Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2883 / 3618
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /

Nem csak esztergagéphez akarok itthon anyagot készíteni megmunkálásra. Így nem kell vennem nyersanyagot ha felhasználom azt amim van.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /

Kifűtöttem vele egy telet úgy hogy tartósan 24 fok körül volt viszonylag kevés fával. De volt olyan hogy egy teljes napot kellett kihagyjak mert irgalmatlanul túlfűtött.
(#) elektroncso válasza szikorapéter hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /

Gondoltam, hogy tuskóöntésről van szó. Én is emiatt jártam körbe a témát kb. fél évvel ezelőtt. Alumínium tuskót kellett volna öntenem ékszíjtárcsának, de akkor nem lett belőle semmi de hamarosan újra terítékre kerül.
Arra figyelj oda, hogy jól válogasd át amit beleteszel. Bent a suliban készült már ilyen alumínium tuskó, de zárvány maradt benne ezért használhatatlan lett az elkészült ékszíjtárcsa.
Azt is vedd figyelembe, hogy legjobb tudomásom szerint az alumínium az egyetlen anyag amit 100%-ban újra lehet hasznosítani, a többinek újraolvasztáskor, öntéskor romlanak a paraméterei. Gondolom azt már tudod, hogy alumíniumot öntés előtt le kell "fölözni".
Azért majd oszd meg az eredményt, érdekel.
(#) szikorapéter válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /

Igen tudom salakol az alumínium rendesen. Még van mit tanulni szerencsére anno suliban is veséztük rendesen.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /

Nem vonom kétségbe.
De "ránézésre",(mert a felépítése nem ismert)
ez se nem tömegkályha, se nem cserépkályha.
Az anyaga is ismeretlen, így nehéz véleményezni, gyakorlatilag a fotón egy agyaggal vakolt kocka van egy üveg nélküli üveges kályhaajtóval.
Feltételezésekbe nem mennék bele, az nem vezet sehova.
Mindenesetre a kitartásod bámulatos, az biztos.
(#) jani1987 hozzászólása Ápr 26, 2018 /

Lassan bele kellene fogni a következőbe de nem jöttem rá ezek a lyukak mi célt szolgálnak. A kis szobába is építenem kell egyet a tea tűzhely leváltására.

Attól függ hogy ez micsoda
Gyanítom, valamilyen vaskályha rácstartó szerelvénye.
(ez alá meg a hamuláda, a két fémlemez tereli bele a lehulló hamut.)
A lyukak, bármilyen hihetetlen, rögzítési célokat szolgálnak.
Milyen funkciót fog betölteni nálad?
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /

Ez egy Csehszlovák gyártmányú sparheltből lett kibuheràlva és ott csak az elején volt csavarozva meg talán hátul de az oldal furatok nem ezért voltak ott. Mellesleg matekozok még vele a beszerelés hogyanjáról. Ugyanis nem tudom eldönteni milyen vasból van. Hegeszteni aligha akarom. Majd idővel kiderül minden. Azt kérték nagy ajtós legyen hogy a darabosabb kugli is bele férjen.

Akkor az alsó oldali levegőáramlást biztosították.
Nem járnál jobban öntöttvas tűzráccsal?
(#) Bakman válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /

Idézet:
„Milyen funkciót fog betölteni nálad?”
Kezdetben időtöltés, később szobahőmérséklet emelés. Valószínűleg.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /

Rács nélkül semmilyen funkciót nem tölt be.
Ha meg van rács, nem kell alá az említett cucc.
A kályha nem sporhi, és viszont.(Habár a fotó teljesen megzavart most már nem vagyok biztos benne...
Remélhetőleg a "szobahőmérséklet emelés" is megvalósul, tüzoltósági avatóbuli nélkül...
(#) Frankye válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /

Az az igazi "háztűznéző" program pedig...
(#) jani1987 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /

Nem ez az első építményem de mint látjátok élek.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /

A fórum szerint a második.
Maximálisan értékelem a dogot, de vedd figyelembe hogy (a fotók alapján) nem túl új építésű a kéményed, valamint a parasztmennyezet is könnyen átmelegedik.
Az esztétikát már nem is említem.
De annyira kevés infót adsz,és a fotók sem túl jók, szóval inkább csak úgy veszem, megmutattad a munkádat.
Azért a tüzeléstechnikai és biztonságos üzemeltetéssel kapcsolatos irodalmat ne hanyagold, elég ha egyszer történik tragédia.De ne történjen, természetesen.
Sok sikert a kályha projekthez.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /

A mi házunknak nincs normális alapja. A közfal alatt meg nuku. A szekrényt nem igazán lehet egyenesbe tartani mivel a padlózat olyan amilyet egy amatőr is tud csinálni. Kérdezd meg granpa-t vagy gaflyt hogy a szoba közepén befigyel egy gerenda tartó oszlop. Sajnos nem kapok szabad kezet mindenhez hogy normálisan nézzünk ki. Volt egy megtakarításunk amit nővéremnek adtunk hogy házat tudjon venni. Albérletbe nem költözök többet ha lehet. Saját házról már nem is álmodok. Millió meg egy elképzelésem lenne még de amibe az kerülne csak egy általam tervezett vadi új házba lehetne megvalósítani. Majd elfelejtettem: volt olyan időszak (most is) hogy a négy lábú szabadon közlekedik a házba. Az egyik lyuk pont az ágyam mellett van mivel végig fúrta a falat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /

Ragacsot neki! Egy hullámkartonra nyomj ragacsból egy 10cm átmérőjű kört. A közepére tegyél egy darabka csokoládét. Azt szereti. A sajtot nem.
(#) Stewe válasza pjg hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /

Vagy sajt nélkül egy félkör a lyuk(ak) elé, és már mindegy is, hogy szereti-e, vagy éhes-e,
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /

Én most nem tudtam a ragaccsal megfogni, kijött belőle háromszor. Régen sikerült, de most vagy a ragacs más, vagy melegben hígul, mert nagyon vékonyra szétterül.
(#) Gafly hozzászólása Ápr 28, 2018 /

Déletőtt szembe a szomszéd fiatalasszony, hosszas küszködés árán, egy tekercs zöld szigetelőszalaggal kiragasztotta a drótkerítésre (pontosabban a kapura), hogy:
Idézet:
„RAK KÉJ
LAP”

A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2018
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /

Igaz rejtvény. Raklapkéj, kéjlap rak vagy kéjlak rap?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2018
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 29, 2018 /

Mi a véleményetek a kinai csodás Tplink illetve Asus utánzat routerekről!
Egy hete keresek emberi áron erős routert de 140-180 Chf alatt eddig nem találtam. Csak kínai csodákat!
Írja is hogy nem tudja a 800-1000Mbitet... de nekem az nem is feltétel...
(#) kameleon2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /

Szia! Nálam egy Telekom által adott D-link van. Nagyon jó kis router 700Megabitet már mértem, de főleg a hardvereink miatt nem tud többet. Vettem egy Asus-t az egy nagy rakás f..s. Elvileg csak a kiállítás miatt vettem meg, hogy USB-ről meg tudjuk osztani a netet. Van hozzá egy rakás varázsló, de iszonyat beállítgatni. Igaz egyre rosszabb a tendencia mindnél. Pilótavizsga kell egy holt egyszerű beállításhoz is, mert hatmillió rövidítés van, amit nem fejtenek ki. Az Asus egyetlen előnye, hogy magyarul tud. Az én notebookom wifi-jét nagyon nem tudta feltuningolni 100Mbit fölé, míg a D-linkkel simán mértem 250 Mbitet is.
(#) Firefighter1 válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /

Meg pont az Asus ok voltak amik itt olyan 80-120 Chf között repkednek... de akkor nem biztos hogy jó beruházás...
(#) Firefighter1 hozzászólása Ápr 29, 2018 /

Közben többen próbáltatok segíteni privátba illetve kérdeztetek.
De inkább kirakom ide hogy mi is a cél így többen tudunk rajta ötödölni!

Felvázolom előbb a helyzetet (vizualisan egyszerüsítve... igy nincs kavarodás ) aztán hogy mit szeretnék, hátha így egyszerűbb lesz!

Képzeljetek el egy "hosszúkás" lakást 4 szobával...
Előkert -> első szoba -> második szoba -> harmadik szoba
-> negyedik szoba -> hátsó kert .

Jelen pillanatban a második szobában van egy UPC ConectBox. Ami a gondom, hogy nem tudok rajta noip vagy hasonló szolgáltató kliensét beállítani ( távoli elérés érdekében) illetve hiába reklámozzák ugy hogy erős... hát nem az.
Mindenhol van net az igaz de két fallal arréb már olyan gyenge hogy alig tölt.

Amit szeretnék elérni hogy az egész területen legyen lefedetség, illetve hogy a hálózatra kapcsolt eszközök lássák egymást( Nas, nyomtato, stb )
Illetve hogy ha kívülről kapcsolódom a hálózathoz akkor is lássak minden perifériát!

Az elképzelésem az az hogy a Conect boxot berakom az első szobába, kapcsolok hozzá egy "jobbfajta" külsőantennás routert amibe tudok állitani noip-t vagy diydns-t vagy hasonlót.
Ezzel le lesz fedve az előkert az első és második szoba.

Ezután berakok még egy külső antennás routert a negyedik szobába és az első szobaba lévő routerhez kapcsolom, nem pedig a conect box-hoz!
Igy hálózatban a noip után lesz tehát látható lesz "kívülröl" és ezzel a harmadik negyedik szoba és a hátsókert is le lesz fedve!

Nem tudom hogy milyen routert érdemes erre venni ( nem költenék rá 50-60 ezreket,
nem tudom hogy kell e kábelezni vagy elég ha WiFi-n látják egymást,
Nem tudom hogy csak egy dhcp kell és az szolgáljon ki mindenkit vagy... vagy...

Tehát kicsit komplex a bajom!
(#) snapscan válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /

Először is tisztázni szükséges, hogy -ha jól sejtem a leírásodból- amid most van, egy Connect box WiFi router. Ez fontos, mert hiába teszel router után másik routert, ami kezeli a dynamikus DNS-t (pl. No-Ip), nem fog működni. Ha a szolgáltató át tudja neked kapcsolni bridge/switch módba (pl. Digi-nél van ilyen lehetőség a routerek esetében), akkor úgy működni fog, de a hálózatra értelemszerűen a router megfelelő protokolljával kell majd felkapcsolódni. Meg kell érdeklődni a szolgáltatónál. Ha át tudják kapcsolni, akkor adja magát, hogy WiFi képes router kell mindenképp.
Kérdés, hogy milyen WiFi? 2.4GHz vagy 5GHz, vagy vegyes? 5GHz gyorsabb, de nem minden készülék támogatja még, illetve nagyobb freki nagyobb ellenállásba ütközik fal esetén, a negyedik szobába 2.4GHz-en átlőni sokkal több esélyed van (én a második szobában hagynám a routert körsugárzóval).
Tapasztalat alapján eddig a mikrotik 2.4GHz routerek voltak a legstabilabbak és legtávolabb elérő WiFi készülékeim (noha sokan szidják a soho routereik WiFi képességeit, nemhogy gondom nem volt vele soha, de mint írtam, messze a legjobb eredményeket produkálta). A sávszélesség beállítható 40MHz-re, így mindjárt dupla adatátviteled lesz (dupla szabad csatorna nem árt hozzá). Ha nem kell a gigabit, akkor egy RB2011UiAS megfelelhet, ez minimális tűzfal beállításokkal és fasttrack bekapcsolásával hozza a 700Mb/s-ot vezetéken, de gyorsabbra ne számíts. Mikrotik hátránya: elég bonyolult konfigurálni, nem az ide-oda kattintgatós fajta, ellenben nincs feladat, amit ne lehetne beállítani rajtuk, ha bírja a vas.
Egy másik lehetőség az ASUS belépő kategóriás gamer routere lehetne, de ahhoz nem elég a keret, amit említettél.
Persze nem árt egy WiFi próba külső antennás routerrel vásárlás előtt, mert ha mégis kevés, akkor router + AP lesz a megoldás (itt viszont megint lehet variálni a 2.4GHz/5GHz témát).
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 29, 2018 / 3

Most ~1½ óra alatt lenyírtam a kertünkben a füvet! De nem akármivel: egy 80-as éveknél is régebbi Figaro kézi fűnyíróval! Lehetséges hogy a bal hüvejkemen lesz egy hatalmas vízhójag ezek után!
De a lényeg az hogy azt akartam ezzel bizonyítani hogy igenis le lehet nyírni az öszes füvet 220V nélkül is, csak akarni kell!

IMG_2613.JPG

(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /

Nem lehet egy nagy kert, ha másfél óra alatt sikerült. Én tegnap kaszáltam majd három óra hosszát és még hátra van egy kicsi. Ezzel a játékszerrel egy hét alatt sem sikerülne.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2018 1 /

A képen egy lényegesen összetettebb biológia egység látszik mint a fű. Sőt ebben szinte nincs is fű. Pedig a nyírás szempontjából éppen a fű az, amit nem könnyű elnyisszantani.
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /

Jó testmozgás, igazad van. Én a 180m x 18m területen sűrű nagy fűnél inkább a benzint fogyasztom.
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /

az "asus utánzat" nem tudom mit jelentene, a tplink általában megy. Viszont abból is vannak árkategóriák, illetve a fizikát nem lehet megerőszakolni.
A későbbi kommentedben írtakat nem igazán értem.
Következő: »»   2883 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem