Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok jó reggelt mindenkinek. Újra itt.
Igaz hogy pihenő pákások topik ez, de éppen most forrasztok, és tonna számra termelem a hasznosabbnál hasznosabb alkatrészeket, és végre SMD -t is tudok kiforrasztani hősokk nélkül, ráadásul egy számomra nagyon kedves kis "észer" márkájú alaplapot tudtam megjavítani, illetve AT-s billentyűzet csatit újra "ápdételtem" egy PS2 -es re. Köszönhető ez az új forrasztó állomásnak, amit Matyi segítségévvel sikerült beszereznem.
Sziasztok, jó neked ampervadász hogy jól tudsz smd-t forrasztani én amelyiknek már sok lába van néha összefolyik habár most olyan beteg vagyok hogy nincs erőm forrasztani se.
A napokban engem is leamortizált a nátha annyira, hogy a hallásomra is ráment.
Az orrom hol folyott, hol meg semmi levegő, és így műszakozni 12 órában. Szerencsére másfél nap alatt átvészeltem, mert forró teát ittam, de még csak nem is mézeset. Egy jó pár éve várakoztam arra, hogy végre lehessen nekem is olyan eszközöm amivel végre tudok belépő szinten forrasztani, kiforrasztani ( kézi rugós ónszippantó segítségével persze, de majd fabrikálok lehel hűtőből egy vákumosat ) .
A mélyláda nem 2 méternél kezdődik? Ez elég sekély, csak 50 centi. Ez épp csak egy pocsolya, lábáztatónak pont jó.
Nekem ez bőven megteszi. Azóta kipróbáltuk egy kisebb erősítővel. Nem lesz ez rossz. (Pláne meg másik hangszóróval.) Ha úgy jobban tetszik subwoofer. (Kíváncsi vagyok erre milyen szójátékot találsz ki? )
Tengeralattjáró szövetező? Az minek? (sub=tengeralattjáró, woof=szövet)
Na még ZH előtt jól lefárasztotok. Ezt már nem bírom idegekkel. Inkább megyek a suliba.
Milyen állat az a su-liba? Netán orosz liba? De miért mész bele? :smoke:
Ja, és ennyire fárasztó a ZH? :alien:
Ezzel nem vagy egyedül Viszont nekem ZH-t se kell írnom, meg sooleeba se kell mennem… Ja, és én bírom idegekkel Senki hozzá se szólt a "kék lufim"-hoz? Ezt úgyse hiszem el, nem tudtok átverni…
[OFF]Hú gyerekek ,az elmúlt fél-egy órában alig tudtam HE-zni munka után ..mert olyannyira nem ment itt nálam a "szeró"!Egyből fel is ment a lázam meg mindenféle bajom is volt..ki is pattogtam (egy lábon a lépcsőig) :eek2: (mert a forró ón az tényleg nem hideg de legalább az illata jó)[/OFF]
Nálam sem ment, de volt az több is, mint egy óra. Fél 6-kor már szórakozott.
Szerintem javítanak ,mert Topi-mester is itt van...
Nálam sem ment, de már minden rendben.
Biztos nem nagy dolog mostanában többször előfordult így esténként.
Elég érdekes cikk. Olvassátok el. 2013-ban elvileg kapunk egy szép napkitörést. Bővebben: Link
Hoppá. Akkor vennem kell az autóba egy hagyományos gyújtáselosztót, egy aggregátort, még egy APX-et, meg egy csöves lemezjátszót. Ezek túlélik a napkitörést, szóval autó lesz, zene lesz.
Egyébként elég komoly dolog lenne, ha tényleg megtörténne.
Nem kell kétségbe esni, néhány százmillió éve igy van ez már. Szerintem az a néhány száz év amióta egyáltalán tudományosan foglalkozik az ember a Nappal, túl rövid idő ahhoz, hogy ilyen jóslásokba bocsátkozzon valaki. Egyébként mióta az eszem tudom minden évre jut egy világvége jóslat.
Pont van egy APX-em eladó
Komolyra fordítva a szót majd meglátjuk. Azért érdekes a cikk. Mindenesetre a másik APX-emet nem adom el
Én csak azt nem értem, egy ilyen elektromágneses jelenség ugyan mi kárt tud okozni a laptopomban? Nagyon szélsőséges esetben (de az már brutális lenne) törlődne a merevlemez tartalma, na és? Újrahúzom cd-ről, szóval nem értem, valaki felhomájosítana? Mert persze, ilyet nem lehet megtenni egy műholdon, meg a repülők, szerverek, stb..stb..
Az nem világvége, hanem évvége. Minden évben van.
Egyszer tán a Spektrumon láttam egy filmet arról, hogy egy laptopot kísérlet képpen felemeltek egy roncstelepi elektromágneses daruval. Semmi baja nem lett tőle. :yes:
Az is persze. De ha minden világvége jóslat bejönne, akkor most hogyan írnék itt?
Én is láttam, pont azért érdekel a téma
Mert azt elhiszem, hogy visszaállítani a telekommunikációt az pár évben benne lenne az biztos... De más az amikor minden elektromos kütyü totál kinyiffan meg az is amikor csak az "olyanok". Tehát egyik oldalról jogos a parázás, másikról meg nem. Ez a: Szupeeer, működik a laptopom, viszont nem mennek az erőművek, mit kezdjek vele? dilemma
Vagy szerezz egy autós töltőt, esetleg egy napelemest is.
Na nekem meg annyira elegem lett ebből a világvégés dologból, hogy elindultam ide!
Mennyivel érdekesebb cikk
Lehet ott is lessz napkitörés
Mindenesetre kiteszek a háztetőre egy nagy tekercset, kötök rá egy izzót. Ha elér a mágnesesség és világit, majd írok
Tehát Richard Fischerh szerint a nap ébredezik, és jön a világvége, a finn meteorológiai intézet keddi közlése szerint:
Idézet: „A napminimum hivatalosan 2008-ban volt, de a fény azóta is csak egyre fogyatkozik - magyarázta Noora Partamies szakértő. A kutatók csak az utóbbi fél évben jeleztek valamivel nagyobb aktivitást, de még így sem biztos, hogy véget ért a fogyatkozó periódus.” Összefoglalva: Nem tudják még azt sem, hogy most mi van! Nem, hogy mi lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |