Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sokszor olyanból is ered különbség, hogy míg az USA-ban az "intended for professional" nem jelent tiltást, addig az EU területén nem teljesít olyan biztonsági / energiahatékonysági követelményeket, ami miatt változik a besorolás. De ez már nagyon adott eszköz specifikusan kell nézni.
Olyan egyszerű dolgon is elbukhat az EU területén, hogy nem teljesíti az ErP előírásokat, és kikapcsolt állapotban >xW a fogyasztása.
Itt is van pár szempont: Bővebben: Link.
Fűtés légtelenítő szelepSziasztok!Lenne egy fűtéses kérdésem: Ha a padláson vezetek ötrétegű csőben fűtést, akkor ugye a legmagasabb pontjára kellene tenni egy légtelenítő szelepet, hogy ki tudjam engedni feltöltéskor (meg amúgy is) a levegőt. Ilyenkor mindkét csőre (előremenő-visszatérő) tenni kéne légtelenítőt, vagy elég az egyikre, amit kicsit magasabban viszek? Tudom, nem szokás padláson fűtést vezetni, de ez egy elég speciális hely, és egyébként is fagyálló lesz benne, hogyha nincs használva a ház, akkor ne fagyjon szét.
Nekem csak egy van, bajom nem volt eddig miatta.
Mindkét csőre légtelenítőt. Ha elég nagy a víz mozgása, ki lehet kergetni a levegőt de ez sokszor nagyon macera, nagyságrednekkel egyszerűbb kiengedni azt.
Köszi mindkét választ!
Még gondolkodom rajta. A szivattyú elég erős, ki tudja vinni szerintem. Igazából azért gondoltam megspórolni, mert elég nehezen hozzáférhető helyen lesz a visszatérő, és ha ott elkezd csöpögni, akkor eláztat egy gipszkartont. Az előremenő nem probléma, mert ott a biztonság kedvéért lesz alatta egy vödör. Nehezen bízok az ötrétegű cső csatlakozásokban, habár még sose volt bajom vele. Paleo-ketogén receptkönyvSziasztok!Megvan valakinek a következő könyv valamilyen digitális formátumban? Schimmer Mária Paleo-ketogén receptkönyv
Csak nem neked is bedobta tecsöved ezt a videót?
![]()
Pontosan.
![]() De nekem ez nem egy szokásos önjelölt dietetikusi véleménynek tűnik, hanem elég jól alátámasztott érvekkel indokolt folyamatnak. Ez a Paleo, meg Keto táplálkozás már régóta porondon van, és mint minden ilyen vonzza a megmondó influenszereket is, meg néha tényleg szakemberek véleményét is lehet hallani. Nekem ez a hölgy szakembernek tűnik, és úgy vagyok vele, hogy semmi nem gátol abban, hogy tegyek egy próbát. A házi orvosom is ajánlotta a csökkentett szénhidrát tartalmú étkezést. Erre rátesz egy lapáttal a nulla szénhidrát. És ha bebizonyosodnak a pozitív hatásai, akkor hurrá, ha meg nem, abba sem halok bele. ![]()
Ez a video teljesen helytálló.
2022 augusztusában 13,3mmol/l volt reggel éhgyomorra a vércukrom, a laborleletem kataszrofális volt (csupa csillagozott érték). Keto diétával, kevesebb mint 2 év alatt nagyjából helyre álltak a labor leletek. A javulás hetek alatt már határozottan érezhető.
Ha sikerül megszerezni a könyvet, akkor oszd meg velem is légyszives.
Eddig sehol nem találtam meg elektronikus formában. Lehet hogy az lesz a vége, hogy megveszem. Van egy könyvem, Szendi Gábor, Paleolit táplálkozás. Ezt még a párom vette jó 15 évvel ezelőtt, és most hogy szóba került a téma, előkereste nekem. Indulásnak ez is jó lesz.
Örülök, hogy van már sikeres tapasztalatod a területen, ez csak megerősíti az elhatározásomat. ![]()
Vedd is meg pénzért, azért írták, a kiadó azért adta ki.
Reménykedj, hogy nem árt (de ne légy biztos benne)
Rettenetesen dagályos, nekem az első 10 perc után már lábrázásom lett.
![]() Szoktak rajtam röhögni a kollégák, hogy miért csak ennyit eszel, hiszen ingyen van. Meg menjünk az A38-ba kajálni, akkora az adag, hogy a Duna adja a másikat.
Nekem azért vannak fenntartásaim.
1. Ha már tudomány, az nem épülhet néhány hetes, hónapos leletekre mint bizonyíték. 2. A laborleletek önmagukban szerintem nem azt bizonyítják, hogy a keto diéta működik, hanem csak azt, hogy a megszokott étrendtől gyökeresen eltérő étrend mint drasztikus változás kivált egyfajta hatást, amit lehet, hogy ugyanúgy kiváltott volna az is, ha mondjuk az illető 2 héten át csak vizet iszik (itt nyilván kicsit túloztam). Valamint lehet az ok az is, hogy a hússal a növényekben felhalmozódó mérgeknek csak a töredékét vesszük magunkhoz, mert azokat jó részben az állat emésztőrendszere már "semlegesítette". 3. Ennek az egésznek az ellenkezője (vegetáriánus étrend) ugyanúgy működik, nem egy példát láttam rá ismerős körökben is, egyik unokatesóm 40 éve egyáltalán nem evett húst, makk egészséges, nem járogat orvoshoz sem. 4. Pont annak a kornak a táplálkozási szokásait hozzák fel példának, amikor ha jól tudom az ember várható életkora (azzal a "jó" táplálkozással) a fele, harmada volt a mainak. Plusz erre rácáfolnak a nagyszüleim, dédszüleim, akik 91-93 évig éltek, mivel szegénység volt sok húst nem ettek, sokszor láttam náluk olyan vacsorát, hogy egy körte és egy szelet kenyér. Dédnagyanyám orvosnál talán életében nem járt a szüléseket leszámítva, gyógyszert sem szedett soha. 5. Nekem voltak olyan rövid időszakok az életemben amikor szinte csak húst ettem, és nagyon nem tett jót nekem, ezt ott és akkor is, meg utána is éreztem. 6. Azzal is nehéz azonosulnom még ha igaz is, hogy ha már a Teremtő vagy akárki betelepített minket erre a sárgolyóra, akkor csak egyféle étkezési rendre kárhoztatott volna minket, és minden más a természetben található dolog méreg lenne a számunkra. Erre Besenyő Pista bácsit tudnám idézni: "Ez hülyeség kérem". ![]() Nekem, - amellett hogy lehet ebben a keto izében is akár valami - az a meggyőződésem, hogy elsősorban nem a normál étkezéssel van a probléma, hanem a rengeteg méreggel és mű dologgal amiket megeszünk, elég csak utánanézni annak, hogy pl. egy mezei kenyér mennyi olyan adalékot tartalmaz amivel az emésztőrendszerünk mondjuk nem tud mit kezdeni. Olvastam erről, az egész már ott kezdődik (profit hajhászás), hogy a ma termesztett gabona már nem olyan mint a réges régi, mert azt csinálják, hogy mindenféle hibrideket fejlesztenek ki amik ugyanakkora területen jóval több termést produkálnak, igen ám, csak ennek lesz egy olyan mellékhatása, hogy mivel sűrű a kalász alapból gombásodni is fog, azaz kezelgetni kell rendszeresen gombaölőszerrel. És ez csak egy kiragadott dolog a nagy egészből. Vagy kérdezz meg egy gyümölcstermesztőt, hogy milyen időközönként permetez. Megmondom, 7-10 naponta. Mi meg megesszük, mert nincs kedvünk meg időnk se legelésző mamutra vadászni, na meg mamut sincs már. A hozzászólás módosítva: Szo, 19:49
Szerintem az ember sokkal többet eszik mint amennyit kellene. Elvileg nekem 2400Kcal a napi (tudományos) szükségletem, ennek kb. a felét eszem, és bőven elég, szervezetem ehhez van szoktatva. Nem fogyok, erőm van, némi sport is simán megy.
Idézet: „Pont annak a kornak a táplálkozási szokásait hozzák fel példának, amikor ha jól tudom az ember várható életkora (azzal a "jó" táplálkozással) a fele, harmada volt a mainak.” Ez igaz, de nem a táplálkozás miatt. A gyermekkori halandóság a sokszorosa volt a mainak. A fizikai sérülések, sebek is rengeteg embert vittek el, az elfertőződés miatt. Az olyan betegségek, mint a himlő, a pestis, vagy akár az influenza is tizedelték a népességet. Viszont nem nagyon volt jellemző az elhízás, a cukorbetegség, a metabolikus szindróma, ami manapság általános probléma a civilizált népesség körében.
Az ember elméletileg mindenevő, de ez azért van, hogy változatos körülmények között is életben tudjon maradni, és tudjon alkalmazkodni. Az eszkimókat szokták felhozni példaként, akik régen fókazsíron és fókahúson éltek, és a legtöbb betegség egyszerűen nem létezett közöttük. Akkor kezdtek elhízni, és megbetegedni, amikor a civilizáció által náluk is megjelent a szénhidrát alapú étkezés (cukros üdítők, kenyér, tészták, rizs, stb...). Azaz nem a genetikájuk volt más, hanem az étkezésük. A mai orvostudomány állása szerint pl. a kettes típusú cukorbetegség sem gyógyítható. Nekem is elmondta az orvos, hogy valószínűleg életem végéig szednem kell rá gyógyszert, ami lassítja az állapot további romlását. Hogy egyek naponta 5x keveset, napi össz 160gramm szénhidrátot, mert ennyi a minimum amire a szervezetnek szüksége van, stb... Szóval elmondott mindent amit tanítanak nekik az orvosin.
Aztán amit egy modernebb hozzáállású orvostól (nem a videóban szereplőtől) tudtam meg: - a májunk elő tudja állítani a szervezet számára szükséges szénhidrátot, nincs szükségünk rá, hogy szénhidrátot együnk. - A 2. tip. cukorbetegség nem más, mint a túlzott szénhidrátbevitel következménye, azaz krónikus szénhidrát mérgezés - cukorbetegség előzménye gyakran az inzulin rezisztancia, az inzulin szint csökkentése (ami a vércukor szint csökkenése után következik be) segít helyreállítani a dolgokat. - a máj és a hasnyálmirigy elzsírsodik, ezért (is) romlik a működése. Ha átállítjuk a szervezetünket zsírégetésre (ketózis), akkor a máj elkezd megszabadulni a zsírtól és elkezd regenerálódni, majd a hasnyálmirigy is hasonlóképpen (bár lassabban mint a máj). - a demenciát sokak szerint 3. tipusú cukorbetegségnek is lehetne nevezni, az agy is inzulin rezisztenssé válik, és a jelen levő glukóz ellenére éhezik... de az agyunk is tud működni glukóz helyett ketonokkal, méghozzá jól, ezért sok esetben a demencia is javul keto diéta esetén (ill. ha fenn tudja tartani az illető a ketózist) Persze ezek csak kiragadott, és általam érdekesnek tartott részek az egészből, de kutatási eredmények támasztják alá. A videóban elmondott dolgok a keto egy drasztikusabb változatáról szónak, de saját tapasztalat, hogy a keto működik, hosszabb távon meg lehet gyógyulni a 2. tip. cukorbetegségből (de minimum tünentmetessé lehet tenni, gyógyszerek nélkül is). Amit a hölgy említett, hogy volt olyan (2.diab) beteg is aki 20 éven át inzulint injekciózott, elhagyhatta az inzulint... ez tény, és az is, hogy ezt a hagyományos orvoslással nem tudják elérni,. Nyilván ez sem "csodaszer" ha valaki lenullázta pl. a hasnyálmirigyét, az vagy tud regenerálódni vagy nem. amit hosszú évek "kemény munkájával", teszünk tönkre (máj, hasnyálmirigy stb..) az nem fog hetek alatt meggyógyulni (de elkezdhet javulni). Ami még érdekes: a rákos sejtek rengeteg szénhidrátot használnak fel, a limit nélküli szaporodásukhoz, ami viszont ketózisban nem megy túl jól, és az immunrendszer hatékonyabban tud fellépni a rákos sejtek ellen. Természetesen ezt nem kell elhinni, de aki akarja kipróbálhatja. Nekem drasztikusan javultak, ill. majdnem teljesen helyreálltak a labor leleteim, és annak ellenére, hogy zsírosan étkeztem, nagyon sokat tudtam fogyni (és pl. a vérzsír és a koleszterin szintem is javult!) Tehát azt nyugodtan állíthatm, hogy nekem pl. bevált a keto, és egy drasztikusabb megoldás (mit a videóban) valószínűleg még hatékonyabb lett volna. A hozzászólás módosítva: Vas, 13:30
Nekem több ismerősön is vegetáriánus étrendet követett. Kevés kivétellel, a többségüknél néhány év után elkezdtek jönni a problémák, B vitamin hiány és annak következményei, ill. gyomor és bélproblémák, egyre komolyabban. A zsír hiánya miatt pl. leáll az epe, és elkezdenek epekövek képződni. Most fogyasztanak (igaz viszonylag kis mennyiségű) húst is...
Keto diéta esetén a zsír fogyasztása miatt, az epe rendszeresen ürül, és jól működik. Az az érdekes, hogy a vegetáriánusok esetében, a B vitamin más forrásból történő pótlása nem segített (élesző, gomba, fogyasztása, és/vagy gyógyszerek) A túl kevés fehérjebevitel is problémákat okoz idővel. A nagyszüleim kevés húst ettek, nagyapám hamar meghalt (75), nagyanyám 86 évesen. Apám idén lesz 90 éves, és szeret húst enni. Anyám 87 éves, sok szénhidrátot eszik, és 2. típusú cukorbeteg. Persze mindketten egy maréknyi gyógyszert szednek, Apámnak pacemakere van, de azért ehhez képest egész jól megvannak. A hozzászólás módosítva: Vas, 13:53
Azt én nem kétlem hogy működik, ahogy sok más is működik, krioterápia stb. Végigolvastam az Alzheimer-es könyvet abban is sok minden le van írva, a keto is, meg a mérgek is.
Az sem titok, hogy ha valamit az ember túlzásba visz az visszaüt, bármi legyen is az. Az iskolákban fiatalon az embernek sok olyan vackot megtanítanak amire soha az életben nem lesz szüksége, de pl. azt senki nem tanítja meg egy fiatalnak, hogy egy átlag életvitel mellett bizony 40-50 éves korára, ha nem tornászik meg nyújt rendszeresen akkor egyszer csak fájni fog a dereka, minden látszólagos ok nélkül. Aztán amikor ez már komollyá válik akkor elmegy orvoshoz, aki beutalja röntgenre hogy kiderítsék nincs-e esetleg sérve. Az nincs, de csigolya kopások meg meszesedések vannak. És ezzel, meg gyulladáscsökkentőkkel letudják. Utána csak nem nyugszik az ember, csak elmegy egy másik szakorvoshoz, aki 5 perc alatt megállapítja hogy isiásza van, és aki szintén felír 3 féle gyulladáscsökkentőt meg egy talpbetétet amit be kéne tennie a cipőjébe és viselni. Mert ezt tanítják neki az egyetemen. Az ok nem érdekli az orvost, felír egy tablettát és a beteg menjen az útjára. Odáig fajult a derékfájásom évekkel ezelőtt, hogy ha véletlenül hason fekve aludtam el, akkor reggel négykézláb másztam le az ágyról. Hiába fordultam az orvostudományhoz, a derékfájásom megmaradt. Magamat kellett kikezelnem, semmiféle gyógyszer meg hókuszpókusz nem kellett hozzá csak napi 10 perc torna és nyújtás. Azóta egyáltalán nem fáj a derekam, akkor sem ha hason alszom el. De ugyanígy voltam az allergiámmal is, a mai, "korszerű, fejlett" orvostudomány azzal sem tudott mit kezdeni, azt is magam oldottam meg, ha nem is 100%-osan. Aztán, azt sem tanítják sehol, hogy 50 éves korára az ember annyi mérget megeszik már, hogy enni kéne hozzá valami olyat is ami ezeket valahogy semlegesíteni tudja. Elkezdtem egy huminsavas kúrát, ha csak a töredéke igaz annak amit itt felsorolnak akkor nem lesz hiábavaló. Háziállataimon úgy néz ki hogy segít. Mennyi az annyi?Mekkora az a villanyszámla aminek elmaradása esetén kikötik a villanyt? Hát sérülés miatt sokáig nem dolgoztam így a zasszony fizetése nem tart ki a következő fizuig ha ezt be kell fizetni. 40 valahány ezerről van szó 2 hónapra számolva.
Szerintem az összeg mindegy. Két hónapja nem fizetettek már villanyt? Én úgy tudom 63 nap után kötik ki. Az első és legfontosabb dolog, hogy jeleztétek a szolgáltató, hogy anyagi nehézségetek van, nem azért nem fizettek, mert nem akartok. Én úgy tudom részletfizetést is lehet kérni.
Én is szűkölködök, de ha az segít, egy "10-est" át tudok utalni neked.
Majdnem:
Idézet: „Ahhoz, hogy valakinél kikapcsolják az áram- és gázszolgáltatást, az alábbi feltételek együttes fennállása szükséges: - A felhasználó 60 napon túl nem tett eleget fizetési kötelezettségének. - Nem volt eredményes a fogyasztó részéről kezdeményezett egyeztetés a fizetési haladékról vagy a részletfizetési lehetőségről. - A szolgáltató a tartozásról és a kikapcsolás lehetőségéről legalább kétszer írásban értesítette a fogyasztót.” Bővebben: Link Meg ez is: Bővebben: Link Ami még erősen javallott, hogy ne attól a szomszédtól kérjél kölcsön, akitől az autót vetted. A hozzászólás módosítva: 17:50
Ilyen gyors általános tájékoztatás volt részemről.
![]() Idézet: „a fogyasztó részéről kezdeményezett egyeztetés a fizetési haladékról vagy a részletfizetési lehetőségről.” A lényeg neki kell kezdeményezni a részlet fizetést vagy a haladék kérését,a szolgáltató nem fogja kérdezni, akar-e részletben fizetni. ![]()
Februárban elfelejtettünk diktálni és erre kaptunk egy rész számlát. Utána meg a másikat.
Alkotó: erre soha nem állnék rá. Annál büszkébb ember vagyok. A hozzászólás módosítva: 18:32
Tutira össze tudnánk dobni, de szerintem nem ez a követendő út...
Idézet: Minden előzmény, értesítés nélkül: Megyek haza, házam előtti villanyoszlopról lekiabál az ember, hogy köti ki a villanyomat, mert fél éve egy havit nem fizettem be. Kihoztam neki a befizetést igazoló nyugtát amit akkor fél éve befizettem, így nem kötötték ki. Igaz, már régi történet. „A szolgáltató a tartozásról és a kikapcsolás lehetőségéről legalább kétszer írásban értesítette a fogyasztót.” A hozzászólás módosítva: 18:45
Ennyivel tudok segíteni. Talán jobb mint az egyéb megoldások.
Ez sem mai történet, de igaz:
Életem első (és egyetlen) szolgálati (MÁV kijelölésű tanácsi) lakásomba beköltöztem, örültem mint a fene. Pár napra rá, megyek haza, nincsen áram. Kikötötték. Kicsit vakartam a fejem, aztán én is főnök, te is főnök alapon elmentem bemutatkozni oda (talán Démász volt) is. Jót elbeszélgettünk a sráccal, kaptam kávét, meg minden. Közben azért mellesleg megkérdeztem, hogy "Amúgy mi a fenének kapcsoltátok ki nálam az áramot?" "Hol, mikor?" Mondom "Ma, Hámán Kató 20, földszint 1" "Cseszd meg, nem azt kellett volna." Nagyjából mire hazaértem, vissza volt kötve... |
Bejelentkezés
Hirdetés |