Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1379 / 3610
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 29, 2010 /

Sziasztok jó reggelt mindenkinek. Újra itt.

Igaz hogy pihenő pákások topik ez, de éppen most forrasztok, és tonna számra termelem a hasznosabbnál hasznosabb alkatrészeket, és végre SMD -t is tudok kiforrasztani hősokk nélkül, ráadásul egy számomra nagyon kedves kis "észer" márkájú alaplapot tudtam megjavítani, illetve AT-s billentyűzet csatit újra "ápdételtem" egy PS2 -es re. Köszönhető ez az új forrasztó állomásnak, amit Matyi segítségévvel sikerült beszereznem.
(#) terabyte hozzászólása Szept 29, 2010 /

Sziasztok, jó neked ampervadász hogy jól tudsz smd-t forrasztani én amelyiknek már sok lába van néha összefolyik habár most olyan beteg vagyok hogy nincs erőm forrasztani se.
(#) _ampervadasz_ válasza terabyte hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

A napokban engem is leamortizált a nátha annyira, hogy a hallásomra is ráment.
Az orrom hol folyott, hol meg semmi levegő, és így műszakozni 12 órában.

Szerencsére másfél nap alatt átvészeltem, mert forró teát ittam, de még csak nem is mézeset.

Egy jó pár éve várakoztam arra, hogy végre lehessen nekem is olyan eszközöm amivel végre tudok belépő szinten forrasztani, kiforrasztani ( kézi rugós ónszippantó segítségével persze, de majd fabrikálok lehel hűtőből egy vákumosat ) .
(#) DuMatyi válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

A mélyláda nem 2 méternél kezdődik? Ez elég sekély, csak 50 centi. Ez épp csak egy pocsolya, lábáztatónak pont jó.
(#) bankimajki válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nekem ez bőven megteszi. Azóta kipróbáltuk egy kisebb erősítővel. Nem lesz ez rossz. (Pláne meg másik hangszóróval.) Ha úgy jobban tetszik subwoofer. (Kíváncsi vagyok erre milyen szójátékot találsz ki? )
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Tengeralattjáró szövetező? Az minek? (sub=tengeralattjáró, woof=szövet)
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Na még ZH előtt jól lefárasztotok. Ezt már nem bírom idegekkel. Inkább megyek a suliba.
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Milyen állat az a su-liba? Netán orosz liba? De miért mész bele? :smoke:
Ja, és ennyire fárasztó a ZH? :alien:
(#) klemo86 válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ezzel nem vagy egyedül Viszont nekem ZH-t se kell írnom, meg sooleeba se kell mennem… Ja, és én bírom idegekkel Senki hozzá se szólt a "kék lufim"-hoz? Ezt úgyse hiszem el, nem tudtok átverni…
(#) saraha hozzászólása Szept 29, 2010 /

[OFF]Hú gyerekek ,az elmúlt fél-egy órában alig tudtam HE-zni munka után ..mert olyannyira nem ment itt nálam a "szeró"!Egyből fel is ment a lázam meg mindenféle bajom is volt..ki is pattogtam (egy lábon a lépcsőig) :eek2: (mert a forró ón az tényleg nem hideg de legalább az illata jó)[/OFF]
(#) Ricsi89 válasza saraha hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nálam sem ment, de volt az több is, mint egy óra. Fél 6-kor már szórakozott.
(#) saraha válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Szerintem javítanak ,mert Topi-mester is itt van...
(#) lapose válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Valami a torkán akadt a HE-nek..
(#) Ricsi89 válasza lapose hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Lehetséges.
(#) saraha hozzászólása Szept 29, 2010 /

Hűűű,nálam már sűvít...nyomom a rídinget...
(#) hadnagyakos válasza saraha hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Nálam sem ment, de már minden rendben.
Biztos nem nagy dolog mostanában többször előfordult így esténként.
(#) 18david18 hozzászólása Szept 30, 2010 /

Elég érdekes cikk. Olvassátok el. 2013-ban elvileg kapunk egy szép napkitörést. Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza 18david18 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Hoppá. Akkor vennem kell az autóba egy hagyományos gyújtáselosztót, egy aggregátort, még egy APX-et, meg egy csöves lemezjátszót. Ezek túlélik a napkitörést, szóval autó lesz, zene lesz.
Egyébként elég komoly dolog lenne, ha tényleg megtörténne.
(#) zolika60 válasza 18david18 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Nem kell kétségbe esni, néhány százmillió éve igy van ez már. Szerintem az a néhány száz év amióta egyáltalán tudományosan foglalkozik az ember a Nappal, túl rövid idő ahhoz, hogy ilyen jóslásokba bocsátkozzon valaki. Egyébként mióta az eszem tudom minden évre jut egy világvége jóslat.
(#) 18david18 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Pont van egy APX-em eladó
Komolyra fordítva a szót majd meglátjuk. Azért érdekes a cikk. Mindenesetre a másik APX-emet nem adom el
(#) sprofan válasza 18david18 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Én csak azt nem értem, egy ilyen elektromágneses jelenség ugyan mi kárt tud okozni a laptopomban? Nagyon szélsőséges esetben (de az már brutális lenne) törlődne a merevlemez tartalma, na és? Újrahúzom cd-ről, szóval nem értem, valaki felhomájosítana? Mert persze, ilyet nem lehet megtenni egy műholdon, meg a repülők, szerverek, stb..stb..
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Az nem világvége, hanem évvége. Minden évben van.
(#) zolika60 válasza sprofan hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Egyszer tán a Spektrumon láttam egy filmet arról, hogy egy laptopot kísérlet képpen felemeltek egy roncstelepi elektromágneses daruval. Semmi baja nem lett tőle. :yes:
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Az is persze. De ha minden világvége jóslat bejönne, akkor most hogyan írnék itt?
(#) sprofan válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Én is láttam, pont azért érdekel a téma
Mert azt elhiszem, hogy visszaállítani a telekommunikációt az pár évben benne lenne az biztos... De más az amikor minden elektromos kütyü totál kinyiffan meg az is amikor csak az "olyanok". Tehát egyik oldalról jogos a parázás, másikról meg nem. Ez a:
Szupeeer, működik a laptopom, viszont nem mennek az erőművek, mit kezdjek vele? dilemma
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Vagy szerezz egy autós töltőt, esetleg egy napelemest is.
(#) Rober_4 válasza 18david18 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Na nekem meg annyira elegem lett ebből a világvégés dologból, hogy elindultam ide!

Mennyivel érdekesebb cikk
(#) 18david18 válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Lehet ott is lessz napkitörés
Mindenesetre kiteszek a háztetőre egy nagy tekercset, kötök rá egy izzót. Ha elér a mágnesesség és világit, majd írok
(#) Rober_4 válasza 18david18 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Basszus, ennyire nem lehetnek bénák az Indexen! Nem saját maguknak mondanak ellent?
Bővebben: Link
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /

Tehát Richard Fischerh szerint a nap ébredezik, és jön a világvége, a finn meteorológiai intézet keddi közlése szerint:
Idézet:
„A napminimum hivatalosan 2008-ban volt, de a fény azóta is csak egyre fogyatkozik - magyarázta Noora Partamies szakértő. A kutatók csak az utóbbi fél évben jeleztek valamivel nagyobb aktivitást, de még így sem biztos, hogy véget ért a fogyatkozó periódus.”

Összefoglalva: Nem tudják még azt sem, hogy most mi van! Nem, hogy mi lesz.
Következő: »»   1379 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem