Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nosztalgikus hangulatba kerültem: egyik Legkedvesebb rokonomnak - akinél gyermekkorom nagy részét töltöttem - első tévéje volt ilyen.
Aztán tartalék ként szolgált, emlékszem volt hozzá 2-3 készlet tekercske, mert ez ugyebár egy fix VHF csatornát tudott venni (mint a Kékes, ami azt hiszem ugyanez az elektronika, csak a kávája más). Mivel Szolnokon üzemelt, így Kékestetőre - anno OIRT 8 - hangolt tekerccsel néztük az 1-es műsort, amikor a nagy TV (VT Record) éppen TV-szerelőre várt!
Sziasztok!
Megcsináltam a játék telefonok tápját 3v dc mint az eredeti. és a kivezetését is. Sajnos valami nem működik rendesen. A telefonok kimenetén csak 2v körüli feszültség jelenik meg ha felemelem a kagylót. A számgombok azok mire valók hogy kéne működniük? Jelenleg szakadást mérek rajta. Egyéb ötletek is jöhetnek! Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2019
Sziasztok!
Régi (dörzskerekes) BRG magnómechanikára lenne szükségem bontva, vagy elegendő, ha a fehér ötszögletű teflon csapágya meglenne. Bár kevésbé muzeális, mint a csöves készülékek, de hátha itt van valakinek elfekvőben.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek bevált módszere deprez műszer üveg lapjának a bakelit kerethez való ragasztásához? Próbáltam pillanatragasztót de csak ideig óráig tartja. a szilikon alapúak nagyon csúnyán nyomot hagynak, és idővel az is elválik a bakelittől. Ha jól emlékszem eredetileg sellakkal kenték körbe. A másik kérdés, van-e valakinek egy rossz 71DA-s deprez műszere aminek az üvegje jó. Az egyik beesett a másik eltört Üdv: Gábor
Szia!
Pálmatex jól ragasztja mindkét anyagot.
Valamint bármelyik kétkomponensű (többet már így csináltam). Az üveget pl. vékony polikarbonátból lehet pótolni.
aAz FBS sziloplaszt erősaen ragaszt mindent , szinte szétszedhetetlen. eEzzel akváriumokat ragasztanak üvegből, nagyon fogja az üveget is.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2019
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom FBS-el talán van itthon. Üdv: Gábor
Sziasztok! Nem tudjátok hogy mi történt az oldradio.tesla.hu oldallal? Nekem azt mondja a böngésző hogy nem létezik.
Úgy néz ki, Béka oldala részben átköltözött :
szedszedtem.hu-ra Részben el is tűnt ... kb 2 3 hónapja a EM újságok is eltüntek róla ... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
Ide mentette:
itt keresd Jééé az EZERMESTER újságok is ott vannak EM oldalai A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
Szuper Nagyon köszönöm. Volt innen egy csomó mentett cuccom, de közben beadta az unalmast az op rendszer a gépemen. Nem volt más lehetőségem mint egy új telepítés.
De tanultam a dologból. Két helyre kell menteni.
Nem működik az oldal ,csak tekereg a kőr előre,hátra csak fehér minden
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2019
Szia! Én is tapasztaltam. Tegnap még működött. Mire hazaértem, és ránéztem hogy akkor mentsünk le pár kapcsolást, már nekem is csak próbálkozott, de semmi sem nyílt meg.
Tegnap kiválóan működött, ma semmi! Szerintem sokan "ráestek".
Az lehet. Na majd megpróbálom valamikor éjszaka. Hátha akkor kevesebben piszkálják.
Mi a fenével lehet ezeket kiolvasni és nem kérnek pénzt érte ,már meguntam azokat az állandó trial programokat amik leállnak 10 nap után . Nem akarok betyárkodni a torrenteken.
Akkor valami más gond lesz ott. Esetleg kérj meg egy informatikához értő barátot, hogy segítsen feltelepíteni és beállítani.
Még annyi lehet, hogy a fájl társítást is be kell állítani külön, ha win10-ed van.
Meg van,a programok nagyon jók,a fájlok nem mennek,biztos hibások Minden tiszta fehér mint a hó.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2019
Hány bájtos filék ?
Melyiket töltötted le ? Van fedlap meg a teljes ujsag. EM esetén.
Heló!
Skálahúr csomózásnak mi a titka? Próbálok úgy hurkt kötni rá, hogy jó legyen a hossza, de sehogy nem sikerül. Milyen csomóval célszerű hurkot kötni rá? A képen szereplőt próbáltam, de sose volt jó a hossz, és túl nagy gumó lesz így rajta. Eredetileg valahogy bele volt dugva saját magába, de az esélytelen hogy azt meg tudom csinálni. Ötletek?
Valahol rokon szakma, ámbár azt nem tudom mi az a
Idézet: ? „hurkt”
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a feszítőrugót - a húrt beleakasztva - csipesszel kissé túlfeszítem, és így rácsomózom duplán, ezután elengedve ált. elég feszes marad, és a csomó sem old. 2 - 3 kísérlet elég. A "Duncan" csomót feszítés közben szerintem lehetetlen megcsinálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2019
Sziasztok!
A kérdésem elsőre inkább javításnak hangzik mintsem építésnek, de remélem elfér ebben a topikban. Szert tettem egy hiányos Videoton R4330-as szuperheterodin rádió vevőre. A ferritantenna hiányzott és néhány szakadást is találtam. A ferritantennát egy Mivar Europa 3030-asból pótoltam. A szakadásokat javítottam. Azonban nem hajlandó megszólalni. Ha a ferritantenna tekercsét fém csipesszel megfogom akkor nagyon halkan szó, de egyáltalán nem olyan adót vesz mint a skála szerint kéne. Gondolom a más paraméterű antenna elhangolta teljesen. Kérdésem: mi a lehetséges módja egy szuperheterodin beállításának sötétben tapogatózva ("komolyabb" műszer nélkül)? Állítható az antenna tekercsével párhuzamos kondenzátor, a helyi oszcillátor tekercse, kondenzátora, valamint a két KF transzformátor. Hogyan kezdjek neki, van-e valami ökölszabály stb. ezt szeretném megtudni. A hangfrekvenciás erősítő része külső jellel ugyan repedtfazék hangon, de szól. Feri A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2019
Szerintem jobb lenne a múzeálisban, bár annyira itt sem gond.
Legfontosabb: NE KEZDD EL TEKERTGETNI! Idézet: „A hangfrekvenciás erősítő része külső jellel ugyan repedtfazék hangon, de szól.” Akkor szerintem kalapáld ki azt a repedt fazekat, hogy "csilingeljen". Utána lépjünk csak tovább...
Ilyen idős korban már a szigetelő anyagok kiszáradása miatt is elhangolódhatnak a KF-ek, de nem annyit, hogy egyáltalán ne szóljon. Először az oszcillátort nézném meg. Ha az nem megy, akkor a rádió teljesen süket, esetleg a KF frekvencián vesz valamit halkan. A KF frekvenciát szervizkönyvben meg kellene nézni, mert a rajzon nem látom. Szignálgenerátor híján fülre csak óvatosan, mert ha a KF-eket ráhangolod a Kossuth adó frekvenciájára (540 kHz) akkor a rádió mást nem fog venni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |