Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem gyári filmem van. És a lakkot hogyan viszed fel? Akkor nem fóliával, meg spatulával szétkenve?
Egy kis ecsettel. Lehet az enyém vastagabban van felvive, illetve festésnél meggyőződöm, hogy tapad-e rendesen. Próbálkoztam én is szétkenős módszerrel, de sokszor olyan vékony vol, hogy már nem fedett ezért csúnya lett - nem beszélve a buborékokról.
Fény érzékeny fóliát hol lehet venni olcsón??
Ebayról pl.
Itthon gondoltam melyik bolt az olcsóbb.
A helyzet az hogy, hazai forgalmazónál nem kapható, esetleg itt valakitől kérhetsz akinél van készleten és, tudna számodra nélkülözni belőle. Vagy a TME, igaz csak 25m-es tekercsben rendelhető.
Ha nem sok kell tudok eladni. Nekem van vagy 3 méter még.
Csináltam újjabb próbákat, mostmár szépen rá ragadt a nyákra a forrasztásgátló maszk. 15 perc levilágítást alkalmaztam 2 perc helyett. Még fél órára vissza raktam előhívás után. Viszont most az lett a baj, hogy alávilágított, szóval használhatatlan lenne a nyák(szerencsére csak próbára készítettem). Pedig filmet használok, valószínűleg elállt valamiért a nyáktól. Egy helyen nem világított csak alá. Ha élseben történne a dolog, van valami, amivel el lehet távolítani a mszkot, hogy újra csináljam? Mert ha nem, akkor elég végleges a megoldás.
Gyönyörűen lehet rá forrasztani, nagyon tetszik Szét gyepáltam, 5x kivettem meg visszaraktam az alkatrészt, és bírja! Nagyon jó kis cucc, mostmár tetszik Csak ki kell finomítanom az eljárást.
Műnyomó papírt hol szoktatok beszerezni? A korábbi forrásom megszűnt, és lassan kifogyok. Olyan hely kellene, ahol postáznak, mert nem Bp-i vagyok.
Illetve NYÁK lemezből is szűkösen vagyok, attila86-tól szoktam venni, de nem tudom, hogy mikor szerez be legközelebb, vagy lesz-e rá lehetőség. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
Nyomda? Ha van ismerősöd biztos tud szerezni ha használnak olyat amilyet te használsz.
Ez az, hogy nincs. Akár innen is jó lenne, ha valaki tudna.
Én is félve műnyomó papírra vadászok mert sehol se lehet kapni.
Értem.
Ahogy olvastam a 135gr-os a legjobb.
Nekem a 90gr-os vált be! Én ezt olvastam hogy ez a jó.
Attila86 azt írta, hogy a 135gr-os a jó. A következő a 100gr-os. Bővebben: Link
Közben ráleltem a Panton-ra ahol elvileg van.
Én próbáltam vastag papírral nem tudtam rendesen rá vasalni a nyákra mindig le marad a fele. A vékonyabbal 2 perc vasalás után rajta van az egész.
A Panton-nál nem elvileg, hanem BIZTOSAN lehet kapni 135gr-os műnyomó papírt.
Mindig ott veszem. A/4-es ív á. 5.6 Ft. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
Értem, akkor a nagy ívet vágatod fel? Ingyen vágják?
Illetve ahogy írták nem jobb a 100gr-os? Ami nekem itthon van nem tudom milyen.
Akkor most a 90 vagy a 135 gr-os műnyomó Papir a jó? Ami nekem van nem tudom milyen.
Amit most használok 0.08-0.09mm vastag.
Az A/0 ívet felvágják kérésre, de sajnos nem tudom, hogy mennyiért, mert A/4-es ívben is lehet kapni. Én azt veszem.
Ki melyiket szereti. Én laminálóval vasalom a nyákra és nekem a 135gr-os jobban bevált.
Akkor a Tied, az 90gr-os. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
Üdv!
Még egyszer köszönöm mindenki segítségét! Most már szinte tökéletes!
Miért, a 135gr-os milyen vastag?
Amúgy lehet majd veszek vastagabbat is próbálni, de nekem az én vastagságom bevált.
Ez erősen frekvencia függő. 1GHz felé haladva és felette már akár több viát is érdemes elhelyezni az ilyen pad-ek körül. Alacsonyabb frekvenciák esetén megfelel az utóbbi megoldás.
Viákat szoktak még termikus megfontolásból is alkalmazni.
Sziasztok!
Egy meglévő nyáktervet (gerber fájlok) szeretnék egymás mellé montírozni. Milyen programmal lehetne ezt megtenni?
Nem vagyok illetékes a témában, de magam is érdeklődtem már ilyen kérdésben, és kaptam is választ, ami ilyesmi volt:
Korrektül sehogy. Egyedüli egzakt módszer, ha magát a paneltervezőt, vagy ami a gerbert generálta használod, és már eleve oda illeszted mellé a másik panelt, és így hozod létre a kombinált gerbert. Nekem azt mondták, azért nem lehet megoldani, mert a Gerber az nem egy kép, hanem egy útvonalleíró vektorhalmaz definíció, és ha mellé "másolnál" egy másik gerbert, akkor a viszonyítási pontjaik fednék egymást a [nulla:nulla] koordináta közös lenne. Ez már saját vélemény: Azt viszont el tudnám képzelni, hogy direkt lenne egy algoritmus, ami képes lenne minden koordinátához hozzáadni az eltolás mértékét, és így már értelmezhető eredmény születhetne, de nem tudok ilyenről.
Szia!
Például a GerbTool-al. Nekem egy 15 éves verzió van (a mostani 64 bites rendszerre nem is lehet telepíteni). Kb. 10 éve használtam utoljára. Akkor 8-10 modulból illesztettem össze vele egy NYÁK-ot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |