Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ez egy samu pár ezer forintos színes lézerrel lett csinálva
Megnéztem én amit belinkeltél csak nem egészen értem az eljárást.
A papíron látszik a pozíció, valami lötstopnak tűnő zöld réteg és a vezetékezés. Most akkor ebből miként lesz NYÁK?
Leírtam ott mindent A teszt lényege röviden az volt , hogy fedés tuti legyen mondjuk levilágításhoz , vagy akár vasaláshoz , legyen többrétegű , és lehetőleg e rétegek egymáson pont ugyan oda essenek , és végül a rajz , vagy pozíció ábrák, illetve a fehér létrehozása színes lézernyomtatóval .
Ezek a feltételek egyszerre lettek bemutatva anno.Akinek amilyen mozzanatra lenne szüksége az nyilván különválassza , és csak arra összpontosít .Persze lehet egyszerre is mint láthattuk. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Na, ezt a fehér létrehozását nem látom pontosan. Nyomtatással fehéret ugye két eljárással lehet előállítani: 1.) fehér papíron üresen hagyom a lényeget, 2.) fehér festékkel nyomtatok.
Nálad melyik eset áll fenn?
Nálam az az eset áll fenn , hogy a nyomtató keveri ki a fehér szint magának.Mivel az egy zöld rétegen lévő fehér szint tartalmaz , tehát ő azt adatnak veszi , és kutya kötelessége létre hozni a fehéret.És nem úgy , hogy mondjuk egy szövegnél a fehér részeknél nincs adat az ki is marad . A linkelt oldalon fel is lett vasalva ott láthatod , hogy a nyomtató valóban létre hozta a fehéret , ugyanis , ha nem tette volna , akkor nem fehéret látnál , hanem a nyák réz színét a fehérek helyein.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Akkor egyértelműbben kérdezek. Van fehér színű toner a nyomtatódban?
Nincc, és pont ezért voltam kíváncsi , hogy létre jön e fehér , és létre jött.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Ez csak egyféleképpen jöhetett létre, fehér alapon. Vagy "lőn világosság".
A tudomány mai állása szerint kétféle színkeverés használatos: 1.) összegző, ami pl. a TV-ben használatos, és a kék, zöld, vörös színekből áll össze, 2.) kivonós, amit a nyomdaipar és a nyomtatók is használnak, és ez a bíbor, sárga, cián (kék) és fekete színekből áll. Ennél a színkeverésnél a fehéret a hordozó fehér színe adja, illetve a nyomdaiparban és újabban a nyomtatókban is létezik ún. fedő fehér festék, ami nem fehér hordozón is fehéret ad. Tehát szeretném tudni, mi a helyzet az általad felvázolt módszerrel. Vagyis: mitől fehér a fehér? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Többször felmerült már beültetési rajz készítéséhez:ez
Vgayy olyan sokvolt a rossz tapasztalat, hogy ezt már nem alakalmazza senki?
Mert nem arra való!
Idézet: „Solder Mask Repairing Paint”
Az alkatrészek elhelyezkedésének rajza a nyák alkatrészoldalán. Általában fehér színű.
Szia!
A beültetési rajz.
És azt rá lehet vilagitani?
Hogy megy az eljárása?
Ugyan úgy mint a maratásnál , olvass bele a témába kb58*van már leírva. Ha nem találod akkor keresgélj a videók közt van róla vagy 3 videó itt az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
Elég körülményes a felvitele, és kb2 hónap után bedöglik,egyébként pozíciórajznak nem rossz ....
Köszönöm szépen de a videók közt nem találtam levilágitásal pozíciórajz csinálást!
Videók között lehet nincs, de a múltkor felraktam a Lenstar KFT-nél lehet venni 2 komponensű festéket, van belőle fehér is. Ha bekeverted pihentetni kell 10 percig, utána felhordani 80 fokon 30 percig szárítani, utána ugyan az mint a dry fólia, levilágítás és előhívás után még 180 fokon 30 perc alatt be lehet égetni.
Én spec dry-ból csinálom a feliratot, előhívás után azt is lehet kicsit sütögetni, attól bekeményedik csak ugye annak kék színe van, az egy zöld nyákon nem mutat olyan jól.
Hogy a rézsávokat ennyire se marja meg, vagy nagyobb felbontású nyomat kell, vagy több réteg, vagy több festék. Hogy ne maradjanak sávok közti apró pöttyök (réz maradékok), maratáskori "lötyköléssel" ki lehet küszöbölni.
Erre nem tudok neked választ adni .Nem tudom ,hogy jött létre , de a nyomtató megcsinálta.
És nincs valami olcsó megoldás levilágítássál pozrajzott csinálni?
De van a DRY fólia avval a nyák maratását és feliratozását is meg tudod csinálni, de meg ne kérdezd hogyan kell ,erről van fen videó (a nyákos részről, a pozrajz ugyanúgy készül csak a másik oldalon)
Nekem akkor lett ilyen, amikor nem mostam le rendesen a papírt a lábak között.
Szia!
Áztatás után fogkefével átdörzsöltem és egy kis sósavval is meglocsoltam. Elméletileg nem kellett volna ott papírnak maradnia, de lehet, hogy maradt... de hogy ?
Papírt sósavas vizben áztasd le, utána nézd át a szűk helyeket és hegyes csipesszel (vagy valami hegyessel) távolítsd el a maradék papírt.
Különben meg az lehetett a probléma, hogy nem volt elég tiszta a panel, vagy korán hagytad abba a maratást. Azt látom, hogy rendesen összekaristoltad a panelt. De nem attól lesz tiszta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |