Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
"A Le Chatelier-elv kimondja: ha valamely rendszert (anyagot vagy anyagok halmazát) egyensúlyi állapotában megzavarnak, a rendszer úgy állítja helyre az egyensúlyát, hogy a zavaró hatást semlegesíti."
Ez esetben a kisebb térfogat hatására a nyomást a rendszer a gázok mennyiségének csökkenésével kompenzálja.
Irodalmat én is találtam a neten róla, de azt hiszem csak a Wikipédiásból értettem meg. Közben tegnap este szólt oszi, hogy elmarad az ellenőrző, csütörtökön lesz. Kár volt izgulnom.
![]()
Így viszont lesz időd többször elolvasni (ismétlés a tudás anyja!), és bebetonozni a szürkeállományodba.
Tévedsz, úgy tudom, hogy nálunk a légpuska is engedélyköteles, mint ha rendes puska lenne.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, régen (kb 10-15 éve) gyártottak még olyan RC modell motorokat ami 2 ütemű robbanó motor volt, a fordulatszáma fix volt. A fordulatszámot úgy lehetett beállítani, hogy a hengerfejen volt egy állító csavar, ami a robbanási tér térfogatát változtatta, ezáltal változott a fordulatszám is. Valaki meg tudná mondani, hogy hívják ezeket a motorokat? Már keresgéltem egy jópár névvel, de nem hozott sikert... Előre is köszönöm!
A nevét nem tudom, de több mint harminc éve van egy a lomjaim között. Még apám hozta Moszkvából, mert annak idején repülő modelleket építettem. Igaz motorost sosem, csak vitorlázókat.
![]()
Hűűha!
Ha megkapnám, nagyon nagyon nagyon örülnék ![]()
Persze hogy... Azért ajánlottam fel. Írd meg privátban hogy jusson el hozzád. :yes:
Nekem meg van egy körrepülő modellem . Lehet hogy jó lenne az új motorodhoz
![]()
Ellendugattyús motor, szokták dízelnek is nevezni. Ma is lehet még találni belőle. Viszont üzemanyagot annál nehezebb készen találni hozzá, mivel éter, petróleum és ricinusolaj keverékéből áll.
Én a magyarországi törvényeket írtam le.
Itt 18 év alatt nem lehet, felette pedig nem engedélyköteles valamilyen erősségig.
7,5 J-ig, és internet szerint 14 év felett nem kell mo.-n engedély.
![]()
Köszi, de azt hiszem már kinőttem.
![]()
Ő**, hát nem is tudom. Legyen akkor a.... MÁSODIK!
![]()
Jobbról, vagy balról? Hagyd már a fenébe a légpuskát. Akkor inkább építs ilyet:Bővebben: Link Ebben legalább van elektronika.
![]()
Mivel neki ajánlottam fel, te kapod a képet. Persze csak ha este tudok NET-ezni. Nem úgy mint tegnap. :no:
Itt is van. Sajnos a noti kamerája csak ennyit tud.
![]()
Nem a tied?
![]() ![]() Hova lettek a ciril betűk???
Nem kérdezted. Most akár a tiéd is lehetne.
![]()
Van hát milyet szeretnél? Már megint vacakol a NET. Előfizethetne a szomszéd valami jobbra.
![]()
Hűű, ez nagyon jól néz ki
![]() ![]()
Én nem igazán látom, de "C" "O" "K" "T" és "SZ"-nek kell olvasni, ha jól látok. Az orosz betűket azért nem teljesen ismerem, de a szerbhez nagyon hasonlít.
![]()
Hogy vetted rá a héját hogy pózoljon? Ez nagyon jól sikerült.
A második rész ugyan unalmasabb volt mint az első, de remélem a harmadikkal kárpótolnak. Bővebben: Link
A jégeső is súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét, ha fedetlen fővel állnak kint.
![]()
Merre van a felétek? Mert nálunk most rohant át egy hurrikán erejű felhőszakadás. Az egészet már a házból néztük végig. Épp hogy hazaértünk előtte. A kicsavart fa tőlünk kb. 100 méterre van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |