Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „mi köze a hangnak a kismegszakítóhoz” Megszakít, nem lesz hang.
Az biztos.
![]() Amúgy a szerző egyáltalán ért az erősítőkhöz, vagy csak hallgatja, és képzelődik?
Olvastam régen a szerző által írt HiFi magazin sorozatot, szerintem nagyon ért az erősítökhöz, meg a többi láncszemhez is. Csak mint mániákus, kereste, néha megtalálni vélte a nemlétező dolgokat is. De az ismeretlenben való kutakodás általában ezzel jár, tévedésekkel is.
Én így láttam annakidején, de mindenki tévedhet, főleg én. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Az természetes, hogy pl. egy nem megfelelő vasra tekert kimenőtrafó negatívan hat a hangra, meg abban is van igazság, hogy a lemez egyes esetekben jobban szól mint a CD, de a kismegszakító... Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy kellene csinálni egy tesztet, valamilyen tranzisztoros erősítővel, a lényeg, hogy az egyik hiperszuper dizájnt kapna, a másik meg valami nagyon gagyi műanyag dobozba lenne szerelve. (Azonos hangú lenne.) A megkérdezettek 90%-a a szebbiket tartaná jobbnak.
Ők régen elrejtették az összehasonlítandó eszközöket, a hallgatóság nem tudta, mik azok.
De a kismegszakítót nyilván nem lehet kihallani, ez már nekem is hiteltelenné teszi a dolgot. Ami miatt ment és megy ez a mánia, hogy pld. mindenben 0.000000000001% torzítású erősítőnél jobb hangja lehet a 0.1% torzítású erősítőnek. Nem tükrözik az adatok hűen a fül "méréseit". A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Ez az ember már jóval a 60 fölött van. Kíváncsi lennék a hallásgörbéjére.
Egyszer voltam egy Videoton kiállításon. Ott volt egy hangfalpáros. Na az istenien szólott. Nem sokkal később az Evangélikus nagytemplomban hallgattam a Krisztus oratóriumot. Na az a HiFi. Ma már mindegy. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Ez a szelektív hallás.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Szerintem az lenne a biztos összehasonlítás, ha valódi akusztikus hangszerhez hasonlítanák a visszajátszott hangot. Tehát ott ember hegedülne, és ahhoz viszonyítanák a gépi hegedűhangot. Ugyanarról a hegedűről felvett hangot. Mert az eredeti hangszerhang minél tökéletesebb visszaadását keresik.
Ha mar a halásról beszélgetek meg kerdeznem; Az igaz hogy mindenki ugyan akkora savszeléseget hall , csak egyesek a magasabb tartományban , mások meg az alacsonyabban?
Röviden: Nem.
Kizárt! A kisgyerekek akár 20kHz fölött is hallanak Egy felnőtt, jó, ha 12-14kHz-ig. Viszont alul kisebb az eltérés.
Egy ilyen teszt után a guberálók ünnepélyt tartanának. A sok kidobott hifi örömére.
![]()
Sziasztok! előlapot milyen progival raktok össze? volna 4 poti de sehogy se tudok skálát vagy valami hasonlót csinálni
A keresőbe írd be: előlap.
Az első találat: Számlapok és előlapok készítése A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2013
Miért nem csináltak ilyet sosem, ezt nem értem.
Na ez érdekes. Legalább 1 hete turkálok , kínlódok összehozni hogy az egér riasztom fregvenciajat eltoljam (meg oldjam) magasabb tartományba. Mérések, szimulációik után is 19K 21K HZ korul szol, de a család, (szomszédok ha ide jőnek ), ki van akadva hogy idegesíti a sípoló hang . Ha mindenkit bele számolok az életkor 18 és 52 év között van.
Ha leszámítjuk a szomszéd nénit aki hányt a sugárfertőzött salátától amit a japán felrobbant erőmű fertőzött meg , akkor is 47 évre tehető a felső korhatár. A fater nem számít bele o nem hallotta volna ha alatta róban fel az erőmű. Hogy van ez??
Valamikor hallottam, sőt zavart a tv sorfrekvenciája. Ma már inkább a saját fülzúgásomtól szenvedek.
Na várjál , mert ezeknek a személyeknek nem sérült a halasuk , külső hanghatásokra, ipari gépek, stb. Ezek a nyomorú emberek meggörnyedtek a kapa, erdőkitermelés,stb, mellet.
Enyém sem sérült, csak a kor hatására sípol egy cseppet. De az biztos, hogy a felső határfrekvencia lejjebb ereszkedett a skálán.
Igy mar más, "lejjebb" de nem 14K alá .
Üdv mindenkinek.
Én nekem egy olyan kérdésem lenne hogy itt ezen az oldalon hogyan tudom megnézni egyszerre az összes fényképet fájlt amit én töltöttem ide fel. Hogyan kell megkeresni? A segitséget előre is köszönöm
Megkeresed az összes hozzászólásodat a témában (user:demcar) és abból kikeresed.
Ha csak az aktuális témában keres, nem kell mind a 602 hozzászólást végignézni.
7-re ma várlak a nemzetinél?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |