Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Értem , és ez a nagy teljesítmény hova kell ?Vagy csak úgy otthon ablakot pucolni ?
Dehogy a szóban forgó nyákrajzról is beszéljünk , jó nyomat kell ha vasalni akarod,ne legyen hiányos lukacsos főleg a vastagabb vezető sávoknál , mert itt nagy áramok lesznek , és nem árt majd befuttatni ónnal.
Ma csináltattam filmet.
Hát, mit ne mondjak. Csak az a baj, hogy marha messze van. Hat percet adtam neki, és tökéletes. A nyomtatós hat percnél már leszedte azt is amit nem kéne. Lesz kép is.
Itt van.
Tényleg jó , akkor ez nyomdai , és cirka mennyi idő volt még elkészült a nyomdába neked ez stb stb stb ?
Ez csupán hobbi
Ergo: Pénzkidobás és időpocsékolás! Még egy kérdés! Mitől lesz zöld a nyák? Gondolom valami lakkot fújhatnak rá... van valami rendes megnevezése?
Ez nagyon jó minőségnek tűnik!
No visszaolvasok párat, hogy mi is ez! Nem véletlen, hogy nincs képbeszúrás a fórumban... Frankye
Lötstop az eljárás neve , és erről is olvashatsz visszább.De van ez kék , piros , és ahogy írtad zöldben is.
Szia! Mindezt milyen papírral? Mert nekem volt több próbálkozásom is, de egyik sem az igazi. Műnyomótól a fóliahátlapig, és a fotópapírig bezárólag. Ha a nyomat tökéletes is lett nem lett jó a végeredmény maratás után. Kezdek egyre inkább a vaskloridra gyanakodni, mert régebben is inkább gyorsmaratót használtam... Nekem a legjobb, szinte tökéletes eredményt a 150g-os Tesco-s fotópapír adta. Pedig nem lamináltam, csak vasaltam. A rajzolat gyönyörű lett, a maratás pocsék.
Aki nem próbálta úgysem tudja.
Emilben elküldtem a lányom meg elhozta abban a városban dolgozik. Egyébként 1-2 óra alatt megvan. Ha elküldöm és beülök az autóba, mire odaérek kész.
Az még elmegy 1-2 óra az még belefér, és mit szóltak a nyomdába ?
Megköszönték, hogy adtam nekik munkát!
Nincs ebben semmi különlegesség, csak meg kell találni.
Megkérdezhetem a film árát A4-re vetítve?
Nem mondom , hogy dobd fel a rajzot ide, mert tennék itthon egy próbát én is, vagy csak egy metszetet ,mert biztos nem publikus a rajz , de nem baj ha nem .
Tintással is megcsináltam ugyanezt, jó is lett, de ott a széle elment. Azt már átvilágította.
Elhiszem ,csak úgy kipróbáltam volna.
ok köszi teszek egy mezei próbát akkor, bár én is csak egy szeletet veszek ki ebből is majd.
Ez az eredeti méret ?Ami a pdf en van?
Az, mert?
A pdf negatívosításban jutottál valamire?
Én nem. Nekem annyira nem kell. Megadom a nyomdának, hogy negatívba nyomja.
Volt itt valami corel-ba beemelés olvass utána.
Egy gond van mitől csíkos szkennelted ?
Korábban javasolta valaki a GIMP + PDF Creatort, kipróbáltam.
Gyors, működik, de egyrészt nem vektoros, másrészt méretbeli korlátai vannak. 1200dpi-ben importáltam be, de ehhez pdf szerkesztőben az eredeti A4 lapot kisebbre kellett vennem, mert bele tört a bicskája. Ezzel a rajzolat nem változott, csak kisebb lett a "vászon" Használati értékét tekintve szerintem megfelelő, de nem ez az igazi megoldás.
Nem csíkos az, csak megjelenítési probléma, nálam is látszik. Nyomtatásban nincs.
A különbség az eredeti, és az 1200dpi-s képként negált között
Igen, a nem vektoros feldolgozás miatt.
Az eredmény igazából használható, hiszen ennél sokkal durvább hibák keletkeznek a fotózás-maratás során. De nem ez az igazi megoldás pdf negálásra, ahhoz vektoros program kell (Corel, Adobe Illustrator, stb.)
Szerintem az már szabad szemmel nem is látható , ha ki lenne egy nyák maratva.
És hát nem kimaratott , de nem lenne benne hiba a próbám.Előre is bocs a web kamerás képekért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |