Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   166 / 1388
(#) Thomy válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Az érdes felére nyomtatok és valami Stabilo a fólia (ebből nem lehet sokfajta, mert több helyen néztem fóliát és ahol kaptam, csak ilyen volt).

Próbáltam már sokmindent, a legjobb minőségben nyomtatott, a leglasabban, nyomtattam normál üzemmódban meg köztesben is, de mindig ugyanez.

Lehet elnézek valami fénymásolóba próbaképp, ahol tudnak nyomtatni ilyet is. Hátha ott jobb, meg akkor lehet, olcsóbb is (fogy itthon a patron, meg a 175Ft-s fólia).

(#) kaqkk válasza Thomy hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Nehidd hogy nem sok fajta van ! én már próbáltam 3 félét
az 5000-ft-os tól a 20000ft-os ig (/doboz) és nekem a
hp cg3460 és a dataline 57161 tipusok váltak be

Kipróbálok ilyet is akkor.

Köszi!

Thomy
(#) kaqkk válasza Thomy hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

De azért próbálj másik nyomtatón is nyomtatni !
ezt a stabilo fóliát nem ismerem.
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

nekem xeroxom van, eddig jó volt.
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Van ilyen progi, pl photoshop. Megcsináltam kétféleképpen is.
(#) Benx032 hozzászólása Júl 4, 2008 /

Hello én nagyon kezdő vagyok de tényleg és szeretnék valaki profit megkérdezni h milyen fotolakk és milyen megvilágítást használjak szóval h mit kell vegyek h minden jó legyen a választ előre is kösszi!!!!!!
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Nem lep meg hogy a Photoshoppal ilyet is lehet.
Hogyan csináltad?
(#) vicsys válasza Benx032 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Szia
Javaslom, hogy gyári fotolakkos nyákot használj. (nekem 10-ből 10 siker!)
Levilágítási idő függ a fényforrástól és a maszk milyenségétől. Javaslom kezdésnek a 6percet. Ha nem elég, akkor felmehetsz 10 percig is. (pl UV led esetén)
Fényforrás lehet (amik itt is közkedveltek):
-UV neoncső
-higanygőz lámpa
-UV led (cree led)

Először is át kell rakni fekete fehérbe, (szürkeskála, vagy grayscale). Azután vagy bitmap-be, a diffuse-hoz. Vagy filter/pixelate/color halftone szűrővel a féltónusos újságszerűen kinézőhöz.
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Köszönöm, sikerült!
(#) Benx032 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

kösszi a gyors választ !!!!
amúgy hol lehet olyan gyári fotolakkos nyákot venni???
és mire nyomtassam ki a rajzot????
és milyen előhívó folyadék kell hozzá??????
bocsi a sok kérdésért de mondom h kezdő vok
(#) vicsys válasza Benx032 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Nyák
(ebből is a fenyerzekeny és foto)
Nyomtatás fóliára (hőállóra lézerrel és tintasugarassal a tintasugaras fóliára)
Előhívó:
TN-es
(bár, én mostanában erősen higított hideg zsíroldót használok...)
Nos, azért én a Te helyedben végigolvasnám ezt a topicot!
(#) Thomy hozzászólása Júl 4, 2008 /

Na, még annyit hozzá, hogy szerintem tuti a film rossz.
Egyszer már sikerülkt szép nyákot készítenem, de most jöttem rá, hogy az még 1 leddel volt. Ígyhát kettő helyett leteszteltem 1-gyel, 3 perc, 15cm távolság és mivel nem volt már türelmem, kb 1:2 arányban az előhívó. És láss csodát! Így már nem tudta átvilágítani a rossz filmet és szép lett megint
(#) AMD hozzászólása Júl 4, 2008 /

Megy már a nyák gyártás.

nyák2.jpg

(#) Attila86 hozzászólása Júl 4, 2008 /

Ti milyen spray-t szoktatok használni (ha használtok) védőlakknak a nyák oxidációjának elkerülésére?

(Nálam eddig a Plastik70 a nyerő, de hátha mondtok jobbat. )

Én a hagyományos denszeszben oldott gyantát.
(#) kaqkk válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Én nem használok semmi sprayt a vezetőkön rajta marad a gyári lakk és hőlégfúvóval beégetem sötét vörös forrasztás álló bevonat képződik belőle csak a viák- és a padok forraszthatók ! A leírást nézd meg a 227oldalon
(#) Ricsi89 válasza lidi hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Én most a falazúrt próbáltam ki. Eddig nem használtam semmit, de ezután azt fogom használni. Igaz várni kell vele egy jópár órát, hogy megszáradjon, de utána forrasztható marad. Szép színe van.
(#) Attila86 hozzászólása Júl 5, 2008 /

Köszönöm a válaszokat!

-A denszeszes pancsolás és kenegetés nálam nem játszik.
- A gyári lakk beégetése sem járható, mert én vasalni szoktam. (De megjegyzem, ez egy nagyon találó ötlet!)
- A falazúrt nagyon nem nyákhoz találták ki, meg a jó pár óra száradás sem az igazi. A Plastik70 tíz perc alatt megszárad.

Maradok akkor a Plastik70-nél.
(#) jdani válasza AMD hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

mintha kedző magamat látnám benne és is ilyen förtelmes nyákokat készitettem. És szerinted menyni annak az esélye, hogy ez a valami amit készitesz, fog is menni?
(#) Ricsi89 válasza jdani hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Az én első nyákom volt életem első működő áramköre is. Én nem a ledes villogóval kezdtem, mert már az is kifogott rajtam, hanem Skori URH mikrofonjával. Azóta is működik. Most elővettem bekapcsoltam és megy.
(#) AMD válasza jdani hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Az első nyákom egy stabil táp, a második egy 500mW FM rádióadó. Ez már ha jól emlékszem a hatodik. Sajna egy darabig maradok a filcnél mert a vasalós technika nekem nem működik, majd a fotózásra térek át. Miért ne működne? Igaz van a nyákon egy pár zárlat de azt már megoldottam, jöhet a beforrasztás.
(#) jdani válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

ügyes vagy akkor. nekem egy 2ledes villogó volt az első. de ahogy én azt megéppitettem.. tiszta cirkusz volt

AMD: egyébként én is többször a filces módszernél tartok... A vaslaás néha megye, héna nem
(#) zoly15 hozzászólása Júl 6, 2008 /

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogy a lézernyomtatóhoz való írásvetítő fólia a levegőn elöregedik-e?
Mer vettem 20 db ot a nyárra és nem tudom hogy gogyan tároljam..

üdv!
(#) Attila86 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Én kértem egy írószerboltban karton A4-es papír tartót. Azt hiszem 100db-os. A kisebb kiszerelésű A4-es lapokat (pl. matricák) ebben forgalmazzák. Én egy ilyenben tartom a műnyomóimat.

Üdv.!
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

De azért semmiképp sem szabadon tárold, mert elég durván porosodni tud. Szóval valamivel legalább fedd/takard le, egyébként a napfénytől nem igazán öregedne el amúgy sem. Főként nem egy nyár alatt.
(#) zsoltee0001 válasza Attila86 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Hali
én ezt használom:
Bővebben: Link
az oldalon nem írja az árat (gondolom hadititok)
950ft körül lehet kapni bármelyik festékboltban a 400ml est.
viszont gondolkoztam már, hogy áttérek a plastik 70-re, mivel sokszor javítok beázott panelokat, és már nem egyszer jártam, úgy, hogy kijavítottam a panelen az oxidálódott fóliaszakaszt, annak ellenére, hogy lafújtam lakkal, néhány helyen folytatódott a korrózió, ami akkor még csak kezdeti stádiumba volt, de 1-2 hónap múlva megint tönkrement a panel.
Ez azonkívül, hogy irtónagy égés, lehet leáztatni a lakkot, ami jól fel van keményedve, és a denszesz már nem oldja, csak a nitro hígító, + még a maradék agysejteimet is
A plastik 70-t mivel lehet esetlegesen leoldani később?
üdv
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Idézet:
„A plastik 70-t mivel lehet esetlegesen leoldani később?”

Én aromás hígítóval szedtem le. Nem szedi le olyan szépen mint a gyantát vagy a lézernyomtató festékét, de azért elboldogul vele.
Következő: »»   166 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem