Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha minden rossz, akkor miért váltanál? "Elmegy"-t "Rossz"-ra ne cserélj!
Ha semmiben nem lenne jobb az új hely, akkor felesleges váltani egyenlőre.
Kevesebb pénzért ne vállalj rosszabb munkát mint ami van. Meglátod lesz majd olyan is amit szívesen csinálsz és meg is fizetik. A kuplungon meg ne bánkódj, most legalább az is új lesz.
Nagyon de nagyon egyetértek, ugyanígy látom én is.
Én is erre jutottam, maradok ahol vagyok. A ktplungon bánkódtam hogy "miért pont velem" de igy legalább rendben leszek 100-150 ezer Km-ig.
Mondtam tegnap, kérj szemtelenül sokat. A kuplungot meg jóárasítjuk.
Kérdezte, hogy mennyire gondolok, mondom meghallgatnám előbb önt. Mondott nettó 500Ft-ot óránként, a túlóra pótlék +50%. A kuplung miatt pedig már szégyellem magam, hogy megint zaklatnom kellene téged, már így is nagyon sokat segítettél!
Nyugodtan mondhatod neki a dupláját. Te egy jó szakmunkás vagy, ne fizessen alamizsnát. Már mondtam, hogy ne problémázz az alkatrész beszerzésen. Nekem nem ügy, csak a nagyker haszna csökken az meg röhögve kibírja.
Evvel nyitott, gondolom kezdetben ettől nem akar többet adni, azt mondta évenként 1X emel, de ha úgy van év közben is emel 1X Mondta hogy van ott nála ember 1000Ft feletti órabérrel is. Értem én hogy ez ilyen könnyen megy, de valahogyan már nekem is kéne ezt honorálnom!
Ne azon gondolkozz, hogy ő mit akar, hanem azon neked mi éri meg. Ha megfelel neki az neked jó, ha nem, hát az is. Nem kell "szegény" vállalkozót támogatnod azzal, hogy alulfizetteted magad. Tudd mennyit érsz és ne is érd be kevesebbel. Amikor a te korodban voltam és olyan tudásom volt ami keresett volt a piacon és őrtettem is hozzá megkértem az árát. (Háromszor annyit kerestem akkoriban mint az egyetemi tanár apám.) Persze folyamatosan fejlődni is kell, hogy tartható legyen a színvonal, de neked ez egyenlőre megy, és ügyes is vagy. Szóval csak bátran. Ment privát.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Autószerelő ismerősöm, aki nemrég végzett, és megcsinálta a technikusit is, tegnapelőtt ment először dolgozni egy vállalkozsóhoz. Másnap ki is lépett. 110 fixel vette fel a Romániából idetelepült kozsó, aki első nap egy nyergesnyi kamiongumit pakoltatott fel vele, majd lecserélték egy kamion gumigarnitúráját, műhelytakarításnál meg csörgött a mobil, hogy miért állt meg, mert kamerával figyeli a melósokat.
Mint kiderült héttől nem négyig tart a műszak, hanem hatig vagy nyolcig, de nem fizet túlórát semmit. Sőt négy órával jelent be, és szombaton is dolgozni kell, persze ingyen, mert ahogy mondta, " ezt a cégért meg kell tenni!" Szép melóhelyek.
Ilyen melóhelye annak van, aki ezt eltűri. Persze ha sok ilyen ember van az rontja a többiek esélyeit is a normális munkahelyre. Nyilván az a vállalkozó aki talál 110ért embert aki korlátlanul túlórázik, nem vesz fel olyat aki erre nem hajlandó. Viszont ha nem talál ilyet kénytelen jobban fizetni. Ez a vadkapitalizmus.
Ez OK, igazad is van, csakhogy valóban van rá embere, mert melós túltengés van, és nem látszik hogy változni fog valami. A magyar kozsók többsége, sajnos a külföldi nyomába sem ér, jogtisztaság, szociális és egyéb juttatások terén.
Én 4 hónapig voltam egy helyen, mindig csak az ígéret volt, hogy bejelent, végül én jöttem el. 3 hónapig kaptam 75-öt, majd negyedik hónaptól teljesítménybérre tett át, akkor kaptam 16 ezret egy hónapra.
16 ezret?!? Bakker! Annyiból még megtankolni sem nagyon lehet! Hú, hogy mik vannak..
Nincs valami szervezet, ahova ezeket a munkahelyeket be lehet jelenteni? Austriában ott az Arbeiterkammer, ha nem fizeti ki valaki a túlórát, vagy nem jelent be, szabadságot nem adja meg, stb.., elég ha bemutatod az otthon írogatott beosztásod, mindjárt olyan büntetést szabnak ki a cégre, hogy kétszer meggondolja, mit tett. És te is megkapod a pénzed. 2-3hét az átfutási idő ennél a kamaránál, ez is mutatja, hogy van dolguk bőven. Ezt a szombati +50%-ot meg nem értem. Semmi értelme sincs. Az a +50% nem valami sok, cserébe még szabadidő sem marad. Ilyen körülmények között mikor tud az ember pákázni? Családot már meg sem említem.
Köszönöm a válaszodat!
Nos van egy érdekes fejlemény a kuplung ügyben, úgy vettem az autót, hogy a pedál nagyjából úgy állt ahogy eddig, ma egy ismerős ránézett és érdekesnek találta, hogy elindulásnál csúszik, kopott kuplung 4. és 5.-ben szokott megcsúszni. Elmentem egy kicsit dombos helyre, nem csúszott (érdekes módon) egyesben mentem fölfelé kapart mint az őrült, de nem csúszott, kipróbáltam a gyári kuplung ellenőrést is (kézifék behúzva 3. ban kuplung föl, ha lefullad az autó akkor minden oké, ezen a teszten is átment). Majd vissza az ismerőshöz, állított a kuplung bovdenen, így a pedál útja rövidebb lett a probléma megszűnt. Azt mondta hogy folyamatosan picit csúszott avval a beállítással a kuplungom. Így sokkal rövidebb a pedálút és taposni kell főleg hátramenetnél a kuplungot.. jó ez így?
Ahogy kopik a kuplungtárcsa,úgy fogy el az holtjátéka a pedálnak.Legalábbis így tanultam anno műszakin.(ezelőtt lassan 20 évvel).
Ahogy kopik a kuplung, a pedálút úgy nő, a pedál pedig magasabban lesz. Most, hogy állítva lett kevesebbet emel ki. Lehet, hogy picit visszább kellene engedni a bowdenen, lehet 1 menet elég is lenne. Olyan nem tud előfordulni szerintem, hogy nem kapcsol össze kuplung, mert a pedál elég magasra feljöhet akár, így biztosan kapcsol. Inkább az szokott gond lenni, hogy nem emel ki rendesen.
Elvileg a teljesítménybér úgy volt, hogy az elvégzett meló munkadíjának 30%-át kapom meg. Na de akkor egy 100ezres fizetéshez 300ezernyi munkadíjat kell összeszedni. Vagy csak velem akartak *, mert olyan nincs, hogy akkor is kb annyi munkadíj jön össze, amikor egész nap javítok, meg akkor is, amikor alig van meló.
Remélem jó lesz, de ha mégsem ott a B terv.
Úgy nez ki jó lesz. Dombon fölfelé úgy kapart mint az őrült, 4. Ben 110-nél sem csúszott, jónak kell lennie!
Sziasztok, szeretném bemutatni mai munkám eredményét. Szeptemberre el kell készülnöm a szobámmal. Ma felkerült a plafonra a hőszigetelés. Még egy két helyről hiányzik a csavar, de elfogyott mind amit vettünk. 150 darab facsavart tekertem be, 6 óra alatt lettem kész, maga a plafon 24 négyzetméter. Holnap lesz még véve 50 darab csavar, és azt is mindet el kell tekernem.
Ugye olyan fekete, gipszkartonhoz való "fa"csavart használsz?
Ja! Hogy ez nikecell. Nem teszel rá gipszkartont? Mert akkor ez szívás. Nyáron megdöglesz a melegtől. Nekem is így van a padláson. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2014
Gratulálok nem kis munka én is nem rég lettem kész a különálló műhelyem felujitásával(festés,fűtőfilm a padló alá,parketta)
Nem ezeket a réz színű facsavarok vannak használva. A plafonra nem gipszkarton megy hanem ez a díszkazetta szintén polieszterből. Ha nagy lesz a meleg lemegyek a műhelybe. Fagyos ember vagyok, én már 20 fokban remegek. Ez felett nekünk már csak padlás van.
Jó nagy szobád lesz, ha a plafon 24m^2! Rendezd be szépen, logikusan! Ha emeleti, az nem gond, csak legyen jól leszigetelve, télen tartja a meleget, nyáron meg szerelsz az udvaron, ha van!
Erre még kéne tenni 2 réteg 12,5mm vastag gipszkartont.
Hát tényleg nem kicsi munka, pláne 15 évesen. Azért csinálom hogy gyakoroljak, ehhez is érteni kell egy kicsit. Amitől egy kicsit félek az a díszkazetták felragasztása. Szépre kell hogy sikerüljön. A szekrénytől balra lent ami látszik fal az is be lesz vonva, azzal lesz még sok munka, hálózni kell, vakolni, glettelni. El leszek a nyáron.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |