Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   204 / 3609
(#) sound.man válasza Sergei hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Gondoltam hátha ismeri valaki, mindegy akkor. Köszi azért.
(#) sound.man válasza vicsys hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Én se, látszik. Ez megtetszett, valahonnan úgy is megszerzem.
(#) válasza sound.man hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Na én megtaláltam neked
Bár a feka zenében én sem vagyok otthon, de sikerült úgy kihallanom két egymás utáni sort a szövegből, hogy utána a Google már lazán megtalálta.

Bővebben: LinkBővebben: Link 2
(#) sound.man válasza hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Nagyon köszi.
(#) válasza sound.man hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Igazán nincs mit...
(#) Iszkakof István válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Köszönöm a segítséged!
A gépem újjászületett!
(#) Tomi20 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

nincs mit
(#) Szebence hozzászólása Okt 19, 2008 /

Ha scanneltem be egy nyákrajzot 300dpi-ben ami kb 10x 8cmá-es de én az egész oldalt scanneltem be (A4) akkor hogyan vághatom, nyomtathatom ki a nyákrajzot, hogy az eredeti méretét megtartsa?
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 19, 2008 /

Inkább egy ilyen programot tettek volna be az XP-be az idióta töredezettség mentesítő helyett. Valaki nem tud használható töredezettség mentesítő programot?
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 19, 2008 /

Sziasztok!
van egy kis problémám:
két laptopot kellene összekötni hálózatba, a lehető legkevesebb dolog közbeiktatásával. WLAN-ra gondoltam. Flatout2-t szeretnénk játszani van valakinek tippje, hogy hogyan keressem meg haverom gépét? mert csak a WLAN adaptert találják meg a gépek, egymást nem. elivleg tudnának egymáshoz kapcsolódni? A másik: próbáltuk sima hálókábellel összekapcsolni a két gépet, de a követekző problémák léptek fel: azonos volt a két gép IP címe, amin nem tudtam változtatni sehogy sem. a másik pedig, hogy sima hálókábellel kötöttük össze, és nem pedig valami spéci, csavart CROSSLINK kábellel. Tudnátok adni néhány tanácsot, hogy hogyan oldjuk meg ezt a problémát? Köszi szépen!
(#) Tomi20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

A megoldás a következő: Vágd el a kábelt, és forraszd őket így össze. Vagy ha holnap is ráér, akkor vegyél a boltban ilyen kábelt, nem nagy összeg. Jó játékot
(#) válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Szia!

A WLAN-os részhez nem tudok hozzászólni, de a 'drótoshoz' lenne egy megjegyzésem.
UTP kábelt kétféleképpen lehet csatlakozókkal ellátni:

1.: Mindkét végén lévő csatlakozókban azonos lábhoz azonos (színkódú) vezeték tartozik. Ez az egyenes, avagy más néven 'Patch' kábel. Ez leginkább PC és switch/hub/router avagy PC és netmodem közötti kapcsolat létrehozására alkalmas.

2.: A csatlakozók lábkiosztásait tekintve bizonyos vezetékpárok fel vannak cserélve egymással. Az így létrejövő kábel a keresztkábel, amit egyébként 'Crosslink' -nek is neveznek. Ezt használják két szgép közvetlen összekötésénél.

Ezt csak azért írtam le, mert úgy láttam ezzel nem vagy egészen tisztában.
Idézet:
„((([...]és nem pedig valami spéci, csavart CROSSLINK kábellel)))”

Tehát egyáltalán nem spéci a kábel, sima UTP (csavart érpáras) kábelből létrehozható mindkétféle applikáció.

A sima hálókábel nem tudom mit jelent nálad; ha keresztkábelt, akkor ott szoftveres probléma lesz. De ha egyenes (patch) kábelt, akkor vagy beteszel helyette egy keresztet, vagy pedig megbontod a kábelt és átkötöd keresztnek a vezetékeket. Ha érdekel a szétbontós megoldás is, akkor mindjárt utánanézek hogy mit mihez kell kötni

szerk.: nah, megelőztek És ott van a szétbontós megoldás is, úgyhogy akkor már annak se kell utánanéznem
(#) Tomi20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Itt is megtalálod, válassz melyik a szimpatikusabb.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 19, 2008 /

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget! kipróbáljuk ősziszünet után! Kellemes pihenést!
(#) huba válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Wireless-re itt van megoldás Link kipróbáltam és sikeresen kapcsólódtam saját magammal. ( a laptopba betettem egy USB adaptert is).
(#) lapose válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Szia!
Töredezettség mentesítő: Diskeeper
Nekem ez vált be a legjobban!
A home verzió ingyenes! Legnagyobb előnye, hogy gyors.
(#) _ampervadasz_ válasza mex hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

A mindenki hülye,csak ÉN vagyok az okos szemléleted meg tartogasd a BLOG-odnak....

Hozzá tenném, hogy 1= nem okoskodtam 2= nem tettem meg, amit beidéztél. DE, ha majd szándékosan veled kicsesznek többször is veled, azért mert ő követelt valamit, amit ha KÉRT VOLNA, akkor talán megtettem volna. A helyzet az az, hogy a gipszkartonosok megérkeztek az építkezésre. Minden ment ok, de ők idepofátlankodtak és a következőt mondták: te aggyáá má egy önjárót, néz má, ott is van egy meg ott is meg ott is! Erre az volt a válasz hogy nem tudunk adni, mert egyenlőre mindenki használja a asajátját. ( akkor még nekünk is kölcsön önjárónk volt.) Erre ő: De néz már, ott jön le, nem is használja. Erre mi: csak azért jött le mert éppen az anyag elfogyott neki, és megy ki konténerhez, hogy behozza a következő anaygot. Na erre úgy érezték, hogy kib*sznak velünk, és erre, fogták, és csak éjszaka jöttek. Engedélyt kaptak arra, hogy használhatják a DISEL-es önjárót, HA tankolják. Erre, ők az összes önjárót használták, mivel napközben voltak használva, ezért a töltés is veszedelmesen alacson volt, éjjelre, tölteni rakta fel mindenki, mert 14h alatt éi el a teljes kapacitást, ha az akkumlátor cellái jó állapotban lennének. A helyzet az az, hogy reggelre az összes önjáró le volt merítve! A gépeészek, mi villanyosok, a gáz, és geberit elfolyócső szerelők, NEM TUDTAK DOLGOZNI! Aztán, meg tegnap reggel, szándékosn kinyomták a FI-relét, azért, hogy az önjárók ne töltsenek fel! Fél napot sem mentek megint, mert nem voltak feltöltődve rendesen! Aztán, meg amikor szereltük a kábeltálcáinkat, és ügyeltünk is a pontosságra, hogy ne legyen törés a tálcában, és ne szakítsa fel a vezetéket az illesztést, ha majd le lessz fűzve! Erre a hü**e. gipszkartonos, megtörte az összeset, de úgy, hogy ki kellett soronként 6db 3m hosszú tálcát cserélni, amit kártérítés gyanánt, ki fizetteti, velük a cég, és elszámlázza a munkát, és az anyagot. Az a helyzet, hogy csak ők csináltak ilyet, egy kicsit diszkriminatív viselkedésükkel, meg amit műveltek, aztért kaptak egy figyelmeztetést, HA mégegyszer használják engedély nélkül valamelyik önjárót, vagy szándékos kárt okoznak, akkor KI LESZNBEK TILTVA az ÉPÍTKEZÉSRŐL! Miért okoskodás, az, hogyha megbeszéljük mással is hogy hogy tervezi a saját sz*rját felrakni, hogy ne akadályozzuk egymás munkáját, ezzel töblet munkát okozva, mert a tervek hivásak. Kérem én hol van ebbem a más hülye, én meg okos vagyok szemlélet?! Nem feltűnési viszketegségből írok ide, és nem azért hogy másokat megbántsak, vagy bosszatnsak! De ezt a kijelentést már nem nagyon tudom torelálni, és nem ezt a topicot akarom terhelni vele. Milyen érdekes azért, hogy azér 1 forumozó nem állított még ilyet ( még ), amiről éppen te írsz!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 19, 2008 /

A többiektől elnézést kérek, tényleg nem az volt a célom, hogy ennyi fórrum hozzászólást "gyártsak", és föleg nem ekkorákat, de azért ez nem állandó, csak mostanában fordult elő, hogy tényleg sokat írtam.
Annyit még mex-nek üzennék, hogy egy egyszerű munkás ember vagyok (éa még nem vállakozó, főleg nem feketemunkás!), aki csak szeretné úgy végezni a munkáját, hogy az másnak kellemetlenséget (ugyan ez visszafelé is), ne okozzon.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 19, 2008 /

Sziasztok

Lenne egy kérdésem... ma du. mind2 gépemre netet akartam "rakni". Van itthon egy Edimax BR-6204-es wi-fi routerem, össze is kötöttem UTP kábelekkel. a kábelek nem hibásak, azokkal minden rendben.

Eddig szép és jó, viszont van egy olyan bibi hogy ha egy nagyobb fájlt pl. egy 100MB-s fájlt akarok letölteni, akkor az csak "részletekben" jön le.
Kb. 5-6 mp-ként tölti kb. 15-17 mp-s időközökkel.
A beállításokat átnéztem, én nem találtam erre utaló beállítást.

A wifi-t kikapcsoltam, a QoS (sávszélesség korlát) nincs bekapcsolva, UPnP kikapcsolva, tűzfal bekapcsolva. Van valami ötletetek mitől lehet ez?

Köszi szépen
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Idézet:
„QoS (sávszélesség korlát) nincs bekapcsolva”

Mondjuk ez a rövidítés nem igazán ezt jelenti...

Idézet:
„A QoS csomagütemező arra van, hogy biztosítsa, hogy a fontos programok mindenképpen hozzájutnak egy kevés sávszélességhez akkor is, hogy ha azt egy másik program teljesen lefoglalná. Ha nincsen olyan program ami kéri a QoS-t, hogy tegyen neki félre sávszélességet, akkor az nem foglal le semmit. Hogy maximum mennyit tehet félre, azt adja meg az említett beállítás.”
(#) Istike88 válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Ha jól sejtem az a 100 megás fájl a rapidshare-ről akar lejönni... Én is onnan töltök és ugyanez a hibajelenség. Nekem már évek óta megy a router hibátlanul.

üdv
(#) szabi83 válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Flashget-el töltöd?
(#) Kovidivi válasza huba hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Köszönöm szépen a linket! szuperül le van írva a kapcsolat létrehozása! tesztelni fogjuk ezt is!jóéjt!
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 19, 2008 /

Hú de segítőkészek vagytok, köszönöm.
Őszintén nem tudtam mi az, nem is piszkáltam, csak mivel kbps... dolgok vannak gondoltam az. De ezek szerint nem is nyúl bele... nem?

Nekem nem csak a rapidról jön így... pl. FTP, vagy más oldalak.

Simán IE-vel töltök...
(#) Istike88 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Teljesen mindegy mivel tölti, ugyanaz lesz a gond. Lehet szerver oldali korlátozás is a gond mivel sokan nem szeretünk fizetni a letöltésért és ezzel próbálnak fizetésre bírni...
(#) szabi83 hozzászólása Okt 20, 2008 /

Srácok!

Kevés erőforrást és memóriát igénylő víruskereső programot keresek, a nod32, minden bekapcsolásnál pár percig fogja a gépet .

(#) zenetom válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Szia!
Ajánlom az AVG-t
(#) valve válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Szerintem Avira AntiVir Personal - FREE Antivirus. (tapasztalat)
(#) KeserűCukor hozzászólása Okt 20, 2008 /

Hali!
Logitech x-530 hpgy szól?
Én csak 230-at hallottam, de azt mondják, nem szól annyira jól?
Mit tudtok erről?
Előre is kössz!

UI:
Akinek ilyen van:
Ha sima stereo jelet kap, akkor hány hangszóró szól?
(#) googa válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Akkor ott más probléma lesz, esetleg beállítási gondok. Nekem menet közben fogja meg a gépet, addig, amíg frissíti az adatbázisát. Nem kell indításkor vírust keresnie. Lehet az van beállítva.

Most nézem, hogy kissanyi nevű barátunk az egyik figyelmeztetett...volt nekem a fősulin egy tanárom, akit így hívnak és állati jófej fazon! A legjobb arc. Nem szégyelt káromkodni, meg genyózni. Kedvencem az volt, mikor bejött az előadóba és röhögve a kis érces hangján: "Na mi van kis ízeltlábú genyókáim? Mit kevertek itt 30 fokban? Húzzatok haza, ne itt raboljuk egymás idejét." Aztán persze a pad alá röhögte magát mindenki.... Meglátta a fülbevalómat: "Mi a sz*r az bammeg? Radarállomás?!"
Következő: »»   204 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem