Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2523 / 3611
(#) 20sz Jófiú válasza Bakman hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Ez biztos, hogy így van.
(#) 20sz Jófiú válasza szamóca hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Nem érted a lényeget. Nem a csatlakozók számítanak hanem a művészi munka. Ezt légkeverésnek hívják.
(#) jani1987 válasza ronin75 hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Oda-vissza 7 és 8 ezer közt. De kit érdekel. Kerékpárt akkor is viszek mert Pétfürdőtől csak 7km. Viszont ha megismerem az utat odáig akkor már mehet a keró is.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) ronin75 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2015 /

Mármint a vonat költség 7-8 ezer?
Nem lebeszélni akarlak, csak egy ilyen táv nem gyaloggalopp. Másrészről (ha elfogadod tanácsként) érdeklödd meg az oda utazás előtt, hogy tényleg "kellesz" te most oda? Nem biztos, hogy jól veszi ki magát a meglepetésed. Másrészről a szállásod is biztosítanod kéne. Ne arra alapozz, hogy majd lesz valahogy.
(#) Macsek71 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Ha ragaszkodsz a bringához próbáld a merretekerjek weboldalt. Környékünkön ( ezt tudtam ellenőrizni) az összes fontosabb (és járható) földút is pontosan szerepel.

egy javasolt útvonal
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2015
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 19, 2015 /

Hát végül is igaz.
(#) mineral hozzászólása Dec 19, 2015 /

Egy teljesen OFF témát áthelyeztetek oda, ahol abszolúte offolja az elektronikai topicot!
(#) Ge Lee válasza mineral hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Ne is törődj vele, itt már az off is off.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 19, 2015 /

Ismer valaki windows rendszer alatti androidos emulátor programot? A csajszi telója nem kezeli a skypeot és a messenger meg az én gépemen nem megy.
(#) szamóca válasza mineral hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Nagy valószínűséggel azért helyezték át, mert ott több a hozzáértő szaki, mint ebben a témában, így hamarabb kap választ a kérdésére.
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

(#) gernerakos válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Bluestacks?
(#) kala1982a válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Pendrive-ra felteszed és boot-olsz róla. Laptopon valamiért be volt lassulva (2 különbözőn is próbáltam) de asztali gépen stabil, TP-linkes stick-et is felismerte.Bővebben: Link
(#) nagym6 hozzászólása Dec 20, 2015 /

Mai művem, egy fenyőállvány. Ötletnek szánom, nem kell a fa törzsét faragni, öt perc alatt állványban van akár vékony, akár vastag törzsű fa.
A fa törzsét levágom a legalsó ágig, az állvány cső utáni részét ráfektetem a törzsre, a két kb. derékszögű laposvasba kerül a törzs. Két biliccsel -pld. AWAB- a laposvas mellett a törzset és a gömbvasat átkötve összehúzatom. Nyilván a bilincseket teljesen szét kell nyitni, úgy helyezhető fel. Ha ferde a fa, a lábakon, vagy a felső gömbvason lehet görbíteni, amelyek 10mm gömbvas.
A cső feletti rövid szakasz azért van ki majd visszahajlítva, hogy a törzs néha vastagabb vége ne támassza ferdén a tötzset.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Az ötlet jó de én nem szórakoznék a bilinccsel, a támasztófülekre fúrnék pár "likat" és egyszerűen rácsavaroznám reiser csavarokkal a fát ..
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
(#) kérdező hozzászólása Dec 20, 2015 /

Sziasztok!
Készítettem egy furnérdobozt. Bekentem lenolajkencével, jól néz ki. Mindenképp le kell lakkozni valamivel, vagy így is megfelelő? A cél, hogy ne koszolódjon be használat során.
(#) granpa válasza kérdező hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Attól még szívni fogja a port, kell rá egy záróréteg.
(#) kérdező válasza granpa hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Ha bekenem faragasztóval, megfelel? Az elvileg száradás után átlátszó lesz.
Nincs lakk itthon.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Az nem jó. Méhviaszos cipőápolóval kend át kétszer.

Bővebben: Link
(#) kérdező válasza pjg hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Megpróbálom.
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Ha van otthon, 1 rész méhviaszt olvassz össze 4 rész lenolajjal. Ha kihűlt kenheted.
(#) Gafly hozzászólása Dec 21, 2015 /

(#) gkari válasza Gafly hozzászólására (») Dec 21, 2015 /

Ezek voltak hajdan a MÁV "igáslovai".
(#) gernerakos válasza gkari hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Ma pedig a Máv-nosztalgia igáslovai...
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Több helyen olvastam a "Vezér" visszaemlékezését az esetről.
Engem nagyon meghatott...
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Bizony, nagyon szeretik és megbecsülik ezeket a mozdonyokat, lévén az első nagyteljesítményű (2000 lóerő) dízelmozdony volt Magyarországon. Ma például összeszedték mind a 6* megmaradt és működőképes darabot, hogy levigyék Tapolcára, ahová a sokáig tartoztak.
Bővebben: Link

Igazság szerint 9 darab van. Ebből 5 a Máv-nosztalgiánál, 2 a Nohab-GM alapítványnál. Hihetetlen, de vasútbarátok raktak össze annyi pénzt, amiből megvették és felújították a 10-est. A kettesen egyenlőre dolgoznak, de nagy esély van rá, hogy egyszer működni fog. A maradék 2 darab, a Kárpát Vasút tulajdona, csak ezeket néhány éve importálták.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 22, 2015 /

Hamár ennyire témánál vagyunk, azt nem tudni hogy 375, vagy 424 esek mikor lesznek befogva nosztalgia járatként, ráadásul ami nem csak Pest környékén közlekedik hanem mondjuk országszerte felbukkan?
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Az pedig külön pikantéria, hogy motorjuk kétütemű
(#) gernerakos válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 23, 2015 / 1

Amennyire jól tudom, 375-ös ből nincs működőképes példány, de pl. Vácon találhatsz egyet kiállítva. 424-es is csak egy működik, az viszont szokott járkálni, ha nem is gyakran. ITT elolvashatod, hova fog jövőre menni nosztalgiajárat.

Itt meg egy kép az egyetlen működő 424-esről, amint tavaly Áprilisban megy Vác felé...
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Hangjuk se semmi...
Következő: »»   2523 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem