Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én pedig végre tealáltam nyomdát, ahol megfelelő minőségben(és árban) tudnak nekem levilágítani. Viszont lenne néhány kérdésem:
1. Eagle-ből hogyan lehet vektoros pdf-et kivarázsolni (gondolom két külön lépes kell majd hozzá) 2. A fóliára nyomatot hogyan kell kérni? Mert ugye én megtervezek egy nyákot úgy, ahogyan én szeretném látni gyakorlatilag " felülről". És ezt most tükrözve kell-e kérni (ugyebár a filmnek a "fekete" oldala ér a nyákhoz a jobb fedés érdekében). Remélem ez még belefér a kérdések körébe, és nem leszek leharapott fejű
Egyébként ha hiszitek ha nem , most nyomtattam 3*egymásra az öreg HP 2100 lézerrel és nem vettem észre elcsúszást (ráadásul pausra nyomtattam ) "Ha hazaér az asszony 5 kor teszek fel képet ..."
A nyomdánál nem lényeges a tükrözés ott a teljes film fekete tehát bárhogyan ráteheted a nyákra (ezért is érdemes feliratot tenni rá hogy tudd hogyan kell levilágítani)
Kiválasztod a szükséges layert. (egszerre mindíg csak egyet, és save)
Utána cam processorban inverz ps. Tegyél feliratot mind a két oldalra. Ha utólag kézzel fúrod akkor van egy fillpad check azt vedc ki. A topot mirrorozd a bottomnál legyen kikapcsolva a mirror. Fontos, hogy a fóli emulziós része feküdjön a nyákon. A két pdf-et másold egybe, és add le nyomdába levilágításra, add meg, hogy a feliratok a nem emulziós réteg felől legyenek olvashatók.
Be scannel-tem a 3*nyomtatott képet (HP2100 tálcáról nyomtatva)
Most akkor azt jelenti, hogy én is a Konika Minoltaval ha 3x rányomtatom ugyanazt , ugyanoda, akkor jó lesz? Mindjárt ki is próbálom.
Közben én is kipróbáltam, de nálam nem működik ez a megoldás, de még valamit kipróbálok. Sajnos elcsúszik a második nyomat mindig 1 parányit.
Közben sokat nyomtattam, és nekem Sprintből sikerült 3x nyomtatni ugyan oda. Maximum egy nagyon kicsit csúszhatott meg, de szerintem még annyit se. Tökéletes a fedése, ám az a baj, hogy nagyon nehéz pontosan oda visszarakni a fóliát a nyomtatóba. Szerintem azért nem sikerült csak 99% pontossággal nyomtatnom harmadikra, mert már 20szor felhevült a fólia, és annyit nyúlt.
Hát és a vízszintes csíkok ugyan hova tűntek?
Ugyan azt te sem gondolod, hogy ebből működő nyákot lehet csinálni..... Kicsit poros a tárgylemez, de ezt kéne elérni. (ez volt bent, nincs kedvem kimenni a hideg sufniba, videón meg lehet nézni milyen fekete)
A vízszintes csikokat a scanner csalta el ha jól ki tudod nagyítani látszik hogy szivárvány színű
Na majd pill most melegítem a nyomtatóm én is próba , aztán meglátjuk
Érdekes amit én scanneltem azt nem csalta el a scaner. Milyen csalós egy scannered van
Lehet hogya paus is közrejátszott a csalásban (sima papírról szép képet csinál)
Üvd. Újra én vagyok, kíváncsiságból kipróbáltam a laminálós vasalást.
Először a az alaposan megtisztított nyákot át kell küldeni 6-8 alkalommal más-más helyen a laminálón. Majd a fotópapírra nyomott mintát rá kell helyezni, úgy hogy mintázat egyik szélén legyen hagyva néhány mm-s üres rész, amit fel kell hajtani, így nem fog elcsúszni a minta. Aztán többször átküldeni a laminálón, több helyen, több szögben, tehát minél forróbb annál jobb. Végül hagyni kihűlni, majd óvatosan lehúzni. A képek önmagukért beszélnek.
Nos az én nyomtatásom ilyen lett egyenlőre maradtam a vonalaknál.Én azt vettem észre , hogy ha láthatóan egymásra is kerültek a vonalak én abban látom a hibát , hogy minden nyomtatáskor a fólián az előző nyomat is felmelegszik , és átrendeződik újra , és emiatt bár lehet , hogy levilágításhoz éppen , hogy elég , de tényleg nem fed rendesen.Feketének fekete ő , csak nem tudom eléggé e .Tettem fel egy olyan képet is ami közvetlen a kamera elé , és a lámpa előtt lett fotózva itt át látszik a fény , de nem tudom ez még belefér e ti tudjátok ti használtok levilágítást. Ja összesen 4x lett nyomtatva 2 az egyik 2 a másik oldalra.
Jó lesz az csak így tovább .Igaz kicsit hiányos lett a rajzolat meg a szélek nem egyenesek , de jó lesz az majd.
Igen még ilyen vastag vonalaknál is szedett le amit kézzel kellett javítanod, képzeld el ha azon a helyen 3 vékony vezeték fut mi marad belőle.
És még a képek nem is olyan közeliek mi lenne, ha élesebb , és jobban megvilágított lenne , ja és a papír maradványok stb.
Ja Gulasoft láttad a nyomtatás képeit ?
Láttam. Biztos nem rossz házi körülmények között, de a nyomdain a nap sem süt át, nemhogy egy lámpa.
Na lefotóztam, mondjuk nagyon nem lehet belenézni a lámpába, kettőbe véve meg még ez sem süt át rajta, meg ez egy nagy fekete lap, ez sokkal áttetszőbb mint a rendes nyák film, de azért szimplán az is átlátszik kicsit.
A másik az ide felrakott pdf nyomdából kikerülő verziója 1200 dpi-ben. (Ja és nem tűntek el a vonalak)
Amúgy a ton(n)er kazetta egyik hengerén valami piszok van, emiatt nem mindenhol teljes a minta.
* Egy n ..
Nagy-nagy elszántsággal megpróbálnám megépíteni ezt az erősítőt, mert a GPA 300 végfokmodulért sokallom a 12.000 forintot.
Főleg azért mert négy darab kell belőle. Az alkatrészek főbb részeit ingyen be tudom szerezni. Tehát a fentebb szereplő pdf doksiban szépen látható a nyák és a beültetési rajz. Vasalásos technikával csinálnám a nyákot... De meg vagyok akadva. Mégpedig a méretaránnyal van bajom. Hogyan nyomtassam ki megfelelő méretarányba? A leírásban nem találok erre utaló dolgot.
Nyomtasd ki sima lapra 1-1 ben aztán a nyomatra próbálj rá egy ic-t ha passzol akkor lehet nyomtatni műnyomóra
Nem sokkal olcsóbban fogod megúszni szerintem.,és még munkád is lesz vele.Egyébként nyugodtan nyomtathatod méret helyes 1.1 ben van.
Okés, akkor megpróbálom.
Hát a végtranyókat a nyákot, a relét és a nagyobb teljesítményű ellenállásokat meg tudom rendelni a cégnél. Szerintem négy modul esetében jelentőset spórolnék. Vagy nem?
Négy modul ?? Mire készülsz te fal bontásra? Amúgy igen valószínű .Az én Qadom azt se tudom mikor volt utoljára bekapcsolva.
Van két darab PA5010-as mélynyomóm, és azokhoz kellene. Hídba lennének kötve. Amúgy csináltam már hasonlót, csak ott nincs híd kapcsolás.
Szép szép , de ezek készre szerelt végfokok , vagyis , vagy kittben , vagy készre szerelve vetted igaz?De amúgy a kivezérlésjelzőre már nem jutott nyák vagy??
Egyébként ha már van egy ilyened , akkor ez nem elégít ki vagy túl nagy temet kell hangosítani?
A Pa300-at úgy kaptam, a GPA300-at vettem
Ha lett volna kittben, akkor úgy csináltam volna meg. Akkoriban (2006) viszont nem ismertem a jelenlegi rajzot, amit most akarok megcsinálni. A kivezérlésjelzős cucc nyákon van, csak nem előlapra lett szerelve, hanem a ledekhez vezetékek mennek. Most már másképp csinálnám... |
Bejelentkezés
Hirdetés |