Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „elég a cikkben egy utalás a topikra !” Igen, és talán fordítva is lehetne, pl. egy első hozzászólást betennének a moderátorok majd, amiben a cikk linkje lenne. Ezt majd megkérdezem...
Nem tudom kinek mi lehet a baja még mindig, a laminátor bizonyos szintű átalakításával, éppen itt, ebben a topikban. A kísérletező amatőr előbb utóbb rákényszerül, mert ezt az eszközt nem a NYÁK gyártáshoz találták ki. Ha valaki mégis úgy szeretné használni ahogyan megvette, az alkalmazza úgy, elősütéssel, kemencével, fürdőkáddal, rezsóval, vasalóval és még ki tudja mennyi segédeszköz igénybe vételével, ami oda is vezethet, nem is kell már a végén a laminátor sem ehhez a művelethez. (Megjegyzem, mire a nyák a sütőben 180 fokot elér, majd leér a műhelybe, hát nem is tudom).
Nekem változatlanul is az a véleményem, és abszolút nem érdekel hogy ki milyen szinten "nyúl belel”, a lényeg, minél kevesebb külső eszközarzenál bevetése, és egyéb segítség nélkül, működjön a lézernyomat átvitele NYÁK-ra. Ha ez csak az átalakítással érhető el, akkor teljesen mindegy ki milyen módon oldja meg, és milyen szerencse, hogy ennyiféle megoldás látott már eddig is napvilágot. A cikk inkább szóljon arról (amiért íródik), és amit feltétlenül be kell tartani a NYÁK készítés folyamatában, majd adjon iránymutató lehetőséget is egy elkészíthető megoldásra. Baj úgyis lesz bőven az eszközökkel, mert pl. a nem gazdaságos laminátor, (drágább), motorja, ez a "gagyibb”, nemigen fog megfelelni az impulzus üzemű vezérléshez. Ennek okait vizsgálva a kevesebb (8) pólusszám miatti nagyobb lépéshossz, amely legrövidebb 3-4mm lehet, ebben természetesen az indítási "iránykényszer” is beleszól. Az olcsóbb a jobb az ilyen típusú vezérléshez, ebben 10 pólusú a motor, és 2-3mm a lehető legkisebb előtolás mértéke. Ezt egyáltalán nem vitaképpen írtam, ilyenek ezek a hardverek… Az összehasonlítások után én már nem bántam meg az átalakítás igen hosszadalmas nehéz műveletét, a velejáró összes nehézségével együtt, mert így már nem kell ehhez semmi más, csak egy jó "fekete” lézernyomat és egy tiszta felületkezelt NYÁK. Idézet: „Megjegyzem, mire a nyák a sütőben 180 fokot elér, majd leér a műhelybe, hát nem is tudom...” Én olyan lamináló gépet vettem, ami mozgatható, így a sütő mellé tudom tenni a konyhapultra. Aztán ha átment a laminálón a panel, visszateszem a gépet a helyére, közben a mosogatóban már ázik a panel. Ráérek ezek után levinni a műhelybe...
Szia!
Ha beköltöznék a konyhába a NYÁK gyártásával, azzal örök ellentétet kezdenék feléleszteni, aztán már kitalálható ki győzne. De komolyan, ezt nem tudnám kivitelezni. Inkább legyen egy "testreszabott" laminátor a kezem ügyében, mintsem bevállaljak még ilyen harcot is. Annyira azért nem bonyolult dolog egy laminátor átalakítása.
Elő lehet melegíteni hőlégfúvóval is nem kell feltétlen sütő Én az utómelegítést próbáltam ki mikor leáztattam a nyákot akkor jól megmelegítettem hőlégfúvóval (ilyenkor nem folyik meg a festék mert nem nyomja semmi) így úgy rátapadt a festék,hogy nem tudja leszedni a marató! Ez is egy megoldás kinek szép a laminált nyák csak a marató leszedi. szerintem ez inkább a magasabb hőmérsékletű tonerporoknál lehet jó.
Idézet: „Baj úgyis lesz bőven az eszközökkel, mert pl. a nem gazdaságos laminátor, (drágább), motorja, ez a "gagyibb”, nemigen fog megfelelni az impulzus üzemű vezérléshez. Ennek okait vizsgálva a kevesebb (8) pólusszám miatti nagyobb lépéshossz, amely legrövidebb 3-4mm lehet, ebben természetesen az indítási "iránykényszer” is beleszól. Az olcsóbb a jobb az ilyen típusú vezérléshez, ebben 10 pólusú a motor, és 2-3mm a lehető legkisebb előtolás mértéke.” Ez érdekes, ha már írtad, biztosan elmentem mellette, mivel nekem a gazdaságosabb jutott. Köszi az infót!
Én is pont ezt akartam érzékeltetni, hogy nekem a konyhában ilyen dolgokat tilos végezni, ami egyébként teljesen érthető is.
Az a bajom a hőlégfúvós előmelegítéses megoldással, hogy mindkét oldalon előmelegíteni úgy, hogy egyforma legyen a hőfok és ne lőjj túl, elég kilátástalannak látom.
Az utómelegítés lehet, hogy működik, még nem próbáltam, mivel nem volt rá szükség.
A legelsőn laminálásnál, amikor még nem volt átalakítva én is rásegítettem hőlégfúvóval.
Lehet csak a NYÁKot csipesszel fogva, lehet a papírral együtt, amikor tolod be, és akkor mindkét oldalon megmelegíteni (laminálónak nem kell vizszintesnek lennie, meget bele föggőlegesen is a nyák és akkor hozzá lehet férni) De felesleges. 1 ellenállás minden hődiódaás/ellenállásos laminálóba elég. Ha bimetálos, akkor távolabb kell húzni az érzékelőt. [off] A konyha az enyém is. Nevelés kérdése Nálam csak akkor morognak, ha elfelejtek valamit elrakni. És ésszerűen nem büdösítek.
Sziasztok! Volna egy kis problémám a fototehnikás NYÁK készitéssel. Levilágitás után mikor beleteszem a NaOH oldatba lejön az összes lakk. Mi lehet a probléma? Gyárilag fényérzékenyitett lemezzel elötte már dolgoztam, semmi baj nem volt vele, tökéletesen működött. Kérlek segitsetek ha tudtok. Köszi!
Szia, (de tényleg ne vedd sértésnek, ez annyira vicces).
Egy kis OFF: Halál komolyan: ha már úgyis a konyhába történik a NYÁK készítése, akkor találhatók ott hozzá sokkal megfelelőbb eszközök is a kézi "lamináláshoz” pl. nyújtófa a hengerezéshez, stb. minek oda még „gyári” laminátor is. Egyszóval, ha a konyhában dolgoznék, előbb-utóbb a műhelyem tele lenne lábassal, edénnyel, mert "valaki” azonnal jogot formálna a használatára… Szerintem ebből a "konyhai eszközökkel való NYÁK készítése"-ből, mára elég is lehetne ennyi.
Két lehetséges ok van:
-Ha látod levilágítás után halványan a vezető sávokat, akkor túl erős az előhívód, a saját nyákokkal sokkal finomabban kell bánni. Hígabb előhívó kell neki, és nem szabad tovább benne hagyni a szükségesnél. -Ha nem látod semennyire sem, akkor pedig a maszk elégtelenül fed, és az egészet felületet UV fény érte
Tudnátok adni 600DPI-s nyomtatóhoz teszt rajzolatot? A hétvégém arra szántam hogy kikisérletezem a laminálóm.
Próbáltam visszakeresni, de a saját feltett nyáktervemet se találtam meg!
Ezért felteszem újra:
Ezt mivel is lehet megnyitni? PDF-be nincs exportálva?
Még annyit had kérdezzek már tőled, hogy a motor vezérlés hogy jobb beállitani? (mármint a sűrűséget és a hosszúságot)
CM2000-el lehet megnyitni a traxmaker részével(nézz fel az oldalamra, olvasd el amit odaírtam). A pdf amit eddig kreáltam, nem volt megbízható, a többiek torzítottan tudták kinyomtatni, ezért nem támogatnám ezt a formátumot.
A motort szerintem 0,3..0,4sec impulzusra és 1...3sec szünetre érdemes beállítani a nyák szélességétől függően hosszabb szünetre.
Korábban írtam a nyomtató mérethibájáról és a megoldásról.
Hát egy kicsit túlbonyolítottam a dolgot(annak ellenére, hogy működik), mert majdhogynem a szememet ütötte ki a megoldás. Csatoltam a képet, melyen látható, hogy a CM2000 is képes a méreteket finomítani tized százalékos lépésekben. Ettől függetlenül a 600dpi-s BMP nyomtatás segít abban, hogy lássuk milyen lesz a kinyomtatott rajzolat, és korrekciókat is el lehet végezni.
Félreértettetek! Én nem a konyhában készítem a nyákot, mindössze a laminálást végzem ott. Ennek több oka is van.
1. Ott található olyan sütő, amelyik nem csak előre köszön, hanem digitálisan beállítható a kívánt hőfokra. A műhelyemben lévő sütő ehhez képest fapados. 2. A nejem addig sincs egyedül. (...meg én se.) Ha pedig elfelejtek valamit elrámolni, akkor ő elrámolja. A nyújtófát kizárólag tésztanyújtásra és verekedésre használjuk.
Hát nekem is elég egy fos nyomtatóm van Kise tudja nyomtatni rendesen Összeérnek az IC lábak, de nem mindenhol. Mind1 csak ezzel tudok nyomtatni igy ezzel kisérletezek.
A CM2000-ből nyomtattad? 600x600dpi-be kell állítani a nyomtatót.
CM2000-ből igen. A progiban kell 600DPI-re álitani ha igen hol? Mert a nyomtató 600DPI-n van.
Szia llaci56!
Nehogy komolyan vedd! De jólesett ezzel a konyhai dologgal eljátszadozni kicsit. (Ez nem lehetett kihagyni). Egyáltalán nem bántó vagy rosszindulatú szándékkal írtam le, csak nálunk ez nem működhetne egyáltalán. Elnézésed kérem, ha ezzel megbántottalak volna.
Nem, a nyomtatón kell, ha esetleg más van kiválasztva. (nekem lehet 300, 600 és 1200x600 is)
Nekem csak 600x600DPI vna. Ezzel nem lehet semmit kezdeni ugye.
Azért a válaszomból rájöhettél volna, hogy nem bántottál meg, - de nem is volt bántó, amit írtál. A viccet én is szeretem, és általában értem is.
Nem, de ezzel jónak kéne lennie!
Próbáld meg kinyomtatni BMP-be(korábban - ITT - írtam, milyen ingyenes programokkal lehet ezt megtenni) nézd meg, hogy a kép jó lett-e és nyomtasd ki a nézegetőből. Ha úgy se, jó, akkor a nyomtatód rossz, bár ezt nehezen tudom elhinni. Esetleg drivert lehetne frissíteni hozzá.
Megjelennek a vezetősávok de aztán el is tünnek. Kösz a segitséget!
Tömény az előhívód. A legegyszerűbb ha csak addig hagyod bent amíg megjelennek a vezetősávok majd gyorsan tiszta vízben lelögybölöd, akkor a lakk felesleges része a vízbe kerül, nem telíti az előhívódat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |