Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ma bementem a helyi T-pontba. Sajnos elrontottam a sim kártyám pin kódját, itthon pedig nem találtam a puk kódot, ezért ki kellett kérnem. De ha már ott vagyok, akkor kértem egy micro-sim kártyát, mert ha minden jól megy az új telefonomba az fog kelleni.
-Mondom a hölgynek, hogy szeretném lekérdezni a puk kódot és kellene egy micro-sim kártya is. -Oké, lekérdezés 1000Ft lesz. -Rendben jöhet. Megvolt a lekérdezés, minden rendben, majd hozott egy új kártyát, bepötyögött a gépbe valamit és kész, búcsúztunk, távoztam. Itthon látom, hogy a régi kártya már nem működik, nincs térerő. Szuper, akkor biztos tiltották is azt, már csak az új él. De ezt mondhatta volna a puk lekérdezés előtt is, hogy hé te hülye ha lecseréled a kártyát a régi tiltva lesz és felesleges lekérni egy ezresért. Na mindegy. Beleerőszakoltam az új kisebb kártyát a telefonomba, ami a régi nagy kártyát eszi. Akkor tűnt fel, hogy ez nem is micro-sim, hanem a még kisebb nano-sim. Szuper. Nem elég, hogy feleslegesen fizettem ki 1000Ft-ot egy két perc múlva letiltott kártya feloldókódjáért még nem is jó kártyát adtak. Szerintem ide sem megyek többet, ha nem lesz muszáj. Plusz egy fél órát vártam erre a műveletre. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Hát ez az.Én mindig azt mondom hogyha jó akkor sose cseréljük le.A mi mosógépünk is lassan a 18 vagy a 19 et tölti be de semmi baja.
Mely topik lenne a megfelelő szerintetek? Van egy zte mf 100 modemom és drivert kéne rajta cseélnem
kerestem de csak hauwei topikot találtam....
Érzem, itt az ideje megint belinkelni: A tervezett elavulás története - A villanykörte összeesküvés.
Aki még nem ismerné.. ![]() És ez csak egy hatalmas kirakós egy darabja... A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Nekem ugyanott a nano helyett microt akartak adni. Még meg is próbálkozott volna beletömni a null kilométeres telefonba. Aztán mondtam, hogy a másikat is cserélje ki nanora, mert azt tenném az új telóba, a másik meg jó lesz az ájfonba. Erre még ötezerre le akart vágni. Persze kiröhögtem, ugyanis öt évenként ingyen jár egy kártyacsere. Pechjére Westel 900-as felirat volt a kérdéses kártyán...
Nem is értem miért is vezették be a nano kártyákat a régik sokkal jobbak voltak. Csaknem egy évtizeden keresztül ekkorák voltak a SIM-ek, könnyen ki lehetett őket szedni, nem beszélve mindegyik telefonba kompatibilisek voltak. Most meg régebbi 2-3 éves telefonba már bele sem lehet tenni ezeket az új nano SIM kártyákat.
Én a múltkor egy ezresért vettem egy adapter készletet, mellyel a nano kártya bárhová betehető. Most például az xperia z-ben van az egyik kártya, pedig micro való bele.
A nano simnek az olvasóegysége jóval kisebb mint a normálé. Így a telefonon belül helyet spórolnak. Ebayen kb 300 Ft az átalakító szett, megéri megvenni, nincs utána probléma.
Amíg nem lesz piko sim. Kell az állandó variálás, hogy gyorsabban avuljanak a készülékek. Amíg lehet én buta telefont használok óriási sim kártyával.
![]()
Annyira azért nem buta az a telefon, sőt a sim kártya sem az. Meg tud jegyezni 200 nevet telefonszámmal együtt.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2015
Ezzel rombolva a memóriámat.
![]() ![]()
Ebben csak az az érdekes számomra hogy én a nano t simán beleraktam a régi nagy helyére.Ugye alap esetben nagy sim et adnak és abból törik ki a nano t. Na én visszaraktam a nagyba.
Mint a gps navigáció. Régen fejből tudtam az utcákat, ma meg...
Annak idején a holdraszálláskor a NASA mérnökei a mágneses memóriákkal küzdöttek. Néhány kilóbájttal levezérelték az űrhajót oda-vissza a Holdra. Ma Gb-os memóriákkal a kezünkben szaladgálunk az utcán és szó szerint semmire sem használjuk. Ugrásszerűen fejlődik a technika.
Épp tegnap este beszélgettem a tesómmal hasonló témáról.
Ma rengeteg ember kezében ott látni az okostelefont, és a tableteket. Közülük, igazán hasznos dolgokra csak nagyon kis százalékban használják életük során az adott eszközt... legtöbben csak az idejük tengetésére használják szó szerint...
Ebben a videóban lehet látni, hogy az asszonyok, hogyan szövik bele a ferritgyűrűkbe a programot.
Ismerem de amit lehet megoldom itt csak szofteres hiba van drivert kellene cserélni csak abban akarom egy tapasztalt embert megkérdezni hogyan smint megy ez egy ien eszköz esetén...
Még dolgoztam ilyen gép mellett mint karbantartó. Ez ennek a Szovjet koppintása volt R22 néven. Az 500 kilobájtos operatív tár három kétajtós ruhásszekrény méretű dobozban volt. Amikor meghibásodott Oroszországból jött két nő aki megkereste a hibát és új huzalokat fűzött a ferritgyűrűkbe.
![]()
Dolgoztam a következő gépekkel: Odra 1170 (lengyel), TPA (KFKI - a betöltőt még a kapcsolókról kellett kézzel utasításonként beírni), TPAi (KFKI - már ROM -mal szerelt), PDP11...
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2015
Odra az a gödöllői egyetemen is volt, de amikor oda kerültem (82 vagy 83?) már nem használták csak néha néha egy egy oktató nosztalgiából.
Köszi de már megoldottam
ESZR35-ön tanultam a PL1 nyelvet. Sikeresen le is vizsgáztam. Annak 1 Mega RAM-ja volt. A szünetmentes áramforrását csíptem. Egy marha nagy villanymotor forgatott egy fél tonnás lendkereket, ami egy generátort hajtott. Áramszünet esetén még vagy 20 percig forgott.
Nekem csak a nano rész volt kitörhető, semmi más. De beletettem így is a nagy helyére.
![]() Gyorsan rendeltem is két átalakítót ebay-ről, 400Ft-ért. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2015
én csináltam magamnak átalakítot rossz sim ből
![]()
Ez nem adapter.Mikor megkapod a sim et akkor az régi nagy sim.És abból kell kitörni a nano t.
Na én fogtam és szépen visszaraktam a nagyba a kicsit,ennyi az egész.
Ismerősöm az SDkártya olvasónak törte le majdnem az összes érintkezőjét(amit nem letört azt elhajtotta), mert fejjel lefele nem érzékelkt, úgyhogy 3-4x feszegetve beledugta és az érintkezők ezt megunták... Csak arra célzok, hogy nekem még egy ilyen átalakítóval sem volt ilyen jellegű problémám, kb 20-30 készüléknél.
Enyémbe minden sim belemegy, vagy nem is kell bele, semmi gond. Hálózatfüggetlen, lásd képen.
Eladó?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |