Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1109 / 1387
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Ez egy samu pár ezer forintos színes lézerrel lett csinálva
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Megnéztem én amit belinkeltél csak nem egészen értem az eljárást.
A papíron látszik a pozíció, valami lötstopnak tűnő zöld réteg és a vezetékezés.
Most akkor ebből miként lesz NYÁK?

Leírtam ott mindent A teszt lényege röviden az volt , hogy fedés tuti legyen mondjuk levilágításhoz , vagy akár vasaláshoz , legyen többrétegű , és lehetőleg e rétegek egymáson pont ugyan oda essenek , és végül a rajz , vagy pozíció ábrák, illetve a fehér létrehozása színes lézernyomtatóval .
Ezek a feltételek egyszerre lettek bemutatva anno.Akinek amilyen mozzanatra lenne szüksége az nyilván különválassza , és csak arra összpontosít .Persze lehet egyszerre is mint láthattuk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015

Na, ezt a fehér létrehozását nem látom pontosan. Nyomtatással fehéret ugye két eljárással lehet előállítani: 1.) fehér papíron üresen hagyom a lényeget, 2.) fehér festékkel nyomtatok.
Nálad melyik eset áll fenn?

Nálam az az eset áll fenn , hogy a nyomtató keveri ki a fehér szint magának.Mivel az egy zöld rétegen lévő fehér szint tartalmaz , tehát ő azt adatnak veszi , és kutya kötelessége létre hozni a fehéret.És nem úgy , hogy mondjuk egy szövegnél a fehér részeknél nincs adat az ki is marad . A linkelt oldalon fel is lett vasalva ott láthatod , hogy a nyomtató valóban létre hozta a fehéret , ugyanis , ha nem tette volna , akkor nem fehéret látnál , hanem a nyák réz színét a fehérek helyein.

Akkor egyértelműbben kérdezek. Van fehér színű toner a nyomtatódban?

Nincc, és pont ezért voltam kíváncsi , hogy létre jön e fehér , és létre jött.

Ez csak egyféleképpen jöhetett létre, fehér alapon. Vagy "lőn világosság".
A tudomány mai állása szerint kétféle színkeverés használatos: 1.) összegző, ami pl. a TV-ben használatos, és a kék, zöld, vörös színekből áll össze, 2.) kivonós, amit a nyomdaipar és a nyomtatók is használnak, és ez a bíbor, sárga, cián (kék) és fekete színekből áll. Ennél a színkeverésnél a fehéret a hordozó fehér színe adja, illetve a nyomdaiparban és újabban a nyomtatókban is létezik ún. fedő fehér festék, ami nem fehér hordozón is fehéret ad.
Tehát szeretném tudni, mi a helyzet az általad felvázolt módszerrel.
Vagyis: mitől fehér a fehér?
(#) pisti89 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Többször felmerült már beültetési rajz készítéséhez:ez
Vgayy olyan sokvolt a rossz tapasztalat, hogy ezt már nem alakalmazza senki?
(#) pjg válasza pisti89 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Mert nem arra való!
Idézet:
„Solder Mask Repairing Paint”
(#) pic13 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

[OFF] mi az a pozrajz? [OFF]
(#) pjg válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

pozíció rajz
(#) pic13 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

És az mi?
(#) pjg válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Az alkatrészek elhelyezkedésének rajza a nyák alkatrészoldalán. Általában fehér színű.
(#) Kinka István válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Szia!
A beültetési rajz.
(#) pic13 válasza Kinka István hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

És azt rá lehet vilagitani?
Hogy megy az eljárása?
(#) kaqkk válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Ugyan úgy mint a maratásnál , olvass bele a témába kb58*van már leírva. Ha nem találod akkor keresgélj a videók közt van róla vagy 3 videó itt az oldalon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) kaqkk válasza pisti89 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Elég körülményes a felvitele, és kb2 hónap után bedöglik,egyébként pozíciórajznak nem rossz ....
(#) kiborg válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Senkinek nincs ötlete?
(#) pjg válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Az ilyen finomságokat inkább fotózni kéne.
(#) pic13 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Köszönöm szépen de a videók közt nem találtam levilágitásal pozíciórajz csinálást!
(#) gulasoft válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Videók között lehet nincs, de a múltkor felraktam a Lenstar KFT-nél lehet venni 2 komponensű festéket, van belőle fehér is. Ha bekeverted pihentetni kell 10 percig, utána felhordani 80 fokon 30 percig szárítani, utána ugyan az mint a dry fólia, levilágítás és előhívás után még 180 fokon 30 perc alatt be lehet égetni.
Én spec dry-ból csinálom a feliratot, előhívás után azt is lehet kicsit sütögetni, attól bekeményedik csak ugye annak kék színe van, az egy zöld nyákon nem mutat olyan jól.
(#) pont válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Hogy a rézsávokat ennyire se marja meg, vagy nagyobb felbontású nyomat kell, vagy több réteg, vagy több festék. Hogy ne maradjanak sávok közti apró pöttyök (réz maradékok), maratáskori "lötyköléssel" ki lehet küszöbölni.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Erre nem tudok neked választ adni .Nem tudom ,hogy jött létre , de a nyomtató megcsinálta.
(#) pic13 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

És nincs valami olcsó megoldás levilágítássál pozrajzott csinálni?
(#) kaqkk válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

De van a DRY fólia avval a nyák maratását és feliratozását is meg tudod csinálni, de meg ne kérdezd hogyan kell ,erről van fen videó (a nyákos részről, a pozrajz ugyanúgy készül csak a másik oldalon)
(#) ktamas66 válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Nekem akkor lett ilyen, amikor nem mostam le rendesen a papírt a lábak között.
(#) kiborg válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia!

Áztatás után fogkefével átdörzsöltem és egy kis sósavval is meglocsoltam. Elméletileg nem kellett volna ott papírnak maradnia, de lehet, hogy maradt... de hogy ?
(#) niedziela válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Papírt sósavas vizben áztasd le, utána nézd át a szűk helyeket és hegyes csipesszel (vagy valami hegyessel) távolítsd el a maradék papírt.
Különben meg az lehetett a probléma, hogy nem volt elég tiszta a panel, vagy korán hagytad abba a maratást. Azt látom, hogy rendesen összekaristoltad a panelt. De nem attól lesz tiszta.
(#) kiborg válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

A panel finom fémdörzsivel átdörzsöltem, hogy eltávozzon az oxid a felületről, majd zsíroldóval (Ultra kézmosó) átdörzsöltem. A víz szépen megtapadt a felületen.
Következő: »»   1109 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem