Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   249 / 1388
(#) Zerocross hozzászólása Feb 18, 2009 /

Hali mindenkinek!

Légyszi mondjatok már egy címet, ahol a PnP fóliát lehet kapni. De nem (csak) WEB-áruház.
Próbáltam a SAGAX kft-t a NET-en, de nem jött össze, a SOS elektronic pedig csak postázza.
Előre is köszi!
(#) Attila86 válasza GTI hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Üdv.!

A HQVideo-ban elvileg lehet kapni.
(#) imbra hozzászólása Feb 18, 2009 /

Üdv!

Volna egy kérdésem: A He Store-bor rendeltem fotonyákot 200*150-est 1 oldalast Cellut. Jó lett az előhívás, maratás, ráforrasztottam az alkatrészeket, csak a forrasztáskor a forrszemek nem terülnek el szépen a rézfelületen, henem "gombóc" alakban vannak az alakrészlábakon. Valamivel le kellett volna kezelnem? Igaz ezelőtt Epoxit használtam azzal nem volt ilyen gondom. Maratás után vízzel leőblítettem, nem használtam semmit. Valaki márt járt így?
(#) maTaKee válasza imbra hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Üdv!
Maratás után leszedted a fotolakkot? Mert ha nem, akkor az a baj!
(#) kaqkk válasza imbra hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Én ezt úgy csinálom hogy: 2x világítok !
maratás után egy másik fóliát használok amin csak a forrszemek átlátszóak és így előhívás után azokon nem marad lakk , majd a vezetőkön fenthagyott lakkot hőlégfúvóval" beégetem" és eztán jön a fúrás beültetés
(#) imbra válasza maTaKee hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Üdv! Nem! Azt hittem a gyári fotonyáknál nem kell. Előhívás után bele a maratóba aztán mehet a forrasztás. Ezek szerint le kell szednem de mivel?
(#) maTaKee válasza imbra hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Üdv!
Hát, én 500-as finomságú csiszolópapírral szedem le, de az imént kagkk kollega említette, hogy ő hőlégfúvóval (?) szedi le (bár ezt én még nem használtam).

Vagy úgy csinálod ahogy leírtam ,vagy lemosod :
tömény hígítatlan előhívóval vagy acetonnal
vagy hideg zsíroldóval az is erősen lúgos nagyonszépen lehozza
(#) levii válasza imbra hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Nitrohigítóval könnyedén lejön

(#) Frankye válasza maTaKee hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Kaqkk kolléga nem leszedi a maradékot, hanem beégeti! Óriási különbség! (Az első előhívás után kimaratja, majd ráfotózza még egyszer, de immár a forrszemek nélkül, és a vezető sávokon így rajta marad a lakk. Ezt égeti be, ami véd az oxidációtól, és quasi "lötstop" lakként funkcionál.)
(#) imbra válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Üdv! Köszönöm a gyors választ mindenkinek! Holnap lebontom az alkatrészeket lemosom. Hogy ez nekem nem jutott eszembe, ezt kihagytam.

Csak az érthetőség kedvéért 2 (gyenge minőségű) kép
Ez holnap kerül a levilágítóba
(#) baloghzoli1 válasza huba hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Igazad van ,köszönöm mit iszol ?
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

Alkatrész oldalra pozíciórajzot fotolakkal ráégetve nem próbáltál még ? Ha elplapra jó, lehet hogy erre is jó lenne.
Majd képeket küldj a "lötstop" -os nyákról légyszi !
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Feb 18, 2009 /

oké csak az a baj hogy telóval tudok csak képet csinálni
de az nagyon szutyok (inkább majd emilen)
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Épp most készült el ez a panel remélem látszik rajta a beégetett lakk.
(#) troby válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Szia ezt a beégetett lakkor hogyan csinálod és hogyan takarod le a forszemeket? üdv
(#) lidi válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Sötétebbre számítottam. És ez bírja a páka melegét ? nem olvad fel, és nem fut el az ón ?
(#) Sir-Nyeteg válasza lidi hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Kipróbáltam én is, de simán tudtam forrasztani is utána.
Viszont az oxidációtol véd.
Megoldható ez a technika szerinted smd alkatrészekre is?
(#) gulasoft válasza troby hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

kétszer világítja le.
Egyszer a rendes nyákot, azt kimaratja, maratás utáncsk a forszemeket világítja le (tök sötét maszk csak a forrszeméknél átlátszó) majd ezt előhívja jó alaposan, és jöhet a hőlégfúvó vagy a sütő.
(#) vagnerjazon hozzászólása Feb 20, 2009 /

Sziasztok!
(Remélem, ez ide illik.)Az a helyzet, hogy eddig még nem csináltam levilágítós technikával nyákot, de most szeretnék, és megköszönném, hogy ha segítene valaki abban, hogy ez az előhívó a 22 grammjával kábé mire elég?(Úgy értem, ez most sok vagy kevés ?)
(#) kaqkk válasza troby hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Egy oldallal előrébb leírtam , olvasd el ott
(#) kaqkk válasza lidi hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

A gyári lakk csak ennyire sötétedik (a valóságban picivel még pirosabb) ha eléggé beégett a cin legurul róla !
ha nincs eléggé beégetve a meleg pákával le tudod tolni a rézről a lakkot és tényleg lehet forrasztani, de akkor hiába melengetted meg kell találni azt az időt amikor már nem sötétedik tovább a lakk akkor jó . A p20-at egészen sötét barnára lehet sütni ,a gyári lakk más az csak szineződik eddíg 2 fajtával találkoztam az egyik pirosas a másik inkább zöldes-barnás bevonatot ad .
(#) kaqkk válasza vagnerjazon hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Nem lehet hogy a zacskóra rá van írva???
De érzésem szerint legalább 2 liter vízhez
elég (csak összehasonlításképp én egy 15x20cm es
nyákhz 150ml hívót használok)
(#) vagnerjazon válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Köszönöm a választ! A zacskóra biztosan rá van írva, csak még nem vettem meg, éppen ezért kérdeztem.
(#) interferi válasza lmao hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Üdv
A furat átvezetök készitéséhez probáltad már a Conrad nál kapható "vezetöezüst " öt ?Bővebben: Link
(#) lmao válasza interferi hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Helló!

Azt nem, de az Elektropol nevű vezető ragasztó most egész jól működik: leragasztom a panel két oldalát átlátszó fóliával, kifúrom a lyukakat, belekenem az eredetileg paszta állagú ragasztót, aztán száradás után lehúzom a fóliát.

Te próbáltad már a conradosat? Bele lehet varázsolni a lyukakba anélkül, hogy a felét elpazarolnád? Vajon hány panelra elég? Ha rápöttyintek egy cseppet a lyuk tetejére, akkor a hajszálcsövesség átszívja a másik oldalra, vagy alulról kell valamivel szívni (0,5mm és 0,6mm átmérőjű lyukakról van szó)?
(#) interferi válasza lmao hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Még nem probáltam de akarok csinálni egy smd led es mátrix kijelzöt és ott szükség lesz furatfémezésre és ahoz vettem de egyenlöre csak egy távirányitó nyomogonbját javitottam ki vele.
(#) lidi válasza lmao hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Ezzel a módszerrel csak átvezetést tudsz, vagy ki is fúrod, és akkor be lehet ültetni furatszerelt alkatrészt is ?
(#) lmao válasza lidi hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Csak átvezetést próbáltam, de lehet, hogy nem elképzelhetetlen, hogy még a megszáradás előtt beültetve a furatszerelt alkatrészeket jó eredményt kapjunk. Én legtöbbször felületszerelt alkatrészeket használok.
Következő: »»   249 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem