Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez egyzerűen nem igaz. A villanyóra az U szor I szer t szorzatot méri, minegy merre folyik, és mekkora a fázisszög. Gondolj bele: ha ez igaz lenne akkor a félhullámú fűtéssel üzemelő TV-készülékek tulajdonosai örülhettek, mert a tekintélyes 50-60 wattos fűtőteljesítményt nem mérte volna az óra. Dehogynem mérte! Sőt, a cosinus fi-t is érzékeli.
Nem értem, hoyg valaki egyetemi végzettséggel - villamosmérnök szakmai tanár, ha ugyan az és jól sejtem - hogyan állíthat ekkora baromságot.
Nem irigylem a munkahelyedet. Itt nem valószínű, hogy zsákolni kell. Ha át jönne a gáton a víz- ami még soha nem fordult elő-akkor még van egy gát pótló pót gát.
A fogyasztásmérő bejövő feszültség és a rajta átfolyó áram szorzatának integrálját mutatja. Ha csak fél periódusban folyik az áram, az nem probléma.
Ja, valami olyasmi tanár volt, a neten olvastam egy blogban, vagy hol. A csávó azt írta, hogy kipróbálta, és működik...
Idézet: „még van egy gát pótló pót gát.” Hehe, ez jó. És ha megakad a pót gátban az ár, akkor jön egy pótgát áttörő pótár...?
Ami való igaz, hogy kb 5-10 watt fogyasztás alatt nem mozdul meg a villanyóra tárcsája. Ennyit a villanyóráról. Beszéljünk a canestenről!
Nem, még villanyóra...
A Tisza-tó mennyire van manapság eljegesedve? Szoktak rajta korcsolyázni? Van olyan fényképed, ami valami nyugodtságot adó, nádasabb, téli, hóval borított tájat ábrázol ott a tavon?
Mi okozta végülis a nyakduzzanatot, és -fájdalmat, ha megtudhatjuk?
Laptop javításában jártas kolléga segítségét kérném. Van nálam egy készülék aminek véletlenül bezúzták az LCD-jét. a készülék külső monitorrol megy de a tulaj szeretné ha a készülék önmagában is menne. Kérdésem: egyáltalán megéri kicserélni az LCD-t A válaszokat előre is köszönöm.Tungsram
+1 legény jelentkezik!
Egy 30000 forintos laptopnál nem éri meg az 50000 forintos csere. Egy 800000 forintosnál már elgondolkodom rajta. Hogy mi a franc kerül ebbe 800000 forintba.
Van egy cimborám, aki kimondottan ilyenekkel foglalkozik, (laptop jav.) - őt megkérdezhetem. Kéne a típus, mert - gondolom - nem mindegy, hogy új LCD kell, vagy van bontott. (Az árakat ismerve új LCD -vel nem éri meg.)
Idézni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. :hide:
Szia Zoli bátyó! Én Még le se feküdtem mert a kezemre ég a meló...
Csaknem tűzoltó vagy? Vagy vadakat terelő juhász?
Elég volt a freeweb-ből. Tudtok ajánlani valami jó tárhelyszolgáltatót?
Bővebben: Link Hsz. második fele.
2002-ben én csak fogtam magam lementem Visegrádra, kértem egy lapátot aztán töltögettem a homokzsákokat. Reggeltől estig. Nem vártam, hogy megszervezzék. Csak a helyszínen megkérdeztem hová kel egy lapátos ember.
Érdekesen alakítják néha az árakat. A '90 -es években egy Compaq gépet rendelt egy cég a gyártótól. Volt kész konfiguráció, ami 2 999 USD -ért volt. Azt mondtuk, jaj de jó, nekünk nem kell bele a nem_tudom_ már_ mi, meg a még_valami, és gondolatban le is vettük az árból, - mi már 2 500 USD -nál tartottunk. Ők meg visszaírtak, hogy természetesen lehet azok nélkül, így 3 500 USD. Vagyis ő összeállítja a gépet, majd kiveszi belőle azt, amit nem kérünk, de ez plusz költség. Mondanom sem kell, hogy úgy döntöttünk, hogy akkor majd mi vesszük ki.
Köszönöm mindenkinek a gyors és korrekt reagálást. A tipus egyébként ASUS F5SR. Viszont van rajta egy adat amin elgondolkoztam :Input 19V 4.74A 90W. Hát melegedik is mint állat dacára,hogy ki lett takarítva.
A cimborám Érden lakik, így is érdekel a dolog? (...most látom, hogy elég messze laksz...)
Még nem de biz Isten elmennék már ebből a büdös zajos városból ki a pusztába. Ezért sírom midig vissza Svájcot mert ott csend volt nagybetűkkel.
Igen csak először beszélek a tulajjal, hogy mit akar mert nem csóró csak sem téged sem magamat nem akarom kalandba verni. Nála is van net és akkor onnat betudok libbeni a ide, hogy lássa mi a pálya mert mostanában az emberek elég bizalmatlanok még egy szerelővel szemben is sajna...No comment
Nem ő volt hanem valamelyik gyerek, de ez a tényen nem változtat...
Utólag nekem is ezt kellett volna tennem, csak ugye arra gondoltam, hogy minden jobban megy szervezett keretek között, mint hűbelebalázs módjára. De hát nem így lett.
De nem úgy, mint a kezdő anyuka, aki a fodrászatban azt mondja, hogy a gyereknek a nagymami rontotta el a haját... :hide:
Ez a válasz részemről 50 pont..... Ki a modi mert akkor már meg is kaptad, ha meg nem akkor most mehetek ki a boltba bevásárolni mert a feleségem az éjszakás műszak után alszik. Az utolsó szó ugyis az enyém: igen kedves mit kell hozni+ plusz értettem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |