Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hűtőszekrény (ajtó) nyitásra azért 10 méteren belül rohannak
Egy macskát bármire meg lehet tanítani, amit meg akar tanulni.
Sziasztok,
Meg tudnátok mondani hogy ez az alkatrész mi pontosan? Mire való? Szivárog onnan az olaj, és ez aggaszt egy kicsit. Audi 80 B4, 1.9TDI 90HP
"Az én kutyám olyan okos.
Ha azt mondom neki, Blöki idejössz vagy nem jössz. Akkor idejön, vagy nem jön."
Nem vagyok szerelő,de talán a kartergáz visszavezetés szűrője.
A hirdetéseknek az Apróhirdetés rovatban van a helye!
Van alatta egy kúpos gumitömítés, azt cseréld ki. Valami ilyesmi.
Tudja valaki hogy kell excelles kalkulátort készíteni. A kérdés annyiba ON hogy frekvencia és ellenállás a két tényező.
Köszi szépen
Köszönet "pjg" és "Ricsi89" nektek is! Szép napot
Üdv!
SMD ledek fényét szeretném elvezetni kb 100mm távolságra optikai szálak elvén. Házilag hogyan lehetne ezt kivitelezni? Milyen fajta tömör csővel lehetne a legjobban megoldani úgy, hogy a cső végén megjelenjen a led fénye? Köszi
Plexi? (A tömör cső az rudat jelent?)
Plexi az sajnos nem jó, kanyarintani is kell. Valamilyen rugalmas cső lenne jó amit lehet hajlítani. Max 3-5mm átmérőben.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2018
Ha nem találsz rudat, egy plexi vagy polikarbonát (ez nem törik) lemezből vasfűrésszel vágsz keskeny csíkot, az a csík is elvezeti, nem kell kerek keresztmetszet. Hajlítható is melegen.
A fény belépési ponjtát, felületét (rúd eleje) tükörsimára kellene munkálni. Ez lehet hőlégfúvó vagy gázláng melegítés, amíg a megcsiszolt felület kissé megolvadva sima lesz.
Ez csak jelzőfény, vagy komolyabb fénymennyiséget kell átvinni? Ideális esetben tükörsima felület kellene mindenhol, oldalán is. Jelzőfénynek nem kritikus a felület. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2018
Ez csak jelzőfény lesz. Építek egy bluetooth hangszórót, és a powerbank visszajelző ledjeit akarom előre vezetni Már a 3.telefont töltöm, várva hogy a merülést milyen módon jelzi, eddig csak szimplán világít a kék színű led. Várom hogy le merüléskor / előtte / átvállt e villogóra vagy netán pirosra.
Pepco-s power bank egyébként.
Esetleg megpróbálhatod szegélyvágó damillal. Ezek átmérője a 2-3 mm-t is eléri, van víztiszta is. Ahogy írták a többiek, a végüket le kell polírozni. Viszont egy tekercs elég drága.
Nem bonyolult. Két tetszőleges cellába beírod a változókat, a harmadikba pedig a megfelelő képlettel kiszámoltatod az értéket.
Nézz körül a közeledben nem szerelnek-e valahol optikai kábelt, és kérj tőlük egy darabot. Venni is lehetne mert ilyen 100Ft körül van a szálnak métere, a kábelnek meg 200Ft körül, de nem nagyon árulnak 100m-nél kisebb tételt.
Nem egy bonyolult dolog, pár kattintással megvan, de... manapság ha ilyen kell akkor érdemes html+javascripttel megoldani, nem sokkal több munka, de utána nem kell hozzá excel, hanem csak egy bármilyen böngésző program. Feltehető a netre, és op rendszer független. Ugyanúgy megy androidos mobilla, mint windows-al vagy éppen linux-al. Ha érdekel a téma, akkor vágj bele - sokkal többet tanulsz belőle annál, mihta excelben kattintgatnál.
Amúgy meg írd meg pontosan mit szeretnél, úgy könnyebb segíteni.
A mai találkozón kaptam egy rádiót aminek a hátulján nem tudom minden csatlakozó funkcióját. Hol kérdezzek?
Ez annyiba elektro hogy az adott ellenálláshoz tartozó kondi értéket akarom kiszámolni. Csak ennyi a gondom.
Sziasztok!
Van egy kis problémám, meghibásodott az autóm ablaktörlője, eredetileg mechanikai hiba volt az egyik mozgó alkatrész korrodált és megszorult ennek következtében a motor nem volt képes a lapátokat mozgatni csak erőlködve, végül kiégett a biztosíték és megállt. Kicseréltem a biztosítékot és rendbe hoztam azt a tengelyt amelyik szorult, azonban most miután bekapcsolom az ablaktörlőt azonnal kiég a hozzá tartozó biztosíték.... arra gondolok ,hogy valahol zárlat lehet. Előfordulhat ,hogy az ablaktörlő motorja égett le és ez okozza? Amennyiben az ablaktörlő motorja ment tönkre azt magam is ki tudom cserélni, csak jó lenne valahogy megbizonyosodnom erről, mert nem akarok potyára venni egy ablaktörlő motort és szervizbe sem vinném az autót ha nem muszáj . Valami ötlet, tanács, tipp? Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2018
Szia! Ha esetleg 2 motor van benne, akkor ellenállást mérnék mindkettőn, ha kisebb az ellenállás a rossz motoron, akkor az menetzárlatra utal és akkor cserés. Talán..
Üdv! (Szerencsére) csupán egy motor működteti az egész szerkezetet, még esetleg arra gondoltam ,hogy rákötöm az ablaktörlő motorját közvetlenül az aksira és ha teker akkor jó ha nem akkor nem ,de nem tudom ,hogy jó ötlet-e ez sajnos nem sokat konyítok az elektronikához és ez a motor 4 kábeles csatlakozóval van szerelve még azt sem tudom melyiket kössem az akkun a pozitív és melyiket a negatív saruhoz.....
Nem ég le olyan könnyen a motor, és a biztosíték is azért van, hogy megvédje. Ha a biztosíték megfelelő értékű volt és kiolvadt, elvileg nem lehet baja a motornak. A másik biztosíték értéke nem túl kicsi és azért olvad ki? Vagy máshol szorul a mechanizmus esetleg. Volt, vagy van égett szaga a motornak? Szétszedném, akkor látható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |