Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kertészethez ért valaki?
Kivágtunk egy vörösfenyőt az udvaron. Alatta természetesen nem nő semmi a mohán kívül, mert savas a föld. Mivel lúgosítsam? (tudom Pí vízzel ) Köszi.
Kalcium karbonáttal (mészkő). Egyébként műtrágya alapanyag (pétisó), jó hatással van a paradicsom fejlődésére.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2021
Ez konkrétan mészhidrát?
Fű lenne ott nem pari.
Nem, az oltottmész, ami kalcium karbonátból (mészkő) kiégetéssel (+ víz) készül. Fűféle is van többféle, van olyan is, ami a savanyú (erdei) talajokat kedveli.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2021
Pétisó
A termékkel kapcsolatos információ: Korlátozott robbanóanyag-prekurzorok esetében: E termék lakossági személyek általi megszerzése, behozatala, birtoklása és felhasználása az (EU) 2019/1148 rendelet értelmében korlátozott. Minden gyanús tranzakciót, valamint jelentős hiányt és lopást be kell jelenteni az illetékes nemzeti kapcsolattartó pontnak. Biztosan hatásos (volt)
Az enyém synology, abból sem a lábszagúak közül. Elég jó a szolgáltatás-kínálat.
Nekem ennek a fele kínai… Ezért is vettem gyári megoldást, mert nem kell bemagolni. Behatóbban a múlt században foglalkoztam pc-vel, azóta szinte csak felejtek. Sőt, mióta macbookom van, lehetőség szerint bottal se piszkálom…
A legjobb annak a földnek ha 1 évre békén hagyod, vagy felásod némi zöldtrágyát beleforgatva, és a következő évben jónak kell lennie kemikáliák nélkül is.
A pétisó egyébként nem robbanóanyag. A nitrátvegyületek (kálium, nátrium, ammónium) igen, de pont azért adnak mészkőport (is) hozzá hogy ne robbanjon. Ha a mészkövet kivonod belőle attól még mindig nem fog robbanni, ugyanis nagyon nedvszívó, és már a levegő páratartalma is elég ahhoz hogy ne legyen száraz, hanem nedves maradjon. Plusz, szúróláng kell neki, ha meggyújtod csak égni fog, robbanni nem.
OK!
A hangsúly ezen volt: "E termék lakossági személyek általi megszerzése, behozatala, birtoklása és felhasználása az (EU) 2019/1148 rendelet értelmében korlátozott."
Végig olvastam a szabályzatot de az egyéni keresésre nem találtam előírást. Biztos vannak közöttünk olyanok akik olyan dolgot keresnek amit vagy a jófogáson vagy máshol néznek meg. Konkrét példának hoznám fel a múltkori hozzászólásomat ahol a házzal kapcsolatban érdeklődtem. Nem biztos, hogy itt kérdezném meg tőletek, hogy fogtok e majd tudni valamit mondani valamit mert páran valagba rúgnának érte. Csak feltűnt, hogy ilyen dolgok sehol nem merültek fel amióta itt vagyok köztetek.
Elégett fa hamuja lúgos kémhatású, talán egyszerűbb és olcsóbb is beszerezni.
Tojáshéjat gyűjtsd össze, aprítsd fel. Szórd ki a területre.
Ezért is jó, ha a tojáshéjat a komposztba tesszük.
Itt van Bővebben: Link
Köszönöm a jó ötleteket.
Ma voltam a helyi Gazda boltban. Régen jártam ott, de nagyon sokára megyek megint. Kérdem az eladótól, hogy kivágtunk egy öreg fenyőt. Alatta savas a föld. "NEM SAVAS!" Azt olvastam, hogy kalcium karbonáttal kell lúgosítani. Pétisót ajánlották. "NEM KELL AZZAL SEMMIT SEM CSINÁLNI, DE HA ÉN JOBBAN TUDOM Ő MEG NEM IS ÉRT HOZZÁ! Köszönöm segítségét, menekültem kifelé. Idézet: Keretészboltba menjél, itt gazdákat árulnak. „Gazda boltban”
Azt egyébként csak úgy gondolod (ráfogtad) hogy savas, vagy meg is mérted? Mert nekünk is van egy nagy fenyőnk a kertben, de vígan nő alatta akár a paradicsom is, márpedig az nem szereti a savanyú talajt. Egyébként a talaj savasodásának egyik fő oka épp a műtrágyázás. Ha van hamud szórd oda, azzal tudod lúgosítani.
A kertészboltban meg kertészeket?
Nem. A kertészeket a kertész boltban árulják.
Bennem a bababolt szokott furcsa érzeteket kelteni...
Lehet, hogy mégsem a gólya hozza?
Vettem az Aldiban pázsit műtrágyát 3 kg-os kiszerelésben. 130 m2-re elég. tehát nekem 5 évig elég lesz.
Nekem 3 van. A legkisebb karácsonykor született. Akkor nem volt gólya. Tehát az kizárva.
A bankszámla kivonaton sem láttam bababolti vásárlást. Tehát marad a hagyományos eljárás.
Basszus igazad van. Mellényúltam.
+1! Január, és december! Szintén nem röpködtek fagyott gólyák! Cserébe buzgólkodás az volt, szóval az elmélet igazolódni látszik
Nálunk pont a fordítottja okozza a gondot. Kb hatos ph lenne a kívánatos a csilinek és a kendernek is. Ehhez képest 7 - 7.5 körül mérek. A Csepegtető rendszerben salétrom savval be tudom állítani a kívánatos értéket de 2 ha kendernél már gond a kijuttatás és a mennyiség is.
Mert tényleg olyant mondtál, ami szakszerűtlen. A föld sohanem savas. Savanyú lehet, de a (volt) fenyőd alatti talaj csak átmenetileg az. Itt is kaptál rá választ, a boltos is ezt akarta azzal elmondani, amit mondott: nem kell különösképp csinálnod semmit. GeeLee tanácsa meghozza az eredményt egy-két éven belül. Persze, lehet péti-sózni, csakhát ja a szakkereskedő sem találja értelmét ekkora kis területen. Azt meg különösképp nehezen viselik az emberek, ha úgy kérsz tanácsot, hogy közben a szóhasználatodból az jön le: te aztán jobban tudod őnála. Akkor ilyen választ is kaphatsz, mint a gazdaboltostól
Hm. Van ez így. De én úgy hallottam valahol, hogy a föld tulajdoságaihoz választani megfelelő növényeket célravezetőbb, mint a földünk tulajdonságait megpróbálni átalakítani.
Sőt csak úgy lehet.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2021
Persze. Igazad is van de a föld ugye adott. Ha nem csak a saját fogyasztásra termelés a cél hanem ebből éldegélnénk akkor olyan növényeket kell termelni ami eladható és kézimunka igényes. Tehát nagyüzemi termelésben nem megy. Sokkal egyszerűbb lenne pl kukoricával bevetni 2 ha területet de még igen jó termés esetén sem fedezné három havi rezsimet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |