Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2334 / 3610
(#) gernerakos hozzászólása Aug 3, 2014 / 1

Nem tudom ki lakik a fórumozók közül szelektív-kukák mellet, de javaslom nekik, gyakran látogassák meg a kukákat. Gyakran taláni melletéjük kib... őő kirakva egy fél TV-t, videomagnót, 30w-os hangszórót teljesen épen, VFD kijelzőt, egy doboz játék-villanymotort, stb. Természetesen legtöbbször nem működnek, de alkatrészeknek bőven megteszi, ráadásul csak le kell hajoni értük.
(#) granpa válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Lehet, Te boldogabb vidéken jársz, de én az elmúlt 2 évben egyszer leltem csak ilyen romot.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Mutatok valami:Bővebben: Link Amúgy én is összeszedek mindent, találtam már működő ú.n. bécsi hifitornyot, rádiót. Sajnos most már nem lehet elhozni semmit, mert törvény tiltsa.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
(#) gernerakos válasza granpa hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Dunakeszi alsón, konkrétan. Minden nap ott megyek el melletük, azt ha van valami érdekes, gyorsan haza, csavarhúzók, fogók stb, fel a biciklire és a hasznosíthatót kiberhelem belőle... Végül is kinek van szüksége egy törött katódsugárcsőre?
(#) mikrokapcsolo válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Hát, itt volt ilyen sziget, de a bizonyos "C" típusú lakosoknak hála megszüntették, sőt, itt már be van vezetve a házhoz menő szelektív gyűjtés, s a legközelebbi ilyen sziget van vagy 5km-re, és egy főút mellett, ott meg nem tesznek le mellé semmit. De mikor még azok a bizonyos lakók nm laktak errefelé, akkor én is hoztam már onnan jó dolgokat.
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

A kukákra az van írva, hogy melléjük lerakni 50 000 Ft, de az elvivésről szó sincs. Azt tudom, hogy lomtalanításnál tilos, itt még soha senki nem szólt bele, hogy miért az utcán szedem szét a tévémet...
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Nekem hiába tiltja, én elviszem, ha kell.
(#) gernerakos hozzászólása Aug 3, 2014 / 1

Megnyugtató tudni, hogy nem csak én kukázok
(#) gernerakos válasza granpa hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Én is elvinném, csak itt a lomtalanítás egy kisseb rendőri felvonulással jár, így nehéz úgy elvinni bármit is, hogy azt valamelyik hivatalos szerv ne vegye észre..

Csak nálunk egy bódéba vannak bezárva, ahhoz meg kulcs kell. Múltkor azt mondták hogy nem lehet, mert őnekik abból pénz lesz. Nekem ha még egyszer azt mondja valaki hogy a föld a nap körül kering akkor kinevetem. A Föld a pénz körül kering. Viszont ha valamit az utcán találok azt azonnal megszerzem. Meg persze a rokonok is ismernek, jó lesz ez a Máténak felkiáltással hordanak ide mindent. Most is apumtól kaptam egy hibás pumpavezérlőt, meg két akkut, mind a kettő jó, csak eljött az ideje hogy a kórházi szünetmentesből leselejtezzék.
Granpa: bocsánat a hibáért, itt így mondják, siettek és úgy maradt. Múltkor leírtam a fórumba hogy köllött, csak aztán szerencsére észrevettem és javítottam.

Olyan vagyok mint a Béka, bele nem nyúlok azért, de mellőle simán. Múltkor találtam egy kasszát, épp aznap gondolkodtam honnan szerzek LCD-t a frekvenciamérőmbe, hát nem volt egy pont megfelelő a kasszában?De.
Viszont át kellene menni a linkelt témába, mert ez itt nincs teljesen jó helyen.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Szögedében (de máshol is) helyes a "köllött", tehát nem annyira helytelen (veder-vödör). Egyébként, ha már lúd.... ", tilcsa"!
(#) gernerakos válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Errefele a vasútállomás teher ki-be rakodó részén is voltak érdekes dolgok, egy fél irodai nyomtató-fénymásoló, megint egy TV...
Rokonoktól múltol egy iszonyatosan büdös, hátlapnélküli néprádió érkezett, "Nem működik, Ákos megcsinálja" felkiáltással. Beledöglött egy egér, Ami elrágott egy-két kábelt...
(#) kérdező hozzászólása Aug 3, 2014 /

Találjátok ki, hogy tud a villanymozdony lehúzott áramszedővel gyorsulni.

Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Nem szólnak a mozdonynak, hogy lent az áramszedő. Így a mozdony nem tudja, hogy nem mehetne.
(#) elektroncso válasza granpa hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Tegnap hallgattam, pont ide vág:Bővebben: Link. Nálunk is vannak ilyenek, itt meg keveredett a magyar a szlovákkal, vannak ám érdekességek. Volt nálunk SŐV-ben egy Komáromi gyerek. A tisztek mondták, hogy a napos őrs hozza bandaszkákat. Mire a gyerek:Miket? (bandaszka:műanyag kanna)
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Nincs benne se akku, se kondi, sőt egy g szilícium se. Találgassatok.
(#) elektroncso válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Lejtő?
(#) kérdező válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Nem, de egyébként is hallani a soros gerjesztésű motorokat, hogy kapnak jelentős áramot. De honnan?

Már rájöttem, de nem írom le. Nem lövöm le a poént. Viszont ehhez kell egy kis vasutas véna, hogy valaki csuklóból rájöjjön.
(#) kérdező válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

OK.
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Van bennük kis robbanómotor generátorral?
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Nincs robbanómotor se. Annyit elárulok, hogy ebben az üzemben nem tud sokáig menni, de arra elég, hogy egy villamosítatlan vágányról kihúzzon 1-2 kocsit.
(#) gernerakos válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Kommentekben a megoldás.
(#) kérdező válasza gernerakos hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Tudom hogy működik, ismerem ezt a gépet úgy nagyjából, legalábbis voltam rajta.
Megoldás: Az áramszedő felől jövő 25 000V-ot a főtrafó 1000V-ra letranszformálja, majd egy hatalmas szinkronmotorba jut, ami dinamót hajt. A dinamó adja az egyenáramú motornak az egyenáramot. A dinamó gerjesztésének szabályozásával lehet a vontatómotorok teljesítményét szabályozni. De a lényeg: mivel a forgórésznek jelentősen nagy a tömege, jelentős mozgási energiát raktároz. Ha felpörgeted a gépet, majd lehúzod az áramszedőt, és gerjeszted a dinamót, elindul. (A gerjesztő feszt adó dinamó is ezen a forgórészen van.)
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Aug 3, 2014 / 1

Kiszkomáim. Mondhassa, nem báncsa a fülünket, csak hasogassa.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Ward-Leonard hajtás? Bővebben: Link
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Igen. Bővebben: Link
Tud ám gyorsulni, persze feltolt áramszedővel. Lényege az, hogy félvezető nélkül oldották meg az egyenáramot, és a szabályozás is jó hatásfokú, sőt a fázistényezőt is be lehet rajta állítani 1-re.
(Persze ez már szinte muzeális gép.)

Én is a hozzászólásokból jöttem rá. De következőnek már tudni fogom.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Aug 3, 2014 /

Jó lenne ez a gőzmozdony PB gáz fűtéssel.
Következő: »»   2334 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem