Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1128 / 1387
(#) Beles válasza ha1drp hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Nekem gyári filmem van. És a lakkot hogyan viszed fel? Akkor nem fóliával, meg spatulával szétkenve?
(#) ha1drp válasza Beles hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Egy kis ecsettel. Lehet az enyém vastagabban van felvive, illetve festésnél meggyőződöm, hogy tapad-e rendesen. Próbálkoztam én is szétkenős módszerrel, de sokszor olyan vékony vol, hogy már nem fedett ezért csúnya lett - nem beszélve a buborékokról.
(#) kissattila88 válasza ha1drp hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Fény érzékeny fóliát hol lehet venni olcsón??
(#) Beles válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Ebayról pl.
(#) kissattila88 válasza Beles hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Itthon gondoltam melyik bolt az olcsóbb.
(#) orcika70 válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

A helyzet az hogy, hazai forgalmazónál nem kapható, esetleg itt valakitől kérhetsz akinél van készleten és, tudna számodra nélkülözni belőle. Vagy a TME, igaz csak 25m-es tekercsben rendelhető.
(#) kissattila88 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

.....
(#) Beles válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 19, 2015 /

Ha nem sok kell tudok eladni. Nekem van vagy 3 méter még.
(#) Beles válasza ha1drp hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Csináltam újjabb próbákat, mostmár szépen rá ragadt a nyákra a forrasztásgátló maszk. 15 perc levilágítást alkalmaztam 2 perc helyett. Még fél órára vissza raktam előhívás után. Viszont most az lett a baj, hogy alávilágított, szóval használhatatlan lenne a nyák(szerencsére csak próbára készítettem). Pedig filmet használok, valószínűleg elállt valamiért a nyáktól. Egy helyen nem világított csak alá. Ha élseben történne a dolog, van valami, amivel el lehet távolítani a mszkot, hogy újra csináljam? Mert ha nem, akkor elég végleges a megoldás.
(#) Beles válasza Beles hozzászólására (») Aug 20, 2015 /

Gyönyörűen lehet rá forrasztani, nagyon tetszik Szét gyepáltam, 5x kivettem meg visszaraktam az alkatrészt, és bírja! Nagyon jó kis cucc, mostmár tetszik Csak ki kell finomítanom az eljárást.
(#) szili83 hozzászólása Aug 23, 2015 /

Műnyomó papírt hol szoktatok beszerezni? A korábbi forrásom megszűnt, és lassan kifogyok. Olyan hely kellene, ahol postáznak, mert nem Bp-i vagyok.

Illetve NYÁK lemezből is szűkösen vagyok, attila86-tól szoktam venni, de nem tudom, hogy mikor szerez be legközelebb, vagy lesz-e rá lehetőség.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
(#) kissattila88 válasza szili83 hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Nyomda? Ha van ismerősöd biztos tud szerezni ha használnak olyat amilyet te használsz.
(#) szili83 válasza kissattila88 hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Ez az, hogy nincs. Akár innen is jó lenne, ha valaki tudna.

Én is félve műnyomó papírra vadászok mert sehol se lehet kapni.

Értem.
Ahogy olvastam a 135gr-os a legjobb.

Nekem a 90gr-os vált be! Én ezt olvastam hogy ez a jó.

Attila86 azt írta, hogy a 135gr-os a jó. A következő a 100gr-os. Bővebben: Link

Közben ráleltem a Panton-ra ahol elvileg van.

Én próbáltam vastag papírral nem tudtam rendesen rá vasalni a nyákra mindig le marad a fele. A vékonyabbal 2 perc vasalás után rajta van az egész.
(#) aulac válasza szili83 hozzászólására (») Aug 23, 2015 / 1

A Panton-nál nem elvileg, hanem BIZTOSAN lehet kapni 135gr-os műnyomó papírt.
Mindig ott veszem. A/4-es ív á. 5.6 Ft.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
(#) szili83 válasza aulac hozzászólására (») Aug 23, 2015 /

Értem, akkor a nagy ívet vágatod fel? Ingyen vágják?
Illetve ahogy írták nem jobb a 100gr-os? Ami nekem itthon van nem tudom milyen.
(#) szili83 hozzászólása Aug 26, 2015 /

Akkor most a 90 vagy a 135 gr-os műnyomó Papir a jó? Ami nekem van nem tudom milyen.
Amit most használok 0.08-0.09mm vastag.
(#) aulac válasza szili83 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Az A/0 ívet felvágják kérésre, de sajnos nem tudom, hogy mennyiért, mert A/4-es ívben is lehet kapni. Én azt veszem.
(#) aulac válasza szili83 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Ki melyiket szereti. Én laminálóval vasalom a nyákra és nekem a 135gr-os jobban bevált.
Akkor a Tied, az 90gr-os.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
(#) trickentrack hozzászólása Aug 28, 2015 / 1

Üdv!

Még egyszer köszönöm mindenki segítségét!
Most már szinte tökéletes!
(#) szili83 válasza aulac hozzászólására (») Aug 28, 2015 /

Miért, a 135gr-os milyen vastag?

Amúgy lehet majd veszek vastagabbat is próbálni, de nekem az én vastagságom bevált.
(#) aulac válasza szili83 hozzászólására (») Szept 4, 2015 / 1

13-14µ
(#) papus51 válasza MolnarG hozzászólására (») Szept 10, 2015 /

Ez erősen frekvencia függő. 1GHz felé haladva és felette már akár több viát is érdemes elhelyezni az ilyen pad-ek körül. Alacsonyabb frekvenciák esetén megfelel az utóbbi megoldás.
Viákat szoktak még termikus megfontolásból is alkalmazni.
(#) Attila86 hozzászólása Szept 11, 2015 /

Sziasztok!
Egy meglévő nyáktervet (gerber fájlok) szeretnék egymás mellé montírozni. Milyen programmal lehetne ezt megtenni?
(#) Alkotó válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Nem vagyok illetékes a témában, de magam is érdeklődtem már ilyen kérdésben, és kaptam is választ, ami ilyesmi volt:
Korrektül sehogy. Egyedüli egzakt módszer, ha magát a paneltervezőt, vagy ami a gerbert generálta használod, és már eleve oda illeszted mellé a másik panelt, és így hozod létre a kombinált gerbert.
Nekem azt mondták, azért nem lehet megoldani, mert a Gerber az nem egy kép, hanem egy útvonalleíró vektorhalmaz definíció, és ha mellé "másolnál" egy másik gerbert, akkor a viszonyítási pontjaik fednék egymást a [nulla:nulla] koordináta közös lenne.
Ez már saját vélemény: Azt viszont el tudnám képzelni, hogy direkt lenne egy algoritmus, ami képes lenne minden koordinátához hozzáadni az eltolás mértékét, és így már értelmezhető eredmény születhetne, de nem tudok ilyenről.
(#) elektrorudi válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Szia!
Például a GerbTool-al. Nekem egy 15 éves verzió van (a mostani 64 bites rendszerre nem is lehet telepíteni). Kb. 10 éve használtam utoljára. Akkor 8-10 modulból illesztettem össze vele egy NYÁK-ot.
Következő: »»   1128 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem