Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Úgy néz ki az időkép szerverére is ráborult valami ágacska, mert azóta robotnyelven "beszél".
Hm... Épp oda is töltök fel ebből, nagyobb felbontásban.
Gratulálok, máris főoldalon van az egyik
![]()
Na ez neked való Köbzoli:
Ilyen volt 1 Ilyen volt 2 és az idő folyamán Ilyen lett 1 Ilyen lett 2 Az utolsó kettőt 18 éven alul nem ajánlom, mert alvási problémák jelentkezhetnek! ![]()
Kösz! A nevem már elég ismert a médiában. Az elmúlt 20 év alatt jó párszor volt már "termékem" a címlapokon, vagy híradók élén. Közvetítettem már több természeti katasztrófáról, tüntetésekről, nemzetközi államfői találkozókról, magam mögé szorítva a magyar és külföldi televíziókat a kizárólagos exkluzív jogommal. Mindezeket csupán hobbiból űzve.
![]()
Én meg már kezdtem szidni az időképet hogy minek írják hogy így vihar meg úgy vihar, aztán sehol semmi.
De most elnézve a képeket, már hiszek nekik. Itt Békés megyében békés az idő... ![]()
Itt Valkón is csak várunk egy kis esőre. Bár az Időkép szerint esett, de én nyomát sem látom. Bővebben: Link
Én már ma kétszer eláztam, épp most esik harmadszor, de már itthon vagyok. Itt locsolódott az aszfalt. Bartók B u.
Hűű,ez durva lehetett
![]() ![]()
Amikor dolgoztam (IX. kerület) többször is esett napközben, de ez itthon nem vigasztalja a veteményest.
![]()
Itt sem volt semmi, porzik minden. Debrecenben meg jó kis zivatar volt. Meg jó kis eső.
Itt T.bányán is volt zuhi rendesen. Most is gyülekezni látszanak a sötét fellegek, úgyhogy inkább ittbent a gép előtt ülök, és programot írok (PIC-re) ezerrel. Közben meg zenét hallgatok. (Ilyesmit)
Kellemes kis zene. Nálam ez szól most:Bővebben: Link
Na, nekem erről mindig az a bizonyos sorozat jut az eszembe. ...De most nincs valami jó túraidő. Bár most csak szemerkél az eső.
Íme a zolika60-tól kapott (köszönöm szépen neki) retro RC motor "újjászületése" Bővebben: Link
Gyors voltál. Lássuk, majd ha megy akkor is.
![]()
Igaz. Ha valamit bemutatnak, akkor azt lehetőleg működés közbe (is).
Ma kénytelenek voltunk túlórázni, de a többletet holnap levonjuk. A pad lábait festettük.
Az még sajna nincs, még megy a felderítés, hogy mivel lehetne.....
![]()
Múltkor írtam éter, petróleum és ricinus keveréke. Hirtelen nem tudom az arányokat, de előkerítem.
Nos találtam egy ilyet, ebben le vannak írva az arányok. Bővebben: Link Már csak az alapanyagokat kell beszerezni.
Tudom hogy mi kell(ene) bele de az éter szinte beszerezhetetlen. Azért írtam hogy meg ya felderítés, hogy mivel menne mással...
Előállítás [szerkesztés]
Az éterek az alkoholok fontos származékai. Az alkoholokból vízelvonással éterek nyerhetők, vízelvonószerként savat (kénsavat, foszforsavat) alkalmaznak. Az etil-alkohol tömény kénsav hatására kb. 130 Celsius-fokra melegítve víz kilépése közben dietil-éterré alakul.
Ezt olvastam én is a leírásában, de nem tudok semmit az arányokról, meg az itthoni kotyvasztásból ki tudja mi sülne ki...
![]()
Egy vegyvédelmi ruha és jöhet a kísérletezés.
![]()
Én vegyész vagyok és ha az emlékeim nem csalnak akkor 100 ml-es edénybe 50 ml alkoholt öntöttünk, majd 0,5 ml cc. kénsavat. De a bolti akkusavat is lehet töményíteni. Nagyon nem megyek bele a dolgokba, mert ez nem terrorista képző.
Náluk elvileg kapható. Egy telefont szerintem megér.
Szerk: Nem lehet belinkelni a keresés eredményét, szóval keress rá náluk, hogy Dietil-éter Bővebben: Link
Még aszpirint is csináltunk. Apropó: az étert savtalanítani kell és vízzel keverve szétválik.
Tehát vegyész vagy, amit elkezdtél írni, mi lett a vége?
![]()
Még aszpirint is csináltunk. Apropó: az étert savtalanítani kell és vízzel keverve szétválik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |