Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1009 / 3610
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Ez egyzerűen nem igaz. A villanyóra az U szor I szer t szorzatot méri, minegy merre folyik, és mekkora a fázisszög. Gondolj bele: ha ez igaz lenne akkor a félhullámú fűtéssel üzemelő TV-készülékek tulajdonosai örülhettek, mert a tekintélyes 50-60 wattos fűtőteljesítményt nem mérte volna az óra. Dehogynem mérte! Sőt, a cosinus fi-t is érzékeli.

Nem értem, hoyg valaki egyetemi végzettséggel - villamosmérnök szakmai tanár, ha ugyan az és jól sejtem - hogyan állíthat ekkora baromságot.
(#) nagy hoho válasza tatabike hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Nem irigylem a munkahelyedet. Itt nem valószínű, hogy zsákolni kell. Ha át jönne a gáton a víz- ami még soha nem fordult elő-akkor még van egy gát pótló pót gát.
(#) gg630504 válasza tatabike hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

A fogyasztásmérő bejövő feszültség és a rajta átfolyó áram szorzatának integrálját mutatja. Ha csak fél periódusban folyik az áram, az nem probléma.
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Ja, valami olyasmi tanár volt, a neten olvastam egy blogban, vagy hol. A csávó azt írta, hogy kipróbálta, és működik...
(#) tatabike válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Idézet:
„még van egy gát pótló pót gát.”

Hehe, ez jó. És ha megakad a pót gátban az ár, akkor jön egy pótgát áttörő pótár...?
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Ami való igaz, hogy kb 5-10 watt fogyasztás alatt nem mozdul meg a villanyóra tárcsája. Ennyit a villanyóráról. Beszéljünk a canestenről!
(#) tatabike válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

(#) t-dani válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

A Tisza-tó mennyire van manapság eljegesedve? Szoktak rajta korcsolyázni? Van olyan fényképed, ami valami nyugodtságot adó, nádasabb, téli, hóval borított tájat ábrázol ott a tavon?
(#) t-dani válasza gydanee hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Mi okozta végülis a nyakduzzanatot, és -fájdalmat, ha megtudhatjuk?
(#) tungsram hozzászólása Feb 8, 2010 /

Köbzolit idézve:"Reggelt"

"csak egy legény van-e vidéken"

Laptop javításában jártas kolléga segítségét kérném. Van nálam egy készülék aminek véletlenül bezúzták az LCD-jét. a készülék külső monitorrol megy de a tulaj szeretné ha a készülék önmagában is menne. Kérdésem: egyáltalán megéri kicserélni az LCD-t A válaszokat előre is köszönöm.Tungsram
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Azért idézni még lehet!
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

+1 legény jelentkezik!
Egy 30000 forintos laptopnál nem éri meg az 50000 forintos csere. Egy 800000 forintosnál már elgondolkodom rajta. Hogy mi a franc kerül ebbe 800000 forintba.
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Van egy cimborám, aki kimondottan ilyenekkel foglalkozik, (laptop jav.) - őt megkérdezhetem. Kéne a típus, mert - gondolom - nem mindegy, hogy új LCD kell, vagy van bontott. (Az árakat ismerve új LCD -vel nem éri meg.)
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Idézni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes. :hide:
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szia Zoli bátyó! Én Még le se feküdtem mert a kezemre ég a meló...
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Csaknem tűzoltó vagy? Vagy vadakat terelő juhász?
(#) Attila86 hozzászólása Feb 8, 2010 /

Elég volt a freeweb-ből. Tudtok ajánlani valami jó tárhelyszolgáltatót?
(#) Action2K válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Bővebben: Link Hsz. második fele.
(#) zolika60 válasza tatabike hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

2002-ben én csak fogtam magam lementem Visegrádra, kértem egy lapátot aztán töltögettem a homokzsákokat. Reggeltől estig. Nem vártam, hogy megszervezzék. Csak a helyszínen megkérdeztem hová kel egy lapátos ember.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Érdekesen alakítják néha az árakat. A '90 -es években egy Compaq gépet rendelt egy cég a gyártótól. Volt kész konfiguráció, ami 2 999 USD -ért volt. Azt mondtuk, jaj de jó, nekünk nem kell bele a nem_tudom_ már_ mi, meg a még_valami, és gondolatban le is vettük az árból, - mi már 2 500 USD -nál tartottunk. Ők meg visszaírtak, hogy természetesen lehet azok nélkül, így 3 500 USD. Vagyis ő összeállítja a gépet, majd kiveszi belőle azt, amit nem kérünk, de ez plusz költség. Mondanom sem kell, hogy úgy döntöttünk, hogy akkor majd mi vesszük ki.
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a gyors és korrekt reagálást. A tipus egyébként ASUS F5SR. Viszont van rajta egy adat amin elgondolkoztam :Input 19V 4.74A 90W. Hát melegedik is mint állat dacára,hogy ki lett takarítva.
(#) llaci56 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

A cimborám Érden lakik, így is érdekel a dolog? (...most látom, hogy elég messze laksz...)
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Még nem de biz Isten elmennék már ebből a büdös zajos városból ki a pusztába. Ezért sírom midig vissza Svájcot mert ott csend volt nagybetűkkel.
(#) tungsram válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Igen csak először beszélek a tulajjal, hogy mit akar mert nem csóró csak sem téged sem magamat nem akarom kalandba verni. Nála is van net és akkor onnat betudok libbeni a ide, hogy lássa mi a pálya mert mostanában az emberek elég bizalmatlanok még egy szerelővel szemben is sajna...No comment
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Nem ő volt hanem valamelyik gyerek, de ez a tényen nem változtat...
(#) tatabike válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Utólag nekem is ezt kellett volna tennem, csak ugye arra gondoltam, hogy minden jobban megy szervezett keretek között, mint hűbelebalázs módjára. De hát nem így lett.
(#) tatabike válasza tungsram hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

De nem úgy, mint a kezdő anyuka, aki a fodrászatban azt mondja, hogy a gyereknek a nagymami rontotta el a haját... :hide:
(#) tungsram válasza tatabike hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Ez a válasz részemről 50 pont..... Ki a modi mert akkor már meg is kaptad, ha meg nem akkor most mehetek ki a boltba bevásárolni mert a feleségem az éjszakás műszak után alszik. Az utolsó szó ugyis az enyém: igen kedves mit kell hozni+ plusz értettem
Következő: »»   1009 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem