Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3018 / 3608
(#) rihekopo32 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Szia!
Hogy fekszik a bútor a földön? Van hátsó oldallap alátámasztás? Ekkora hosszon nemigen lehet problémád, ha semmitsem raksz alá.. Nemhiszem, hogy fél centinél nagyobb a szintkülönbség.
Vagy a padló nem egyenes? Ha csak oldalirányban van 3-4 milimétered, azt sima kartonlappal kiegyenlited. A legmagasabb oldaltól 10 centire kezded, és a legalacsonyabb oldal felé teritessz alá kartont. De ez igy rendetlen lesz.
A lábakat feleslegesnek látom, hacsak nem macskakőre szeretnéd állitani.
Tudsz képet mutatni mit mutat a bútor teteje a lézeres szintmérővel, ha csak a földre rakod a szekrényt?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
(#) Directors válasza rihekopo32 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Szia!

A lézeres mérőt hétfőre tudom kölcsönkérni.
Így most csak a vízmérték tudok hagyatkozni. Csináltam fotót. Alul most 6 db nem állítható láb van.
(#) szs válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Dehát: az állítható lábakkal pont a szintkülönbségeket akarod kiegyenlíteni, ha jól állítod be őket, AKKOR pont egyenlő terhelést fognak kapni egyenként... Ez a lényege a beállítható hosszúságú lábaknak.
Tehát elég a 6 láb.
Pontosan beállítani hat mérleggel tudnád, de bőven elegendő, ha beállítod a lábakat, és nagyjából ugyanakkora nyomatékkal húzod meg mindet (ugyanakkora erőt fejtesz ki a végén, amikor az utolsót spanolod rajtuk)

NE ess bele abba a hibába, amibe általában a kezdő akvaristák. Mindennek meg szeretnének felelni a látkép miatt. Lehet nem vagy kezdő, de ez semmi egy méteren. Az új lábakkal megemelnéd az egész szekrényt 8 centivel. Porfogó. Befolyna alá a viz, mikor szűröt takaritassz, stb.
És ne felejtsd el az állitható lábak menete sohasem kottyanásmentes. Jobb, ha a bűtor a saját lábain áll. Ez pár milliméter.
Mi lesz benne, milyen technika? Felülről szellőzteted? Akkor már a hullámoktól sem látnád az egyenletlenségét.
Ha mindenképp zavar ez a szintkülönbség. A szekrényt rakd le. Létezik akvárium alá szivacs.
Fele alá duplán rakod.
(#) Gafly válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 1

Szia!
Szerintem lézeres szintező felesleges, elég egy közönséges vízmérték.

Amiről nem beszéltél, az az, hogy mennyire masszív a bútor (bár ha eredetileg is akváriumhoz készült, akkor elvileg eléggé). Felső fele ne hajoljon meg, mert akkor feszülhet és repedhet az üveg. Ha gyanús, akkor inkább most csavarozz/ragassz lécet/szögvasat. Ugyanez igaz az aljára is. Látszani nem fog.

Ha a jelenlegi fix láb elég masszív, akkor nem vennék állíthatót. Nyomásra elvileg nagyon terhelhető szerintem, elvileg lökdösni meg nem fogod. Nehezen tudok olyan fix bútorlábat elképzelni, ami 50...70 kg terhelésre (nyomás) összerogyik. Ettől szerintem a műanyag menetes csavaros lábak kevésbé masszívak...

Én pontosan a kívánt helyre tenném a bútort. Majd a tetején minden irányban pontosan vízmértékbe állítanám (kemény) fa alátétekkel (nem baj ha nem nedvszívó). Az alátétek nagy felületűek legyenek és mindkét oldalon jól feküdjenek fel. A bútort minden irányban nyomogatva, semerre sem mozdulhat (billegés) el (ekkor mind a négy lába leér). Ezután ha megterheled, akkor kicsit helyére vetemedik és eloszlik a terhelés...

De ez csak a személyes véleményem, mert nem értek hozzá. De van itt kérem szakképzett asztalos is, mellesleg, aki viszont megmondja a tutit.
(#) Directors válasza szs hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Köszönöm a segítséget srácok!

Féltem az akvát, azért szeretném vízszintbe állítani.

rihekopo32: Mondhatjuk nyugodtan hogy kezdő vagyok. Külső szűrő lesz, belül jbl manado. Egy két kő, meg pár növény. Mondjuk sok növényt nem szeretnék.

Gafly: Igen, eredetileg akváriumhoz készült a bútor. Nem tudom mennyire masszív a jelenlegi láb, bár gondolom bírja, hisz hozzá járt. Amúgy ezt néztem rá. Bővebben: Link Itt azt írja hogy 50kg kibír.

Na, a vasas vörös manado. . Ne a bútort szekáld. Ha kicsi a költségvetés, lamináltparketta alá való zöld zártcellás hab. El tudod osztani a rétegeket 10 centis eltolásokkal.
Ha egyyenes, körbevágod sciccerrel.
Ha van rá kicsivel több, van feketébe is.
(#) Gafly válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 1

Mondjuk most hogy van fénykép (úgy könnyű) , két kiegészítés.
- Ilyen csutak lábakkal szinte lehetetlen az a rést az alja és a padló között takarítani. Póktanya...
Hat láb esetén a két középső gyakorlatilag nem fog semmi terhelést vinni.
Egyébként meg rihekopo32 és szs hozzászólásaival egyet tudok érteni.
(#) nagym6 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

A lábakat a függőleges elemek folytatása alá kellene tenni, az alsó vízszintes lap ne legyen feszültség alatt, sok a 200 kiló, repedhet.
(#) rihekopo32 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Pók nem lesz ott. Egy szűrő jár a szekrénybe. Oda sose nem költöznek.
Nemtudom máshol mennyi a pók, patkány, ürlény, dinoszaurusz. Én vega vagyok.
Ne emeld fel a szekrényt, mert piszoktanyát csinálsz.
(#) kameleon2 válasza peti333 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Einstein óta minden relatív, ráadásul szubjektív dolgokról beszélünk. De... Még mindig sok KGST jármű fut, mert anyag azért volt bennük, még ha a minősége kérdéses is. Én is megszerettem a Toyotámat, mert egy Trabant után felüdülés. De sajnos tény, hogy a nagy szériában gyártott autók nem nőnek igazán az ember szívéhez. Talán a relációk is mások, hiszen annak idején egy Trabant megvételéhez - egy élet munkája kellett. Mostanság meg amint lehet, cseréli az ember az autóját, hogy ne maradjon a nyakán, mire jönnének a gondok. Egy kivételre emlékszem. Az elő Japán autómra. Addig nagyon idegenkedtem a távolkeleti típusoktól. 25 éves autót venni 200.000km-el egyébként is rizikós. De ez az autó maga volt a csoda. Előtte volt Renault-om, Trabant, Barkas.. Ha valamelyikhez hozzá kellett nyúlnom, kellett lángvágó, csavarlazító, véső, kalapács. A Mazdába (mert egy 323-as púposról van szó) beletolatott egy hölgy egy STOP táblánál, mert rossz sebességbe kapcsolt. Már felkészültem testben és lélekben, hogy lesz munka a berohadt csavarokkal, de egy próbát megér alapon egy villáskulcsot vetem elő. Teljesen simán meg tudtam bontani a 25 éves csavart. Leszedtem a lökhárítót, szépen kiegyengettem, felpolíroztam (krómozott volt). És jobb volt, mint előtte. 29 évesen adtam el, de nem volt vele soha gondom. Egyszer kellett egy 3500Ft-os műanyag csövet tennem a karburátor levegő körébe, de azt is csak azért mert már nem tetszett. A lámpáihoz készítettem még gumitömítést, mert szétporladt a gumi. De ezen kívül, csak benzin és olaj kellett időnként bele. No meg szűrők. Annyira pozitív csalódás volt, hogy azóta csak és kizárólag Keleti autót vettem. A KIA Spehia 7 évig szolgált problémamentesen, a KIA CEED 10 évig. Toyota Auris 5 évig (betonstabil konstrukció 5,5l diesel/100km) Most egy RAV4 van 14 évesen.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Pozitív csalódás nincs. Az képzavar.
(#) Directors válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Eredetileg itt vannak a lábak.
Ha oda tenném a lábakat ahová pirossal jelöltem, akkor kerülne pont a merevítéshez a láb.
Így gondoltad ?

Mondjuk akkor azt nem tudom hogy miért így tervezték meg hogy ezekre a helyekre kerüljön. Miért nem a merevítésekhez.

mód.jpg

(#) nagym6 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Igen, így gondoltam. Maradjon a meglévő 6 láb, de tegyél legalább az a négy pirossal jelölt alá is, amelyikeknél a csavarfej is van. Most nézve felbillenés miatt kevés lenne csak a pirossal jelölt helyre, tehát jó ha van amit már felraktál, de kiegészíteni ajánlatos a négy jelölt lábbal is. Vagy a hat pirossal jelölttel is, ha van kedved a sok lábhoz.
(#) szs válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

A te szempontodból nem igazán jól kialakított állvány ez.
Ahol most vannak a lábak, az csak a hullámosodást szolgálja.
A hat teherviselő beállítható láb oda kellene, ahol a merevítés van (ahová négy lábat terveztél). Statikailag ez a hat láb elég is lenne.
Négy pedig a négy sarokba, azért, mert a hátralévő 60-80 évedben párszor rá fogsz támaszkodni, esetleg megkapaszkodni benne.
Azokat nem kell meghúzni teljesen, de érjék a földet.
(#) Directors hozzászólása Márc 3, 2019 /

Akkor így teszek. Köszönöm a segítségeteket!
Jelentkezem majd.
(#) Bakman válasza rihekopo32 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Idézet:
„állitható lábak menete sohasem kottyanásmentes”
Mi ezzel a probléma? Nem egy szekrényt állítottunk már a helyére menetes lábakkal, tökéletesen vízszintbe hozhatóak. A menetnek éppen az a lényege, hogy elvileg bármennyit lehet vele emelni. Minden láb egy irányba terhelődik, minden kottyanás egy irányba hat, nem kell vele számolni. Nem CNC gép ez, ahol problémát okozna.
(#) nedudgi válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Megerősítem az előttem szólókat.
A lényeges az, hogy elég merev legyen az a lap, amire az akvárium kerül, és ne billegjen a bútor. A digitális vízmérték felesleges, a hagyományos megfelel a célnak. A víz felszíne, és a takarás között úgyis kell elegendő helyet hagyni, hogy takarításkor ne legyen gond.
Egy fél collos (háromnegyedes) lap nem elég, legalább collos vastagságú kell.
(#) nagym6 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 1

Jobban átgondolva, nem tudom elég erős-e ez a szerkezet 200 kilóhoz. Hogy vannak összerakva az elemek, nehogy kártyavárként széthulljon. Ha csak pár gyenge csavarral mint a talp a függőleges elemekhez, hát meg kellene nézni jobban a szerkezetét.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 1

Fájdalmasan őszinte leszek: erre a farostlemez hulladékra 20kg-ot nem mernék rátenni, nem 200-at...
(#) Directors hozzászólása Márc 3, 2019 /

Rendes akvárium boltba lett vásárolva a szekrény. Direkt akváriumhoz valò. Én jobbat nem tudok. Pròba szerencse. Lesz ami lesz.
(#) jani1987 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 1

Az enyém hegesztett és lehet terhelni. Pedig csak négy lábas.
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Nem lesz vele gond egy jó darabig. Ha mégis gyenge lenne szép lassan kezd el deformálódni és akkor rá érsz gondolkozni mi is legyen vele. Arra azért vigyázz víz lehetőleg ne érje, mert az nagyban gyengíti a pozdorját.
(#) Directors válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Természetesen erre is figyelek majd.
Köszönöm a tanácsot!
(#) fastaction válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

A Jawa kimondottan jó kis segédmotor !
(#) szs válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Aki nem ért dolgokhoz, az mindig fájdalmasan őszinte.
Nem biztos (de nem is lehetetlen), hogy igazad van.
Ha jól van összerakva, és jól van alátámasztva, bőven bírja, és még netán a felső rész is odarögzítve a falhoz, hát kisebb lökdöséseket is.
Attól, hogy valami légiesnek tűnik, sokat kibírhat. Az Erzsébet híd középső szakasza borzalmasan légies, mégis: teherautóforgalomhoz tervezték (attól, hogy azóta megváltozott a közlekedési koncepsön). A statikus próbánál lökhárítótól lökhárítóig rakott teherautók álltak rajta, aztán azok le is jöttek (az meg már dinamikus terhelés).
Ez a bútorlap rengeteget kibír, az agyonhájpolt, ellenben ággöccsel teli svéd (akkor svéd, amikor én) deszkánál időnként többet is, ismétlem: ha jól csinálták meg.
-Persze a lábak ilyen rossz kiosztása valóban felveti azt a kérdést: a többi része is ilyen "ahogy esik, úgy puffan" alapon készült? Mert akkor mégiscsak néked lesz igazad...
(#) zolika60 válasza fastaction hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Így van. Bár a mai követelményeknek nem felelne meg. Abban az időben nagyon szerettem.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Szerintem pedig van A magyar nyelv fortélyos. Én úgy fogalmaznám, hogy amikor van benned valamilyenfajta előítélet egy tárggyal, személlyel kapcsolatban és kellemesen csalódsz benne. Szerintem az igenis pozitív csalódás. A negatív csalódás a képzavar inkább... Mert már eleve csalódsz valamiben és még abban is? Vagy az már pozitív, ami kétszeresen negatív? De a lényegen nem vátoztat.
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 3, 2019 / 5

Az angol nyelvtanár előadást tart:
- Nos, azt biztosan tudják, hogy az angolban a dupla tagadás helyeslést jelent. Sok nyelvben (a magyar is ilyen) a dupla tagadás ugyanúgy tagadást jelent. Viszont egyetlen olyan nyelv sincsen, ahol a dupla helyeslés tagadást jelentene.
Ekkor hátul megszólal valaki:
- Aha, persze...
(#) antikzsolt válasza tbarath hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Baszus pont ezen a viccen gondolkodtam 1 órával ezelőtt és nem jutott eszembe
Félelmetes
Következő: »»   3018 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem