Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   934 / 1387
(#) tomipap válasza Lali24 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Samsung ML-1675 nekem tokeletesen bevalt. Persze csak eredeti tonerrel az igazi. Nem draga es mar lassan ket eve orrba szajba nyomtatok vele es semmi gond, jo minoseg, egyszeru es kicsi.

Mindemellett nem csak munyomo papir nyomtatasra hasznalom, hanem a fotozashoz is ezzel nyomtatom a filmeket. Ott sincs semmi problemam a nyomtatoval.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
(#) eyess válasza Lali24 hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Nézőpont kérdése .Sokan írják , hogy az után töltött tonerekkel nem jó már ilyesmit csinálni.Pedig jó , csak jó minőségű port kell szerezni , és hát a gyárban is csak feltöltik.
Ami a lényeg legalább 1200Dpi tudjon alapból , de az se baj , hogyha többet tud.
Utána nézni , hogy a későbbiekben az anyag ellátás megfelelő e , és ne kerüljön többe a leves , mint a hús.stb . stb . stb.
(#) tomipap válasza eyess hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Az utangyartott es az utantoltott toner meroben mas. Az utantoltott az eredeti "mechanika" stb. Azutangyartott nem.
(#) eyess válasza tomipap hozzászólására (») Jún 29, 2013 /

Után töltött tonert írtam , és nem után gyártottat .És még azt , hogy a gyárakban is csak feltöltik.
Én mindig saját magamnak töltöm , ha fogyóban van , és sosincs ilyen problémám , mint egyeseknek . De az igaz , hogy csakis jó minőségű port teszek bele.És inkább a gyári tonert töltöm után , mint egy utángyártottat .
Csak azt tudnám ilyen esetekre javasolni akinek fogyóban van a por a tonerjében , hogy az eredeti gyári tonertől semmi esetre se váljon meg .Pl , hogy csere tonetr kap ami mér fel van töltve stb .Csakis az legyen mindig töltve , ami gyárilag is benne volt.
(#) Lali24 hozzászólása Jún 29, 2013 /

Köszönöm a válaszokat.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

A portartály és a lézer henger egybe van nálad építve? Ha igen, akkor előbb utóbb lehet gond lesz a nyomattal, mert a henger élettartama, meg a többi mozgó alkatrész benne nem örök életű.
Tisztításhoz meg vegyetek fémgyapotot, nagyságrenddel olcsóbb mint bármilyen szivacs, és csak az van benne ami kell, azaz fémszálak. Slussz, nem kell megfizetni a szivacsot, és nagyon sok nyákra elég egy doboz belőle. 4 éve használom és a fele még megvan.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 4, 2013 / 1

Egy oldallal ezelőtt én is javasoltam de majdnem le" parasztoztak"
Idézet:
„Nem lehetséges hogy a "fém dörzsi" táj-jellegű elnevezése az "acélgyapot" ??”
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Többféle nyomtatóm van .De és általában a még nem elhasznált por /Toner/, amiből dolgozik a gép azon belül is egy keverő pálca van ,ami megtöri a port mindig , hogy ne tudjon összeállni .A többi alkatrész fogaskerekek / műanyag/ azok ezen ház külsején helyezkednek el /Toner/. Az elhasznált por gyűjtő pedig, csak egy sima tartály ahová a gép kidolgozza a felesleges port.
Tehát van olyan gépem is Tonerben , amivel egybe van építve ez , de van olyan is ahol külön van ez a tartály.Ahol egybe van építve ott a felénk eső részben van az új por , és vele szemben a túloldalon az elhasznált por gyűjtő, és a kettő között van a fényhenger.A blade penge ami nagyon fontos ,azt kell figyelemmel kísérni ami lehúzó szerepet is tölt be , ha ez kopott , vagy kopik , akkor lehet számítani rossz nyomatra.
Egyébként nem tudom megvan e még neked a színes nem rég újítottam fel egy olyat kitűnő gép CLP-510 , ha jól tudom ez van neked is .Na ott külön van ez amit kérdeztél,.Ha még meg van neked vigyázz rá , mert ezeket grafikai stúdiókban használták ,és nagy teljesítményű gép , szóval nem érdemes elkótyavetyélni. Habár nem kicsi , de megéri megtartani.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2013
(#) kiralysa hozzászólása Júl 6, 2013 /

Ha valakit érdekel olyan nyák készítési eljárás ami nagyon költségkimélö akkor ötlettel tudok adni(Én kipróbáltam.Bevált.Lehet idôigényes, és nem olyan szép de amire tervezük arra tökéletes)
Nem kell drága lézer nyomtató,fotóeljáráshoz való sok vegyszer.
(#) pisti89 válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Engem érdekelne az ötleted.
(#) kiralysa válasza pisti89 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

edding 141F filctol kell semmkell meg egy hétköznapi nyomtató.igaz rajzolni kell.

ha gondolod videót tudok küldeni a folyamatról
(#) Gabó válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Kis panelnél ez a megoldás tényleg gyors, de megnézem, hogy egy 200-300db alkatrészből álló panelt is felrajzolsz e vagy ha van otthon nyomtató pláne lézer (nekem legalábbis kell nyomtató), akkor inkább veszel papírt és felvasalod. Amúgy nekem ezt a filcet eddig csak a hidrogénperoxid nem szedte le. Annó vasklorid szépen leszedte.
(#) kiralysa válasza Gabó hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

csináltam már nagyobbat is természetesen pinpointer,keresô erösítõ.Én nem nagyüzemi gyártás miatt találtam ki hanem aki egy két dolgot szeretne megvalósítani,nyilván nem a legkomolyabb nyákrajzokat készíteném ezzel a modszerrel.Olcsobb mint venni több 10e cuccot.itt csak idôt kell szánni rá.

Nekem nem szedte le igaz egy vonalat kétszer rajzoltam meg.És vaskloriddal csinálom.
(#) Gabó válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Mivel nekem a nyomtató adott, így csak a papírt kellett megvennem cca500huf volt a 100 db. Azért is írtam, ha adott a nyomtató. plusz ha kell később, csak fogom a tervet és nyomtatom.
Èn rég használtam a filcet, lehet azóta változott az összetètele.
(#) kiralysa válasza Gabó hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Érem én csak azt a tapasztalatot szerettem volna megosztani,ha nincsen nyomtatód(azaz pontosítva lézer nyomtató).
Nekem csak tintasugaras van és az sajnos nem jó,a fotóeljárás meg drága,macerás.
(#) kiralysa válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

a tollban lévô tinta öszetéele szerensére ha változott akkor a jó írányba.
(#) Doky586 válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Rengeteg fajta toll kapható.
Talán még a Auchan/Teszkós alkoholos "Hibajavító Toll" (csőtoll szerű) is megteszi.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) kiralysa válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Köszönöm a mellékelt képeket.Vettem már maratás álló tollat is húztam vele 10vonalat kb és kifogyott meg beszáradt,ezen felboszantottam magamat és elkezdtem a filctollakat próbálni kis felületü nyákokon.
szóval kész íroszerboltot nyithatok.
(#) Doky586 válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Ezért jobbak azok amikben kis golyó van, használat előtt felrázhatók és nem filc-szerű fejük hanem csőtoll-szerű fejük van. Egy ilyen a teszkós is.

toll-10.jpg

(#) pilotitalia hozzászólása Júl 6, 2013 /

Szia!
Nekem dalo33 ilyenem van csak a cserélhető hegyes változat,de ez a típusa!Anno még az 1:1-es HPO/HCL keverékkel sem tudtam lemaratni a nyákról ,szerintem még most is lehet kapni csak maximum más a neve!
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013

Jó tudni,hogy ennyi filctoll is van ami jó.
(#) pjg válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

A Decon Dalo direkt nyák rajzoláshoz való. Még van 2 db 30-35 éves nem használt példány a fiókban.
(#) kiralysa válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

30-35 éves idôsebb nálam.Fog még?ki milyen nyák projektbe van most?

A harmadikat használom az még fog. A szára tartályszerű. A hegyet kell benyomni és akkor folyik a festék.

gondolom már nem lehet kapni.
mit rajzoltál vele mostanában?

Csak hibajavításra használom. Inkább vasalás, vagy DRY fólia. Az utóbbi a kedvencem.

DRY fólia?nem ismerem.

Laminált, UV érzékeny foto fólia.
Következő: »»   934 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem