Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1108 / 1387
(#) pjg válasza pont hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Fotózáshoz, pauszra egyszer nyomtatok. Tökéletes.
(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Kétkomponensű. Összekeverve 1 hét hűtve, összekeverés nélkül fél év.
(#) CRU3L hozzászólása Ápr 15, 2015 /

Sziasztok!
Fényes műnyomó papírra nyomtatták ki papír - írószer boltban.
Ezt nyomtatták ki ezzel a programmal :
Bővebben: Link

Felbontast hol lehet állítani? Mert gondolom egy ilyen modern gép ami nekik van, biztos tud többet is.
A papír érdekes, mert a felső részét megégeti a nyomtató.
Vagy próbáljak másra nyomtattatni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2015
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Köszönöm a választ.
Azt lehet tudni, hogy mi a neve és hol lehet kapni?
(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Ugyan ott ahol a dry fóliát. Elég drága, és én nem használtam ki. több szín van, azt hiszem a kék a legkisebb kiszerelés, viszont ha ki tudod használni, akkor az ára töredéke a lötstopp fóliának, és ezt használják az egyetemen is meg szerintem a nyákgyárakban is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2015

cím.txt

(#) NickE válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Ugyanaz a festék jó pozícióábrának és lötstopnak is? Tehát fehér lötstoppos nyákot lehet csinálni, pl. ilyet és mondjuk egy zöld nyákra meg ugyanezzel a festékkel pozícióábrát?
(#) niedziela válasza tkovacs hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Idézet:
„Nálam is ilyen volt a 600 dpi-s nyomtatómmal, de mióta 1200 dpi-s nyomtatót használok, már kihagyhatom ezt a műveletet.”

Jó, hogy ez megoldotta problémád, de sok köze nincs hozzá valójában.
Nem szabad túlmelegíteni !
(#) niedziela válasza CRU3L hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Idézet:
„felső részét megégeti a nyomtató.”

Akkor ott valami nem stimmel.
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Köszi.
(#) eyess válasza CRU3L hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Megégeti a papírt ez elég furcsa.
Egyébként a beállítás az is egy hosszabb folyamat , amíg az megfelelő lesz Ugyanis ha oda vágjuk neki a sok anyagot , tehát sok tonert , akkor az a minőség rovására megy , ha kevesebb a toner , akkor az meg a fedettség rovására megy.Meg kell találni a még jó minőséget adó , de nem túlzó beállítást.És ez természetesen megint csak egyén függő ki mivel dolgozza fel majd a rajzot vasaló , vagy lamináló , milyen hőfokon csinálja ezt , és mindenkinek más a keze is .Szóval össze kell ezeket hangolni , és akkor nem lesz hiba benne.
(#) gulasoft válasza NickE hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Igen, csak ugye egy feliratnál a festék 95%-át lemosod.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Ellentétben a kínai javítóval ez 80 fokon fél óra alatt megszárad, és simán rá lehet tenni a fóliát mert nem ragad bele. Lehet hogy ezt is szét lehet nyomni celofános technológiával, akkor mondjuk bele lehet tölteni valami vastagabb fecskendőbe, és onnan kinyomni egy csíkot a panel elejére.
Megkérdeztem az hígító nevét zx101 a neve 2%-os hígítás a maximálisan ajánlott és 5l-es kiszerelésben van (40 euró). Azért elég durva, mert az röpke 250 liter ilyen festék hígításához elég, ami szerintem egy nyákgyár éves használata, mert azért egy kiló ebből a festékből nem egy vagy két nyákra elég, hanem vagy 100-ra. Sajnos több maradt a szivacsba, meg az összekeverő tálkában mint amennyit a nyákra felkentem, ezért nem használom, de egyébként ez a profi megoldás.
A két komponens összekeverése után pihentetni kell 20 percet és utána lehet felkenni a nyákra. 80 fokon 30 perc szárítás, onnantól ugyan az mint a dry fólia.
(#) NickE válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Köszi az infókat. Még meg tudnád még mondani, hogy a festékből mekkora a legkisebb kiszerelés és mennyibe kerül? Leginkább a fehér érdekelne.
(#) gulasoft válasza NickE hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Sajnos emlékszem, meg eurós az ár az már azóta több is lehet az árfolyamváltozás miatt. Ott az elérhetőség hívd fel kérdezd meg.
(#) pic13 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Hello
Szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne csinálni nyák-lapra fehér vagy mindegy milyen színű alkatresz jeleket?
(#) Bakman válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Általában vasalásos technikával feliratozzák, legalábbis házilag.
(#) pic13 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Köszi
De máshogy nem lehet?
én a nyákot levilágítással csinálom!
(#) kiborg hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok!

Készítettem egy nyákot, de nem lett az igazi
Az áldozat egy TQFP tokozású Mega16 lett volna, de így nem tetszik a panel.
Mit javasoltok, hogy jobb minőséget érjek el?
Laminálóval dolgoztam, 130°C-on 3x ment oda-vissza a Nyák.Viszonylag lassan(20%-os sebességgel)
A laminálónál az összeszorító erőt nem tudom állítani, viszont minden mást igen. Nyák sebességét, hőmérsékletet és azt is, hogy hányszor menjen át a nyák rajta.

Kiborg

minta1.JPG

(#) kaqkk válasza pic13 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Dehogynem a pozrajzot is nyugodtan levilágíthatod...
z
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Tudsz valami jó, UV-re keményedő, fehér festéket?
(#) papus51 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Szerintem kaqkk arra gondolt, hogy dry fóliát leviágítasz, előhívod, esetleg rásütöd és kész.
(#) pjg válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nekem az nem tetszik. Főleg mindkét oldalán lötstoppos felületen.
(#) papus51 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nekem sem. Én is keresem a legegyszerűbb, de még tetszetős, jól olvasható és olcsó megoldást, csak még nem találtam meg.
Gyors segélyként vettem egy ultra olcsó lézer nyomtatót, és lehet, vasalni fogom a pozíciót.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

És fehéret ?
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nyomtatót? Azt fehéret
Ha van ötleted ne fogd vissza magad.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Akár , de mondjuk fehér pozíció , vagy rajzot csinálni .

Ötletek vannak voltak lesznek , de jó lenne mástól is , hogy meríthetnék belőle valami hozzávalót én is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) pjg válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Sárgát tudok nyomtatni. A zöldön lehet még jól is mutatna.

Ne sejtelmeskedjünk már!
Tudom, hogy van, pl. az OKI-nak fehér nyomtatója.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Én fehéret is tudok nyomtatni

Bővebben: Link

Az csak a probléma ezzel, hogy nagyon drága. Az OKI fehér tonerje pl. több mint 100.000,-Ft, és akkor a gépről még nem beszéltünk. Ez, véleményem szerint meghaladja a barkács kereteket.
Következő: »»   1108 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem