Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, emlékeim szerint az erdőben, mi akadályversenyt játszottunk. Gondolom lenne egy kis akadálya.... Amúgy néztem az újgazdagok című filmet és egy bácsi azt mondta, hogy fát nem vágunk ki.
Gáztűzhelyünk volt, aztán lett villany. Kb 6ezer volt a villanyszámlánk mindig, ebben benne volt a bojler meg minden. A gáz, olyan 4ezer körül volt mindig. Mi ehhez szoktunk, hogy sok-e, nem tudom. Vidéken lakunk.
Én is vidéken szoktam alkalmazni a kenyérsütést. 3 km-re lakom a falutól. Palackos gázom van.
Nincs bizony, mert főszezonban is alig van zaj, tömeg egyáltalán nincs. Ilyenkor meg csak a rozsdafarkúak vannak reggel, mikor kimegyek az erkélyre; ott ülnek.
A "sok-e" az nehéz kérdés. A 6 ezer villanyszámla gyanúsan kevés. Egy átlagos család ettől többet fogyaszt. Nálunk pl. az akvárium kb. 3000 Ft villany egy hónapban (nem pontos adat, csak saccoltam, és néhány hónapja LED-esre cseréltem a neonjait, így ettől várok némi megtakarítást.
E mellett még ott van a fűtés, ami nem is tudom mennyit fogyaszt, de 24°C-on tartja benne a vizet. Aztán a klímák tippem szerint megint simán belevernek nyáron havi 3000-be villanyból, sőt én ezekkel fűtök az átmeneti időszakban. És akkor még szóba sem kerültek a számítógépek, amik szintén sokat fogyasztanak és sokat is mennek, illetve a teljes konyhatechnika aminek nagy-része megint zabálja az áramot. TV-k, a lányok hajbizgentyűi (van ebből vagy 5-6 fajta is), majd a világítás és még ami nem jut eszembe (szintén csak saccolt érték, de a sziklakert is kW nagyságrendben világít ha bekapcsolom). Végül a műhely is tele van elektromos motorokkal hajtott gépekkel, ami megint fogyasztó. Tehát egy normális életvitel kényelmesen kitermel 15-20 ezer áramdíjat havonta. Vidéken talán nincs akvárium -egyébként miért ne lenne ha van rá igény-, de van terménydaráló, vannak különböző aszaló és szárítógépek, van pálinkafőző, és még ki tudja mi minden. Mondanom sem kell, én is vidéken élek, családi házban, ahol még a füvet is áramról hajtott masinával nyírom és a locsoláshoz használt szivattyúk is fogyasztanak. A 6000 Ft nekem elképzelhetetlen.
Miért lenne gyanusan kevés? Egy csomó olyan dolgot írtál, amit tud nélkülözni egy család. Akvárium, klímák, a tűzhely lehet gázüzemű, én pl. nem nézek TV-t (lórinál nem tudom mi a helyzet), lányok hajbizgentyűi (fiúk vannak, már kirepültek a gyerekek), műhely lehet egyszerű, már ha van, temrénydaráló, aszaló stb.
Ismerve az itthoni villanyszámlát és azt, hogy mit mikor hogyan használunk, egyáltalán nem hihetetlen.
Nálunk havi 7e. a villany, nem spórolunk különösebben vele. Nincs akvárium, nincs klíma, nincsenek mezőgazdasági gépek. Mifelénk átlagosnak tekinthetőnek vagyunk.
Nyilván nem mindegy hol, hogyan él az ember, és hogy mekkora a család. Amíg társasházban, kétszobás lakásban laktam, fizettem 2500Ft villanyt és 7500Ft gázt havonta. Egy családi házban már nem lehet prezentálni ilyen havidíjakat.
Nos, igen. Én párommal éltem ketten. Egy tv, 1-2 számítógép, kertiszivattyú. Én nem tévézem. A víz kettőnknek 5m3 volt, nekem 1m3 a havi fogyasztás. De nem mondok valótlant, persze reggel megyek, este jövök, ehhez nem kell sok berendezés.
Szia,
nekem teljesen hihető. Mi is megállunk 10.000 alatt, pedig bőven lehetne még spórolni. Üdv, G.
Szia Gafly-bácsi!
Mondjuk a gázszámla télen felment 24-26ezerre nekem.
Csak nekem tűnt fel, hogy fent a témaköröknél a vezérléstechnika külön van írva? Mondjuk kettes voltam helyesírásból. Vagy rosszul gondolom?
Szerintem egy vessző hiányzik a kettő között
Nem tudom, elvileg lehetne egybeírni. Amióta negatív vagyok (katód), azóta mindent ferdeszemmel nézek. Aztán kiderül, hogy nem is volt igazam.
Ez a "divat" tart pár éve, nem tudom, honnan ered az ilyen sok külön írás.
Azt hogy kell írni, hogy: "szemestermény nedvességtartalom mérő". Mindenhol másképpen írják, néhol kötőjelekkel tarkítva.
Én is szoktam ide tagol tan írni, hogy ne utáljanak meg, kiknek ez a szokása.
Elvileg két szóból állókat lehet, a hosszabbat nem vagy kötőjellel. De én nem értek hozzá, aztán, hogy mit enged meg a nyelvtan, ki tudja.
Az összetett szavakat egybe kell írni. A kérdés az, hogy a "szemestermény" egyszónak számít-e, szerintem nem. A nedvességtartalom biztos, hogy egybe írandó.
De mivel összetartoznak, kötőjel kellett volna kettő is (talán).
A nagyszüleimnél volt egy macska, aki kandúr volt, de Zsuzsinak hívták.
Ismerősöm mesélt egyszer egy "Annusbá" -ról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |