Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Felajánlottam, hogy megyek vonattal, de "az ki van zárva", mintha Kamcsatkába mennék...” És igen érvényes a diák. 2500 Ft alatt van az út Pestre, IC vel helyjeggyel együtt.
Akkor marad a győzködés; lassú víz partot mos.
![]() Ez az IC+helyjegy,csak árdrágítás, én pótjegy(ek) nélküli vonattal járok (B.Györök-Pest); előbb és kényelmesebben érek oda(ide): nem utolsó sorban, olcsóbban!
Köszönöm , nem rossz !
![]()
Szívesen! Biciklim van 5-6 db. 3 azonnal üzemképes, tehát nem gond; az öcsémék, vagy a haverok sem hozzák magukkal (ha van nekik). Koxosodásig lehet sütkérezni (bár az már nem egészséges!). Kaját itt is lehet kapni, de én úgy szoktam, hogy lefagyasztom, hűtőzsákba teszem (+papír szigetelés), úgy bele a hátizsákba, 6-8 órát simán kibír (kőkemény). Tejet is szoktam ugyanígy vinni, amíg volt jó házi-tej forrásom Pesten; (4-5l-t is) és gond nélkül kibírta. / A hátizsákom standard súlya 20kg felett szokott lenni./ De pl. a füstölt hús akármennyit kibír (vagy a lesütött, ha olyan nagy húsevő vagy). Neked, ha jól összeállítod a menettervet 7-8 óra az út. Sajnos Pestig kell jönni, és itt átszállni a "Maestrál" (HZS)-ra. A bolond MÁV, a 100 éve a Keletiből menő Maestrált tavaly áttette a Déli pu.ra, így jól kitolt mindenkivel, mert a Keletiből át kell metrózni a Délibe! Az ostoba szemetek miatt nekem is Zuglóból át kell menni (itt egy megállóra volt a Keleti) a Délibe, ami plusz félóra minimum!
Használt bringa is jó, csak jól meg kell nézni az állapotát. Nekem (a fiamnak) volt új bringám, 2 is; na azokkal több gondom (3-4 év alatt, míg el nem lopták) volt, mint az összes használttal , az előző 30 év alatt.
Köszi ezt hosszú leírást ! Nekem tetszetőst, csak ki kell várni, végül mit hoz a nyár.
![]() MÁVhoz nem igazán értek, csak annyit, hogy (azt hiszem ha van még ilyen, és van még két helyem) Szegedről fel tudok menni 90%-os kedvezménnyel Pestre. Az elég jó. Mit szoktatok a tónál csinálni? Pecázni, fürdeni?
Nem Szegedről Pestre kell a jegyet megvenni, hanem Horgostól Balatongyörökig (Becehegyig!), mert a kedvezmény az egész útvonalra (utazásra) érvényes!
A tónál(ban) sok mindent lehet csinálni, de én mióta gusztustalanul (6 év alatt, 8 szorosra!) felemelték a horgász-jegy árát, nem voltam horgászni (pedig 50 évig űztem a halakat). A strandra nem szeretek járni (amúgy sem mehetek vízbe) a tolongás, meg a zaj miatt. Régebben lekísértem a gyerekeket, míg kicsik voltak (már nagyobbak mint én). Úgy programozz; feljövök a HE találkozóra, vagy előtte feljössz Györökre (amennyire gondolod), vagy onnan lejössz (vünk), ahogy időd (szüleid) engedi. Akkoriban jó idő szokott lenni.
Olyat sajnos nem lehet itt venni, mert még Szegedre se, csak Röszkére megy vonat.
Köszönöm az ajánlatot, majd meglátjuk addig még mi lesz , van idő. Annyi biztos, hogy HE találkozót ki nem hagynám, ugye augusztus 11. Meg előtt , ha minden igaz augusztus 4.-én lesz a maraton. Mindig első szombatján van augusztusban. Ez most elméletileg 4-e. Arra is készülök. 13,5 km futva. Már ~9km megy, csak tovább kell edzeni. ![]()
Mi ez a baromság a vonatokkal? Na jó; meg se próbáljuk megérteni a vasutat, mert másképp működik, mint minden ami normális! DE; Szegedtől Becehegyig biztos úgy van, ahogy mondom (tehát egész-út kedvezményes). Fussál, eddzél, legalább a középmezőnybe légy!
Az utazást meg lehet szakítani; tehát feljössz a HE-re (érkezéskor a Keletiben bejelented a megszakítást), és innen megyünk Györökre (1-2 nap múlva). Én a HE körül egy hétig kb. Pesten szoktam lenni. Hely van.
Rendben, meglátjuk mi, hogyan lesz !
Köszönök mindent ! ~9km 40 perc. ![]()
Majd a télen levered a fészket. Én a padlásról szoktam letakarítani.
Ami a média hatásait illeti ez egyértelmű volt eddig is. Legalábbis a kisebbségnek (mint én. pl mert most se nézem a tévét, mert hidegen hagy).
Igen a médiás és még sok más dologról sajnos én is tudok és még sokan mások, de ez a hangfrekis dolog kicsit már szerintem túlzás. Illetve nem zárom ki, de még ha igaz is, nem sok vizet zavar pl. a TV hatása mellett.
De azért nem elhanyagolható téma.
Végre tudom miért van poti a lemezjátszón. Azzal állítom be a harmonikus közérzetemet
![]()
Sziasztok!
Sürgős: valaki szokott vateráról vásárolni, jártas ebben? Többit privátban , ha lehet ! ![]()
A cikk szerint van benne logika: feljebb tolom -> jobban érzem magam
![]() Namost akinek 8,148Hz-en működik kiegyenlítetten a bal és a jobb agyféltekéje az (*)-va jól járt.
Én szoktam, Ebay-ről is, mi lenne a kérdés?
Köszönöm, közben meg lett már oldva.
![]() Hanem: valaki kémikus gyorsan magyarázza már el nekem a Le Chatelier elvének alkalmazását. A feladat úgy szól, hogy milyen irányba tolódik el az egyensúlyi reakció egyensúlyi helyzete a térfogat csökkenésének hatására? N2(g) + 3H2(g) -> 2NH3(g) CO(g)+ 2H2(g) -> CH3OH(g) H2(g) + I2 -> 2HI(g) A nyomáscsökkentés hatására, a koncentráció hatására, és a hőmérséklet hatására meg tudom oldani bármelyik feladatot, de a La Chatelier elvét nem értem. Ha valaki elmagyarázná gyors, megköszönném!
Oké, akkor semmi. Ez nem off akart lenni, csak egy kis kémia. Ez nem elektro/politika stb. nem kedvelt téma... :schmoll2:
Sziasztok
![]() Olyan kérésem lenne hogy ki tud esetleg nekem segíteni pic-et? 2 db lenne. Program is lenne csak felkéne programozni. Pickit2 klónhoz kéne pic-et programozni. És Pesten kéne egy olyan ember aki megcsinálná ezt.
Mikor lenne jó? Még ma? Vagy a héten valamelyik nap? Én felprogramozom neked, ezen ne múljon senki boldogsága... csak el kell hoznod a cuccot.
![]()
Én is a Tisza tavat terveztem nyárra. De mikor látom, hogy a sátorhely 1000-egy napra, és ehhez képest a faház 1900Ft, de mindemellett még kb 3000Ft, amit a személyemre, és két kisgyermekemre fizetek +idegenforgalmi adó, meg vízhasználat, meg kempingbelépő, meg mosatás, akkor egy picit már nézem a pénztárcámat, mert hogy egy hét kempingezés 40ezer forint akkor felmerül bennem, hogy minek is szivassam magam a nomád életmóddal. (na most kaptam ki végleg a caps lock billentyűt a billentyűzetről, mint teljes mértékben fölösleges valamit)
Persze még lelevelezem a kempinggel, meg reménykedem olcsóbb száláshelben. De látom már, hogy ebből max 3 nap. És inkább Balaton, meg Tátra, meg Zemplén, szebbnél szebb helyekkel.
Sziasztok!
Képzeljétek a múlt héten megszereltük a légpuskát, újra lőhetek vele. Már sokkal jobban megy a lövés, de épp a golyó is elfogyott, meg csak hétvégén lövöldözöm. Szerintetek légpisztolyt megéri venni? Valaki ért ezekhez? Ha jól tudom engedély nem is kell 7,5J alatti légfegyverre, ugye? 14 évet meg már rég betöltöttem. ![]() Milyen légpisztolyt ajánlotok , olcsót, jót?
Ma készült néhány fotó:
A rétihéja 016 az nagy kócsag.
Azt hittem; csak jó az álcája
![]() ![]()
Én a Tisza-tavon fotózok itt sok a nagytestű madár, csak tudni kell hol vannak.
Szerintem semilyet nem érdemes venni. Hamar ráunsz kinövöd a lövöldözősdit hamarosan.
![]() Idézet: Ha valaki összetévesztené a kettőt. „A rétihéja 016 az nagy kócsag.” ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |