Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Még képek
Kivulrol szep. Dobnal fel egy kepet az elektronikarol is?
Az csak mechanika ott kevesebb aram folyik, en az aljara gondoltam
Azon ne aggodj, szerintem a tema olvasoinak jo resze mar latott olyasmit
Egy amerikai gyarmanyu radio,bakelitt dobozos,nagyon modern formaja van ahoz kepest,hogy meg oktal csovekkel van felepitve.110 voltrol mukodik,igy kell neki egy 220/110 V-os trafo.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2016
Ezek a bakelithazas, relative kicsi radiok nagyon nepszeruek voltak errefele (AU, NZ) is. Nekem tetszik a kompakt, egyszeru belso, ami ugy altalaban jellemzi oket.
Europaban tudom hogy a Tesla ceg gyartott egy Talisman nevezetu kis radiot nagyon erdekes formaju bakelithazban,csak nagy csovek voltak benne,ilyent sajnos meg nem sikerult szerezni.
A Talisman is univerzális készülék, csak szinüveg csövekkkel, de az eir.cső abban is oktal. Egyéb különbség: szép gömbölyded - "futurisztikus" barna színű doboza van.
Csak a Te kedvedért!
És még egy kép, kis csalás az UY1N helyett.... A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Teljesen rendben van Az a nagy szaloncukor egy elko?
Jó nagy meleg lehet abban a "cső"-ben, bírja?
A fűtőteljesítmény ugyanakkora mint az UY1N-ben, az anódteljesítmény viszont kevesebb. Bírnia kell!
Szép napot
kit érdekel Orion Merkur AT 5761 elektroncsöves televízió ? tegnap kaptam szép állapotba van müködö képes szép képpel szép káva rajta nem agyon nyüstölt elis cserélném csőves rádióra ha úgy van de ha nem jó az üzlet ingyenis elajándékozom
Nem a, a "MERKUR"-ban bizony tranzisztorok, sőt IC-k is voltak.
Volt 1 db IC, (hang demodulátor) tranzisztorok a tunerben, egyébként csöves: a képcsövön kívül, PCL84, 85, 86, PCF802, PCH200, PL504, PY88, DY86.
hát ez tejesen csöves tv
hát ez tejesen csöves tv
A hang demodulátor IC a nyíllal jelölt panelen van.
Nézd mé kicsit alaposabban. A sasszi közepén az álló panelen van egy IC,a bal oldali vasdoboz meg teli van tranzisztorral. Sőt a tuner is tranzisztoros. Ettől függetlenül jó az állapota. Nagyapám ilyen TV-n nézte a műsort ezelőtt 30 évvel.
István
30 évvel ezelőtt megszokott dolog volt ilyenen nézni a műsort.
De most 2016 ban már ilyen tv-n nézni a műsort az már valami.
Junosztokat ezzel kétnormámsítva nagyon jó tiszta s hangos lett mindkét norma. Sokkal jobb volt,mint a Junoszt eredeti hang demodulátora.
Ez igaz. Én amúgy ilyeneken is szoktam tévézni néha. Sőt igazán teljesen elektroncsöves tévén is.
Na másnak is van itt szovjet TV-je? Szép darab A Temp 3-asomat láttad már?
Nem teljesen, a kép baloldalán ott vigyorog a tuner, az tranzisztoros, és a közepén látható két KF serleg mellett az egyszem hang KF IC.
Ha teljesen csöves lenne, a tuner is csöves, és a hang KF demodulátor is csöves lenne, de nem az.
Komám!
Ezeket mind birtokolod is,vagy csak a netről vadászott képekkel vadítasz itt minket. Sűrű névváltoztatással tarkítva... :| István |
Bejelentkezés
Hirdetés |