Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én pár éve mezőgazdasági boltban vettem, igaz, külön megrendelésre. Két nap múlva visszamentem érte, talán 50,-Ft-ba került vagy 1 kg és sárgásbarna kövekből állt, amit fel kellett oldani vízben. Egyébként jó volt.
Srácok!
Erősen topictévesztésben vagytok! Ez a NYÁK készítésről szóló téma, tehát itt a NYÁK fizikai elkészítéséről, technológiájáról van szó, nem pedig a NYÁK tervezésről. Arra is van megfelelő téma: például ez. Kérem, hogy ezt a beszélgetést ott folytassátok! Fricihun! Ez Neked is szól: A trafókkal kapcsolatban legalább 10 téma van, ahová beírhatnád a kérdésed, kérem, hogy keress egy megfelelőt! Mindenkinek köszönöm.
Hmm, én eddig normális gyári nyákon nem láttam ónozást, max aranyozást. És akármelyiknek kaparom meg a lötstopját, réz jön elő alóla. Lehet hogy erősen kapartam és lejött volna az ónozás is ?
Kivétel persze a 80-as évekbeli videoton szinvonal, de ott ugye lötstop se volt.
Szelektív ónozás esetén márpedig van ónleoldás maratás után. Ezután jön a lötstop + többi, és a végén a szelektív (tűzi) ón. Tehát nem véletlen nem találtál alatta ónt, nem is volt ott. Vannak olyan lemezek is, amelyeknél valóban rajta hagyják a galván ónt a lötstop alatt, de ez az olcsóbb, nem túl jó megoldás.
Bocsi. Kicsit elkalandoztam. Akkor átmegyünk abba a topocba amit linkeltél.
Akkor a nyákellenőrzéssel is átmegyek oda. (Bár először oda írtam csak nem kaptam választ )
Oké, de némi zavart érezek az erőben, és szerintem ezzel többen vannak így! Főleg miután csak az utolsó oldalakat olvassák el(és ha nem is így lenne, a topic 98%-a motorcserével, léptetőmotor vezérlésssel, PIC programmal, menüvel van tele), így akárhányszor van leírva a múltban, hogy van egyszerű, olcsó, jó megoldás, mindannyiszor a lázas megoldáskeresést olvassák és azt gondolják, hogy csak így működhet a laminálós nyákkészítés, levonva a következtetést, hogy ez így nem éri meg, értelmetlen.
Egy kicsit úgy érzem, hogy ez a topic nem erre lett megálmodva, de hát az élet már csak ilyen... Még mielőtt valaki azt a következtetés vonja le, hogy sértődöttség beszél belőlem(és pici-ből, hiszen alig ír ide, pedig Ő nyitotta a topicot), leírom, hogy szó sincs erről. Egyszerűen csak szakmai oldalról értelmetlennek és megtévesztőnek tartom a topic ez irányú burjánzását. De mivel nem én döntöm el a dolgok folyását, így elfogadom, hogy ez így alakult és így is marad!
Na, akkor ezért kellene már végre egy (vagy több) cikk! Én kb 5-6 nap múlva megkapom a domainemet majd a tárhelyemet, szóval az én cikkemre még egy hetet várni kell.
Valahogy így láttam én is... De! Talán jó megoldás lehetne, ha ezt a topikot az átalakított és átalakítandó laminátorokra testálnátok, és a lamináló technikának egy újat nyitnátok. (A modik bizonyosan segítenek címet cserélni.) Ott aztán lehetne beszélni a tapasztalatokról, vagy épp kérdést feltenni egy esetleges cikk kapcsán.
