Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Huh, köszi szépen! Tényleg komoly darab ez a progi...
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami olyasmit, amit karácsonyra készíthetnék nagymamámnak? Gondoltam neki egy Time Fountaint csinálni, de valahogy nem érzek annnyi tudást magamban, hgy ez menjen. Nem az elektronika részével van gond, hanem a fa munkákkal, a dolgok esztétikus elhelyezésével, meg ez a vizes rendszer valahogy bonyolultnak tűnik. Anyukámnak egy mood-lampot fogok készíteni, valami hasonlóan látványos, mégis egyszerű és szép ajándékot szeretnék mamámnak is. Esetleg valamit ha tudnátok ajánlani, megköszönném. uli
Tehát most burkoltan leh*lyézett DjGeorge kolléga, de nem csomagolta ám be ízlésesen...
Mindezt úgy, hogy a héten 4 z.h-n vagyok túl, 30 kép "műelemzésén" - kínomban az egyik Dalí-képre 3 delfinnel és 3 repülővel azt nyögtem be, hogy Kubai Rakétaválság Dalí módra... Agyilag lefáradtam... Ezek után hazajövök, kiégett aggyal és teljesen lefáradva. A warn sem esett jól. - nem szoktam figyelemmel kísérni minden hozzászólásom utóéletét. Javaslom a moderátor uraknak, privátba írják a dorgálást! Azt mindig elolvassuk! Ha vázlatpontokat írok akár géppel, akár kézzel, akár géppel, nagy helyet hagyok, hogy később beírhassak- szokásommá vált! Erre meg valaki konkrétan leh*lyéz. ez úgy látom nem az én napom, tehát el is köszönnék mára... Ezt a társastánc sem tudta helyretenni... Pedig azt szeretem. Nagyon szeretem. Minden jót! Matthew
Üdvözet a warn világában!
Amikor én is ideregisztráltam az iskolából a hobbielektronikára, és rá egy év után, amikor otthon is volt netem, akkor én is elkezdtem aktívan írni a HE-ba, meg is kaptam a warn -omat norberto -tól, mert a helyesírásom nagyon gyatra volt. ...valahol el kell kezdeni! Ma nagyon jó a kedvem, mert ma spontán meglepetésből a képző tanár behozott egy sárga dossziékkal teli dobozt. Próbeteszt. Tökéletesen ideges voltam, mert nem készültem fel( csak az órán hallotakra támaszkostam), és egy anyagot nem tanulmányoztam át. Gondoltam, hogy én leszek az osztály szégyene, DE nem! Kettő darab 55 kérdéses tesztet oldottam meg, igaz lassan, de időn belül. Az egyik 8, a másik 9 hibaponttal zárult! A többiek velem szemben 24- 29 hibaponttal zártak, amin én magam is nagyon elhültem. Kinek mi a véleménye? Nekem ezek után nagyon jó lett a kedvem, vajon miért?
Ne aggódj a warn miatt, majd elmúlik.
Ez is olyan mint a fősuli: akinek nem volt uv (azaz iv)-je, nem is tanul rendesen! A lehülyézés meg a korral jár. Ahogy okosodsz, úgy fognak egyre többször lehülyézni az ifjak. Az utolsó stádium amikor majd azt mondják, hogy: vén szenilis hülye...
Volt egy osztálytársam szakközépben, aki sosem tanult, ehelyett elkérte a jegyzeteinket, és éjszakára a párnája alá tette. Állítása szerint alvás közben a tudás átszivárgott a fejébe... Hármasnál rosszabb jegye sosem volt, magyarázat pedig csak egy - ugyanúgy "megragadt" neki az órai anyag a fejében, mint neked, a jelek szerint. És ez csak jó lehet
Kicsi warn, holnap reggel lejár
Nem mondom, hogy ne törődj vele, inkább tanuld meg belőle, hogyan kell elkerülni. Végül is, azért van
Ha azt mondom hogy negyed 6 óta loopban hallgatom a High Hopes-t, akkor mániákusnak néztek?
Sziasztok!
Ma egy NATO repülőteren dolgoztam, üzemanyagellátó rendszer felülvizsgálata, meg hasonlók! Undorító anyag a kerozin, büdösebb, mint a gázolaj! Minden szerszámom olyan lett, majd megfulladtam mire hazaértem! Holnap kocsiszellőztetés lesz! Na de nem ez a lényeg, hanem hogy ott volt egy csomó régi repülő, meg helikopter! Csináltam róluk egy csomó fotót! Ki vannak belezve, hiányzik belőlük a hajtómű, meg a fegyverrendszer, de a pilótafülkében bent vannak a műszerek! Kár, hogy ennyire lerobbantak, igazán megérdemelnék, hogy legalább egy párat szépen felújítsanak belőlük!
Ha én a lptopomat a fejem alá tenném, akkor jól össze törne, nem de? abba írom a jegyzeteimet...
Még egy pár!
Még...
Nálam szerencsére úgy van, hogy elönti a zagy az agyamat,majd fél óra és elmúlik. Egyébként a low dropout témát ahova írtam, ott elolvastam a hozzászólásodat. Azért számoltam 3 amperrel, mert ő egyenről akarja fűteni, hát tegye. Szerintem a fűtésközepelés bőven elég. Kivéve a mikrofon-, és RIAA-előerősítőknek, és az azt követő fokozatokban. Jelenleg az egyik Plachtovics-cikkben szereplő csöves erősítőt tervezem megépíteni, (aminek a katódkörében volt egy áramgenerátor! Tranyóval! Nokérem,kiirtom belőle, egy negatív egyenirányítót beleteszek, így nem kell külön tekercs neki, és egy pentódás ráamgenerátorral hajtom meg. A tápegységen kívül rosszul vagyok, ha egy csöves gépben félvezetőt találok!!! vagy az IGBT-st, ami az Ádiótechnika 1997-esében volt. Nem döntöttem el, melyiket javasoljátok?
Egyébként a mániám a csöves technika és a tápegységek! Annak is az analóg fajtája... Nomeg a lemezjátszók Nem szeretek "lépcsőházat" hallgatni - CD. Mp3-t is csak kényszerből. Ja, és igencsak szeretek ironizálni, ezzel vezetem le a problémákat. Látom Vicsys és Te is ennek a híve vagytok... Zoli, azt is látom,megnézted az adatlapomat Másképp nem tudnád, hogy Péter Mátyásnak hívnak Többek között ezért írtam bele a nevemet. Így személyesebb! Gondolkoztam az msn-en is!
üdv! Még ha felujítani nem, de még mekkora múzeumi kiállítást lehetne belölük rendezni, nem?
Szerintem is lehetne, csak felkéne fújni a helikopter kerekét mert le van engedve.
Egy ilyen pilótafülkébe elszórakoznék egy darabig, még akkor is ha nem repül és nem szabad kibontani semmit.
Ajjaj, már megint elkezdtem enterezni... Többször már nem módosíthatok! Mentségemre szolgáljon, egy nagy tömb egyben van!
Nna, remélem nem kapok még egy warn-t! Melózni tilos...
...és az ablakra egy matricát kell ragasztani, hogy az ablakon szemetet kidobni tilos!
Szóval ki mit mond? Csöves, vagy IGBT-s erősítő?
Szép képek . A jó öreg dolgok mennyivel "hangulatosabbak", mint a mai agyonautomatizált, színes LCD-s, hiperszuper kütyük...
vicsys, köszi a választ!
Ezt én is így gondolom! Van egy nagyon nagy tudású mérnökbarátom, akit nem lehet meggyőzni arról, hogy a csövek igenis jobbak! Az erősítök területéről kitiltanám a tranzisztorokat! Ajánlom mindenkinek a RT Évkönyve 2008-at és 1998-at! a cikkek egyértelműen a csövek mellé teszi a voksot! Az a fránya kimenőtrafó ne lenne! Azt megtekercselni... Borzalom! Nem visz rá a lélek! Pedig az az egésznek a lényege.
Kérdeztem, hogy vannak új repülők is, de azt mondták nincsenek, vagy nem akarták megmutatni őket!
Én is egyet értek teljes mértékben!
Egy rárugás a müszerfalra és kész minden, működik, és felszállásra készen van a gép, nem úgy mint ma meg 8millió féle 4d -s mnonitor stb. Egyszerűen a mai gépek arra vannak kitalálva, hogy egy pöcök, és már is az automata pilóta uralkodik, amig meg lehet a sztyurádesszel a rakodótérben kufircolni, és kitalálni a jövendőbeli "kis" -pilóta nevét... Akkor most ki irányítja a repülőt, egy pár száz millió tarnzisztor, ami 3 tonna ezüstözött/ aranyozott rézkábel köt össze? ne értsetek félre, csak a "családom" tett arról, hogy ekkora felfokozott állapotban vagyok...
Szevasztok, itt vagyok megint, de látom egyedül vagyok! Amikor meg vagyok itt, akkor megy minimum 3 oldalas hsz. -tömeg alakul ki, és ekkor nem vagyok itt mindig!
Lehet ez az én balszerencsém, de hogy ezt tetézzem ,éreztétek már azt, hogy így ünnepek terén/közeledttén jól "belétek rúgnak", és hogy "jobban" hangozzon, a saját "családom"! Nemtudom miért ver engem a sors, de már nem tudom magamban tartani. Eddig eotvospm tartotta bennem a lelket, és megmutatta a "kiutat", amiért nagyon sok köszönet illeti, mert tényleg nagyon mélypontomban is megmutatta, hogy érek valamit!!! Nekem biológialilag van családom, és interneten is fenn van a 99% -de nem tartom velük a kapcsolatot(mint egy csalládal,vagy pl. egy indegen emberrel szokás), csak akkor ha ők keresnek. Amit most műveltek az undorító volt, egy szóval összefoglalva. Ne haragudjatok, ezt már nem ide kéne írnom, mert ez off topicba sem illik bele, de nemtudom már ki nekem az igazi családom, és már csak azt tudom mondani hogy csak ti, és az a pár értékes barát, aki bizonyította a barát "cimszó" terén! Nem tölletek várom segítséget, ezen már sehol, soha nem lehet segíteni... Minden jót, és mégyszer elnézést kérek tölletek!
Ne aggódj így karácsony környékén mindíg ez szokott lenni az emberekkel. Eléri őket az éves letargia és vannak akiket a depresszió. Éppeszű ember ettől a karácsonyi mizériától igegrohamot kap, aminek fejében még ezt tetézve már bocsánlat a kifejezésért de minden "hülye" megtalál a nyűgjével. Egyvalamit azért mondhatok neked bíztatásul . Eme topic azért jött létre hogy az itt folyó életet még közösségibbé tegyük ergo mégjobban tudjunk egymásra "számítani és támaszkodni" bármi problémában. Szépen kinőtt már az oldalszáma és sokmindenről volt már itt szó amitől kicsit szerintem személyesebbé vált mindenkinek ez a fórum mint most kiderült neked is és sok másnak. Én örülök a legjobban ha az itteni ismeretségek és barátra vagy csak egy megértő és elfogadó ismeretlenre tudnak találni aki szintén egy "pákász vagy csak kezdő". Ezek utánn csak annyit tudok mondani hogy itt tuti hogy van valaki mindig aki melletted áll, de itt van még egy jelmondat bíztatásul "gondolj bele lehetne még ennél is rosszabb de hogy milyen lessz az csak rajtad és a döntéseiden múlik".
Jajj már megint elkapott az irónia . Egyszer ezért a kilométeres irkálmányaimért kapok a fejemre :bummafejbe: . Még egy dolgot hozzáfűznék . Ha bárkinek aki gondban van vagy csak így ünnepek alkalmával problémái adódnak amiben tudunk megpróbálunk segíteni akár egy-két jó szóval vagy csak az itt lévő emberek társaságával már az is elegendő lehet. Mert ne feledjük el emberek vannak akiknek sokkal nehezebb a sorsuk de közénk tartoznak "pákásokhoz".
A sz....hoz én is csatlakozom...Pont a tegnapi nap mondtam a főnökömnek, hogy nem tervezek hosszú távra a munkatársaim gerinctelensége miatt. Arra kellett rá jönnöm, hogy a tanár az egy külön állatfaj aki azt a fogalmat, hogy egyenesség, őszinteség, nyíltság nem ismeri. Legalábbis nálunk.
Ejnye! :boxer: Frankye |
Bejelentkezés
Hirdetés |