Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
A cikkcakk azért van, mert eredetileg piros színű volt az ábra, azt nyomtattam ki fekete-fehérben. A tisztítást kipróbálom.
Valahogy így csinálhatta, de lehet sima papírral. Bővebben: Link
Hopp megelőztek! A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Köszi akkor kell egy laser nyomtató,eddig csak fotózva csináltam nyákot.
Nekem tetszik, lehet, hogy én is kipróbálom. Hogyan pozicionáltad?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Nem komplikáltam túl. A paneltervemnek mindig csinálok egy keretet. Ezt a keretet a programban megrajzoltam a forrasztási oldalon és az alkatrész oldalon is. Először a forrasztási oldal mintáját vasaltam fel, marattam ki. Majd utána a méretre vágott NYÁK-lemezre már könnyű volt a határoló külső oldalán körbevágott műnyomóra kinyomtatott beültetési képet felvasalni (a forrasztási oldal mintáját is a határoló külső oldalán vágtam körbe). Végül a beültetési oldalról lemostam a vastag fekete keretet, amit pozicionálásra használtam. Sok szerencsét. Nekem másodszorra lett jó, mert először túl rövid ideig vasaltam, nem tapadt át az összes festék. A suliban csináltam bent, a szlovák osztály mestere a csodájára jár a munkáimnak.
U.i.: Láttam én ezt már szebben kivitelezve a Ki mit építettben, az ötlet onnan jött. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Szia!
Ez is vasalással készült. Utána nagyon vékonyan érdemes befújni lakkal. Élénkebb lesz és védi is valamennyire.
És ha az alkatrészek rákerülnek , azok védik csak igazán
Az igaz, de addig....
Meg aztán van ahol nem alkatrészek vannak A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Üdv Irtam üzenetet. Hol lehet venni. Lötstop-ot.
Ez már nem pozíciórajz hanem előlap , én csináltam ilyet alulemezre is , amíg jó a nyomtató tényleg tökéletes ....
Alulemezre is vasalóval csináltad? Mekkora volt? Nem volt gond hogy elvezeti a hőt?
Én laminálóval csináltam (kb A/4 volt a méret) de működött vékony rétegelt lemezen, és nyomdai nyomólemezen is .
Egyébként tényleg nem gond a nagyobb méret sem .
Lehet, hogy ez többünket is érdekelne.
Vasalóval dolgoztam eddig, aztán kipróbáltam az oldószeres transfert (sikerrel), de nemrég szereztem agy laminálógépet, folyamatban van az átalakítása.
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel egy lamináló: GMP Photoart 17LSI Most sikerült vennem egyet, nem kell átalakítani rajta semmit. A 2 mm vastag nyákot is gond nélkül viszi, a sebesség és a hőmérséklet is állítható. A Vat***án szokta hirdetni egy eladó, érdemes figyelni.
Szia,
én is tőle vettem egyet és hibátlanul működik, valamelyik nap szét szedtem, hogy megnézzem hogy miért írja ki egy idő után Fahrenheit-ben a hőfokot és láttam egy egy ellenállást ami eléggé el volt szenesedve, gondolom amikor ez felmelgszik akkor vált át Celsiusból Fahrenheitra, meg a venti sem volt bekötve, esetleg meg tudod mondani, hogy milyen értékű lehet az az ellenállás? A pic mellett van közvetlen bal oldalt 3 tranzisztor alatt az egyik az Q1 ha jól emlékszem.
Üdv: Szivessen ide tenném, de valahogy nem akar összejönni a link betevése. Hiába irom akár hogy nem enged.
Ide teszem valahogy.
Egye fene teszem igy kép -ben. Remélem nem baj. Szlovák oldal.
Esetleg még nyákok. 2-es kép. Szuper.
Köszönöm a válaszokat!
Tapasztalatok: - Több helyen is hibáztam, eleve a lakkozásnál. Valahogy elbénáztam és nem lett egyenletes. Ilyenkor levilágítás ide jól belőtt előhívó töménység oda, előhíváskor valahol már jönne le a lakk, valahol pedig a rajzolat felett még ilyen kis finom film szerű réteg marad, olyankor hiába kezdem lemarni a szépen látszódó rajzot, egybefüggő marad a rézfelület, vagy nagyon nehezen kezdi meg, addigra pedig máshol már maga a rajzolat is lejön. -Ez most ilyen lett az előhívás után, de volt némi sikerélmény is. Majd még gyakoroljuk...
Sorban a tranzisztoroktól lefelé: 510R, zener, 10k, 330R
Van ott egy kis DIP kapcsoló, azzal lehet átváltani egyébként a két érték között. Mozgasd meg, lehet el van oxidálódva. Vagy forraszd át alul fix állásra.
Okes rendben koszonom szepen a segitseget.
A megvilágítás kevés ott, ahol nem jött le a lakk. Lehet egyenetlen lakk vastagság miatt, de ha jól fedett a maszk -nem átvilágítható a fekete-, akkor vastagabb lakkhoz belőtt megvilágítási idővel jónak kell lenni. Tehát kevés a világítási idő.
Már kész pdt -et lehet valamivep tükrözni? Sajnos fóliához készítették, nekem pedig lamináláshoz kellene.
Szerintem , ha ide felteszed 1 percen belül letükrözi neked valaki , és nem fog sok időd elmenni ezért.
Szép estét!
Egy fórumtárssal történt levélváltás kapcsán felmerült ötletről szeretnék írni, talán valakinek hasznára válik. A probléma egy új lézer nyomtató hiányosságai írásvetítő fólián, a festék nem egyenletes eloszlása miatt. Ekkor támadt az az ötletem, hogy mi lenne ha nem közvetlenül a fóliára nyomtatnánk, hanem fotópapírra és onnan át lenne laminálva egy mezei 150um-es lamináló fóliára, majd arról fotózva a szokásos technikával. Mivel nem vagyok jártas nagyon a fotózásos technikában, szeretnék egy kérdést feltenni. Az első képen a laminált, letisztított fólia látszik, ennél tovább sajnos nem tudtam tisztítani, (kicsit tejüveg hatása van a dolognak, gondolom a fotópapír felső rétege olvadt bele a fóliába) , kérdés: az UV technika számára ez probléma, vagy átvészeli ezt a homályt? Ha jól sejtem teljesítmény és levilágítási idő kérdése... A második kép háttér világítással készült, a vonal vastagság 0.2mm. Bocsánat a homály képekért, de nincs megfelelő eszközöm a makróhoz... Szabad szemmel kifogástalan, csak így nagyítás alatt ilyen borzalom... |
Bejelentkezés
Hirdetés |