Nem mondom azt, hogy a használandó eszközök előteremtése, készítése, szükséges átalakítása nem fér bele egy ilyen rovatba, de tapasztalatom szerint - és ezt be is mutattam, - a lamináló gép átalakítása itt "luxuskategória" a cél eléréséhez, és ezzel együtt sem ad jobb eredményt. Avval egyetértek, hogy vasalóval, hő-légfúvóval, vagy egyéb, hő kontrol nélküli melegítőeszközzel csak nagy gyakorlattal vagy kivételes szerencsével lehet igazán jó eredményt elérni, de ha egy villanyrezsó - vagy szabályzó nélküli sütő - mellé egy 2 Ft –os diódát is „beruházunk”, (és a műszerrel figyeljük a nyitófesz változását,) akkor az eredmény garantált. Még hőfokszabályzó építésébe sem szabad belebonyolódni, hiszen az elért 180 C foknál egyszerűen le kell kapcsolni az eszközt, a panel pedig mehet át a laminátoron.
Helló !
Arra, hogy hogyan kell átalakítani a laminátort én annak idején csináltam egy fórumot melyet ITT találtok csak mióta ez a téma bekerült ebbe a fórumba azóta itt beszélitek meg az átalakítást is.
Megbocsáss, - én az átalakításról mindössze annyit írtam, hogy szükségtelennek tartom.
Hello
Örülök, hogy tetszik a módszer. Gépesítve nem láttam még, de ha van, akkor érdekel engem is. Én nem szoktam olyan nagy nyákokat csinálni mint az A4. max csak 10X15 centiseket. azoknál nem olyan sok időbe tellik, hogy meg csisszantsam. Ha mondjuk sorozatban kéne csinálnom, akkor lehet én is más módszer után kutatnék.
Valahol láttam képet erről a fémgyapotról, de nem tudom hol. Bajban vagyok, mert nem tudom hol keressem. Tacskó áruház, ha jól emlékszem, de melyik részlege?
Akkor én valamit félreértettem viszont abban akkor egyet értünk hogy NEM KELL semmit átalakítani mert a beépített hőkapcsolóval is elérhető az a hőmérséklet amin a festék rátapad a rézfelületre de nem olvad meg annyira hogy szétfojjon. Persze minden nyomda másképpen nyomtat és abból adódóan keletkezhetnek eltérések. Viszont Attilának kell gratulálnom a kapcsolásához. A TESCO-s laminálóknál még a motort sem kell módosítani mivel pont olyan lassú hogy a nyák kifelé tartó fele ne hűljön le teljesen és az előmelegítés is nagyon sokat segít valamint a réz lemosása acetonnal vagy izopropil alkohollal.
Én nem tudom itt miért zavar valakit ha más megoldások is vannak "Nyákkészítés lézernyomat laminálással" ez a topic címe és nem egy fajta lamináló és egy fajta megoldás! Mi lenne a többi topicban is ez volna? Mindenki úgy készíti kivitelezi ahogy akarja és tudja! Ha meg ír valaki cikket róla majd azt megépíti ki csak azt akarja! Én azért nem hiszem,hogy az eredmény ugyanaz egy rángatott szinkronmotorral mint egy teljesen egyenletesen működő DC vagy stepp motornál! Ha szakmai szemmel nézzük akkor meg szerintem a szinkron motort ferkvenciaváltós szabályzással kéne üzemeltetni mert nem a PWM-re találták ki! A PWM a DC motorokhoz való!
Így utólag már nehéz rendet teremteni.
De tényleg érdemes lenne a címen változtatni. PL: Nyákkészítés lézernyomat laminálással - Lamináló átalakítás. S egy másik hasonló témában a technológiát lehetne kitárgyalni. PL: Nyákkészítés lézernyomat laminálással - Áramkör készítés. Vagy valami hasonló frappáns címet is lehetne adni. Esetleg névváltoztatással a '' Laminátorból hőprés? '' és a '' Nyákkészítés lézernyomat laminálással '' témákat egybe lehetne olvasztani. Lenne egy téma ami az átalakítással ( Nyákkészítés lézernyomat laminálással - Lamináló átalakítás.) foglalkozna s egy új témában már ki lehetne tárgyalni a technikai - elméleti és gyakorlati nyákkészítést - részét a "vasalásnak" ... A témák létrehozóitól mindjárt bocsánatot is kérek. Csak ötletet szerettem volna adni a káosz megszüntetésére. Amennyiben az ellkébzelésem nem megvalósítható, akkor megkérek egy moderátort, hogy törölje ezt a hozzászólásomat. Köszönöm a figyelmet. Idézet: „NEM KELL semmit átalakítani” Tévedés, mert vannak olyan festékek, aminél szükséges a lassú sebesség magas hőfokon is, nem beszélve arról, hogy a lassított áthaladással további hőfokcsökkentést lehet alkalmazni az alacsony olvadáspontú festékeknél is, ami sokkal jobb eredményt ad. Tehát átalakítani szükséges, csak nem mindegy milyen mértékben ésszerű! Idézet: „Így utólag már nehéz rendet teremteni.” Szerintem nem is szükséges! Lesz egy cikk, ez meg jó így ahogy van. Idézet: „Én azért nem hiszem,hogy az eredmény ugyanaz egy rángatott szinkronmotorral mint egy teljesen egyenletesen működő DC vagy stepp motornál” Én meg állítom, hogy mindegy!
Ne akarj meggyőzni arról, hogy melyik átalakítási módszer a jobb, mert ha figyelmesen olvastál eddig, akkor tudod, hogy szerintem egyik se.
Biztos, hogy sem PWM –ről, sem motorokról nem beszéltem. Az, hogy feleslegesnek tartom a lamináló átalakítását, semmiképpen nem jelenti azt, hogy nem lehet átalakítani. De ha idetéved egy kezdő, aki szeretné az első paneljét elkészíteni, és veszi a fáradtságot, hogy végigolvassa ezt a topikot, nem a nyák készítésről, hanem a lamináló átalakításáról fog olvasni, és egy tapodtat sem jut közelebb a saját feladatának megoldásához. Még a kedve is elmegy az egésztől.
[off]
Két pasi szerelme az igazi őszinte szerelem
Nem megy el a kedve mert megnyitja ezt a topikot és rögtön látja hogy 109 oldalas (vagy hamarosan még több). Aztán megnézi a cikkek közt mondjuk Watt cikkét ami csak kb 4-8 oldalas. Ezért inkább a cikket fogja elolvasni.
Szerintem csak két ember simogatja egymás kobakját. Szerintem ez a szerelemes smile: :love11:
Idézet: „Ne akarj meggyőzni arról, hogy melyik átalakítási módszer a jobb, mert ha figyelmesen olvastál eddig, akkor tudod, hogy szerintem egyik se.” Én se akarlak meggyőzni, de az tény, hogy az én festékemet, átalakítás nélkül nem lehet átvinni a nyákra(és az is, hogy a lassítás alacsonyabb hőfokot, és jobb áttapadást biztosít). Sütőt meg inkább a süteménytek tartom fenn és az egy másik topic témája lehetne esetleg!
Mi a baumaxban vettük, a festékek környékén volt
Szia! Szerintem a topik címe úgy jó ahogy van. Különben is azért fórum hogy az összes hozzá tartozó témát egy helyen lehessen megtalálni. Egészen más ha egy cikk készül róla ! Ha elkészül a cikk (amit nagyon fontosnak tartok) akkor abból a kezdő is el tud indulni, nem kell hozzá esetleg több száz oldalt átnyálazni, egyből kap egy kész megoldást amit mások már kidolgoztak előtte. Megérti az egésznek a lényegét, és ez a fontos !
Viszont ha valaki ennél többet akar, pl kényelmi szempontok, elektronika készítésének gyakorlása, egyebek, akkor veszi a fáradtságot és átnyálazza az egész topikot, és ott megtalálja a neki tetsző megoldást, elég a cikkben egy utalás a topikra ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |