Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2884 / 3618
(#) Gafly hozzászólása Ápr 30, 2018 / 3

Nyelvtanilag nem tudom melyik a helyesebb:
Idézet:
„Upon just like a chipmunk on the tree.
He is the template of a squirrel located on the top of a wood.”

Magyarul olyasmi, hogy:
Idézet:
„Mint a mókus fenn a fán...”

De lehetne akár
Idézet:
„Fán Kálmán”

vagy
Idézet:
„Kálmán fán”

is.
De tényleg nagy dolgot vitt véghez
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
(#) madzagos válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /

Az a szegény fa! De ha veszélyes volt akkor mennie kellett!
(#) goreny válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /

A létrán jött le, vagy maga alatt vágta a fát?
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /

Szokásos zsörtölődés hiányzik a hozzászólásokból, pótolom. Ez vajon egytörzsű, vagy kéttörzsű fa?
Szép teljesítmény, én felmászni sem mernék.
(#) Kari55 hozzászólása Máj 1, 2018 /

Itt van május elseje,
ég a belem belseje!
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /

Ha a "kéttörzset" úgy érted, hogy a föld felett elágazott-e, akkor igen. Az meredt előre.
Tegnapi napra már csak a "maradék" maradt...
Idézet:
„Szép teljesítmény, én felmászni sem mernék.”

Ebben viszont teljes mértékben igazad van.
Úgymint, legalább is:
- Vagyon és balesetvédelmi szempontból is
- Engem szerintem, hasonló korban (ha megérem), otthonban fognak kiskanállal almapürével etetni a nővérkék
(#) pjg válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /

Oltsd sörrel.
(#) Firefighter1 hozzászólása Máj 1, 2018 /

Sziasztok!

Nincs valakinél kéznél véletlenül az a Win7 telepítőcsomag ami ilyen AllInOne?
Van 3 gépem, az egyiken Home a másikon Premium, a harmadikon meg már nem is tudom mi... liszenszmatricám, kódom van... csak a telepítőket kavartam már el. Jó lenne ha meglenne egybe!
(#) Firefighter1 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 1, 2018 /

Gondoltam hogy leirom azt is hogy ez előretelepített igy a MS oldaláról a koddal nem tudom letölteni... de azt hittem hogy a liszenszmatricából ez egyértelmű lesz... de ezek szerint nem!
Sajnos nem tudom onnan leszedni, mert ahogy irtam OEM
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Máj 1, 2018 /

Akkor a gyártóval kell felvenni a kapcsolatot.
Bár az én notimhoz is OEM win7 van, de a boltban azt mondták, hogy töltsem le a MS-tól és felmegy simán (használtan vettem).
(#) sany hozzászólása Máj 2, 2018 /

Egy kis segítséget , illetve információt szeretnék kérni elsősorban budapesti fórumtársaktól. Pénteken Budapestre kell mennem autóval a XIII. kerületbe ezért kellene egy kis segítség, mert ahol parkolni a Tömő utcában, ott most útlezárás van a bkk közúti információja szerint. Valóban teljes útzár van Tömő utca két szakaszán? Tudom nem véletlenül van megjelölve, de volt már olyan, hogy az oldal az a információt közölte, hogy le van zárva és nem volt. Melyik utcában lenne érdemes parkolni a környéken?
A segítséget előre is köszönöm!

térkép.jpg

(#) Firefighter1 válasza tbarath hozzászólására (») Máj 2, 2018 /

Köszönöm... Azóta megoldódott! Sikerült találnom egy pc-s boltot aki lemásolt nekem egy homepremium meg egy prof verziót!
A kod saját... ugyhogy minden ok!

Ha minden jol megy hétvégén megérkezik a 2 Router A NAS egy pentium i3 as gépből lesz momentán OMV vel...
Már csak a router beállítással fogok szenvedni egy kört!

Akkor biztos jövök megint!
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Máj 2, 2018 /

A Tömő az 8. kerület, nem 13, néztem is hogy mit keres a Klinikák a 13-ban
Hogy ott az utcán tudsz-e parkolni azt nem tudom, de elég közel van a Corvin pláza, annak tuti van parkolóháza, még ha fizetős is.
(#) SzervízMacska válasza tbarath hozzászólására (») Máj 2, 2018 /

Ott az egész környék fizetős tudtommal...
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Máj 2, 2018 /

Bocsánat elnéztem valamit: Az nem baj, ha fizetős.
(#) Gafly válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 2, 2018 /

Ha még az emlékeim nem csalnak, akkor Nagyvárad tér és Népliget között az Üllői út még ingyenes. Onnan meg csak egy "macskaugrás".
Felüljáróról lefelé rögtön jobbra parkolni a Templom/Heim Pál előtt gyakran szokott lenni ingyenes is... Kis utcákban keringve mindig akad parkolási lehetőség arrafelé (az már nem ingyenes)...
Ugyanakkor arrafelé hírhedten genyók a közteresek, volt hogy egy utcában három közteres autó is bőszen bilincselt. Ami mellesleg nagyon derék dolog országos gyerek kórház előtt
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2018
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Máj 3, 2018 / 1

Én láttam már olyat, hogy a mentő nem fért el a szabálytalanul parkoló autósok miatt, szóval én a büntetést, bilincselést és elszállítást maximálisan támogatom.
(#) Remci válasza tbarath hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

A büntetés, elszállítás még oké. De a bilincselést hülyeségnek tartom, attól még ugyan úgy akadályozza a forgalmat.
(#) ronin75 válasza tbarath hozzászólására (») Máj 3, 2018 / 2

A bilincselés egy nagy baromság. Ha akadályozza a forgalmat, ugyan mennyivel lesz jobb, ha még pluszban a leszerelő emberkéket is meg kell várni? Mert azok sincsenek ám ott rögtön. Ahol meg nem akadályoz semmit, pusztán szabályt sértett, ugyan mire jó? (Igazán üdítő lehet, mondjuk két kisgyerekkel a 40 fokban várni a bácsikat.)
(#) Gafly válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Például azért is bilincselnek, mert az autó orra a másik irányba áll...
(#) tbarath válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 3, 2018 1 / 1

Ha akadályozza, akkor elvileg nem bilincselnek. És két kisgyerekkel a 40 fokban _is_ tessék odafigyelni arra, hogy szabálytalan helyen áll-e meg a kedves autóvezető úr.
(#) nagym6 válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Egy előnye van a bilincselésnek, hogy sok embernek nem számít a bírság, inkább közelebb áll a célhoz. A bilincselt kocsija már visszatartó tényező. Csak a bilincselést nem lehet szelektíven megtenni, hogy csak az előbb említettek kapjanak, ezért én is hülyeségnek tartom.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 3, 2018 / 3

Akik itt pálcát törnek a másik fölött - ajánlom figyelmetekbe, hogy szállítsatok ki 800-1600kg-os gépeket a belvárosba. Kiteszed az áruszállítás táblát és akkor is ráb.. öö teszik a bilincset, a bírságot. Ugyanígy a kórházba szállítottunk rokont a mentő helyett - az eredmény fellebbezhetetlenül, zéró toleranciával - bírság. Aki kitalálta, hogy bírságoljanak az ilyesmiért zéró toleranciával, azt arra ítélném, hogy az oroszlánok játszanak a csontjaival. Ha az ember ilyen helyen áll meg - épésszel az lenne az első reakció, hogy biztosan baj van és segítségre lenne szükség. Ehelyett: "Bilincset a marhájának!" . Gratulálok. A hab a tortán a dugódíj lesz. A Demszki bunkók is sokat ártottak, mert egész Budapest sétálóutca lett, ahol jó shoppingolni, de a vásárcsarnoknál áruszállítás, vásárlás céljából már megállni nem lehet. Beszállítani bútort, szerszámot, anyagot, élelmiszert lehetetlen, mert annyi rokkant terepjárós van, hogy nem lehet tőlük megállni. Ma az M1, M7 közös szakaszán 2 ember összecsókolódzott. Az eredmény: Budapest, Biatorbágy 4 óra (20 perc helyett). Én megértem, hogy mekkora "hatalmas" szabálysértés egy parkolás. De arról senki nem beszél, hogy befizetem becsülettel a pályadíjat és 130 helyett gyök 2-vel lehet haladni - ilyenkor nem járna visszatérítés, mondjuk annak a több ezer szerencsétlennek, aki ezt végigszenvedte? Még ha csak gesztus értékkel is. Szóval tök jó a számítógép mögül ötletelni, de a forgalom élőben - az kicsit más.
(#) Remci válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

És arról még nem beszéltünk hogy autópálya felújítás címszó alatt kilométereket zárnak le,terelnek el,holott alig látni dolgozó embert. Ráadásul mindezt tavasszal,nyáron,mikor legnagyobb a forgalom. De az autópályák minőségéről is megvan a véleményem,hogy évente javítani kell. Ritkán járok külföldön-kb 20 évente- de szerintem ott az ilyet rugalmasabban oldják meg.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Idézet:
„Ritkán járok külföldön-kb 20 évente- de szerintem ott az ilyet rugalmasabban oldják meg.”
Részben igen, részben nem. Hiába a megszépítő messzeség, minden országban vannak gondok. Nem részletezném, a tapasztalataim Ausztriából, Csehországból, Magyarországból, Németországból és Szlovákiából vannak. Talán meglepő, de szerintem Németországban a legrosszabb autózni ezen országok közül.
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Nekem volt - van szerencsém külföldön is járni. Egyik 3 napos németországi utam során az osztrákoknál volt egy kis stau, de lehetett haladni. Az ok - sávszélesítés. Ez kifelé volt. Visszafelé a harmadik napon már az új sávon jöttünk. Azt mondom - erre érdemes volt kifizetni a díjat. Az olaszoknál 1m vízszintes terep nem volt, mindenhol vagy alá volt dúcolva viadukttal az út, vagy alagút, alagút hátán, vagy - ahol nem autópályán mentünk - rengeteg jó állapotú szerpentin út. Ott a sok szerpentin helyett választottuk az autópályát - szintén úgy látom, hogy megérte kifizetni. De itthon, ahol azért csinálnak völgyhidat, mert így többe kerül, közben meg Hegyeshalom- Budapest viszonylatban évtizedek óta fel sem merült egy sávszélesítés - nos itt érzek némi lyukat a rendszer focihálóján. Említhetném az M3-ason rendszeresen szitkozódó kollégákat, akik szintén 40-el araszolgatnak egy-egy szakaszon, de mondhatnám, hogy mai napig nem értem, hogyan hívhatnak autópályának olyan szakaszt, ahol az átlagsebesség nem haladja meg a 40km/h sebességet (Biatorbágy-Budapest). Persze nyugaton sem méregzöld a fű, de legalább egy-két árnyalattal zöldebb. Nem is beszéltem még a finnekről, ahol bár szinte minden színben játszik az aszfalt - tekintve, hogy a helyben kirobbantott sziklákat őrlik be útnak - de.... a legutolsó tanyáig (mellesleg majdnem az egész ország ilyen) jó minőségű aszfaltút vezet, pedig ott aztán vannak mínuszok.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

A képletbe azért vonjuk be a szerencsésebb történelmi fejlődést is, mindjárt másként látszik sok dolog. Nézzük pl. a V4 tagországokat. Lengyelországban nem jártam sofőrként, a többiben igen. Ahhoz képest jónak mondanám a helyzetet, nem kell mindig a rosszat keresni különben mindig megtalálod.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Az M3-ason naponta megyek. Az utóbbi pár évben tragikus időnként. több mint egy éven keresztül azzal nyúvasztották a népet, hogy a két pályát elválasztó sávot kicserélték mozgatható beton elválasztókra. Gondoltam de jó, így ha valamit dolgoznak könnyen átterelik a forgalom egy részét a szembe oldalra. De sajnos eszük ágában sincs. A mikor mogyoródnál építették a tengelysúly érzékelőket egy hétig az egyik aztán egy hétig a másik irányba volt agyhalál. félórányi betonelem pakolgatással minimálisra lehetett volna csökkenteni a forgalom akadályozást. Csak minimális jó szándék kellett volna hozzá. Az átkosban (nem sírom vissza senki se értse félre) minden munkát estétől hajnalig végeztek, a sövény nyírás kivételével. Azt nappal a kevésbé forgalmas órákban. Pedig a forgalom töredéke volt a mostaninak.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 3, 2018 /

Idézet:
„Az átkosban (nem sírom vissza senki se értse félre) minden munkát estétől hajnalig végeztek”
Meg is lett az eredménye.
Következő: »»   2884 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem