Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Annak idején én a patikában vettem. Már akkor sem volt szabad árusítaniuk, de hosszas könyörgésre csak kaptam egy litert. Az üvege még pár éve is megvolt, de mivel nagyon illékony már éter nem volt benne így kidobtam. Az jutott még eszembe, hogy a hidegindító spray gyakorlatilag éter. Csak persze így kissé drága, de egy kipróbálásra jó lehet.
Kivárjuk még kifizethető lesz.
![]()
Ez nekem egy kicsit magasnak tűnik
![]() ![]()
Áhá, én csak sima éterként kerestem...
![]() Külföldi oldalon az öngyulladási hőmérséklete 160C (mert a lobbanáspont nem ugyan az!)
Nem vagyok vegyész, de szerintem a forró tömény kénsav nem tartozik a legbarátságosabb anyagok közé...
Plexi oldására-ragasztására akartam étert beszerezni régebben sikertelenül, vegyészkedni meg a fentiek miatt inkább nem álltam neki.
Szerintem kezdj el udvarolni a patikus lányoknak.
![]()
Egyik traktor és motormániás barátommal mi is tegnap este arra jutottunk, hogy a hideg indító spray éter, azt szeretnénk ma kipróbálni.. Már azon is gondolkodtam, hogy át kellene alakítani izzító gyertyásra, vagy 2T benzinesre. Csak egy másik hengerfejet kell csinálni + számolni a sűrítési teret...
Ha ezt a fajtát szerzed be: Bővebben: Link Egy kicsit csökkenteni kell a petróleum mennyiséget, mert a Nafta az olyasmi. A Propán-bután csak hajtógáz úgy is elszáll amikor kinyomod. Veheted úgy mintha fele éter fele petróleum volna. De a gyártó is Magyar csak messze van tőled, pedig biztosan lehetne kunyizni tőlük egy kevés étert.
Ez semmi!
![]()
Sziasztok!
Nem tudom szabad-e ide írnom de azért megpróbálom. Nem szép dolog dicsekedni vele de sikerült végre egy PLC programozó vizsgám és egy Automatikai - műszerész vizsgám. ![]() Ezen kívül még egy Automatikai - technikus vizsgám lesz június közepén és kész. ![]() Uhh nagyon örülök neki. ![]()
Gratulálok hozzá én is. Gondolom a hátralévő vizsgát könnyedén leteszed.
![]()
Nézd: én a magánéletemet teregettem ki a többiek előtt, de ezzel semmi baj nem volt.
Tudom unjátok már, de csak azért teszem fel ezeket a képeket mert nem mindenkinek van lehetősége ilyen madarakat látni. Az egyik kép egy fotó felszerelést ábrázol, az enyém ehhez képest Smena 8.
A képeken egy szürke gém és egy kócsag látható.
Rád nem tudunk haragudni. De azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Majd ha el kezdesz anyázni, na akkor majd szólunk.
Köszönöm szépen és neked is zolika60 és neked is jani1987.
![]() Ám igen ez a technikusi már egyszerű lesz. Két gyakorlatból áll és egy szóbeliből. Ezek meg mennek és a vizsga előtt át is nézem őket a biztonság kedvéért. ![]()
Nagyon jók! Gondolom abból az objektív árából lakást is lehetne venni
![]()
Rosszul gondolod! 4 milla alatt már kapsz egy ilyet.
![]()
A Canon 5200mm-es objektívje talán lázba hozna, de ez?
![]()
Ismerem azt is :yes: de azt nehezebb a "kézbe" kapni és huss megyek fotózni
![]()
Minek kézbe kapni? Nincs egy mozdony, ami elhúzza?
![]()
Gondolom azért ez már nem hobbi kategória. Bár már én is találkoztam olyan fazonnal, aki kb 2milás fotoapparátot tartott mindig a kocsiban, mert a "rendes" gépet nem akarta dobálni!
De ez szerintem nem autofokuszos/elektronikus, hanem teljesen manuális/mechanikus objektív. Ráadásul nem lencsés (pl. APO), hanem tükrös, feltehetőleg valami Cassegain elvű (MC, SC, stb.).
Itthon nekem is van 1500mm-es MC távcsövem, amit fotózásra is használok, de azért az nem egészen olyan mint egy kimondottan SLR-hez gyártott objektív.
A villamos és vagy trolibuszkedvelőknek ajánlom az alábbi képeket. Jelenleg tart a gyönyörű városomban a Szeged napja ünnepségsorozat, és ráadásul a héten érkezett meg az új 9. egyben utolsó lengyel Pesa villamosunk. Az átadón felvonult pár nosztalgia villamos is. Többek között a nem régen nyugdíjba küldött egyik felújított bengáli.
Képek Szeged napjának köszönhetően folyamatosan megy a városban a 100%-ig felújított ZIU-9-es nosztalgia trolibusz is. (Tudom a budapestieknek, ez még egy erősen megszokott látvány, de itt már lassan egy évtizede nem jár ez a típus.)
Volna egy sürgősebb gondom. Hajdú-Bihariak előnyben. Kemence építéshez kellene ajtó. Ha tudtok segítsetek.
Sajnos napi rendszerességgel járok a 74-es vonalán egy ilyennek a roncsaival. Néha azon csodálkozok, hogy nem esett még szét? Siralmas állapotban vannak. Lassan a kasznin jobban kilátni mint az ablakokon. Irigyellek, hogy nálatok ilyen jó állapotúak közlekednek...
Akkor mi lenne, ha látnád az erre haladó hajdú vagy körös vagy tisza volános buszokat. Pl: a kép jobb felső sarkánál. Bővebben: Link
Azt hiszem ilyet néhány évtizedig nem fogok BKV járatként látni.
Hát az biztos, én nagyon büszke vagyok a városomra, mert a buszok és trolik 75-80%-a alacsony padlós, és nem az ezer éves füstölgő fajtákból.
A régebbi típusú skoda trolikat is újítják fel sorra, kitűnő állapotban vannak. Itt sehol nem látsz a tömegközlekedési járműveken rozsdát. ![]() Nem beszélve, hogy még trolit is gyártanak Szegeden ![]() SZKT-ARC Pár napig Budapesten is rótta a tesztköröket ![]() SZKT-ARC |
Bejelentkezés
Hirdetés |