Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2485 / 3611
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 24, 2015 /

Ma bementem a helyi T-pontba. Sajnos elrontottam a sim kártyám pin kódját, itthon pedig nem találtam a puk kódot, ezért ki kellett kérnem. De ha már ott vagyok, akkor kértem egy micro-sim kártyát, mert ha minden jól megy az új telefonomba az fog kelleni.
-Mondom a hölgynek, hogy szeretném lekérdezni a puk kódot és kellene egy micro-sim kártya is.
-Oké, lekérdezés 1000Ft lesz.
-Rendben jöhet.
Megvolt a lekérdezés, minden rendben, majd hozott egy új kártyát, bepötyögött a gépbe valamit és kész, búcsúztunk, távoztam. Itthon látom, hogy a régi kártya már nem működik, nincs térerő. Szuper, akkor biztos tiltották is azt, már csak az új él. De ezt mondhatta volna a puk lekérdezés előtt is, hogy hé te hülye ha lecseréled a kártyát a régi tiltva lesz és felesleges lekérni egy ezresért. Na mindegy. Beleerőszakoltam az új kisebb kártyát a telefonomba, ami a régi nagy kártyát eszi. Akkor tűnt fel, hogy ez nem is micro-sim, hanem a még kisebb nano-sim. Szuper. Nem elég, hogy feleslegesen fizettem ki 1000Ft-ot egy két perc múlva letiltott kártya feloldókódjáért még nem is jó kártyát adtak. Szerintem ide sem megyek többet, ha nem lesz muszáj. Plusz egy fél órát vártam erre a műveletre.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
(#) botesz válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Hát ez az.Én mindig azt mondom hogyha jó akkor sose cseréljük le.A mi mosógépünk is lassan a 18 vagy a 19 et tölti be de semmi baja.
(#) MikulaSan hozzászólása Aug 24, 2015 /

Mely topik lenne a megfelelő szerintetek? Van egy zte mf 100 modemom és drivert kéne rajta cseélnem
(#) MikulaSan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

kerestem de csak hauwei topikot találtam....
(#) zenetom hozzászólása Aug 24, 2015 / 1

Érzem, itt az ideje megint belinkelni: A tervezett elavulás története - A villanykörte összeesküvés.
Aki még nem ismerné..
És ez csak egy hatalmas kirakós egy darabja...
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
(#) SzervízMacska válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Nekem ugyanott a nano helyett microt akartak adni. Még meg is próbálkozott volna beletömni a null kilométeres telefonba. Aztán mondtam, hogy a másikat is cserélje ki nanora, mert azt tenném az új telóba, a másik meg jó lesz az ájfonba. Erre még ötezerre le akart vágni. Persze kiröhögtem, ugyanis öt évenként ingyen jár egy kártyacsere. Pechjére Westel 900-as felirat volt a kérdéses kártyán...
(#) sany válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Nem is értem miért is vezették be a nano kártyákat a régik sokkal jobbak voltak. Csaknem egy évtizeden keresztül ekkorák voltak a SIM-ek, könnyen ki lehetett őket szedni, nem beszélve mindegyik telefonba kompatibilisek voltak. Most meg régebbi 2-3 éves telefonba már bele sem lehet tenni ezeket az új nano SIM kártyákat.
(#) SzervízMacska válasza sany hozzászólására (») Aug 24, 2015 /

Én a múltkor egy ezresért vettem egy adapter készletet, mellyel a nano kártya bárhová betehető. Most például az xperia z-ben van az egyik kártya, pedig micro való bele.
(#) sastas01 válasza sany hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

A nano simnek az olvasóegysége jóval kisebb mint a normálé. Így a telefonon belül helyet spórolnak. Ebayen kb 300 Ft az átalakító szett, megéri megvenni, nincs utána probléma.
(#) sany válasza sastas01 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Igen, ez igaz.
(#) zolika60 válasza sastas01 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Amíg nem lesz piko sim. Kell az állandó variálás, hogy gyorsabban avuljanak a készülékek. Amíg lehet én buta telefont használok óriási sim kártyával.
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Annyira azért nem buta az a telefon, sőt a sim kártya sem az. Meg tud jegyezni 200 nevet telefonszámmal együtt.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2015
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 25, 2015 / 1

Ezzel rombolva a memóriámat. azelőtt 30-40 telefonszámot tudtam fejből, manapság az enyémen is gondolkoznom kell.
(#) botesz válasza sany hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Ebben csak az az érdekes számomra hogy én a nano t simán beleraktam a régi nagy helyére.Ugye alap esetben nagy sim et adnak és abból törik ki a nano t. Na én visszaraktam a nagyba.
(#) SzervízMacska válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Mint a gps navigáció. Régen fejből tudtam az utcákat, ma meg...
(#) 20sz Jófiú válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Annak idején a holdraszálláskor a NASA mérnökei a mágneses memóriákkal küzdöttek. Néhány kilóbájttal levezérelték az űrhajót oda-vissza a Holdra. Ma Gb-os memóriákkal a kezünkben szaladgálunk az utcán és szó szerint semmire sem használjuk. Ugrásszerűen fejlődik a technika.
(#) Norberto válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Épp tegnap este beszélgettem a tesómmal hasonló témáról.

Ma rengeteg ember kezében ott látni az okostelefont, és a tableteket.

Közülük, igazán hasznos dolgokra csak nagyon kis százalékban használják életük során az adott eszközt... legtöbben csak az idejük tengetésére használják szó szerint...
(#) 20sz Jófiú válasza Norberto hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Ebben a videóban lehet látni, hogy az asszonyok, hogyan szövik bele a ferritgyűrűkbe a programot.
(#) MikulaSan válasza zenetom hozzászólására (») Aug 25, 2015 1 /

Ismerem de amit lehet megoldom itt csak szofteres hiba van drivert kellene cserélni csak abban akarom egy tapasztalt embert megkérdezni hogyan smint megy ez egy ien eszköz esetén...
(#) zolika60 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Még dolgoztam ilyen gép mellett mint karbantartó. Ez ennek a Szovjet koppintása volt R22 néven. Az 500 kilobájtos operatív tár három kétajtós ruhásszekrény méretű dobozban volt. Amikor meghibásodott Oroszországból jött két nő aki megkereste a hibát és új huzalokat fűzött a ferritgyűrűkbe. Amikor ezt 1 megára bővítették a nyolcvanas évek végén az már csak egy 20x20 cm-es kártya volt az egyik szekrény sarkában.
(#) Hp41C válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Dolgoztam a következő gépekkel: Odra 1170 (lengyel), TPA (KFKI - a betöltőt még a kapcsolókról kellett kézzel utasításonként beírni), TPAi (KFKI - már ROM -mal szerelt), PDP11...
(#) zolika60 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Odra az a gödöllői egyetemen is volt, de amikor oda kerültem (82 vagy 83?) már nem használták csak néha néha egy egy oktató nosztalgiából.
(#) MikulaSan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Köszi de már megoldottam
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2015 / 1

ESZR35-ön tanultam a PL1 nyelvet. Sikeresen le is vizsgáztam. Annak 1 Mega RAM-ja volt. A szünetmentes áramforrását csíptem. Egy marha nagy villanymotor forgatott egy fél tonnás lendkereket, ami egy generátort hajtott. Áramszünet esetén még vagy 20 percig forgott.
(#) Ricsi89 válasza botesz hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Nekem csak a nano rész volt kitörhető, semmi más. De beletettem így is a nagy helyére.
Gyorsan rendeltem is két átalakítót ebay-ről, 400Ft-ért.
(#) MikulaSan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

én csináltam magamnak átalakítot rossz sim ből
(#) botesz válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Ez nem adapter.Mikor megkapod a sim et akkor az régi nagy sim.És abból kell kitörni a nano t.
Na én fogtam és szépen visszaraktam a nagyba a kicsit,ennyi az egész.
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Ismerősöm az SDkártya olvasónak törte le majdnem az összes érintkezőjét(amit nem letört azt elhajtotta), mert fejjel lefele nem érzékelkt, úgyhogy 3-4x feszegetve beledugta és az érintkezők ezt megunták... Csak arra célzok, hogy nekem még egy ilyen átalakítóval sem volt ilyen jellegű problémám, kb 20-30 készüléknél.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 25, 2015 / 3

Enyémbe minden sim belemegy, vagy nem is kell bele, semmi gond. Hálózatfüggetlen, lásd képen.

Teló.JPG

(#) szucsistvan123 válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 25, 2015 /

Eladó? Milyen a kamerája?
Következő: »»   2485 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem