Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Gratulálok amp, én meg már kezdem megszokni a helyet ahol dolgozom. Gondolom olvashattál pár oldalt, hisz rég jártál erre...
Jó reggelt mindenkinek.
Hoppá! Nem szóltam. :peace:
Köszi, időm még nem volt rá, de ahogy az időm engedi visszaolvasok majd.
Majd nézd meg azt a fotós topicot, páran nemcsak a pákát forgatják jól, hanem a képek is nagyon profik...
Ma átmentem a szomszéd házba, az ottani házmester is a spanom, mondom Neki, le kéne vezetnem egy kis villanyt a pincébe, mert kész a műhelyem nagyjából. A helyiséget ingyen kapom a háztól, csak az a kikötés, hogy a villanyt oldjam meg magamnak. Semmi probléma, csak kellett 20 méter vezeték. Szóval szóltam a havernak, erre megdobott vagy 40 méter, 5 eres ipari kábellel, Náluk hentergett a pincében...
Hogy nekem nincsenek ilyen szomszédaim...
Nem biztos, hogy jó az ilyen szomszéd... A kábel még csak elmegy valahogy, de ha vizet szeretett volna vezetni, és a szomszéd megdobja egy 2" -os, 6 méteres vascsővel...?!
Szia simpi! Köszi szépen, de egy hónapja így sem tengi lengizek.
Neked is cső Köbzoli.
A reflexcsőnek mekkora fűtőfeszültség kell?
Reflexidő szorozva a cső átmérőjével, aztán osztod a hosszával, s szorzod a csövön átfutó egér sebességének az őt üldöző macskák számának a hányadosával.
Egyszerű, nem?
Jaj
(Egy este nehogy így járjak, mikor sört veszek ki!)
A mienkben nincs sör. A macska benttartózkodása pedig illegális (lenne).
Ez azért fájhatott a macs-nak! (Ha nem photoshop)
Ez hűtőmágnes, kerestem már sokfelé, de nem találtam (csak marha drágán, annyit meg nem ér, elmegyek játékboltba, aztán barkácsolok egyet )
Valóban, és nem kell elmenni megvenni, nem kell egyáltalán pénzt kiadni érte, és a megtévesztésig hasonlít majd egy igazira! Megfontolandó
Na nekem lenne egy kérdésem, és remélem, hogy eléggé OFF, de hát máshol nem tudom feltenni:
Ti milyen formályú forrasztópáka hegyet használtok? Olyan hegyeset (kúp alak) vagy ellapított végüt?
Attól függ mihez, SMD-hez hegyes, egyébként nekem lapos a vége tehát azt szoktam meg. És az szerintem sima forrasztásokhoz nagyon jól megállja a helyét.
Én most lapos végüt használok, mert az jobban átadja a hőt. OSZTV versenyen hegyes pákát kaptunk, és kiőszültem, mire felmelegítette az alkatrészlábat annyira, hogy megfolyjon rajta az ón. Borzalmas volt...
Nekem SMD-hez is bejött a lapos. Viszont tegnap forrasztottam 2 oldalas NYÁKot, és az IC-k lábai voltak az átvezető forrasztások egyben. Hát az alkatrész oldalon nehéz/rossz volt forrasztani, és ekkor gondolkodtam el rajta, hogy lehet szerencsésebb lett volna a hegyes páka.
Mikor voltál OSZTV-n? Mert Tavalyelőtt én is voltam ám és 8. lettem, de enyém lett a legjobb deszkamodell oklevél.
Én tavaly voltam könnyű áramú szakmacsoportban Dunaújvárosban. Nekünk nem deszka modell volt, hanem -asszem- Urbán elektronikás fényorgona. De a retek pákahegy miatt lassan ment a munka, és nem volt időm a kapcsolás "analízisére"
Sziasztok, jó hajnalt!
Volna egy kérdésem, ami nagyon off, még az off-ban is. De nem tudom hol feltenni, bár mindenki nagyon ki van rúgva rá itt is, nevezetesen az msn-es xd, igaz sokat használom az msn-t, de tegnap egy ismerkedés közben használták párszor, én pedig szégyen nem szégyen de nem tudom mit jelent! Ha elárulná valaki, és bocsi... Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |