Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   830 / 1385
(#) eyess hozzászólása Szept 27, 2012 1 /
 
Nem azért , de nem szeretném elvenni a kedveteket , de mind a két PDF rajzotok nem megfelelő nyákhoz.A képeken láthatjátok miért is . Néha csodálkoztok miért nem szép a vasalás stb stb stb .
Csak az elejétől a végéig , ha minden jó akkor lesz szép egyébként olyan lesz mint a két első képen főleg maratás után még rosszabb eredmény lesz. A legutolsó képen láthatjátok milyennek kellene lennie az éleknek , sarkoknak forr szemeknek , ez a rajz maratás után is szép lesz.Az első kettőre nem mernék fogadni .
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2012 1 /
 
Nem tudtam , hogy kaptad a rajzot ,és nem kritikaként tettem fel , csak mikor kinagyítottam , és láttam a minőséget gondoltam szólok nehogy késő legyen. Mivel nincs meg az eredeti nyáktervezőben készült rajz, amiből a PDF be lehet alakítani sajnos nem várható olyan eredmény, mint a harmadik képen látható.De teszek egy próbát hátha.
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Úgy néz ki , hogy jó lesz a rajzod.Kiragadtam egy részletet a piros az eredeti a fekete meg amilyen lesz.Volt egy kis meló nem mindig tudtam csinálni , de ha tudsz várni , és kell a jó minőség , akkor szerintem megéri főleg ha többet kell belőle csinálni.A kép PNG be van értelem szerűen kicsit ront a minőségen , de a végleges az PDF be lesz vektoros , és 10000 DPI be .Jó lesz így vagy már nem aktuális ?Nem tudom mihez kell a nyák , de megcsinálom hátha valakinek valamikor szüksége lesz rá .Egyébként nagyon rossz az eredeti sok helyen pontatlan a vonalvezetés , és valahol meg az azonos méretű forr szemek nem egyformák.De azért sikerül valamelyest korrigálni.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2012 /
 
Ok folyamatban van kicsii időt kérek , és meg lesz. Remélem nem határidős a projekt?
(#) Cunici hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy tud valaki olyan nyomdát Miskolcon, ahol fóliára készítenek olyan lenyomatot amit lehet használni levilágításnál.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Bari- válasza Cunici hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Szia

Én párszor már csináltattam velük nyákkészítéshez fóliát, a megrendelés előtt érdemes felhívni őket a weboldalon megadott telefonszámon, segítőkészek. Email-ben és ftp-n is fogadnak anyagot. Én pdf-ben küldtem el. Legtöbbször 1-2 napon belül kész is volt. Nekem sajnos eléggé kiesnek, pont a város másik végében dolgozom, így hazafelé sem esik útba, így ritkán veszem igénybe őket.

Bari
(#) Cunici válasza Bari- hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Szia!

Köszi a segítséget. Nekem útba esnek hazafelé, mert nem Miskolcon lakok, csak oda járok suliba. Fel fogom velük venni a kapcsolatot és remélem sikerrel járok velük.

(#) peter1995 hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Sziasztok. Hozzájutottam egy HP laserjet 6L-hoz. A nyomtatós voltban sikerült egy olyan ppaírt kapnom ami úgy ahogy fényes és direkt lézereshez van. Ma volt az első alkalom hogy használtam az "új" nyomtatót. Eleinte voltak kétségeim majd mikor felvasaltam és leáztattam apapírt mind elszállt. Tökéletesen felragadt semmi sem maradt a papíron. Csak sajnos a vaskloridom gyengélkedik. Beledobtam a nyákot a sokszor hazsnáltba. Az előző nyákot még szépen vitte. Egy fél óra múlva ránézek épphen hogy csak megrágta szélét. Még fél óra és kb semmi sem történt. Megúntam töltöttem friss használatlan levet az edénybe és 3 perc alatt lemardta az összes felesleges rezet.

Van ilyen hogy az oldat túltelítődik rézzel és már nem képes többet lemarni? A frissnek átláthatóbb barna színe van a használt meg erős fekete.
(#) michael67 válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Szia. Sajnos van
(#) peter1995 válasza michael67 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Akkor az az adag meghalt. VAn valami gyűjtőhely ahova ezt le tudom adni vagy nagyon higítva öntsem a lefolyóba? Jobban örülnék a leadásnak aztán utána már az Ő dolguk mit kezdenek vele
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) kaqkk válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Tegyél bele egy "vasszöget" arra kirakódik a réz , időnként vedd ki és pucold le , majd amikor már nem rakódik rá újabb réteg akkor önts az oldatba egy kevés háztartási sósavat
aztán használhatod még (az újabb regenerálásig)
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Hát én nem mondanám , hogy tuti nézd csak .
Adobe reader be 6400 felbontásnál . Amit én csinálok neked azt nagyíthatod bár mekkorára nem lesz ilyen.Alakul csak még egy kis idő kell.
(#) peter1995 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Áhh. Én meg kiöntögetném Köszi a segítséget. Sósavat? Mennyi az a kicsi? Kb 6-7 deci a használt anyag ami már nem jó. Egy kupaknyi vagy csak szemre egy kicsi.
(#) kaqkk válasza peter1995 hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Egy deci is mehet bele .. (biztosan látni fogod a színén )
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) peter1995 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Ja hogy a színének változnia kell,
(#) yagi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Én pont ugyanígy jártam ahogy Te. Már 6-7 éve készítem fotózással a NYÁK-jaimat, és kb. fél éve jöttem rá hogy picit kisebbek nyomtatás után, mint amit tervezek, ugyanis egy DIL40-es tok nem nagyon akart belemenni a furatokba, előtte sohasem csináltam olyan áramkört ahol ilyen szélességű alkatrészt kellett volna használnom. Nekem nincs itthon lézernyomtatóm ezért eljárok egy helyre ahol nyomtatnak nekem, ott azt tanácsolta az Úriember hogy képként vigyem el, ő berakja abba a progiba amit ők használnak ( nem tudom pontosan mi, talán valami photoshop szerűség ) és ott beállítja a méreteket, így valóban jók is azóta a méretek. Viszont egyik ismerősöm azt ajánlotta hogy word esetén (én ugyanis előtte ott állítottam be a méreteket és úgy nyomtattam - ami kiderült nem jó ) a margókat állítsam nullára, illetve még valamit ajánlott, de azt elfelejtettem, majd megkérdezem tőle. Ő kipróbálta és jók lettek a méretek nyomtatáskor.
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Na egy kis minta , hogy milyen lenne PDF be , ezt állítsd 6400 ra nem lesz recés.Csak az van , hogy fél kézzel BGA t golyózok fél kézzel ezt is kéne csinálni , és a nem létező kezemmel meg annyi mindent kéne csinálnom , hogy annyi kéz nem is lenne.Kicsit összeszaladt most a tennivaló, de ha tudsz várni ,én meg legfeljebb kevesebbet alszok , és ráfekszek tényleg , mert az ígéret szép szó ha betartják úgy jó . Ja Adobe Reader rel nyissátok meg , ha lehet.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012

Minta.pdf
    
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Hi,
6400-ban is nyomtatod ki ?
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Szept 29, 2012 3 /
 
Nem PDF be 10000 Dpi be lesz kinyomtatva. Ja és BGA kis ici pici kici gólyóckák /Vigyá koci /.Ja ezt nem itt szokták mondani .További jó fórumozást mentem rajzot csinálni , mert így tényleg nem lesz kész .
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) emmzolee válasza eyess hozzászólására (») Szept 29, 2012 / 3
 

Már megint mi ez a semmi.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
10000dpi, jó kis nyomtatód van
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Szept 30, 2012 3 /
 
Olvasd el megint
Idézet:
„PDF be”
lesz , akkor úgy írom PDF fájlba.De tényleg van egy pár jó nyomtatóm is .

Emmzolee :: Ez azért nem semmi mi Te tudsz BGA t golyózni ?Golyózhatnál pedig.
Apropó még nem olvastam sehol , hogy bocsánatot kértél volna , hogy megrágalmaztál , de tudom mit fátylat rá csak ne légy ennyire irigy , és kishitű , akkor tutit jól kijövünk majd.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Hi,
Én maradok laser-ben a 600dpi-nél mert az van
Most a közvetlen nyomtatással foglalkozom
(#) Moderátor hozzászólása Szept 30, 2012
 
Ha még egyszer valaki személyeskedni kezd, mindegy, ki az, kivágom innen, mint azt a bizonyos macskát!
Egyszer s mindenkorra jegyezze meg MINDENKI, ez egy szakmai fórum, személyeskedésnek, vitáknak helye nincs, legfeljebb valóban szakmai kérdések körében polemizálásnak. Aki ezt nem hajlandó megérteni, betartani, annak itt nincs semmi keresnivalója.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 1, 2012 /
 
Egy tanulságos eset.
Kicseréltem a kress marómotort egy kínai frekiváltós mocira. Ugye nem kopik a forgórész, (nincs szénkefe) programból vezérelhető forgásirány, be-ki kapcsolás, programból vezérelhető forgási sebesség.
Martam vele egy fa utcatáblát, ment a karikacsapás.
Beraktam egy fél m2-es nyáklemezt, előtte levegőben végeztem egy próbafúrást, csak azt ellenőriztem, hogy a 0,0-ra visszaérjen. (Megjelölöm a fúróval a 0,0-án cirka 0.1mm-es lukat fúrok a nyák tetejébe ahol ugye nincs réz, majd felemelem a z-t, behazudom neki a nyáktól 1 centire hogy ez a z0 pont, majd lefut a fúrás, bőszen kifúrja a semmit, majd visszaáll a X0Y0 pontra. Itt kézzel leengedem a Z tengelyt, és látom, hogy az program előtt fúrt luk, és a visszatéréskor fúrt luk, tökéletesen egybe esik.)
Kasa volt, nekiláttam kifúrni a panelt, hát a végén volt vagy 1 centi eltérés, és a lukak szépen fokozatosan elmásztak az eredeti helyükről.
Hajamat téptem, mert a következő levegő fúrás jó volt, a nyákfúrás meg megint elmászott.
Aztán rájöttem, hogy abban a pillanatban ahogy a fúró, a rézlemezhez ér (ez ugye cirka 1.5mm mélyen az anyagban történik), ez a fél m2 rézfelület és a fúró, teleszórja a környezetet zajjal, és az egyik motor ezt felvette, és kissé odébb mozgott (miközben a fúró benne volt a lukban!!).
A kínai motoron nem volt földpont, és amíg fát vagy bármi nem vezetőt fúrtam, ez nem volt gond, sőt kis párcentis nyákoknál sem, itt azonban a nagy rézfelület mint egy antenna megszórta a terültet rendesen.
Mondták másik fórumon, hogy az a gond, hogy keményfa tartókkal fogtam fel a motort a géphez, ami nem fémes csatlakozás és hogy azért nem volt a kínai motoron földpont, merthogy általában fémtartókkal fogják fel a motort, de szerintem röhej, hogy ilyen hibákhoz vezethet a dolog, és nem képesek egy földpontot kialakítani rajta, ami persze érintésvédelmileg sem jó.
Persze csináltam neki egy kultúrált megoldást és meg is szűnt a probléma, de azért tanulságos eset volt, gondoltam leírom hátha valaki hasonló kínai csodában gondolkodik, neki már ne kelljen a haját tépni.
Egyébként meg azt vettem észre, hogy néha kapok pdf-et amit elküldök a nyomdába, és tizedes csúszások vannak a furatállomány és a pdf által előállított nyomat között.
Nem hiszem, hogy ezt a nyomda okozza, inkább az, hogy akármelyik nyomtató emulátorral állítja elő az ember a rajzot, az egy kicsit mindig csal.
Gerbert minden nyáktervező tud csinálni, abból lehet pdf-be menteni, ha lesz időm csinálok egy tesztet felrakom ide, lehet csinálni nyomtató emulátorokkal pdf-eket, ezeket összerakom egy lapra egy gerberes exporttal, és megnézhetjük kinek mekkora lesz a "helyes méret"-e.
Valami hosszúkásra gondoltam, és ha valakinek van kedve meg is csinálhatja, csak valami olyan formátumban tegye amit a többiek is meg tudnak nyitni, és ki tudják "nyomtatni" pdf-be.
(SP, vagy Eagle (ez utóbbiból a demó verzió meg tud nyitni bármekkora nyákot, csak rajzolni nem lehet bele, de a többi része működik))
(#) eyess válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 2, 2012 1 /
 
Tessék parancsolni elkészült az ígért munka.Bocsánat a kicsit hosszúra nyúlt időért , de mindig közbe jöttek dolgok.Nos a rajz csak egyszer van fent , de ha kell többszörözhetem , de gondolom ez nem jelent gondot .Át kellene azért még nézni én is átnéztem , de több szem többet lát , és ha valahol esetleg nem felelne meg korrigálunk ha kell.Nem tértem el az eredeti vonalvezetéstől sem , azért írtam , ha esetleg itt ott dizájnosabbra kell , akkor lehet változtatni rajta.
Kinyomtattam tettem rá IC t is megfelelőek a lábtávolságok.Remélem így már jó lesz .
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Okt 2, 2012 1 /
 
Köbzoli::A Simpi ét , ha kinagyítod Adobe reader ben 6400 ra , akkor ugyan azok a hibák jelentkeznek mint az eredetin , ha azt nagyítod amit feltettem neked azon nem lesz ilyen.

Niedziela : PDf fájlba van kinyomtatva 10000 Dpi be .Valós fizikai nyomtatás az 2400 Dpi ben volt , de ilyen minőségű pdf fájlnál lehet akár 600 Dpi től is nyomtatni ,mert ha jó a rajz a nyomtató nem szokott magától hibákat kreálni a vonalvezetésben.De ha a rajzon recések a vonalak azt úgy is fogja vissza adni.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Hi,
Idézet:
„De ha a rajzon recések a vonalak azt úgy is fogja vissza adni.”

Ez igaz, de ha 600dpi-n nem recések a vonalak normál méretben, akkor már nincs gond.
Ha ezt nagyítod akkor természetesen recés lesz, csak minek a nyomtatási felbontás fölé nagyítgatni ? Azt még érteném ha mondjuk 2400dbi a nyomtató felbontása akkor egyel fölé mész, de szubjektive értelmét nem látom valamit 10000dpi-ben rajzolni, hogy azt 2400dpi-ben kinyomtasd. De mondom ez magán vélemény, nálam a 600dpi-be mentett pdf amiben a normál nézetnél nem cakkos semmi, 600dpi-s nyomtatás után sem lesz az.
Másik amit nem értek, általában a nyákrajzok egy nyák tervezőben születnek, ha onnan nyomtatod pdf-be, akkor sem lesz cakkos 6400% nagyítás után, bár akár lehetne is.
Honnan születnek azok a rajzok, amiket külön monyizni kell 10000dpi-be ?
(#) _vl_ válasza niedziela hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Idézet:
„Honnan születnek azok a rajzok, amiket külön monyizni kell 10000dpi-be ?”

Egyes ügyes versenyzők pl. JPG-ben, GIF-ben, PNG-ben, meg ehhez hasonló "szuper" technikákkal teszik közzé a tervezéseiket. Ami sajnos pixeles.
Vagy nem megfelelő technikával gyártják a PDF-et (esetleg JPG-ből!), amibe így nem vektoros ábraként kerül be, hanem pixeles képként.
(#) p_istvan válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Vagy különféle uságokban illetve mellékleteikben publikált nyák tervek szkennelése útján...
Következő: »»   830 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem