Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2582 / 3581
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Ez a szer jó levéltetű ellen is? Van egy hársfa a parkoló mellett. Az alatta álló autó két nap alatt olyan lesz, mint ha 10 éve állna ott. Vagy tudsz e ajánlani felszívódó szert levéltetű ellen?
(#) Simon mondja válasza pjg hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Tetű az nem károkozó igazából. Azt még a csalán, vagy a hamu is megöli. Akármi emulzió jó oda. "Nagyfa" az az atkánál, meg a szunál kezdődik, aki nemfagy meg télen. Bi, BL, BE 58. Attólfügg mikorjár le a licensz a szer nevére. Szerintem decit mindenkinek kiadnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) Bakman válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Idézet:
„Tetű az nem károkozó igazából.”
Gondolom véletlen szokták permetezni őket. Wikipédia, életmódjuk bekezdés.
(#) Simon mondja válasza Bakman hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Direkt ilyenre nemszoktak. elpusztulnak a nagyokkal. "Háztartásba "háziasszonyok találkoznak ilyennel.
(#) vargalaszlo0405 válasza hapro hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Üdv!

Mospilan szer felszívódó, és méhkímélő is. Tartam hatása is van. Cseresznyén, barackon, ribizlin, almán bevált, nem nagyon találtam rajta hernyót és semmit aminek 4 nél több lába van jó darabig. A szövedékkel sajna tényleg az a legjobb ha levágod és irány a "kremó". Viszont a növény kiheveri. Amúgy nálam a Gyöngyházfényű puszpángmolyt is elvitte, csak sajnos későn permeteztem amikorra szinte lerágta a sövényt. Annak is szövöget a hernyója, de mivel felszívódik a szer a növénybe nem sok esélyük marad. Ha étkezési célra szánt növényre kell, pár hét a bomlási idő. Ha nagy a baj érdemes kontakt hatású szerrel, valami piretroiddal keverni. Ha pedig segítenél a növényednek adhatsz hozzá gombaölőt is (pl.: topas, dithan), mivel a rágott sebeken át könnyen fertőznek a gombák, és a növény immunrendszere legyengül...
(#) hapro válasza szamóca hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Találtam, biztos tetszik neked. Az usa...? A kukoricát kimondottan értékelem...A főtt csöves verzió nagy kedvencem. Nem tudom...több nem jut eszembe
(#) Simon mondja válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
B58 ekkor is. 10en éve szopok örökzöldekkel ezzel. Megeszi a bukszust? Dehogy. MInek egészségügyi várakozás?. Lehet itt topáz meg ilyen vackok. B58 kinyír mindent.
(#) vargalaszlo0405 válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Üdv!

Tisztelettel: a levéltetvek szívogatási károkozása valóban nem "végzetes" feltétlenül, azonban a szájszervükkel utat nyitnak számos mikrobának, elsősorban gombáknak rosszabb esetben baktériumoknak. Tehát vektornak tekinthetők, és mint ilyet nem árt időben "hazavágni". Jogos, hogy az atkák és a xylem-ben élősködők nehezebb ellenfelek, de a levéltetvek is okoznak sok "kárt"... Amúgy a fentebb említett Mospilan jól elintézi őket. Jóval enyhébb szer, nem terheli annyira a környezetet. Persze csak ha tetű és egyéb külső parazita a gond.
(#) hapro válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
Mint említettem ezek valamiféle díszfák, és mióta itt lakok valamiért nem kedvelem őket, ezért úgy döntöttem, hogy elsőre permetezés, hogy ne terjedjen, aztán néhány nap múlva kivágom, majd elégetem telibe. Egy nagyobb fáról van szó ami azt jelenti az ő esetében, hogy kb 10cm törzs átmérő, aztán még három kisebbről amik 3-5cm törzzsel rendelkeznek. És amúgy is ültetek minden évben fát, ettől többet.
Gondoltam olyanra is, hogy valami disznópörzsölővel nekimegyek, a háttérben a slaggal készenlétben, de ezek kifinomultabb módszerek amiket mondtatok.
(#) Simon mondja válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Mint egyik cimborám mondaná
Idézet:
„lehetne belevinni életet, ha akarnám.”
Még a sámliba is. Ha engem kérdezel már nem kultúrálodok. Már a lisztharmatot is kivégzem. Azt jöhet a vuxal, meg a sok *****. Ami azokért a kis szívocskák miatt van, amit azért kell mert azttanácsolták. Jobb mindent az elején elintézni. Ez csak az én véleményem.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) vargalaszlo0405 válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Nem mondtam, hogy nem jó! Csak nem mindig célravezető ágyúval lőni a kakára, már elnézést. Értem én, hogy "piros hetes" a B58, és van talán még annál is keményebb szer, csak nem egészséges kinyomni minden esetben. Ha valaki és nem vagyok "kemofób" csak igyekszem mindig a megfelelő fegyvert használni és csak a végén nyomok "atomot a bestiákra" De valóban hatásos...
(#) Simon mondja válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Még odaadják, nem veszélyes. Tényleg. Mais vacak tetűirtóval permeteztem az almát, meg a diszbarackot/cseresznyét. Nemis arról van szó. A piros hetes a b58. Az leveri lábról az atkát. Nekem 4 évembe telt mire rájöttem. Eztpróbáltam átadni.
Gondolj bele, minden növénynek kitalálni a gombahibáját. Inkább végigmész a legrosszabbal, és "szép a kert. Nem zöldség.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) vargalaszlo0405 válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Mondjuk ha nem eszed meg a célnövényt akkor más a leányzó fekvése persze... De néha a mezőgazdaságban sincs kompromisszum. Sőt sok "kolléga" magasról tesz azokra a bizonyos szabályokra sajnos. De ami itthon van az legalább tuti nem szermaradványos.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Máj 8, 2016 / 1
 
Nálunk is van két méretes hársfa a parkoló mellett. Csak úgy csurgott le a ragacs róluk. Úgy lettem úrrá a helyzeten, mert permetezni sem lett volna egyszerű, hogy vettem virágboltban olyan vegyszeres papírcsíkokat, amit cserepes növényekhez szoktak adni, és leszurkáltam jó sokat a korona vonalba, eső előtt, két kezelés után szépen rendbejött. Csak ne felejtsd a fa törzset lemeszelni, mert a nyomorult hangyák visszahordják a levéltetű petéket.
(#) Simon mondja válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
0 nap várakozásiidővel. Bi 20 napos fűszerekbe. Ha belegondolsz palántadőlésre 4 ezerért egy deci vegyszer, 2x permetezhető. 20 napos.

Hameg kirágja a Platánt a 10 centis kukac, 2 centi átmérővel. Énis kivágom flexel. NIncs összhangban a zöldséggel. A legjobb vegyszer a Bi. Utána énmeg csak venturival tápozok. Ez a két bűnom. Mondjuk én homokon vagyok. Egyszerű a flush.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2016
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Király ez az értelmetlen ketyere!
(#) szamóca válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Máj 8, 2016 / 1
 
Keverjük össze a vizet, a cukrot, az ecetet és a mosogatószert, majd tegyük egy szórófejes flakonba. Permetezzük a növényre. ismételjük meg egyszer-kétszer. A tetvek és az őket “gondozó” hangyák ezután garantáltan békén hagyják a növényünket.
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Idézet:
„Gondoltam olyanra is, hogy valami disznópörzsölővel nekimegyek”


Viccet félretéve, nekem is ez a módszer ugrott be elsőre, még el is képzeltem, micsoda aratást lehetne így elérni a bozótban, csak nem írtam le végül, nem vagyok én "olyan".
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Te miért nem alszol?
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Hú, ha én azt leírnám...

Épp melóhelyváltás közepette vagyok, épp a felmondási időm töltöm, és már csak féligmeddig kell heti 1-2 napokat bejárnom.

De a fő ok, hogy elszakadt a bal térdemben az első keresztszalag pont 1 hete. És nehéz aludni így. Műtét lesz belőle.

Jókor jött...
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Basszus! Csak ilyen jó híreid vannak?
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
De, van jó is. A kiszemelt munkahelyen többet fogok keresni, mint a régi helyen (már megállapodtunk).

És ezerszer nyugisabb lesz a munkám is.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Az marha jó! Ilyentet én is szeretnék.
(#) pjg válasza hapro hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Csak úgy ne járj, mit az öregasszony, aki gázperzselővel akarta kiirtani a darazsakat. A több száz éves, nádtetős ház padlásán. Isten nyugosztalja.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Arra inkább Mospilan.
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Kösznöm a hasznos választ, de sajnos nem jó. Mint írtam autóparkoló. Aszfaltozva. Kb. 1 m2 a szabad földterület.
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
10-15 m magas a fa.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 9, 2016 /
 
Szomszédom BI58-al permetezett, a tömény párája jött hozzánk, ettől 3 éves fiam iszonyú fuldoklásba kezdett, ha akkor nem vagyok ott, megfullad. Fürdőszobába nyitott ablakon szomszédtól tömény BI58 pára be, egy hét szellőztetés után tűnt el a szaga.
Nem tudja senki, hogy a permetnek ha ma éppen nem érzékelhető a káros hatása, esetleg 5 év múlva attól patkolunk el.
Sok olyan permet alapanyagot betiltottak már, amiről fénykorában azt hitték ártalmatlan, sőt egészséges , később kiderült, ellenkezője.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2016
(#) vizor válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Az ecetet meg a mosogatószert értem, de a cukor mire kell? Odavonzza a többit, amelyik kimaradt?
(#) szamóca válasza vizor hozzászólására (») Máj 9, 2016 /
 
Nem tudom, ez ilyen népi gyógymód, gondolom megfigyelési tapasztalatból.. Valaki kitalálta.
Következő: »»   2582 / 3581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem