezt használtam a keményebb munkákhoz. Amit keresek: Egy max 15 ezer forintos, vezetékes, fordulatszám szabályzós fúrógépet, általános "hobbi" felhasználásra. Magyarul nem kell ipari minőség, de ne haljon meg egy-két év múlva. Ki milyen márkát ajánl, kinek mi a tapasztalata? Mit érdemes nézni, és mi az ami felejtős?
Hirtelen kellett egy fúrógép, akkor az üzletben nomrális márkák közül csak a Makita 6413 volt a polcon. Gondoltam, egy ideig jó lesz, majd ha lesz időm, veszek másikat, addig ez kibírja. Ez volt kb. három-négy éve. Ha nem ipari minukára kell, jó lehet neked is.
Meglepő, de a tapasztalatom szerint a Strauss márka is egészen használható a kézi fúrógépek (és más termékek) esetében, pedig az ára a "profibbak" töredéke. Már hosszú évek (legalább 5-6, de lehet, hogy több) óta nyüstölök egy ilyen kézi fúrógépet, és megelégedésemre szolgál. Nem mondom, hogy 0,8 mm-es, keményfém fúrót beletennék NYÁK fúrásához, de kevésbé precíz munkákhoz megbízható. (Igazából az első időkben nem kíméltem, ezért a tokmány/főtengely egy picit üt, de ha az első pillanattól kezdve óvatosan bánnak vele, akkor meglepően jó ár/érték arányú.)
NYÁK fúrásához egyébként egy kis egyenáramú, állványba fogott gép tökéletes. Pl.: Fúrógép Állvány
Nekem a régi narancssárga Black&Decker vált be . Made in England , bronzcsapágyas 300 W , de 10 mm -es fúrószárral is jól használható . Természetesen acélban . Mivel velem egy idősek , ha látok ólcsón , mindig megveszem . Négy darab van , mind jó .
Rendeltem pár hegyet az Aoyue 968 pákájához mert csak egyet adtak hozzá anno..1500ft volt a 10db kínából..Kíváncsi leszek mennyit bír egy A hegyesből négy van bent biztos nem véletlenül Rendeltem ónt is 0,3mm átmérővel és a nehéz dobon van egyetlen sor belőle gondosan becsomagolva persze ne lehessen észrevenni Az nem érte meg a 600 pénzt sem..
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019
Nekem ugyanez van. A vékoby hegyek hőátadása nekem nem tetszik. Fel kell csavarnom a hőmérsékletet egy magas értékre, hogy a páka legvégén szépen terüljön az ón. A hegytől visszafelé pedig egyre forróbb a hegy... A vastagabbat használom, mert azzal legalább tudok 0.75-ös vezetéket ia forrasztani. A vékony hegynek olyan pici a hőtároló kapacitása, hogy beleragad az ónba. Kíváncsi vagyok a te véleményedre. Gondolkodok, hogy másik pákát és hegyet szerzek be. A kínai klónnak a műanyag nyele a hő hatására kilágyul.
Szia! Nálam úgy néz ki bevált..Lehet a pákáddal vagy a szabályzásával van gond. Nálam ha felmelegszik kb 2-3 sec időnként bekapcsol egy kicsit majd ki űgy tartja a hőt.Simán forrasztottam vele smd-t vezetéket is kipróbáltam.Persze én ólmosat használok ólommentessel és ezüstössel nem próbáltam..A legtöbb forrasztást a két Weller TCP pákámmal végzem azok kattognak egész nap bírják a strapát.Ez igazából akkor kell nekem ha valami nagyon mikroszkópikus dolgot forrasztok vagy javítok,nem sokat megy..
Idézet: „A kínai klónnak a műanyag nyele a hő hatására kilágyul.” Ez nem hiba, hanem feature: Hőre lágyuló forrasztópáka! (Bocs, nem bírtam kihagyni!)
Üdv!
Egy kis tokmányos BOSCH, legalább 15 éve teszi a dolgát nálam. Kasznis körülmények között "hobby" célra. (Erős idézőjel.) A tokmánynak már van lógása, de nem csodálom, kapott már nálam rendesen (drótkorongot is). Így elég hűséges lettem a márkához. Flexek terén is. Itt már egy profi is van.
A korábbi hozzászólásomban említett csupaszoló fogóknak (például Knipex 11 02 160) jobban utánaolvasva egyiket sem venném meg szívesen az említett problémák miatt (tompán vág, kilazul a csavar, pontatlan gyártás). Helyi üzletben Connex van (a kínai változat 10 EUR, "made in Germany" 20-25 EUR), a belső vágóélük sorjás, kidolgozatlan. Többnél téglalap alakot zárnak be a vágóélek (válogatni kell). Kifogytam az ötletekből. Tudtok olyan fogót, amelyiknek nincsenek mindenféle bajai és kiszolgál?
Szia!
Egészen más formájú és használhatóságú fogó (Nem tudom mennyire fontos a pontos beállíthatóság). Én évek óta ezt a típusú blankoló fogót használom, ennek is egy olcsóbb piaci változatát, nekem bevált.
Köszönöm, de inkább olyat szeretnék, amit linkeltem, mert nem nyúzza meg a szigetelést, csak elvágja. Korábban többször kiveséztük a témát.
Hi!
Akkor egy javaslat a lehetőségek közül. 1.fogó 2.Ez az igazi profi de az ára is. 3.profi más árral. Üdv. M.
Sziasztok.
Bocsi, hogy bele poff-poff, csak egy javaslat Nálunk cégnél van Weidmüller és Knipex is. Mindkettőt használtam (nem sokszor kb 200-200 blankolás csak). Mérföldekkel jobb a weidmüller és több beállítási lehetőség is van. ( A knipex is jó, de azzal vékony vezetéket ne blankolj, legalábbis nekem nem blankolja meg a 0.3-as vezetéket már, és jópár kolegámnak se...)
Én ezzel a fogóval elégedett vagyok.
Egyetlen gondja a lehúzott vezetékrész, ami a szerszámon belül maradna, ha nem fordítanám el -most már reflexszerűen-. A Te választásodnál a szigetelést neked kell lehúzni erővel, ami nálam automatikus, és akár 3 szálat is szépen tudom egyszerre csupaszolni. Bőven megérte az árát, már sokat használtam. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2019
Próbáld meg a Dremel cég originalját azt kapsz boltba drága de van és ott szerintem rá is tudod próbálni. Elvileg létezik tokmány is ilyen picire, nekem konkrétan van, meg fogom nézni a cikkszámot.
Sziasztok!
0,14 mm2 vezetékre való saruhoz , ami a raszteres 2 soros csatlakozóházba megy tud-e valaki egy jó és nem túl drága saruzófogót ajánlani? Ha igen, akkor kérek szépen linket is vagy gyártót és típust, ahonnan meg tudom rendelni.
Ilyenem van, csak bizonyos típusú csatlakozó érintkezőkhöz jó. A leírásodból nem tudom kitalálni milyen érintkezőre gondolsz.
Vettem egy Knipex 13 62 180 típusú kábelcsupaszoló és vágó fogót. Sajnos a vágóélek illesztése nem pontos. Négyzet helyett enyhén téglalap alakot zárnak be. Boltok polcain a fogókat nézegetve találtam tökéletes illeszkedésűt és sajnos több olyat is, mint amilyen ez. Válogatni kellene, de ez a típusú fogó nem érhető el a boltokban. Vékony, 0.25-0.5mm2-es vezetékhez is szerettem volna használni. Gyakorlatban fog ez menni a téglalap alakú vágóéllel? Sajnos most nincs időm próbálgatni a fogót, ha ez így nem szerencsés, akkor megy vissza.
TESCO-ban 1490 Ft, de az sárga és fekete. Kézbe vettem egyet, és futólag megnéztem. Rendben volt. Kellően nagy a szerszám, jól kézben fogható, szépen zárnak az élek (akár nullára), a rés egy szabályos rombusz a vezetéknek, a csavarja becsomagolva nem esik kézre, de állítható és rögzíthető, erős recézés van rajta, akár olajos kézzel is lehet vele babrálni. Ennyit akár meg is érhet.
Szia! Jó eséllyel evvel.Bővebben: Link
Köszönöm!
Köszönöm!
Egyet megpróbálok lerendelni próbának!
Egy TESCO-ból származó kombinált fogóm fokozatosan megszorult, teljes erővel is csak millimétereket tudok rajta mozdítani. Egy vízpumpafogó beakasztó pöcke (amellyel a méret állítható) az első használatoknál letört. Emlékeim szerint az ott vásárolt villáskulcsok közül több eltört. Inkább kihagyom a TESCO-s szerszámokat. A kérdés az volt, hogy pontatlanul illesztett vágóélekkel fog-e működni a fogó 0.25-0.5mm2-es vezetékekkel. A vágóélek téglalap alakot zárnak be (90°-osak a szögek, ezért nem rombusz). A pontatlanság mértéke jelentős. Visszaküldöm a fogót.
Nincs tapasztalatom TESCO-s szerszámmal, de mivel ott voltam észrevettem. Rénézésre bőven tudná azt ami elvárható tőle.
Attól mer 90°, az még simán lehet rombusz. A "rombuszsághoz" csak az oldalak egyenlőségét, és a szemköztiek párhuzamosságát várjuk el. Ez alapján a négyzet is rombusz, vagy másképpen fogalmazva azt a speciális rombuszt, aminek minden szöge 90°, azt hívjuk négyzetnek (is). Viszont a téglalap az nem rombusz. Én az élére állított négyzetet szeretem rombusznak hívni.
Sziasztok!
Állványt szeretnék venni fúrógéphez (nem nyák fúrásra). Van 4db lehetséges állvány, csak képem van róluk. Lehet vajon ezek alapján dönteni? Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |