Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3279 / 3606
(#) sargarigo válasza Topi hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Szerintem itt is, mint sok más esetben a szélsőségekkel van a baj! Vannak olyan videók, amikor egy tíz perces műsorban van pár másodperc reklám, nyilván bárki képes kivárni. Ez a középút. Aztán vannak a nem reklámos videók, ezt szereti mindenki, és vannak amik tele vannak tömve reklámmal, ott valami már elszaladt.
Ha a nagy többség elfogadja azt a pár másodperces türelmet amit a középút diktál, akkor mindenki jól jár. És szerintem elfogadja.
A prominensek meg mindkét oldalról (reklámozók/blokkolók) amíg viszonylag kevesen vannak, addig nem sok vizet zavarnak, hagyjuk békén őket. Nem hiszem hogy tömegjelenséggé lépne elő a dolog, kár ezen aggódni. Ez a véleményem.

szerk.: Feltételezem itt a HE fórumon is van valami statisztika, ami megmutatja a blokkolók/nem blokkolók arányát. Kíváncsi lennék erre a számra
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2021
(#) Skori válasza Topi hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1

Nézd, az adblock-nak jelenleg kb. 65millió felhasználója van, az hogy egy HE, vagy más hasonló számú felhasználóval rendelkező oldal tiltja a hirdetését, nagyjából semmin sem változtat. Ha frissen telepítesz egy firefox böngészőt, és megnézed milyen kiegészítőket lehet telepíteni, az elsők/legnépszerűbbek között adblockplus-t fog ajánlani.

A YT videóknak sacc/kb. a 10% értékes, a többi 90% egy fillért nem ér, sőt esetleg káros is (pl. ingyen-energiás kattintásvadász, és hasonló néphülyítések). A 10%-nak a fele a saját magát reklámozza, és akkor is feltenné a videóit, ha neki kellene a tárhely szolgáltatásért fizetnie. A maradék 5% ami értékes, annak kb. 1%-a ami engem érdekel, azaz számomra is értékes, nem csak általában valakinek. Ezzel a YT is tisztában van, és nekik kb. egy tollvonásnyi lenne megoldani, hogy ne tudják kiiktatni a reklámokat azok akik nem előfizetők, de nem véletlenül nem teszik meg. Azért nem, mert ez igen sok ember, és ezeknek nagyon nagy része ez esetben sem válna előfizetővé. Te úgy látod a kérdést, hogy jobb/korrektebb előfizetni rá, mások meg másképp látják.

A kelet-európai mentalitást említő kollégának meg azt mondanám, hogy nem földrajzi kérdésről van szó. Bizonyos országokban, ahol a nagy tömegek életszínvonala alacsonyabb, ott megpróbálnak (esetleg kényszerből) spórolni az emberek, amin csak lehet. Ez nyilván beépül valamelyest a mentalitásukba is. Ugyanakkor egy jobb körülmények között élőnek ez jelentéktelen költség lehet, de ugyanez az ember, ha hirtelen rosszabb körülmények között találná magát, előbb-utóbb neki is elkezdene változni a mentalitása.
(#) Skori válasza Topi hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1

Egy másik nézőpontot is megemlítenék még. Tehát szerinted is idegesítőek a reklámok, meg a nagy többség szerint is. Erre mindenki a saját vérmérséklete, mentalitása alapján reagál.
Van aki kicsit morog érte, de "lenyeli a békát", van aki tesz is valamit ellene, pl. inkább fizet érte (mondjuk mert az elvesztegetett ideje többet ér, és/vagy nem is akar foglakozni vele tovább), van aki meg úgy van vele, hogy csakazért sem nézem meg a rohadt reklámot, amit rám akarnak erőltetni, és ezt meg is oldom valahogy (pl. mert az, hogy fizessen érte, hogy ne tolják az arcába a reklámot, olyan mint egy zsarolás). Van olyan is aki úgy van vele, hogy inkább nem is érdekel az egész, nem használok YT-t (vagy pl. nem nézek TV-t).
(#) Topi válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

A HE ebben nem mérvadó, mert kínosan igyekszünk figyelni, hogy nagyon-nagyon kevés reklám legyen. Azok se legyenek zavarók semmiképpen, mert egyszerűen nem ez az üzleti stratégia.
Nincs kamu fórum hozzászólás kinézet ami reklám hsz, nincs PR cikk, nincs semmi ilyen, így gyakorlatilag nincs nagyon mit blokkolni. A tartalom olvasását egyáltalán nem akadályozza a reklám. Egyedül az apróhirdetés van "jobban" megtűzdelve reklámmal, de az meg azért, mert az az aloldal erről szól, a hirdetésről.

Van természetesen adatunk az adblocker hányadról, de vegyes a kép etéren is, ugyanis a HE weboldalt nagyon sokan műhelyben lévő gépről, stb nyitják meg, ahol sokan azért telepítenek adblockert, mert egy kiszuperált gépet használnak oda arra a célra, és sok oldalnál megeszi a nem túl jó gépet az, hogyha egy oldal dugig van reklámmal. Tehát ezen esetek hatalmas százalékánál nem azért detektálható az adblocker, mert a HE reklám zavarja, hanem nem tudná használni a gépet más weboldalaknál, mert ott megenné a gépet az ezernyi reklám betöltődése.
(#) Topi válasza Skori hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 6

Persze, biztos vagyok benne hogy ez, ahogy írod vélemény / látásmód alapú. A hozzászólásommal arra próbáltam rávilágítani, hogy érdemes körüljárni a problémát, és bizony nem minden esetben az adblocker a jó megoldás a felmerülő kérdésre.

Én magam is, amíg magyarországon nem volt elérhető a YT Prémium, bizony YT adblockert telepítettem, így nem én leszek aki elégeti máglyán a youtube reklám blokkolókat, hívjuk inkább úgy, hogy célom az, hogy felhívjam a figyelmet egy másik megoldásra is. Biztosra merném venni, hogy aki olvasta a beszélgetésünket, azok közül volt olyan aki nem tudta mi az a Youtube prémium, utánakeresett és azt mondta, hogy ja... mérlegelte magába és saját szája íze szerint úgy döntött, hogy igen, nekem megér ennyit a háttérben lejátszás, vagy bármi egyéb amit ezzel kap.
Nem YT Prémium nagykövet akarok lenni, csak felhívni a figyelmet alternatív megoldásra, hogy aki akarja megnézhesse, megér-e neki ennyit. A cél az, hogy tájékozott legyen és tudjon róla. A döntést úgyis ő maga hozza meg.
(#) granpa válasza Topi hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 2

Nagy igazságokat írtok, de bizonyára nem egyedi vélemény, hogy utálom a reklámokat az erőszakosság (kéretlen tukmálás, tartalom kitakarás, folyamatmegszakítás), a 99 %-ban felesleges, ostoba tartalom miatt. Ez okból nincs YT, és TV-nézés. A TV már jóval korábban ki lett ebrudalva a "minőség" miatt is. A rádió is erre a sorsra jutott.
Az egyébként érdeklő hírek is elmaradnak emiatt az erőszakosság miatt. Lájkolás, azonosítás, feliratkozás, sütizés, stb.
Néha idegesít, de már jól elszoktam ezektől, reflexből zárom az ilyeneket.
Ha lenne külön hirdető vagy reklám blokk, adás, etc. akkor biztos, hogy időnként megnézném, de így zéró.
(#) Ge Lee válasza granpa hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1

Ami nekem még nagyon tetszik, amikor egy oldal nagy ablakban az orrom elé nyomja, hogy az oldal tökéletes működése érdekében kell elfogadnom a sütiket, miközben pontosan ugyanúgy működik akkor is, ha nem fogadom el. Meg mi az már, hogy egy oldal nem működik jól, ha nem fogadom el a sütiket?
(#) sany válasza Skori hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Én eddig nem.
(#) Skori válasza sany hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 2

Nem gondoltam volna, hogy szinte senki sem látta. Azok az ismerőseim akik látták, mindegyiküknek tetszett, és kb. mindenkire nagy hatást gyakorolt. Mint pl. a Lopott idő című film, ami scifi kategóriában szerintem simán ott van a Mátrix-al, vagy a Terminátor-al egy szinten, és nem a látványvilága miatt. Ezt vajon hányan láttuk?
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 28, 2021 / 1

A sütik eredeti célja az lenne, hogy pl. el lehetne tárolni benne az oldalhoz tartozó beállításaidat, esetleg belépési név/jelszót párost is. Ez nem káros dolog, csakhogy a weblapok készítőinek ez nem volt elég, elkezdték ezt (is) adatgyűjtésre használni, olyan mértékben, hogy az eredeti funkcióira szinte alkalmatlanná vált - mert sokan (én is) úgy állítom be a böngészőt, hogy kilépéskor törölje a sütiket. Ezzel viszont a hasznos funkciók is "mennek a levesbe".
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

A lopott idő remek alkotás, érdekes jövőképpel. Na ők aztán nem vesztegethetik az idejüket reklámokra

Én mind a kettőt láttam, amiket írtál. Terminátor még úgy ahogy, / csak a Skynet miatt /, de a Mátrix nem nagyon tetszik. A Lopott időt még nem láttam. De meg fogom nézni, és a Fekete tükröt is.
(#) Skori válasza sany hozzászólására (») Máj 28, 2021 /

Jó szórakozást hozzá! Ha szereted a novellákat, tudok ajánlani még egy nagyon jó sorozatot. Ez elég régi (1979-ben indult) tehát abszolúte nem a látványvilágra épít, viszont nagyon jó. A címe: Meghökkentő Mesék, Roald Dahl novelláiból készült, rövid, de csavaros történetek, többnyire elég "ütős" és váratlan befejezéssel. Nagyon jó szórakozás! Ez is olyan "sorozat", amiben nem összefüggő részek, hanem különálló történetek vannak, más-más szereplőkkel.

A külön részeket jobban szerettem, mert a legtöbb sorozatnak soha nem lesz vége vagy a legtöbb esetben befejezetlen vagy összecsapott, gagyi az utolsó rész.
Most csak kíváncsiságból megnézem az első részt a Fekete tükörből.
A Mesék a Kriptából című sorozat volt régebben a kedvencem, ott is külön részek voltak.

Ismertem, az is jó volt. Sajna a Meghökkentő Mesék-ből nekem nincs meg az összes rész, csak néhány évad(1,2,3,4,9), pedig szívesen rászánnám az időt, hogy a többi részt is megnézzem.

A Fekete Tükör első része is ütős, de kilóg a sorból (nem sci-fi).

Megnéztem. Nem rossz. Kíváncsian várom mi lesz majd az elkövetkező részekben.
(#) Kovidivi válasza Topi hozzászólására (») Máj 29, 2021 /

Ami reklám az oldalon megtalálható, az szinte észrevehetetlen. Ezt mondom azért, mert tegnap ki akartam kapcsolni az adblock-ot csak a hobbielektronika.hu oldalon. Áthúztam a pöttyöt balról jobbra, befrissítettem az oldalt, és kerestem a reklámot. Ekkor tudatosult bennem, hogy eddig is engedélyezve volt a reklám, és most kapcsoltam ki Úgyhogy visszahúztam balra.
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 29, 2021 /

Na ez a jó reklám, ami még az ingerküszöböt nem üti meg (természetesen fogyasztói oldalról)
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Ha csak oldalt jelenik meg nem érdekel. De ha a számomra érdekes tartalmat takarja akkor jön a..... Tudjátok mi.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 30, 2021 /

Nézegettem a lakás hirdetéseket de valamit nem értek. Miért írják ki a valós ár helyett azt, hogy 1Ft vagy annyi amennyi?
(#) mek-elek válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Ilyen világ van. Azt hiszik ez a frankó. Szerintem meg utal az eladóra....
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Személyre szabott az ár.
(pofára megy)
(#) Skori válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Azt hiszi akkor többen kattintanak a hirdetésre.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Változik az árfolyam.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Idézet:
„Miért írják ki a valós ár helyett azt, hogy 1Ft vagy annyi amennyi?”

Valamit csak kell odairni, mert üresen ugye nem maradhat a rublika.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Mert még ő maga sem tudja. Hasra üt, mond valamit, aztán nézi a pofát, hogy milyen alakot ölt. Ha csúf, akkor legközelebb másik árat mond.
szerk.: szerintem eléggé elítélendő ez a módi amúgy.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2021
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Egy forint megmondja, az igazi árát.
(#) Kovidivi válasza Skori hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Köszi a tippet a fekete tükör sorozatra. Nagyon jó.
El is gondolkodtam az egyik részen, ahol egy szimulált világba kerülnek az idősek (3. évad 4. rész), ha ezt választják.
Ez már elég mély gondolat, hogy pl. amit most látok/érzek, az ebben a szimulációban vajon folytatódna-e, vagy csak az elme egy másolata működne tovább, ami nem azonos azzal, ami most vagyok. Véleményem szerint az agynak ugyanúgy élnie kellene tovább, még ha minden más inger csak szimulált, és csak így lehetne a "mennyországba" jutni. Csak az a bökkenő, hogy az emberi agynak is van egy lejárati ideje, alzheimer-kór, vérrög, elhalt részek, rák, öregkori leépülés, stb. Tehát ez sem lenne örökké fenntartható. Pedig milyen jó lenne...
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 30, 2021 /

Ne spoilerezzünk kérem. Még csak az első évad, második részénél tartok.
Következő: »»   3279 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem