Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Budapest belső kerületeiben ismertek olyan fénymásolószalont, ahol (megfizethető áron) nyomtatnak fóliára? Nem szeretnék minden üzletet végigjárni, inkább célzottan mennék. Köszönöm! Iván
Létezik tintasugaras és lézernyomtatóhoz való fólia is. Gyorsabb otthon kinyomtatni, mint rohangálni érte valahova.
Akkor vidd nyomdába, és ott olyan minőséget kapcs amit semmilyen otthon gányolt, vagy fénymásolt izé nem tud.
Leadod a pdf-et megmondod, hogy negatívba vagy pozitívba kéred, és 3-4 óra múlva elmész érte Gondolom nem napi szinten kell. Én a Duotonerepro kft-nél adom le. XIX. kerületben a határúttól van egy villamosmegállóra 08:50 után van a filmről videó A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015
Duotonerepo nagyon drága. Én a corvinnál a nyákiroda bt-t ajánlom. Nekem kis nyákhoz a filmet 200-300ft-ért megcsináltak, de volt olyan is, hogy ingyen oda adták . Nincs minimálár.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015
Ha ugyan azt a minőséget tudják, akkor oda kell vinni ami útba esik, vagy olcsó.
Itt mást írnak. Minimál ár 500Ft.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015
Hiába írják, én is azt hittem. De tapasztalatból beszélek, nincs minimálár.
Attila CEM1-es NYÁKjai milyenek?
Értem én, hogy az FR4-től jobb-e. Szilárdabb, könnyebben fúrható, mi az előnye? Valaki tudna feltenni pár képet, pl a sils screen hogyan mutat rajta. Köszi!
Ha a fehér, akkor könyebben fúrható de inkább bakelit szerű, könyebben hajlik, és törékenyebb mint az üveszálas, nem átlátszó felirat frenetikusan néz ki rajta.
Inkább mintha puhább lenne, de jól mutat. Bővebben: Link
Pont ezt mondtam, hogy az anyaga fele olyan jó mint az üvegszálasnak, de hát egy nyák hol van kitéve nagy erőbehatásoknak? Ugyan akkor meg valami frenetikusan jól néz ki rajta minden ábra. Állítólag tápokhoz, meg hangfrekvenciás kapcsolásokhoz jó.
Csövesnél nem baj ha erős, mivel általában kevés helyen fogatjuk meg, mert nem szép a sok csavar. De rendeltem is, 2db A3-as FR4-et, és 3db CEM1-et.
Szia!
Saját tapasztalatom nincs mert még soha nem használtam. Viszont egyre többen viszik és a személyes átvételeseket szoktam kérdezgetni hogy mi a jó ebben a nyákban. Azt mondják hogy egyrészt nyilvánvalóan nagyon szép hogy hófehér a nyák, másrészt állítólag kapcsolóüzemre jobb mint az FR4. Néhányan nagyon rá vannak gerjedve és csak ezt viszik... Én nem szeretem mert halszaga van, szerintem halcsontokból készíthetik. Ha veszel 5-10db-ot azon nem érezni de amikor 4-5 négyzetméternyit darabolok egész délután, akkor érezni lehet.
@Bakman: eddig csak nagy kiszerelésben és drágán láttam ilyen fóliákat, de tényleg ez lenne a legegyszerűbb.
@gulasoft: ritkán lenne rá szükségem, de általában kis paneleket készítek, így elég drága lenne a minimálár miatt. @Beles: ez jónak tűnik, közepes panelnél már megéri. @Mindenki: Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy lemaratom ugye a nyákot és nekikezdek a furkálásnak és egyszerűen felszaggatja a forrpontot is, meg a vezetősávot is. Mit tudok ellene tenni?Vasalásos technikát alkalmazok és "minidrillt".
Nem lehet, hogy alacsony a fúród fordulatszáma? Vagy életlen a fúró?
6 fokozat van, olyan 3.ik fokozaton szoktam fúrni. A fúró életlensége lehet a hunyó? Mert 6-10 lyuk után egyszerűen felszaggatja...
Tudsz mutatni egy képet arról, hogy milyen volt előtte és milyen, amikor felszaggatja? Talán többet tudunk segíteni.
Idézet: Számold bele, már ha nyomdába mész, az oda- vissza utat, a ráfordított időt és azt, ha az anyag leadása után derül ki, hogy elrontottad, plusz egy kör. Vannak 10 db.-os kiszerelések is, mindkét (lézer, tintasugaras) típusból. Arányaiban úgy drágább, de nem kell egyszerre 100 db.-ot megvenned. „eddig csak nagy kiszerelésben és drágán láttam ilyen fóliákat, de tényleg ez lenne a legegyszerűbb.”
Lézernyomihoz van fóliám eladó ha kell keress privátban
Ilyennel érdemes Bővebben: Link egyébként made in japan
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Nem az életlensége hanem a minősége az ami megtréfál , a "fekete" fúrónak az üvegszál kiégeti az élét és ezért 5 furatot bír csak , próbáld ki az előttem szó által linkelt fúrószárat maximális fordulattal állványban .
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
És vegyél el állványos fúrót, mert ezek a nyákfúrók olyan kemények, hogy bármilyen kis oldalirányú mozgásra pattannak. nekem 25.000-el megy a marógép, de az igazi úgy 55.000 lenne.
Na megoldódott a probléma!Vettem máshonnan fúrókat, illetve a nyákon a forrpontot átmérője 2,2mm lett, míg a furat benne 1,2mm. Felvasaltam a rajzolatot és ugye a forrpontokban azt a 1,2mm "furathelyet" szépen kimarta, és így a rézfóliához az 1mm-es fúrószár nem ért hozzá, csak az üvegszál-gyanta erősítést "bántotta". Nekem bejött, csak is ajánlani tudom!
Valószínűleg az is probléma, hogy egyből 1,2 mm-es furatot készítesz. Én max. 0,8 mm-es furattal szoktam indítani úgy, hogy a forrszemben a lyuk csak 0,4 - 0,5 -ös.
Úgy ahogy mondod. ,mert a túl nagy forr szem lyuk (>0,5), nem pontosan vezeti meg a fúrót, viszont ha már van egy 0,8-as furat ezer évig jó a HSS 1.2 stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |